Mamici de zmeurici de iulie-august 2009 (42)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vally spune:

salutari burtici

sunteti scriitoare..nu gluma de-abia pot tine pasul cu voi cu cititul ,ce sa mai zic de scris....
multumim pt listuta cu bagajul pt spital elenada
muffi ma bucur ca sunteti bine! nu mai lua in seama toate rautatile,nu merita
AlexSara eu ma duc la Dr T pe la 13:00-14:00 si nu satu f mult;si eu ma gandeam intr-un timp sa-l schimb si sa nasc la privat,dar am incredere in dansul;si am avut si experiente neplacute cu alti doctori...si am reusit cu dansul sa raman prin fiv si mai vreau inca un bb; hai ca te-am zapacit

noi suntem bine;obosesc fff repede ;si cand obosesc ma doare mijlocul si burtica.. cred ca ma ia si raceala...si mai sunt si suparata pe al meu sot....aseara il apucase isteriile ca nu mai eu contez ....si chiar nu l-am neglijat pana acum,am fost ff atenta cu el,chiar ma gandeam cat de bine ne intelegem....oooffffff (poate starile de gravideala se transmit si la ei si asa reactioneaza... )
astazi am fost la analiza Rh-ului (sper sa iasa bine)
de-abia astept sa o vad pe 'zuzica' sapt viitoare la control

bafta la ecografii,analize

vally s24+ Adelina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

de la eco si de la papica.
BB e ok, are 1171g si e cam lungut pt. varsta lui. Cica seamana pe tat-su. Statea cu mana ba in gurita, ba in nas...mai casca, mai dadea cate una...pun poze diseara. e cu capul in jos si cam mare probabilitatea sa se mai intoarca. el e asa d eluna trecuta, din cauza capsorului simt presiunea aceea jos, dar colul e inchis, 3,6cm, sarcina nu e situata jos, placenta ok. Durerile oaselor sunt din cauza hormonilor care-si fac treaba.....
A ramas putin pe ganduri cand i-am zis de contractii, cica sa ma odihnesc mult....e mai greu in sarcina 2, din cauza ca mai e un copil de care trebuie avut grija, dar sa ma odihnesc. Mi-a presris No-Spa si Gynipral sa iau cand am contractii...pai eu am zilnic. Chiar nu stiu cat de mult ma pot odihni, caci nu fac mai nimic toata ziua, doar dupa amiaza sunt cu piticul prin parc, unde stau pe banca.
L-am vazut in 4D, incepe sa arate a bb. nu a alien....mi-a facut iar o poza cu podoabele, ca sa nu uit.....
Cam atat.....aaaa....fug ca am treaba...maine seara plecam in Italia, am vrut sa vedem ce zice dr. inainte sa ne hotaram, dar de duminica ne-a venit ideea asta. Al meu sot s-a gandit ca sa am si eu o vacanta, caci pe urma...adio. Sper sa fie totul ok, suntem cam inconstienti, dar daca avem acceptul dr..... mergem cu masina si ne intoarcem sapt. viitoare pe sfarsit.
, pe mai tarziu.

_
Gio27+ si Marco(06.01.2006)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blanca000 spune:

Giova felicitari pentru grasunel. Da' ai curaj nu gluma sa pleci cu masina in Italia la aproape 7 luni. Bagi si un shopping daca te duci...cool

27+ Eva

Bubi mic poze...din burtica

Nunta noastra 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Galarina spune:

hola, bombonelelor!

am fost aseara la eco, am stat vreo ora in sala de asteptare din cauza de decalari programari, m-au scos din toti pepenii, aveam programare la homeopat cu Stefan... pana la urma am intrat. matza mea era bine, cu 8 zile mai mare, norocul meu! pt ca m-a lasat in pace cu vitaminele. cica de luna viitoare...bebe are 930 gr, s-a pozitionat deja cu capul in jos, i-a facut o poza zici ca-i o babutza...

Un sfat de la mine legat de camasile de noapte pt spital. Luati-le cu nasturi multi in fata pt ca daca au doi nasturi e foarte incomod sa alaptati mai ales ca unele dintre voi sunteti la prima nastere si o sa va ia ceva pana va obisnuiti etc si nu veti putea decat sa va ridicati frumos camasutele pt a-l alapta pe bebe. SAU sa le rupeti, asa cum am facut eu Atentie la spitalele cu rezerve fara AC. Va fi cea mai calduroasa perioada a anului, in momentele alea eliminam lichide pe toate caile posibile, deci se transpira mult. Va spun din experienta, am nascut tot in iulie, acum 5 ani, nu era AC si transpiram de numa numa. Schimbam 3 camasi de noapte pe zi. Daca este aer conditionat, atunci nu e nevoie de atat de multe...

