Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie2009(119)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Manuela77 spune:

anamariame nu te ingrijora, va veni si lapticul dar starea ta psihica conteaza foarte mult...asa ca incearca sa te relaxezi. Si la mine a durat...in plus bebele era mic, sub 3 kile si sotul meu de grija ca pierde mult in greutate tot asteptand lapticul meu ma obliga sa-l infund cu formula...a fost groaznic. Eu am fost sigura ca va veni, am baut multe lichide calde (in special ceai de chimen+ anason) si l-am pus pe bebe la san de cate ori era treaz. Asta e cel mai important...chiar daca nu ai inca lapte el suge colosrtul si 'cheama laptele' asa ziceau asistentele.
Formula i-am dat si noi cu seringa, avem si poze, asa ca stai linistita.
Aris Si la mine sanii se umple de numa noaptea. Am citit ca nivelul de prolactina e maxim la primele ore ale diminetii. Am inteles ca nu e bine sa mulg inainte de 6-8 sapt cand productia este reglata si daca nu ar fi sa incep munca nu as face provizii aproape deloc...sau f.putin.

Unde este dragoste, acolo este pace, unde este pace, acolo este binecuvāntare, unde este binecuvāntare, acolo este Dumnezeu, iar unde este Dumnezeu, nimic nu lipse#351;te.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olishka spune:

Mamici, de la cate saptamani l-ati scos pe bebe afara? Am inteles ca mai intai il scoatem la balcon cate putin si apoi il scoatem afara. Dar la cat timp?

Multumesc

Olga, mamica lui David iepurasul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adee spune:

Citat:
citat din mesajul lui aris26

netza

nimic de raportat, poate doar cea mai lunga pauza intre mese. a terminat de mancat la 11.30pm si s-amai trezit la 6.10 dimineata. noroc ca am dormit si eu ca altfel faceam 13-14 pe langa el. e adevarat ca s-a obosit rau cu o nenorocita de colica si a mancat de la 8-11.30 intr-o mie de reprize, il durea burta si nici el n stia ce vrea...asa ca cerea mancare si urla cu tzitzi in gura.

Exact asa am patim si noi. Are zile cand mananca aproape in continuu seara(mai reusesc sa ii masi scot tzatza din gura si intre timp ii cant cate ceva sa nu urle) cam tot asa de la 8-12 noaptea si apoi doarme de la 12 pana dimineata - azi dimineata sa trezit la 7,30.

purcelusa mea mica Ariana

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adee spune:

Citat:
citat din mesajul lui georgiana310

Deci asa cu lohiile... Sa nu ma ingrijorez ca tot dureaza

pusi,

Mami de Briseis - 12 zile

gia

La mine dureaza de 5 saptamani Sper sa scap cat de curand ca deja m-am saturat.

purcelusa mea mica Ariana

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariame spune:

