Muresence.....la apel!!!! (17)
Raspunsuri - Pagina 6
Criss75 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui lizzy facut virament 50lei ![]() www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici, in sufletul nostru pentru totdeauna |
Multumim

Criss si Alex (11.05.2003)
EMMA, printesa primaverii
Biancas spune:
Buna si de la mine.
Eu ma bucataraesc pe aici cu una alta si va citeam.
Lizzy, asa si noi cu copii. la Dani nu ne-am chinuit deloc si a venit neanuntat si neasteptat si la Sandra nu am luat nimic vreo 8 luni si am zis cand e sa fie e si a fost dupa vreo 8 luni (in acest timp niciodata nu am stat sa calculez zilele de ovulatie)
Oana, bine ca s-au facut copiii bine. Sa stii ca daca sunt raciti si ii scoti afara nu se intampla nimic atata timp cat nu au febra. Asa ca..chiar daca e racit se poate scoate afara atata timp cat nu intra in contact prea mult cu alti copii sa le dea si lor boala.
Criss, tinem pumnii sa fie bine
.
Bianca
, mami de Sandra( 8.07.1997)
si de Daniel (17.01.2006)
www.dropshots.com/biancas" target="_blank">Poze cu noi 1, www.dropshots.com/biancas1" target="_blank">Poze cu noi 2, www.dropshots.com/biancas2" target="_blank">Poze cu noi 3,www.dropshots.com/biancas3" target="_blank">Poze cu noi 4
Poti sa ai orice valoare,sa fii DOMN(A) e o-intamplare,sa fii OM e lucru mare...
anca_27 spune:
Criss, cand faci testul? ![]()
Mami de Sara (8 dec 2008)
Poarta-ma, mami!
_
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici
Criss75 spune:
| citat din mesajul lui anca_27 Criss, cand faci testul? |
Peste o saptamana.
Pui
Criss si Alex (11.05.2003)
anca_27 spune:
Am gasit in cartea lui Francoise Dolto, Cand apare copilul, ceva fte interesant pt viit parinti de invatacei ![]()
"Vara trecută, lucram linistită în grădină si la un moment dat am auzit o fetită care a început să topăie
de bucurie cînd l-a văzut venind pe nasul ei: aceasta era pentru ea o sărbătoare. Bun! Acest domn coboară
din masină si o vede pe fetită: Oh! ce mare ai crescut! Ai să mergi în curînd la scoală! Atunci, fericită
si plină de importanță, ea îi spune: Da, o să merg la scoală. De la toamnă. Adică peste două luni. Ah!
ai să vezi tu, ai să vezi, nu e prea vesel. Va trebui să fii cuminte, nu vei mai avea voie să alergi. Uite,
acum ti-ai băgat degetul în nas, nu vei mai avea voie să faci asa. Si pe urmă, colegii tăi, stii, va trebui să
le tii piept. Te vor trage de codițe. Cum? Vrei să-ti păstrezi coditele? Nu, va trebui să-ti tai părul! Într-adevăr,
un tablou terifiant! Copila era veselă înainte de sosirea nasului ei, tot veselă cînd l-a întîmpinat
iar
după, nu i-am mai auzit glasul. Iată un copil care, datorită discursului unui adult care voia probabil să o
tachineze, s-a prăbusit total. Nu e decît un exemplu, dar de cîte ori adultii nu-i spun copilului că începutul
scolii înseamnă pentru el că viata frumoasă s-a sfîrsit!
Atunci nu trebuie să ne mai mirăm văzînd copii care plîng si care se lasă practic tîrîți pe stradă numai
ca să nu meargă la scoală.
