Mamici recunoscatoare de Nov.Dec2009(15

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vias spune:

Despre testul TORCH

M-am gandit sa va dau un raspuns, poate ca o sa va ajute sa intelegeti mai bine sau sa va faceti o idee despre analizele copilului d-voastra.

CITOMEGALOVIRUS (CYTOMEGALOVIRUS)
Virus apartinand familiei virusurilor herpetice, care determina de obicei la adulti imunocompetenti infectii asimptomatice, dar care transmis de la mama la fat, poate determina la nou-nascut o infectie severa si sechele.
CHLAMIDIA (CHLAMYDIA SAU CLAMIDIA)
Chlamydia (clamidia, chlamidia sau clamydia) este un gen de bacterii intracelulare, de forma sferica, gramnegativa. Prezinta atat caracteristici:
- de bacterie (sintetizeaza ARN si ADN, prezinta perete celular, se multiplica prin diviziune celulara, este sensibil la antibiotice de tipul cicline);
- de virus (fiind intracelular, energia necesara propriului metabolism este furnizata de celulele gazda).
Genul cuprinde mai multe specii, dintre care mai cunoscute sunt:
- Chlamydia trachomatis, care determina, limfogranulomatoza veneriana, trachomul (keratoconjunctivita cronica); uretrita, prostatita, epdidimita la barbati; cervicite, salpingite, endometrita, BIP la femei; conjunctivita cu incluzii la nou-nascut
- Chlamydia pneumoniae, care determina infectii bronhopulmonare si in sfera ORL
- Chlamydia psittaci, care produce psitacoza.
Bacteriile din genul Chlamydia determina boli atat la animale cat si la om, afectiuni denumite miyagawanelloze: ornitoza, psitacoza, limfogranulomul venerian.
HERPES
Herpesul este o boala cutanata acuta caracterizata printr-o eruptie de vezicule mici, transparente, adesea grupate pe un fond rosiatic, si inconjurate de o areola rosie. Herpesul este produs de un virus din familia Herpesviridae: - Herpex simplex virus (HSV) sau - Herpesvirus hominis (HVH). Herpesul este localizat indeosebi pe fata, in jurul gurii si nasului (buton de febra), dar si la nivel genital. Poate recidiva in aceeasi regiune.

Tipuri:
- herpes gestationis, la femeia gravida
- herpes simplex, subtipurile 1 si 2, manifestate prin aparitia de vezicule grupate pe piele (tipul 1) sau la nivelul organelor genitale (herpex progenitalis sau tipul 2), uneori insotite de febra
- herpes zoster, sinonim zona zoster
- herpes zoster oftalmic, cu afectarea nervului oftalmic, iridociclita, keratita, anestezie corneana.

RUBEOLA
Boala eruptiva contagioasa provocata de un virus cu A.R.N. din genul Rubivirusurilor (familia Togaviridae), afectand mai ales copiii si adolescentii.
Rubeola face ravagii in mod cvasipermanent iarna si primavara in Europa, sub forma unor epidemii.
Contaminare - Virusul rubeolei traieste exclusiv in organismul uman. El patrunde in organism pe caile respiratorii. Boala este foarte contagioasa in timpul primelor zile care preced aparitia semnelor si in timpul duratei acestora.
Simptome si semne - Incubatia silentioasa a virusului (fara semne aparente) dureaza aproximativ doua saptamani. Perioada de invazie (declansarea bolii), lunga de aproximativ doua zile, se semnaleaza printr-o febra usoara si o umflare a ganglionilor limfatici ai gatului; ea poate ramane total inaparenta. O eruptie cutanata maculopapuloasa (mici pete roz usor ridicate) succede acestei faze. Ea incepe cu fata, se intinde apoi la intregul corp, indeosebi pe torace si la membrele superioare, si poate lua un aspect scarlatiniform (piele in intregime rosie). Eruptia se asociaza uneori cu o usoara angina. Aceste semne dispar dupa trei zile. Formele atipice ale bolii (absenta eruptiei cutanate) sunt actualmente cele mai frecvente.
Complicatii - La adolescent sau la adult, rubeola poate fi mai grava decat la copil si poate antrena dureri de cap, febra si poliartrita (inflamatii ale mai multor articulatii), regresand in vreo zece zile. O purpura trombopenica (afectiune caracterizata prin aparitia de hematoame punctiforme) sau o meningoencefalita sunt, de asemenea, posibile.
Tratament - Nu exista un tratament al bolii, pot fi administrate medicamente in caz de febra (paracetamol). Rubeola nu poate surveni si a doua oara, infectia cu virus conferind o imunitate completa si durabila.
Prevenire - In principal, aceasta consta in vaccinare. Vaccinul este de cele mai multe ori asociat cu cel al rujeolei si al oreionului (vaccinul R.O.R.) si este administrat pe la varsta de 15 luni. El mai este preconizat pentru imunizarea adolescentilor neimunizati prin boala.

