"Indoctrinarea copiilor nostri"

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabrielama spune:

Mei... si eu am crescut-o "free range", are voie sa se murdareasca precum porcul la joaca (fie in casa, fie afara), am luat-o cu mine peste tot, inca doarme agatata de urechea mea, inca e prietena cu biberonul seara la culcare (are 5 ani), umbla desculta si despuitata ca ii e cald, doarme dezvelita de cand s-a nascut, geamurile sunt deschise tot timpul acasa, merge la carciuma cu noi de cand era pui si nu trebuie sa stea la masa nemiscata... .

Insa sunt obsedata cu mancatul sanatos si asa mancam cu totii acasa iar fazele cu strainii, acceptat lucruri de la ei, protejarea personala etc. mi se par esentiale.

Gabi

There is no taste like the taste of being thin!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ary_v spune:

Citat:
citat din mesajul lui EvaF
Mi-e teama crede-ma pentru copilul meu, traim intr-o lume nebuna nebuna. Aud atatea istorii

Tu cum vei face?

Eva te inteleg. Si eu sunt ingrozita de cate aud. E greu sa fii parinte mai ales in ziua de azi.

Pot sa iti spun cum fac. Eu nu il las nicaieri singur, il supraveghez mereu de la departare in parc, pe strada merge de manuta cu mine. Dar il las sa vorbeasca cu strainii daca asa are el chef. De multe ori se duce si se aseaza pe banca langa cate vreun batranel si se apuca de vb cu el. Cam asta fac eu, il supraveghiez non stop pana va fi suficient de mare sa isi poarte singur de grija.

Cu drogurile, atingerile nepermise nici nu am deschis discutia vreodata. Nu ar intelege nimic din ce as incerca sa ii indrug eu acolo. Va veni vremea sa discutam si despre asta dar cand ma va intreba el. Eu imi amintesc ca tatal meu mi-a povestit cum o fetita a fost violata intr-un camp. Eram micuta tot asa de vreo 4-5 ani. Am ramas tare marcata si nu reuseam sa inteleg de ce imi spune acele lucruri. Mi-a ramas ca un ghimpe in suflet. De aia zic, unele lucruri nu trebuie spuse, oricate griji ne-am face pt ei. Copiii la varsta asta traiesc intr-o lume buna si frumoasa, nu stiu ce e ala
rau. De ce trebuie sa le-o spulberam cu temerile noastre? Peste cativa ani vor intelege singuri ca lucrurile stau cu totul altfel.

Cu unele "indoctrinari" sunt insa de acord. De exemplu trebuie sa ii invatam regulile de circulatie, de igiena, sa spuna multumesc, te rog, scuze etc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina_nz spune:

Citat:
citat din mesajul lui Gabrielama

merge la carciuma cu noi de cand era pui si nu trebuie sa stea la masa nemiscata... .

Cam tot ce ai zis tu mai putin fraza citata. Eu cu asta n-as fi de acord.

Iti zic din experienta mea: in romania cand am fost acu doi ani se fuma la greu in toate restaurantele in care am fost. recunosc ca n-am fost la 5 stele ci la diverse restaurante/terase unde ne-am intalnit cu fosti colegi, prieteni, rude.
In NZ se iese dupa 6:30 la dinner. Nu se fumeaza dar..... in restaurantele medii si mai sofisticate nu prea e loc sa duci un copil sau doi....fac galagie, deranjeaza. Ceilalti oameni au venit sa se simta bine, sa manance in tihna, sa discute cu prietenii....copilul meu i-ar deranja si m-ar facea sa ma simt prost. Adevarul e ca si eu il las pe al meu acasa si ma duc sa mananc ceva, sa beau un vin si sa nu ma tacane copiii pe creieri. M-ar enerva daca un copil de la alta masa mi s-ar plimba pe langa mine si mi-ar da una in cot de cate ori duc furculita la gura.
Sunt si restaurante gen family dar nu prea imi palac pt ca sunt semi fast food si e galagie.

Silvia mamica de Adrian (22 August 2003) si baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Despre asta vorbeam, lucruri importante pt mine, sau neimportante pt altii.
Si Giulia are voie sa manance in pat cu tava, sa se tavaleasca in nisip in parc
Asta cu fumatul ... ai mei nu fumau, insa cand am mers pe`a 9-a mi-au spus ca daca vreau sa incerc vreodata cum e sa fumez cu toate riscurile asumate pe propria mea raspundere, sunt tigari in dulapior. In urmatoarele 2 saptamani am fumat cu colegele tot. Si au avut un gust nasol de tot. Si nici acum nu fumez, din acelasi motiv: au un gust oribil si put.
Eva - incerc sa-i transmit ca fumatul e nociv. Insa nu o voi putea impiedica sa o faca. Dar incerc.
Dar ai spus foarte bine despre fructul interzis. La noi TV-ul si PC-ul sunt acolo la dispozitie si se pot consuma oricand si oricat Giulia nu e depndenta de niciuna din ele, trec zile in sir cand nu vrea la pc, sau uita sa deschida tv-ul din camera ei pana ne punem la somnic si-si ia bibele cu lapte .