Există si copii care asteaptă acest moment cu nerăbdare, pentru că vor avea ghiozdan etc. Si pe urmă,
ajung la scoală, unde se trezesc la grămadă si nu se asteptau la asta. Cînd se întorc acasă, sau cînd mama
vine să-i ia de la scoală, acesti copii sînt foarte nelinistiti, mai ales a doua zi. Iar în a treia zi, nu mai vor
să meargă deloc. Din fericire, cred că există scoli unde copiii sînt primiti altfel
Deci lucrurile trebuie
luate treptat: nu trebuie bruscat un copil care are o anumită fobie la mersul la scoală. Poate că tatăl ar
putea într-o zi să-si lase treburile si să meargă să-l ia de la scoală, sau să-l ducă dimineața. Sînt mulți
copii care, înainte de a merge la scoală, sînt lăsați la cineva care se ocupă de ei, si acesta este un lucru
nou; în plus, trebuie să se scoale foarte devreme în timp ce, pentru ei, scoala însemna că o să meargă cu
alți copii si o să se joace; si de fapt, nu e deloc asa. Mama lor nu i-a prevenit că o să meargă la cineva
si de acolo la scoală, că aceeasi persoană o să-i ia de la scoală, iar mama nu o să-i vadă decît seara. Eu
cred că ar trebui să le spui copiilor care este situația, fără să-i sperii, dar dovedindu-le că esti alături de
ei: Mă voi gîndi la tine. Copiii au mare nevoie să stie acest lucru. Sau: Uite, ți-am adus o poză, sau
un bilet de tramvai. Cînd o să-ți fie urît la scoală, o să-l ai în buzunar. Tata ti l-a dat. N-o să-ti mai fie
așa frică. Lucruri de genul ăsta. Copiii au nevoie de prezența părinților. Acest mediu e insolit. Trebuie
ca părinții să fie reprezentați printr-un lucru pe care l-au dat copilului, ca să-i insufle încredere.
Mai trebuie spus ceva, si anume faptul că un copil nu poate vorbi despre ce s-a întîmplat la scoală.
Cînd el este în mediul său familial, nu poate vorbi decît despre ce se întîmplă în acel loc, despre ce gîndeste
atunci. Copilul este prezent în prezent. Or, el este întrebat: Ce s-a întîmplat la școală? și este certat
pentru că nu poate să povestească nimic."
Am incercat sa mai scot din tz-uri, sh-uri, dar tot au mai ramas... dar tot intelegeti pana la urma. ![]()
Poarta-ma, mami!
_
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici
anca_27 spune:
Tot eu, stiati despre stirea asta din oras? http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/e-vanata-dupa-ce-a-sfasiat-doi-mistreti-de-la-zoo.html
Poarta-ma, mami!
_
Criss75 spune:
| citat din mesajul lui anca_27 Tot eu, stiati despre stirea asta din oras? http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/e-vanata-dupa-ce-a-sfasiat-doi-mistreti-de-la-zoo.html Mami de Sara (8 dec 2008) Poarta-ma, mami! _ www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici |
Deci nu mai mergem nici la platou? Cand s-a intamplat?Criss si Alex (11.05.2003)
Biancas spune:
Anca, nu stiam de stire. Adevarat e cu scoala, daca il sperii pe copil de la inceput, iti dai seama cu ce placere mai merge el la scoala.
Criss, azi s-a intamplat cred ca e marti. Sigur o sa o prinda repede...intre timp nu mai mergem la platou (oricum nu mergeam inca)
.
Apropo, am inteles ca la ortoprofil in data de 1 si 16 mai se fac consultatii ORL gratuite cu aparatele lor performante. Mai multe nu stiu, daca va intereseaza sunati la ei.
Bianca
www.dropshots.com/biancas" target="_blank">Poze cu noi 1, www.dropshots.com/biancas1" target="_blank">Poze cu noi 2, www.dropshots.com/biancas2" target="_blank">Poze cu noi 3,www.dropshots.com/biancas3" target="_blank">Poze cu noi 4
Poti sa ai orice valoare,sa fii DOMN(A) e o-intamplare,sa fii OM e lucru mare...
Biancas spune:
http://stirileprotv.ro/stiri/meteo/temperaturi-extreme-in-urmatoarele-5-luni-vara-se-anunta-caniculara.html
Bianca
Biancas spune:
http://www.zi-de-zi.ro/detalii-articol/article/ef122c98df/43622.html
Bianca