Cami,mamica ingerasului Darius-Andrei
n: 15.07.2008
d: 16.08.2008

ingerasul Darius-Andrei

11+ Darius mi-a trimis de ziua mamei cel mai frumos cadou, un bebe!

bebe pe care mami l-a visat ca e

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vias spune:


Despre DRY TEST

Aceasta investigatie calculeaza cu mare precizie posibilitatea existentei unei sarcini cu anomalii cromozomiale (sindromul Down, defecte ale tubului neural, etc.), luand in calcul varsta mamei si anumiti parametri biochimici (hormoni recoltati din sangele matern), dar si ecografici (varsta gestationala aflata la ultima ecografie, translucenta nucala). Dry testul se efectueaza in primul sau al doilea trimestru de sarcina.

Practic, aceasta metoda consta in recoltarea de sange matern in primul trimestru de sarcina (intre 10 si 13 saptamani). In cazul dry testului de prim trimestru cu risc crescut pentru anomalii cromozomiale, viitoarea mamica trebuie sa faca analize genetice, prin biopsia de tesuturi fetale. Dry testul de trimestru doi (efectuat intre 16 si 20 de saptamani de sarcina), considerat cu risc crescut, trebuie completat cu analize genetice fetale, obtinute prin amniocenteza.

Mai mult decat atat, dry testul te va ajuta sa descoperi daca esti purtatoare sanatoasa a genelor pentru fibroza chistica, considerata cea mai raspandita boala ereditara (cauza de insuficienta respiratorie la copil), si pentru surditatea congenitala.

Sfat: Dry testul este o investigatie foarte importanta si necesara, de aceea, indiferent de costurile care le implica (aproximativ 600 lei), ar trebui efectuat. Pune sanatatea copilului tau mai presus de orice. Nu este suficienta doar o simpla vizita la ecograf. Gandeste-te ca orice cromozom “gresit”, se poate transforma intr-o adevarata drama mai tarziu. Iar multe dintre malformatiile cromozomiale nu sunt descoperite la ecograf.

Cami,mamica ingerasului Darius-Andrei
n: 15.07.2008
d: 16.08.2008

ingerasul Darius-Andrei

11+ Darius mi-a trimis de ziua mamei cel mai frumos cadou, un bebe!

bebe pe care mami l-a visat ca e

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vias spune:

eu am facut testul torch...sincer nu cred ca voi ajunge sa fac dry test...acumsa vad ce spun si cei din CLUJ luni..

Cami,mamica ingerasului Darius-Andrei
n: 15.07.2008
d: 16.08.2008

ingerasul Darius-Andrei

11+ Darius mi-a trimis de ziua mamei cel mai frumos cadou, un bebe!

bebe pe care mami l-a visat ca e

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miramar spune:

Buna ziua din nou burtici. Eu am dus masina la service asa ca din cauza programarii acolo am ajuns acasa mai devreme. Ceea ce ar fi bine, daca as putea sa ma culc ca mi-e un sooomn. Dar nu pot sa ma culc ca am niste muncitroi care-mi vopsesc magazia in curte si trebuie sa-i pazesc.