Si revin cu ideile fixe: sar ca nebuna daca e servita cu ceva pe afara si nu sunt intrebata, refuza si ea sa guste lucrurile nesanatoase gen chipsuri si cocacola
Si s-a obisnuit foarte bine sa nu arunce niciodata nimic pe strada, chiar atrage atentia unora care o fac

-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16)
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

Eu le spun doar cand este cazul.

Paul a primit o invitatie de la un necunoscut sa mearga cu el si sa-i dea ceva. Copilul a venit sa ma intrebe daca-i dau voie....
Am ripostaat explicandu-i ca nu are nevoie de nimic de la nimeni, ca numai eu le dau mancare, dulciuri....si ca nu trebuie sa plece de langa mine.
Acum ma intreaba mereu daca sa plece mai departe de mine sau nu.

Nu fac caz decat daca este nevoie. Nu vreau sa-i umplu capul cu tot felu de prostii. Ce sa fac acum, sa-i intind lista cu ce este si ce nu bine. Nici nu ma va asculta, sau are sa ma intrebe de ce-i spun toate astea? Este asa de precoce si de destept, ca nici mie nu-mi trece prin cap ce-i trece lui si ce raspunsuri imi da, de ma lasa masca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

Citat:
citat din mesajul lui ary_v

Citat:

Interesant paradox( aparent).
Ati remarcat?

Pai e nu e deloc un paradox. Un copil poate sa ofere numai ce a primit. A primit dragoste va oferi dragoste.

Referitor la subiect, nu cred ca ar trebui sa le transmitem copiilor temerile noastre. Astea cu "sa nu te atinga nimeni in zonele intime" si "sa nu vorbesti cu strainii" sunt cu doua taisuri.

"sa nu vorbesti cu strainii"---
eu cred ca un copil trebuie invatat cu ce fel de straini sa nu vorbeasca sau mai bine spus, cu ce straini sa vorbeasca
sa presupunem ca pierzi copilul intr-un Mall aglomerat (ptiu, ptiu!)--daca tu il inveti ca TOTI straini sunt periculosi si ca nu poate vorbi cu niciunul dintre ei, copilul cred ca va fi cu adevarat disperat...
cred ca mai bine e sa il inveti ca poate cere ajutorul unei anume categorii de straini, poate unei femei mai in varsta..sau unei mamici cu copii pe langa ea...sau unei familii...

am mai scris despre chestia asta, e preluata dintr-o carte excelenta pe care o recomand: Protecting the Gift http://www.amazon.com/Protecting-Gift-Keeping-Children-Teenagers/dp/0440509009

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Povestea unui Licurici- Drum bun, Emma!

www.bebelissimo.com/" target="_blank">Bebelissimo

Mergi la inceput

Paula, seamana pe mama lui, mey d`aia e asa istet Paul

Noi mai avem o mare problema si de asta insist cu lucruri importante: Giulia nu vorbeste niciodata. Eu nu aflu de la ea aproape nimic. NU e vorbareata, nu-i place sa vorbeasca sau sa povesteasca si ma terorizeaza gandul ca pateste ceva si nu-mi va spune.
Poate ca nu ma intelegeti.
Daca mergem la cineva acasa, sta nemiscata si nu spune niciodata nimic, nu se misca din scaun. Daca suntem la petreceri nu spune daca ies scantei intre ei sau se ajunge la hartza pentru ceva. Cand vine cineva la noi sta in camera ei
Sau la gradi: cum a fost ziua ei mereu ? Bine a fost. Aflu peste 2-3 zile ca au fost la concurs, sau in parc, sau la teatru, sau s-a batut, etc. La ea toate sunt "bine mami"

-------
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EvaF spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamagiuliei

Paula, seamana pe mama lui, mey d`aia e asa istet Paul

Noi mai avem o mare problema si de asta insist cu lucruri importante: Giulia nu vorbeste niciodata. Eu nu aflu de la ea aproape nimic. NU e vorbareata, nu-i place sa vorbeasca sau sa povesteasca si ma terorizeaza gandul ca pateste ceva si nu-mi va spune.
Poate ca nu ma intelegeti.
Daca mergem la cineva acasa, sta nemiscata si nu spune niciodata nimic, nu se misca din scaun. Daca suntem la petreceri nu spune daca ies scantei intre ei sau se ajunge la hartza pentru ceva. Cand vine cineva la noi sta in camera ei
Sau la gradi: cum a fost ziua ei mereu ? Bine a fost. Aflu peste 2-3 zile ca au fost la concurs, sau in parc, sau la teatru, sau s-a batut, etc. La ea toate sunt "bine mami"

-------
-------

WOW, CAT E DE FRUMOASA FIICA TA!!!
CE OCHI VERZI ARE, ESTE SUPERBA!

