"Indoctrinarea copiilor nostri"

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Citat:
citat din mesajul lui Noe

Citat:
citat din mesajul lui ary_v

Citat:
citat din mesajul lui EvaF

Interesant paradox( aparent).
Ati remarcat?

Referitor la subiect, nu cred ca ar trebui sa le transmitem copiilor temerile noastre. Astea cu "sa nu te atinga nimeni in zonele intime" si "sa nu vorbesti cu strainii" sunt cu doua taisuri.

"sa nu vorbesti cu strainii"---
eu cred ca un copil trebuie invatat cu ce fel de straini sa nu vorbeasca sau mai bine spus, cu ce straini sa vorbeasca
sa presupunem ca pierzi copilul intr-un Mall aglomerat (ptiu, ptiu!)--daca tu il inveti ca TOTI straini sunt periculosi si ca nu poate vorbi cu niciunul dintre ei, copilul cred ca va fi cu adevarat disperat...
cred ca mai bine e sa il inveti ca poate cere ajutorul unei anume categorii de straini, poate unei femei mai in varsta..sau unei mamici cu copii pe langa ea...sau unei familii...

am mai scris despre chestia asta, e preluata dintr-o carte excelenta pe care o recomand: Protecting the Gift http://www.amazon.com/Protecting-Gift-Keeping-Children-Teenagers/dp/0440509009

[/size=1][/url]

in cartile pe care le-am citit scria ca trebuie invata cop[ilul sa stea pe loc, si eventual sa se adreseze politistului. Cum o fi mai bine?

am fetita de 9 ani!

si :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

Cristina, da, de acord cu statul pe loc insa nenea asta De Becker zice in cartea lui -si il cam cred- ca un copilas mic nu poate identifica foarte bine un politist; adica el se va uita dupa un om in uniforma si poate ajunge la un agent de paza..sau la un barbat din serviciul administrativ...sau la cineva care are o salopeta de munca. Iar sansele de a gasi in locul respectiv/daca sta pe loc un politist adevarat sunt ceva mai mici decat sansele de a zari o familie sau o mamica, etc...
Becker avertizeaza ca in majoritatea cazurilor, agresorii sunt barbati (de aici delicata situatia cu mersul la un om in uniforma, daca acesta nu e un politist adevarat ci doar pare ca poarta o uniforma)..

Nu stiu daca's coerenta....oboseala..

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Povestea unui Licurici- Drum bun, Emma!

www.bebelissimo.com/" target="_blank">Bebelissimo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anisiap spune:

de acord cu tot ce ati zis pana acum vroiam sa zic CAT DE FRUMOASA E GIULIA

ma retrag

montajehttp://www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=723fab81f8b97578bfaf88

Tudor ,Ale ,si 24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musetto spune:

Eu mai mult fac teorie deocamdata, dar va spun ce am in intentie: o parte din chestiile enumerate mai sus (partea mai "usoara", adica mancat de legume, spalat pe maini, dinti etc.), voi incerca sa le bag in capul fiica-mii prin exemplu. Daca n-o sa mearga asta, o sa ma gandesc la altceva, insa la ora actuala am observat ca tot ce mananc eu este extrem de interesant si pt ea . In ce priveste partea mai grea, ramane sa ma documentez, dar cred ca in principiu nu exista o solutie valabila pt toti copiii. Fiind diferiti, trebuie sa cautam pt fiecare in parte cate o cale de comunicare eficienta, in functie de caracter. De aia e si greu, ca daca ar functiona chiar la toti solutiile din carti...

Am vazut la tv o emisiune, in care pana si niste adolescenti (care, in prealabil, fusesera instruiti de parinti sa nu lase straini in casa indiferent de pretext), tot au facut-o. Li s-a inscenat o situatie de genul asta si au fost filmati pe ascuns. Cei mai multi dintre ei s-au lasat fraieriti, ceea ce imi spune mie ca oricat de mult i-ai bate la cap, tot nu poti dormi linistit ca or sa faca ce trebuie.

Voi continua sa citesc (si pe aici) si sa bag la cap eventuale metode inteligente de "indoctrinare" a copiilor... Subiectul e foarte bun !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinag spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamagiuliei

Noi mai avem o mare problema si de asta insist cu lucruri importante: Giulia nu vorbeste niciodata. [...] La ea toate sunt "bine mami"

Nu stiu de ce, cand iti citesc postarile despre Giulia, mereu o vad pe fiica-mea :-)

Insa asta cu ne-vorbitul se mai schimba cu timpul, insa trebuie insistat. Jasmina niciodata nu-mi zicea nimic, nici cu cine s-a jucat, nici ce a mancat - nimic. Acum e altfel... cateodata da ochii peste cap, ca un adolescent: "mama, dar nu vreau sa trebuiasca sa zic mereu toooooootttttt" Insa insist si aflu din ce in ce mai multe.

Si eu insist cu aceleasi lucruri ca si tine, mai putin drogurile, astea sunt o tema mult mai sensibila si dificila. De tigari ii mai zic, insa e greu ca sunt persoane apropiate care fumeaza, nu mult dar totusi. De ziua mea am zis ca ma prostesc si am fumat o tigara, la care ea: "bravo, mama, in sfarsit ai avut curaj!!!"

Insist foarte mult sa nu manance/bea nimic fara a ma intreba pe mine sau pe adultul responsabil de ea in momentul ala. Are o prietena care sta chiar langa noi, casa vecina, mai mare cu 10 luni dar caer are voie muuult mai mult. Si sunt tare mandra ca inainte de a accepta o acadea acolo, vine fuga acasa sa ma intrebe daca are voie

#Oricum, a devenit mai dificil acum, de ce are ea voie si eu nu una, alta... Dar incerc sa-i dau de capat zicand ca fiecare mamica stie ce-i mai bine pentru copilul ei, pentru ca toti copiii sunt diferiti si au si gusturi diferite.