Tocmai am bagat si eu branzica cu rosioare si paine prajita. Yameee ce bun a fost.

Voi? Cu ce va mai laudati?

10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simina_kin spune:

Citat:
citat din mesajul lui alinuta2u

Buna fetelor,

Vin si eu cu o intrebare! Stie cineva ceva despre doamna doctor Liana Ples, am inteles ca profesesza la Bucur
Va rog mult dc stiti ceva!

Multumesc



gravida 10 saptamani
mamica de noiembrie!
DN 31.01.2009
UM 20.01.2009
DPN 07.11.2009


Dar de ce te duci la Bucur???? Maternitatea arata ca vai mama ei, sunt numai colorati pe acolo, si stai pe holuri in picioare(ca n-au nici scaune).Eu sunt oripilata de mat.Bucur, am pierdut prima sarcina din cauza lor(am ajuns cu scurgeri dimineata si nu mi-au fgacut nimic pana a doua zi la pranz, ca vezi doamne nu le mergea ecograful).

11+

Mariana

Mazarica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns krelia spune:

Mira'...esti foarte tare cu branzica cu rosii ...cred ca va deveni meniu national la odiseea de nov-dec.2009....zau!
si eu azi, dupa ce a venit al meu acasa, ca a ajuns mai devreme...am vrut sa mananc la fel ...da' el cica...sa mananc mai consistent..aveam mancare de mazare cu pui...si zic..bine, hai...negandindu-ma ca ieri, dupa ce am mai mancat odata, tot mazare, am imediat]. Si pap eu, pap...si dupa ce beau apica de sfarsit...din 2 tuse si o senzatie de greata..zdranc, am si luat drumul toaletei
deci, e clar..mancarea de mazare nu-i place

au inceput sa ma doara sinusurile...


krelia 11+
tzutzupida noastra creste si pozeaza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miramar spune:

Branza si rosiile in schimb sunt si bi=une si si raman acolo la burtica.

Nu mai stiu cine a scris prima, dar sa-i dea Dumnezeu sanatate!

10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miramar spune:

Krelia te dor sinusurile sau ganglionii? In orice caz cumpara un ulei mentolat si masaza-te usor in zonele dureroase. Uneori funtioneaza. Exista si un fel de rol-on - mic ca un pix minuscul - Migranel se numeste cu care cia sa te dai la tample si sa te masezi. Eu il folosesc la orice - tample, ganglioni, ceafa - si deseori functioneaza. Doar sa nu dai prea mult in zona ochilor ca te ustura.

10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns krelia spune:

adevaru' e ca sunt bi=une rau de tot
dienutze a scris de branza cu rosii...am zis eu ca ea e "di vina" pentru tot

edit: exista ganglioni la nas???
ca pe mine ma doare la nivelul nasului...deasupra narilor...
creionul ala e gen cum erau alea chinezesti cu eticheta verde, de se baga in nas si tragi...sau...aberez?

edit2: aberam ...am gugalit si am vazut cum arata..si mi-am adus aminte ca am vazut mai demult la cineva, deci stiu despre ce e vorba...
dar, nu cred ca ma ajuta..ca pe mien ma doare la nas..nu la tample


krelia 11+
tzutzupida noastra creste si pozeaza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vias spune:

maine fac 12 saptamani...abia astept!


o sa trec din seara asta la semnatura 12....ca nu mai am rabdare...

Cami,mamica ingerasului Darius-Andrei
n: 15.07.2008
d: 16.08.2008

ingerasul Darius-Andrei

11+ Darius mi-a trimis de ziua mamei cel mai frumos cadou, un bebe!

bebe pe care mami l-a visat ca e

POZE

Mergi la inceput