"Indoctrinarea copiilor nostri"
Raspunsuri - Pagina 5
EvaF spune:
Citat: |
citat din mesajul lui adinag Si eu insist cu aceleasi lucruri ca si tine, mai putin drogurile, astea sunt o tema mult mai sensibila si dificila. De tigari ii mai zic, insa e greu ca sunt persoane apropiate care fumeaza, nu mult dar totusi. De ziua mea am zis ca ma prostesc si am fumat o tigara, la care ea: "bravo, mama, in sfarsit ai avut curaj!!!" |
ce dulce! mor dupa ei cand spun tot ce le trazneste prin minte!!!
************************************************************************************
Eva, mami de Luca Noah (08.09.2008)
Welcome, my son!!!
szivarvany spune:
Eu tre` sa recunosc ca circuland cu liful ... unii fumatori isi lasa fumul ... Giulia si nici eu nu suportam fumul, netraind in mediu in care se mai fumeaza ... asa ca la nervi mai zic "lasa ca astia ce fumeaza se imbolnavesc si mor".
A fost haioasa si ea cand i-a zis unei mamici-prietene sa nu mai fumeze atata ca moare si ca dup`aia dispare de tot din lume.
-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16)
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
StMihaela spune:
citat din mesajul lui mina Eu insist mult pe - traversatul "numai pe omul verde", |
La traversat eu insist pe "chiar daca e omul verde, te uiti inainte sa nu vina totusi o masina"
Pentru ca nu odata am patit sa treaca cate unul pe verdele ala intermitent de "la dreapta" si sa nu-i pese ca e lume pe trecere.
StMihaela spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui EvaF
ce dulce! mor dupa ei cand spun tot ce le trazneste prin minte!!! ************************************************************************************ Eva, mami de Luca Noah (08.09.2008) Welcome, my son!!! |
Asta nu e amuzant.
Eu le spun de fumat cu tot riscul sa ii jignesc pe fumatorii din zona (prieteni, familie). Daca fumeaza ei sunt cei care fac o prostie, nu eu trebuie sa vorbesc cu copilul cu menajamente.
EvaF spune:
citat din mesajul lui StMihaela Asta nu e amuzant. Eu le spun de fumat cu tot riscul sa ii jignesc pe fumatorii din zona (prieteni, familie). Daca fumeaza ei sunt cei care fac o prostie, nu eu trebuie sa vorbesc cu copilul cu menajamente. |
Hm...eu cred ca trebuie sa fii mai relaxata cand vorbesti despre fumat cu copiii. De ce? Cu ca vei vorbi mai urat de fumatori, ii vei mustra, ii vei exclude din viata ta, si cu cat vei blama mai tare fumatul in general cu atat ai sanse mai mari copiii sa se apuce de fumat. Eu iti vorbesc din experienta.
Am zis si mai sus cum e cu fructul oprit. Fix la tutungerie ii trimiti pe copii. Serios. Trebuie sa le explici ca nu fac bine deloc dar cu fumatorii nu ai ce face, nu ii poti excomunica de pe Terra.
************************************************************************************
Eva, mami de Luca Noah (08.09.2008)
Welcome, my son!!!
sorana spune:
Eu am inceput sa nu o mai "indoctrinez". Acum stau pe margine (ca sa zic asa) si observ ce face "de capul ei". De exemplu sunt cu un pas in spate la traversarea strazii, ea traverseaza "singura". In majoritatea cazurilor reactioneaza corect, foarte rar mai corectez cate ceva.
De obicei uita sa se spele seara pe dinti dar cu asta m-am cam obisnuit, e un fel de automatism sa intreb "te-ai spalat pe dinti?" cand anunta ca ii e somn ...
Vroiam sa raspund la faza cu homosexualii. Ca si Daria () eu ii tot spun de frumusetea lumii data si de diversitate ... Si i-am spus ca unii oameni vor sa se casatoreasca cu oameni de acelasi sex cu ei. Adica baieti cu baieti si fete cu fete. Ca majoritatea au soti barbati si respectiv sotii femei dar unii nu vor chestia asta, ca nu stiu motivul pentru care sunt asa, poate ca asa s-au nascut, poate ca au avut diverse experiente si "au devenit" asa, nu stiu, dar ii acceptam asa cum sunt. A intrebat daca pot face copii si cine e tata cine e mama Si i-am explicat ca nu, nu pot face copii, singura modalitate de a face copii fiind "samanta" de la o femeie cu "samanta" de la un barbat. De asta e si preferabil sa te casatoresti cu cineva de alt sex
Folosim cuvantul "casatorie" pentru ca cele de gen "iubit", "prieten", etc au alte semnificatii (ea e iubita lu' tata, ea are prietene fete, etc asa ca tot ea a stabilit cuvantul "casatoriti" pentru un cuplu indiferent daca sunt casatoriti sau nu )
Eu ii spun fiica-mii o gramada de chestii si am constatat ca ea (fata de alti copii) accepta mult mai usor "diversitatea lumii". Adica era cu un baietel de 8 ani cand a vazut prima data scotieni. Fi-mea n-a avut nicio treaba, baietelul era disperat "mami, mami, uite barbati in fuste!" agitandu-se si aratand cu degetul. Fi-mea a zis ca treaba lor, daca vor sa poarte fuste, de ce nu? Problema lor
Sorana si Monica (6 ani)
"Daca oamenii sunt buni doar pentru ca se tem de o pedeapsa sii spera într-o rasplata, atunci chiar ca suntem o adunatura jalnica" - Albert Einstein
StMihaela spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui EvaF
Hm...eu cred ca trebuie sa fii mai relaxata cand vorbesti despre fumat cu copiii. De ce? Cu ca vei vorbi mai urat de fumatori, ii vei mustra, ii vei exclude din viata ta, si cu cat vei blama mai tare fumatul in general cu atat ai sanse mai mari copiii sa se apuce de fumat. Eu iti vorbesc din experienta. Am zis si mai sus cum e cu fructul oprit. Fix la tutungerie ii trimiti pe copii. Serios. Trebuie sa le explici ca nu fac bine deloc dar cu fumatorii nu ai ce face, nu ii poti excomunica de pe Terra. ************************************************************************************ Eva, mami de Luca Noah (08.09.2008) Welcome, my son!!! |
Gresesti. Sa le explic copiilor ca tutunul e rau, ca fumatul iti strica plamanii si sanatatea, pe intelesul lor, nu ii trimite direct la tutungerie. Au vazut planta axfixiata de fum de tigara, le-am aratat, la intrebarile lor, cum e cu fumul in plamani si cu substantele toxice in corp.
Copii mei, cand intra in birou la lucru si "domnisoara" fumeaza, se tin de nas, fac bleacs si sincer nu am simtit ca vreunul din ei ar fi tentat. La orice le spun ca e alegerea lor, dar sa e gandeasca daca chiar vor sa faca asta, au de ales intre si intre.
Poate am noroc, dar pana acum copii mei au stiut sa aleaga variantele corecte. Si Dumnezeu sa ne ajute pe toti sa avem copii sanatosi.
Crishtinutza spune:
Am citit si eu cu interes subiectul. Sper sa raspunda cat mai multi parinti si de-acum incolo.
Fetita mea are doar 2 ani, ma gandesc ca pe parcurs se vor tot schimba doctrinele, hehe.
In afara de cele mentionate deja de alti parinti, eu o mai "indoctrinez" cu:
- Daca nu reusesti sa faci un lucru din prima, incearca din nou si din nou pana reusesti (asta pt ca arunca jucariile cat colo daca nu reuseste imediat sa succeada in ce si-a propus)
- Esti o fetita tare buna/frumoasa/inteligenta
- ii repet mereu ca mami & tati o iubesc ffffff mult si sa vina la noi oricand va avea probleme si noi o vom ajuta intotdeauna.
lara_c spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui StMihaela
Gresesti. Sa le explic copiilor ca tutunul e rau, ca fumatul iti strica plamanii si sanatatea, pe intelesul lor, nu ii trimite direct la tutungerie. Au vazut planta axfixiata de fum de tigara, le-am aratat, la intrebarile lor, cum e cu fumul in plamani si cu substantele toxice in corp. Copii mei, cand intra in birou la lucru si "domnisoara" fumeaza, se tin de nas, fac bleacs si sincer nu am simtit ca vreunul din ei ar fi tentat. La orice le spun ca e alegerea lor, dar sa e gandeasca daca chiar vor sa faca asta, au de ales intre si intre. Poate am noroc, dar pana acum copii mei au stiut sa aleaga variantele corecte. Si Dumnezeu sa ne ajute pe toti sa avem copii sanatosi. |
Mihaela, e bine ca le atragi atentia copiilor asupra fumatului.Si daca la cererea lor le arati poze etc - e si asta ok.
Dar nu ii invata sa se tina de nas, sa faca 'bleacs' si alte chestii din astea ostentative.Ma refer la terase, in parc( nu la locul de joaca - sa nu mai existe divagari, parcul e mare) pe strada .In primul rand domnisoara de care vb NU ar tb sa fumeze in birou.
Dar revenind la ce am spus mai sus:
1)nu e politicos- pana la urma nu cred ca e 'locul' unui copil sa faca misto de un adult care isi vede de treaba lui.Daca fumul e deranjant pt copil si adultul nu ar avea ce cauta acolo (adica nu pe terasa unui bar) ii atragi tu atentia, civilizat, fara 'bleacs'
2) poate fi periculos.Maine poate vad pe cineva ca bea/se drogheaza pe strada.Sau o gasca de adolescenti care fumeaza.Si incep cu 'bleacsuri' si cine stie ce patesc.Au mai fost cazuri
E normal ca ei sa stie ce e bine si ce e rau, si ca nu toata lumea alege ce e bine.
StMihaela spune:
1)nu e politicos- pana la urma nu cred ca e 'locul' unui copil sa faca misto de un adult care isi vede de treaba lui.Daca fumul e deranjant pt copil si adultul nu ar avea ce cauta acolo (adica nu pe terasa unui bar) ii atragi tu atentia, civilizat, fara 'bleacs' 2) poate fi periculos.Maine poate vad pe cineva ca bea/se drogheaza pe strada.Sau o gasca de adolescenti care fumeaza.Si incep cu 'bleacsuri' si cine stie ce patesc.Au mai fost cazuri E normal ca ei sa stie ce e bine si ce e rau, si ca nu toata lumea alege ce e bine. |
1. Nu imi duc copii in baruri/ restaurant in care se fumeaza. Daca adultul nu are discernamant si isi aprinde tigara (isi vede de treaba lui) in nasul copiilor (in biroul comun!, de exemplu) merita sa ajunga ca un copil sa faca misto de el.
2. La 3 ani si 6 ani, varsta la care se manifesta cu "bleacs" nu va ajunge niciodata sa dea nas in nas cu o gasca de adolescenti care fumeaza/ bea/se drogheaza pe strada.
Si "bleacs" e ceea ce simt ei cand le vine putoarea in nas, nu o manifestare ironica.
Oricum, o pentru bunele intentii.