Mamici de zmeurici de iulie-august 2009 (42)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns PatriciaArdeleanu spune:

multa sanatate mamicilor racite!!

alinuta, eu am avut o singura data probleme dupoa ce am nascut, unul mic. crema de galbenele si ...miere, am inteles ca este cel mai miraculos leac.

despre biberoane, noi am avut la inceput chicco normal 0+ cu care ne-am inteles foarte bine, pe parcurs am mers mult si pe nuk, agrea foarte mult forma tetinei si pt suzete la fel, NUK a fost cel mai potrivit, mai ales ca au de latex. la avent am vazut numai silicon si nu i-a placut tetina.
stiu si eu ce se tot dezbate despre plastice, il mai si incalzesti sau sterilizezi la microunde (eu una nu am si nu voi avea asa ceva in casa)...eu pe ale mele le-am fiert cam in primele luni, dupa care spalate normal ca pe vase. nu am avut probleme cu enterocolite si alte de stomac; entero a avut o singura data la 2 ani dupa o zi calda si foarte vintoasa afara, cind stim cu totii ca toti microbii de pe toti scuipatii si rahatii sint imprastiati. adica eu nu am fost adepta sterilizatului in exces, a avut suzeta muuuult timp, le spalam pur si simplu si nu au fost probleme. eu consider ca cu cit sterilizezi mai mult cu atit sint ei mai vulnerabili. parerea mea.

elenada, incepind cu s 28, adica 27 implinite se intra in luna 7.
noi acum nu avem 6 luni jumate, si 5 luni jumate, 5 luni si 3 saptamini si sintem in luna 6 (adica in decursul lunii 6).

Grisca, imi pare rau de diagnostic. ce se poate face?

Patricia s25 si Rebecca 05.02.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buburuza1979 spune:

Citat:
citat din mesajul lui bibuga

buburuza--deschis la exterior,altfel cu siguranta as fi in spital deja.ti-a spus cit de deschis e in cm?a fost descoperita prin tuseu sau eco transvaginal?impartim aceasi leguma,doar ca a mea e un pic mai condimentata.. cu contractii...sanatate

in loc sa ma bucur de avantajele graviditatii(stiti voi-luati loc,haideti in fata,nu mai stati la coada,zambete--LOL-- ),sint in asteptarea schimbarii de prefix...

mi l-a descoperit la tuseu ... eco transvaginala nu am facut decat la 12 sapt. de atunci numai ecografii pe burtica si la ele nu s-a vazut nimic ... pe toate scrie OI inchis ... la ultima pe 22 martie colul avea 3,5 cm. am plecat cu el de la 4,5 ...

descoperind la tuseu nu a putut sa imi zica cat de deschis e ... a zis doar intredeschis. contractii mai am si eu dar rare... sau nu imi dau seama de ele
oricum eu iau in fiecare zi dimineata si seara no-spa preventiv...poate ca daca nu as lua as avea mai dese contractiile.
dr. asa mi-a recomandat ca tratament... no-spa zilnic.
a zis sa ma monitorizez si sa fiu f atenta...daca apar mai multe si dese sa merg sa ma treaca pe gynipral ca alea duc la deschiderea colului definitiv
pana acum nu a fost cazul.

si eu la fel ca tine... astept schimbarea de prefix ca pe painea calda!!!

27+
buburuzul miscacios

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_i_s_s_y spune:

Ciao fetele!
Sanatate gravidutelor racite!
Ma ingrijorati cu discutia asta depre col. Mie dr mea nu mi-a spus niciodata dimensiunile. La eco a zis ca e bine, lung si inchis, iar data trecuta mi-a facut u usor control pe masa si mi-a spus acelasi lucru...dar nimic despre dimensiuni. Intreb pe 12 mai cand ma vede iar.
Matcha-oana - durere de noada am avut si eu prin luna 3-4...durere crunta, tot asa cum descri si tu, mai ales cand duceam un oicior in lateral....simeam ca mi se taie respiratia, imi dadeau lacrimile...nu am luat nimic, am stat cat mai mult intinsa, cu perne in jurul meu...au trecut durerile de parca nu ar fi fost, dar vreo 3 saptamani m-am urcat pe pereti. Dr a zis ca nu e problema, se inmoaie ligamentele de la tonele de progesteron pe care le-am luat si le-am produs.

moniland - felicitari pentru saptamana..sa stea printesele cuminti pana la 40!!!

elenada - eu cred ca nici cand o sa nasc nu o sa stiu in ce luna sunt...am vazut o gramada de variante de calendare...daca am 23 de saptamani si 2 zile inseamna ca sunt in saptamana 24, luna 6-a, nu??!?

Patricia - esti doxa ce inseamna sa mai fi trecut odata prin asta...pana acum eu cand vedeam o sitcluta de bebe ma inmuiam cat e de frumoasa sau ce culori are...tre sa ma duc si eu la scoala aia la care ati fost voi sa stiti atatea!!! Mersi ca ne mai spuneti si noua

Grishca - ce e DSA pe romaneste? Sper din tot sufletul ca nu e grav pentru bebe!

Va pupam !!!!

23+ cu bebelina

http://bd.lilypie.com/vqy9p2.pn
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=missy&year=2009&month=8&day=25&babycount=1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Galarina spune:

Buna ziua!

Multumim pentru urari ref. la eco

Ref la hemoroizi, ii mostenesc din prima sarcina, acum vad ca stau cumintei, o vor lua un pic razna spre sfarsit. Tensiunea mica, o mai normalizez cu cafea.

Cornelia, odihneste-te mai mult! Nici nu te gandi ca nu ajungi la termen! Cred ca fiecare din noi trecem si prin momente mai proaste.