Chestia cu picioarele goale si ovarele nu o inteleg - este intr-adevar o legatura? Ma numar printre norocoasele care nu au avut niciodata probleme cu ovarele, dar umblu numai in picioarele goale acasa (daca nu-i frig tare). Urasc papucii de casa,si fiica-mea la fel.

SUnt si eu cam dura cand e vorba de mancare. Fiica-mea a mancat mereu de toate, nu a fost niciodata pretentioasa. In ultimul an, am schimbat gradinita si primesc aici mancare tare aiurea plus a intalnit copii foarte .... nu stiu cum sa zic, pretentiosi? In sfarsit, a inceput sa refuze mancaruri care ii placeau chiar mult, si asta nu accept. Pentru ca nu inteleg moftul asta, doar pentru ca asa face turma.

Offf, la subiectul asta as putea scrie multe, si nici nu am apucat sa citesc totul!

Oricum, si eu repet de multe ori anumite fraze si cand nu mai e nevoie, si imi zice si ea: mama, stiuuuu!!! SI iarasi isi arunca ochii peste cap.
Dar mai sunt si faze culmea, mai ales cand avea vreo 4 ani: seara: hai, mergem la culcare, imbracam pijamaua, facem la toaleta, ne spalam pe dinti, si mergem in patut. Ea: nu mama, contrariata, dupa toaleta ma spal pe maini. OK, ai dreptate. Ea: si dupa ce ma spla pe dinti, clatesc gura si ma sterg cu prosopul... Ordinea sa o pastram, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinag spune:

Noe, ai perfecta dreptate.
Eu de obicei imi instruiesc extra copilul si in functie de locul unde suntem. Ei oricum ii e frica de politisti (nu stiu exact de ce), deci nu ar functiona.
In cazul ca ne pierde la un magazin, stie deja sa ramana unde este, ca sa nu ne cautam aiurea una pe alta.

Cu baiatul vad deja ca imi va fi mai greu, este mult mai incapatanat decat fii-mea (nu mi-as fi putut inchipui ca e posibil, dar se vede ca da). Insa inca e mic si oricum ii e frica de straini, adica de toti in aafra de mami, tati si sora .

Ah, cu dulciurile, eu nu sunt de acord sa manance fara limite, insa are dulciurile la discretie, si isi pune ea limite - dupa explicatiile mele si teoria à la caseta.

Si eu obosita, nu mai pot scrie, fain subiect!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Si inca o data ajungem la concluzia ca extremele sunt periculoase, ca adevaruri general valabile nu exista.

Asta cu ce faci cand te pierzi, evident evit de frica acestui cosmar sa o pierd din ochi mai ales ca pe Giulia nu o deranjeaza niciun gand cand are cu cine alerga Mersul in parc pt mine e o aventura, stau mereu in preajma ei ca se ia si se duce oricat ii spun / explic / urlu sa ma anunte cu vreun gest schimbarea directiei
Asa ca aici nu stiu ce sa zic. Astept sa mai creasca, sa ma relaxez si sa ma inteleaga si ea un pic si sa aiba celular sa ne sunam Ca zau nu stiu.

-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16)
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EvaF spune:

Deschid si eu un subiect tabu, poate. Sper sa nu fie pt voi.
Cum ii veti indoctrina pe pui in privinta homosexualitatii? Ce le veti spune? Sau nu veti aborda subiectul?
Eu deja ma gandesc ce ii voi spune cand va vedea doi barbati (eu avand baietel) sarutandu-se, sigur va vedea la un moment dat, fie si la TV sau pe net. Sa nu ma judecati gresit, imi pun intrebari doar: ce sa ii zic?

************************************************************************************

Eva, mami de Luca Noah (08.09.2008)

Welcome, my son!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EvaF spune:

Legat de pierdut in mall/ parc, wow, oribil. Trebuie clar vorbit sa stea pe loc si instruit cum sa nu se ajunga acolo, sa nu plece departe de aria mea vizuala. Cred ca daca s-ar pierde ma ia panica aia mare si nu ma mai scoate nimeni din ea. Dar il scot din piatra seaca, nu stiu cum...numai mama sa nu fii in momentele acelea.
M-a pus pe ganduri subiectul cu ratacitul/pierdutul. Ma voi gandi clar cum sa il instruiesc.

************************************************************************************

Eva, mami de Luca Noah (08.09.2008)

Welcome, my son!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Giulik a prins la tv o emisiune. Si cum ea nu intreaba in veci, i-am zis eu despre "tanti-barbat" adica un travestit si despre barbatii care se tineau de mana
I-am spus ca oamenii sunt diferiti si de aici frumusetea lumii. Ca suntem femei, barbati, oameni cu unele dizabilitati, oameni buni, oameni rai, insa toti iubim. Ca majoritatea femeilor au partener un barbat, iar barbatii, majoritatea lor, prefera femeile. Insa sunt si exceptii, cand vom vedea doua femei care se iubesc sau doi barbati care se iubesc.
La fel si cu mimbracamintea, fiecare dupa bubul sau plac, asa cum eu ma imbrac mai mereu in pantaloni, putem vedea si barbati imbracati mai feminin, insa niciodata nu trebuie sa radem de ceilalti, care pot parea diferiti.
Bine-nteles n-a avut intrebari.
Si cat mi-as dori sa ma intrebe despre orice ... offf ...

-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16)
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"

Mergi la inceput