In rest, in ceea ce priveste bagajul nu cred ca mai sunt multe de adaugat fata de ce s-a spus.

Dr mi-a confirmat deja ce stiam: deschidere pe 15 la euromaterna, 4500 nasterea normala, totul inclus in acest pret.

Pupi!

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pooh spune:

Giova,felicitari pt. lungut.....Cu bb2 si odihna te inteleg perfect,eu nici la servici nu ma mai duc,mare lucru nu prea fac si sunt rupta de oboseala......Dar cred ca ajunge cat stau in parc/alerg dupa Timea prin casa si pe-afaraPooh,mami de Timea(15.06.05) si 30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Buna!

Bibuga, stai linistita, mai mult in pat! Iti doresc multa sanatate!

Of, nu stiu ce m-a apucat, dar sunt tare speriata (zic eu ca pana acum am fost f. relaxata ). Faptul ca am contractii dureroase zilnic si ca mi s-a scurtat colul la limita, ma face sa ma gandesc numai la scenarii horror. Nu stiu ce spuneti voi, ca dupa 26 sapt. e ok pt. bb cu ingrijirea corespunzatoare. Stiu si eu ca prin alte parti e asa, dar la noi, abia peste 32 de saptamani e oarecum ok.

In sfarsit, eu ma stresez, dau sfaturi altora, dar eu nu iau nici o masura. Ma rog doar sa nu am problem, pentru ca efectiv nu am ce sa fac. Sunt in priza de la 6 dimineata pana la 12 noaptea si mai am si insomnii . Servici, gradi, cumparaturi, drumuri, casa. Nu dau in branci cu treaba, cel putin acasa, dar trebuie sa fiu mereu disponibila pentru copii. Nu am cum sa ma odihnesc.

Si le-am mai promis ca mergem si in delta de 1 mai .

Sper sa fie doar o pasa proasta, sa imi revin si fizic si mai ales psihic, sa termin macar treaba la serviciu, sa pot intra in concediu.

Hai ca m-am plans destul. Or fi si hormonii de vina.

Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
www.flickr.com/photos/cornelianis/" target="_blank">poze; poze2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PatriciaArdeleanu spune:

giova, felcitari pentru grasunel si drum bun. mergi la shopping?

cornelia, daca ai colul scurt si contractii dureroase eu as uita de delta...parerea mea.
cit despre odihna cu 2 copii mici e greu; trebuie sa stai dupa ei, sa mergi la plimbare, sa te joci, etc.

eu am spus ca prietena mea are 2 copii nascuti in saptamina 26,ea zice ca ar fi fost chiar 25 dar dr a declarat 26 ca sa primeasca ingrijirile necesare sa fie considerat fat. fetita a avut 750g si baiatul 900.
fetita are 10 ani si are ceva probleme cu ochii, acum 10 ani nu prea stiau ce sa le faca si nu aveau aparatura necesara. baiatul e cu 3 ani mai mic si deja a avut ingrtijirea corespunzatoare si e perfect sanatos.
ea a avut mari probleme cu coagularea, abia anul trecut a aflat, la vremea respectiva i-au facut toate analizele posibile, a stat internata, cu cerclaj a doua oara si degeaba, nu isi explicau dr ce are.
eu zic sa nu te gindesti la asta, dar in cel mai rau caz eu zic ca toate am depasit perioada cea mai critica, acum bbelusii sint viabili.

ziceati ca trageti cu ochiul la albinute....hm, nici nu stiti ce ne (va) asteaptaasa ca incercati sa va bucurati cit puteti.
o sa tremuram curind pentru orice sughit, plins, kk sau partz, nu exista frica mai mare ca cea a unei mame, odata ce se naste copilul traiesti cu ea in san (sau numai eu sint asa, nu stiu) dar cred ca este ceva specific fiecarei mame.
o sa vedeti, nu papa bine, nu doarme bine, are colici, plinge, mai tirziu se imbolnavesc, prima zi de cresa, de gradi...samd. este cel mai frumos sentiment sar si cele mai mari frici ti le da statutul de mama...

Patricia s25 si Rebecca 05.02.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pogos spune:

buna fete!
asa este patricia, ai dreptate. eu de cand sunt mama uneori mi-e si rusine de mine ce ganduri am. parca sunt paranoica uneori. si incerc sa nu fiu exagerat de protectiva, ca nu e bine. si toate astea au inceput de cand inca eram insarcinata cu Ana. greu e sa fii mama, dar e si atat de minunat!!!
in bucuresti la spitalul polizu am inteles ca au o sectie foarte buna de neonatologie, unde pot ingriji cu succes bebei nascuti de la 24 de sapt. cica totul ar fi sa aiba peste 500 de grame. oricum, sper sa nu aiba nimeni nevoie de asa ceva si sa se nasca toti bebeii la termen, ca e cel mai bine.

Laura, mami de Ana Catinca (25.09.2006)
si cu Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza78 spune:

Buna gravidutze

Giova felicitari pentru grasunel si lungan...si drum usor pana in Italia.

Galarina ma bucur ca "matza" ta este bine. Felictari pentru rezultatele bune de la echo

Bibuga imi pare rau ca ai probleme...sper insa sa fie doar o sperietura si atat. Stai linistita in pat si cu optimism inainte

Cornelia sunt in asentimentul Patriciei...cu col scurtat si contractii dureroase ar fi imprudent sa te aventurezi in Delta. Mai ai putina rabdare...si ai sa mergi in delta cu familionul marit. Incearca sa te mai linistesti (cine spune), dar daca organismul iti da vesti ca e cazul de time out, atunci e cazul pentru mai multa relaxare.

Fetelor reiau si eu o parte din intrebarile pe care le-am mai pus pe forum, dar tot orbecaiesc pe net si nu gasesc raspunsuri concludente:
1. Va confruntati cu tensiune oscilanta in sarcina? E normal?

2. Ce anume din trusoul bebelusului considerati absolut necesar? Si lucruri de genul biberoane, pompe, sterilizatoare de unde le-ati cumparat? Intreb pentru ca acum 2 luni cumnata mea mi-a prezentat o analiza multicriteriala in ceea ce priveste achizitia biberoanelor si tetinelor de am crezut ca trebuie sa dau o teza de doctorat

3. Care dintre voi va confruntati cu hemoroizi? Eu am descoperit zilele trecute la dus...sper sa nu ma insel...ma jeneaza usor doar la scaun si atat. Am o digestie foarte buna, sunt la ceas pe buda in fiecare dimineata, deci ma gandesc ca e de la presiunea uterului. Ce unguente se pot folosi in sarcina? Eu pe langa o igiena stricta am inceput sa ma dau cu crema de galbanele, dar ma gandesc ca e o acalmie temporara si in curand cand burta va lua avant sa nu ma confrunt cu ceva mai grav.

Alinutza 24+ viitoare mamica de strumf baietel Eric Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

Citat:
citat din mesajul lui alinutza78
1. Va confruntati cu tensiune oscilanta in sarcina? E normal?

eu imi urmaresc aproape zilnic tensiunea si e constanta 100/60
Citat:
2. Ce anume din trusoul bebelusului considerati absolut necesar? Si lucruri de genul biberoane, pompe, sterilizatoare de unde le-ati cumparat? Intreb pentru ca acum 2 luni cumnata mea mi-a prezentat o analiza multicriteriala in ceea ce priveste achizitia biberoanelor si tetinelor de am crezut ca trebuie sa dau o teza de doctorat

Am pus ochii pe pompa manuala de la Philips Avent si daca o sa am nevoie pe aceea o iau. Probabil si biberoane si sterilizatoare tot marca aceea as fi luat-o, dar am primit de ziua mea 2 biberoane impreuna cu cutiuta de sterizare marca Chicco, aceea care se pune la microunde.

Citat:
3. Care dintre voi va confruntati cu hemoroizi? Eu am descoperit zilele trecute la dus...sper sa nu ma insel...ma jeneaza usor doar la scaun si atat. Am o digestie foarte buna, sunt la ceas pe buda in fiecare dimineata, deci ma gandesc ca e de la presiunea uterului. Ce unguente se pot folosi in sarcina? Eu pe langa o igiena stricta am inceput sa ma dau cu crema de galbanele, dar ma gandesc ca e o acalmie temporara si in curand cand burta va lua avant sa nu ma confrunt cu ceva mai grav.

Aici nu stiu nimic ca nu am probleme de genul acesta.

26+Laura Ioana Irina Maria

Mergi la inceput