Giova, concediu placut! Esti foarte fotogenica!

Noce, eu sunt in aceeasi situatie cu tine. Din 11 mai intru in prenatal, iti trebuie hartiuta de la medicul de fam. Pentru prenatal iti plateste statul acea valoare dar nu stiu exact procedura. Cel mai bine intrebi contabilitatea ce si cum. Stiu ca Eumada se pricepea la dintr-astea, o rugam sa ne lamureasca daca se poate.

Pupi
Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Alinutza ,eu nu vreau sa te sperii dar m-am luptat groaznic,dupa nastere,cu hemoroizi,fisura anala in conditiile in care inainte niciodata nu avusesem probleme si nici naturel nu am nascut .Unguentul cu galbenele si propolis e f bun,alimentatie corecta cu multe fibre,apa multa si cit mai putine dulciuri,fainoase albe.Eu acum nu am probleme,sper sa nici nu mai apara.

Vally,f bine ca ai oprit hemorzonul,nu e indicat in sarcina si alaptare.

Patricia,la biberoanele de plastic cica compusii respectivi intra in amestec cu laptele cind e cald,ma rog,incalzit in microunde.Eu am microunde dar il folosesc extrem de rar,niciodata la copil,nu stiu,am retineri.De sterilizat,am sterilizator de la Nuk cu vapori de apa,il voi folosi 6 luni apoi doar spalat cu apa fierbinte.Biberoanele se pot spala f bine si in masina de vase,la 60°.

Grischa,stiu ca defectul septal atrial se poate inkide si singur dupa nastere,sigur,depinde cit de mare e.Sanatate si poate nu e cazul de corectie.

Alina,mami de printesa si baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Grishca spune:

DSA= O malformatie a inimii, caracterizata prin prezenta unei comunicari anormale intre intre cele doua atrii datorita unui defect (orificiu) la nivelul septului.
Groso modo este o gaura in peretele ce desparte cele 2 atrii. Daca e grav sau nu inca nu putem sti. Sunt persoane care au trait pana la varsta a treia fara sa stie ca au acest defect si sunt copii care au fost operati de foarte mici.Uneori se poate inchide acest orificiu in primii ani de viata. E un pic mai complicat dar cert este ca pana se naste copilul , nu sufera deloc si nici nu pot face nimic pana la nastere.Dupa, vom vedea.

26+ Tudor

Mergi la inceput

Grishca, imi pare rau sa aud asemenea veste! Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PatriciaArdeleanu spune:

Missi, o sa vezi ca instinctul de mama te va invata ff multe, nici nu iti imaginezi.
si mie inainte de rebecca mi se parea greu orice, imi imaginam ca nu voi sti cum sa o imbrac potrivit afara, cind voi ajunge la diversificare, etc, etc. ai as vezi ce bine fntioneaza instinctul si iti vei cunoaste copilul si nevoile lui mai bine ca oricine. Meseria de mama se invata din experienta proprie si instinct.

dar nu stiu daca toate mamele au asa ceva, unele se iau dupa gura lumii din pacate, daca mama sau soacra le zice ca asa era pe vremea lor....si infofolesc copiii la maxim-lucru care ma enerveaza cel mai tare pe strada, sa vad toamna sau primavara, daca afara sint 25 grade, mame in mineca scurta si copii cu geci groase, caciula+ gluga (nu de putine ori am vazut primavara asta).
nu de putine ori m-au intrebat cucoane binevoitoare pe strada daca nu i-e frig copilului, de ce o duc cu capul gol -desi era soare si 20 grade, nu mai spun discutiile la inceput cind am nascut-o, ce daca in casa aveam 22-23 grade, trebuia caciula ca facea otita. si nu mai spun ca de la unele din el chiar am pretentii si ma uimesc.

alina, eu din cauza asta nici nu am in casa. la servici inl folosesc ff rar cind incalzesc ceva, si atit.
Biberoanele de sticla sint sanatoase dar nu sint f practice dupa parerea mea, sint grele, mai tiriu cind le tin singuri cu minutele isi pot da in dinti cu ele, sau lovi, sau le arunca pe jos. am avut unul de sticla NUK dar cind era mai mare, si l-a spart.

Mergi la inceput

Patricia, stiu cazuri de copii culcati cu 4 caciulite, in camera 27 de grade, ca e copilul racit. Sigur ca data viitoare va raci la fel de repede.
Urasc culcatul cu caciulitza, n-am facut chestia asta decat cand era ff mic si ascultam de sfaturile bunicilor si tanticilor. Dupa, am renuntat... Iarna,afara, o caciula mai groasa si asta e. Nu suport caciuli suprapuse si copii inrositi de caldura si transpirati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Citat:
citat din mesajul lui PatriciaArdeleanu

alina, eu din cauza asta nici nu am in casa. la servici inl folosesc ff rar cind incalzesc ceva, si atit.
Biberoanele de sticla sint sanatoase dar nu sint f practice dupa parerea mea, sint grele, mai tiriu cind le tin singuri cu minutele isi pot da in dinti cu ele, sau lovi, sau le arunca pe jos. am avut unul de sticla NUK dar cind era mai mare, si l-a spart.

Patricia ,asa,e nu sunt practice,greute dar de cit sa mai aud cine stie ce dupa si sa ma panichez,mai bine cele de sticla.
Eu oricum nu il las niciodata cu sticla nesupraveghet,asta cind o sa-l tina singur si nici nu-s adepta mincatului noaptea dupa un an,fara biberoane uitate prin camera lui,prin patut,le tin in dulap la inaltime .
Eu am avut de sticla si mare si mic si le am si acum sticla,le folosesc ca masura pe la prajituri .

Alina,mami de printesa si baby

Mergi la inceput