Off, fetelor, va multumesc tare mult pt incurajari. Se pare ca lapticul incepe sa vina incet incet, azi a fost pediatrul si m-a incurajat putin, din concluziile trase pot zice ca nu am tinut-o suficient si corect la san pana acum.Olishka, pediatrul a zis asa: daca vreau, pot incepe cu balconul insorit: azi 10 min, maine 15 si tot asa. Daca nu, la o saptamana de viata, o pot scoate afara pt 30 min, in primele 2-3 zile cu o batistuta subtire pe fata. De evitat locurile aglomerate si de preferat spatiile verzi.Ana-Maria, mami fericita de Eva Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Buna seara!
Incerc sa ma concentrez sa scriu si eu doua vorbe, la raport. Desi-i bine sa iti simta lumea lipsa, dar, nah, daca-s prezenta mereu, nu striga nimeni dupa mine. Eventual Simina.
Ieri cautam un capitol mai vechi din odisee, sa incerc sa refac lista de sarbatoriti. Si am ajuns exact (ca aia-i ciudat) la capitolul 56, ala in care incepuse nasterea printeselor mele. Si nu am avut si io ce face, decat sa recitesc, vreo 3-4 capitole, pana... pana am simtit ca nu mai pot. Am rememorat momentele alea, care erau cumva inchise in inima mea.
Oricum nu prea eram in apele mele de vreo cateva zile. Asa ca azi am plas pana m-am umflat, efectiv abia pot tine ochii deschisi si ma doare capul ingrozitor. Am fost la cimitir la Alma de dimineata, am stat pana aproape de ora 1. Am plivit iarba pe langa locul ei, si m-am ranit cu o buruiana, acum vad ca mi s-a umflat degetul, i-a facu Alex baie Luanei, eu nu am putut. Spre seara am iesit si noi vreo 2 ore, i-am cumparat Luanei cateva hainute, o sa o imbrac de ziua ei si o sa pun pozici.
Gigelica, am luat ceva si pt Victor, daca imi dai voie sa ii trimit.
Dodo-pui, tie iti trimit o rochita roz, pt Isabella. Am pus azi si coletul cu hainute.
Ma simt "blocata" (cum zice Clau), ma simt pierduta, si as vrea sa mor. Ma retrag, ca nu am dreptul sa va stric ziua cu prostiile mele. Am sa intru cand ma simt mai bine. Nu am putere sa citesc din urma.
Simina, te rog vezi tu de listuta, eu deocamdata nu vreau decat sa... plang.
Va pup!

_
Monica, the best mommy for Claudiu, Luana, Alma
Every day brings new blessings.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Manuela77 spune:

Citat:
citat din mesajul lui olishka

Mamici, de la cate saptamani l-ati scos pe bebe afara? Am inteles ca mai intai il scoatem la balcon cate putin si apoi il scoatem afara. Dar la cat timp?

Multumesc

Olga, mamica lui David iepurasul

Oliska eu l-am scos la o saptamana direct afara in carucior. De atunci ies cu el zilnic si daca e timp bun il las si doarme macar 2-3 ore in carucior in curte. Important e sa nu fie vant/curent sau sa nu il tii in soare.
Samabata am fost cam inconstienta. Am fost la un parc frumos cu lalele aproape de noi si am stat vreo 6 ore afara. Timpul a fost super, dar cam multa lume. L-am alaptat pe iarba, pe banci ...nu eram singura mamica la datorie si el nu era cel mai mic bebel din ce am vazut eu.

Mamica lui Radu

Unde este dragoste, acolo este pace, unde este pace, acolo este binecuvāntare, unde este binecuvāntare, acolo este Dumnezeu, iar unde este Dumnezeu, nimic nu lipse#351;te.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisis81 spune:

Buna seara!

Numele meu este Cristina si sunt mamica fetitzei Teodora, in varsta de 4 zile. Fetitza mea nu a crescut la mine in burtica si de aceea nu am fost cu voi la odisee de la inceput, desi daca stau sa ma gandesc bine, daca nu as fi pierdut sarcina de la FIV 3 as fi fost pe aproape (aveam termen in mai).
Sper sa ma primiti si pe mine in grupul vostru pentru ca am multe de invatat de la voi.

pentru toate!

"Cele mai importante lucruri in lume au fost realizate de oameni care au continuat sa incerce chiar si cand se parea ca nu mai este nici o speranta." - Dale Carnegie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

Citat:
citat din mesajul lui gigelica20

Nu mananc mult cantitativ...
Hai sa iti spun ce am papat azi:
- pe la 9 am mancat 2 felii de paine integrala unse cu almete si cascaval pe deasupra + o cana de lapte cu cozonac
- pe la 11.30 am mancat o kinder milchschnitte si am baut un actimel;
- pe la 1.30 am mancat 3 biscuiti integrali
- pe la 3 am mancat o portie f mica de paste cu carnitza de pui la cuptor
- pe la 5 am mancat 4 felii de paine integrala cu unt+dulceata de visine
- acum o sa pap o felie mica de pasca
- pe la 10 probabil o sa mananc cu Gabi o salata cu telemea si fripturica la cuptor...de pui

Am baut 3 pahare cu Galactogil, apa cred ca 1 lintru doar...nu prea reusesc sa beau multa apa si...deseara o sa beau o bericioaica fara alcool, care imi place la nebunie. As un bax pe zi....daca as putea.