Eu cred ca la varsta asta tace pt ca face pe ...printzesa, nu? Poate ar trebui sa ti-o apropiii altfel, poate nu ii place sa fie intrebata direct "cum a fost la gradi?" ca i se pare interogatoriu si ea, o printesa, nu poate raspunde...

Oricum, m-a hipntizat cu ochii ei frumosi. Ai mare grija de ea, mami, acum inteleg topicul mai bine, deschis de tine, si ca vrei sa o "indoctrinezi" cu strainii.

************************************************************************************

Eva, mami de Luca Noah (08.09.2008)

Welcome, my son!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Citat:

Citat:
sa nu fumezi vreodata, ca iti imbolnavesti plamanii si organismul

mamagiuliei, fain subiect.

Parerea mea legat de "sa nu fmezi" e ca are efect de boomerang. Sau de fruct oprit. Parintii pot interzice si copilul fix de aceea se apuca, sa vada cum e "interzisul" asta, din spirit de fronda. Ma gandesc. Oare cum o fi mai bine? Eu cred ca voi discuta cu fi-miu la rece si logic ce urmari poate avea fumatul in speranta ca nu o va face pt ca a priceput.
Nu voi insista pt ca asta l-ar impinge fix unde nu vreau, la tutungerie. Ma intreb asa: ce va face el cu banii de buzunar oare? Poate ii trebuie nici prea mult nici prea putin ca sa nu il tenteze pt ca asta cred, banuti pe mana cam multicei si uite ca le gaseste el o intrebuintare.

Insa in zilele noastre e la moda sa fii nefumator, peste tot in lumea civilizata fumatul e interzis in locuri publice, sa speram ca ai nostri copii vor dori sa nu fumeze, ca nu au unde si ca asta e "trendul". Sper sa nu se apuce in liceu / facultate, ca atunci ne apucam toti de diverse, din spirit gregar.

LE:
Citat:

si din copilaria mea ... sa ai shalele acoperite si sosete in picioare sa nu racesti la ovare

Astept rosiile dar eu sunt de acord cu asta. Nu intru cu picioarele in mare/ lac daca apa e rece, imi pun sosete pt ca sunt friguroasa iarna, e adevarat ca mai ies shalele cand port bluze/ camasi mai scurte dar in general ma feresc.
Bunicile noastre insistau sa avem mai mare grija de ovare decat de ten, in zilele noaste e invers

Eva, mami de Luca Noah (08.09.2008)

Welcome, my son!!!

Sa va zic cum m-a educat pe mine tata despre fumat . Cand m-am facut asa, de varsta liceului si au inceput sa apara la sedinta cu parintii atentionari ca unu sau altu fumeaza tata mi-a zis: Fata mea, daca vrei sa te apuci de fumat, n-ai decat, ca o sa vezi atatia care fac asta. Numa sa stii ca o faci pe banii mei si pe sanatatea ta.

La mine a functionat, nu m-a tentat ever sa incerc acest sport interzis (in prima faza de rusinea lu tata, dupa aia ca eram prea batrana sa m-apuc de sporturi extreme).

Sper sa reusesc acelasi lucru cu Matei.

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Eva, multumim de complimente. Marea mea problema e intradevar ca nu am cu cine sa discut, asa ca merg pe varianta "caseta" si ceva-ceva ramane acolo, ca de contrazis sau aprobat nu am sanse.

(am avut nshpe subiecte despre cat tace fata asta a mea, cred ca ma stie lumea de nebuna pe DC, insa cine nu are copil cu care sa mearga la un cabinet medical si copilul sa stea MUT 2 ore in sala de asteptare stand pe scaun, NU stie cum e)

Mina, eu nu ma bazez pe sentimente profunde precum rusinea, nu stiu daca mai exista pe Terra in 2009 acest sentiment, mai ales cand iesim afara din casa si vad tineretu`

Sunt cateva aspecte importante si altele foarte importante.
E impoertant sa te speli pe maini, pe dinti , sa nu arunci mizerile pe jos niciodata si astea ar trebui sa fie din reflex.
Sunt reguli ce se aplica pe categorii de varsta de genul nu fugim din parc afara sau nu fugim ca bezmeticii inspre strada
aici intervine faza cand copilu` "surzeste" tradus prin i se rupe ca tu strigi sa nu pateasca ceva
Si cel foarte importante sunt cele care care pot salva copilul in diferite situatii: sa nu vorbeasca cu toti strainii si sa nu plece niciodata cu un strain; cele referitoare la evitarea abuzurilor de orice fel (aici Giulia stie ca nimeni nu are voie sa puna mana pe ea sau sa o loveasca) si nu m-am gandit pana n-am citit despre forma pasiva a abuzurilor sexuale. Aveti dreptate.
Si in urmatoarele 10 ani sa le intre in cap treaba cu fumatul, alcoolul, drogurile si sexul neprotejat.

-------
-------

Mergi la inceput