Deci...sunt nehalita?

Gigelica(Lucia) - Obosita dar foarte Fericita de Victor-Andrei ( Pitonul mancacios)

gigelica, trebuie sa bei multe lichide ca sa ai laptic mult, nu sa papi mult daca nu-ti place sa bei altceva, bea baxu ala de bere!!! Si haleste ciorbe, ca si acolo e lichid :)
Citind "meniul tau" vad ca ai mincat multe glucide lente: piine, cozonac, pasca, paste... astea ingrasa toate. INcearca sa pui accentul pe legume si fructe, carne slaba (pui am vazut, e f bine) si salate (iar e bine).
Si slabim noi pina la vara, nu-ti face tu griji.
Si io zic ca si denisa, desi nu mai am decit un kil in plus, tot nu intru in toti blugii, ba chiar intru doar in cei care imi erau mari, cei pe care ii utilizam dupa sarbatori, cind luam ceva kile in plus. Si mai e ceva: masuratoarea in talie imi da 82, cam cu 14-15 cm in plus fata de ce era inainte de sarcina, deci e normal sa nu putem inchide blugii. Trebuie ca organismul sa aiba timp sa isi revina la normal si asta se face in timp, deh, s-a "deformat" in 9 luni, asa ca ii trebe cam tot atit, zic io, ca sa isi revina.
Hai nu te mai depresa, pupa pe piton si el pe tine

Filles du Sud cu Izia, famille Dragoon

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ayla21

Buna seara!
...
Si am ajuns exact (ca aia-i ciudat) la capitolul 56, ala in care incepuse nasterea printeselor mele. Si nu am avut si io ce face, decat sa recitesc, vreo 3-4 capitole, pana... pana am simtit ca nu mai pot. Am rememorat momentele alea, care erau cumva inchise in inima mea.
Oricum nu prea eram in apele mele de vreo cateva zile. Asa ca azi am plas pana m-am umflat, efectiv abia pot tine ochii deschisi si ma doare capul ingrozitor. Am fost la cimitir la Alma de dimineata, am stat pana aproape de ora 1. Am plivit iarba pe langa locul ei, si m-am ranit cu o buruiana, acum vad ca mi s-a umflat degetul, i-a facu Alex baie Luanei, eu nu am putut. Spre seara am iesit si noi vreo 2 ore, i-am cumparat Luanei cateva hainute, o sa o imbrac de ziua ei si o sa pun pozici.
Gigelica, am luat ceva si pt Victor, daca imi dai voie sa ii trimit.
Dodo-pui, tie iti trimit o rochita roz, pt Isabella. Am pus azi si coletul cu hainute.
Ma simt "blocata" (cum zice Clau), ma simt pierduta, si as vrea sa mor. Ma retrag, ca nu am dreptul sa va stric ziua cu prostiile mele. Am sa intru cand ma simt mai bine. Nu am putere sa citesc din urma.
Simina, te rog vezi tu de listuta, eu deocamdata nu vreau decat sa... plang.
Va pup!

_
Monica, the best mommy for Claudiu, Luana, Alma
Every day brings new blessings.

monica, era evident ca o sa ai si caderi, nu poti sa fii superwoman mereu! Sa stii ca noi sintem aici si pentru a-ti oferi un umar pe care sa plingi, atunci cind ti-e greu si te intelegem... doar am trait pierderea Almei impreuna. Chiar si eu eram alaturi de tine atunci, desi nu eram inscrisa in odisee, va citeam in fiecare zi.
Nu-ti fie teama, deci, ca ai deranja cumva cind durerea te aduce aici sa o imparti cu noi, nu deranjezi, ba chiar ne onorezi cind impartasesti momentele acestea cu noi.
Te imbratisez cu mult drag

Filles du Sud cu Izia, famille Dragoon

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput