Mamici cu 2 pitici (8)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Lui Raducu i-a aparut o eruptie pe corp, niste chestii ca varful de ac, aproape ca nu se vad. Pediatra spune ca dat fiind febra mare de acum 3 zile, este fie roseola infantum, fie o infectie virala eruptiva. M-am tot uitat pe net, dupa simptomele astea si eruptia cu pricina, si sunt aproape sigura ca este roseola.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns julax spune:

Gabi,si eu cred ca ar putea fi acelasi lucru,dupa febra aia,acum bubitzele...
Crengu ,adevar graiesti,cu factorul de stresCat despre mamici stresate,sunt altele si mai si,oricum un specimen si cea de care zici
Sanziana,sanatate multa,ai si tu dreptate ,ori ei in contraatimp,ori parintii nu tocmai in forma.Deh,mergem inainte!
Claudia,multumescIncerc,dar cam greu,in sensul ca ce-am fost nu stiu cand voi mai fi,dar atunci nu aveam 2 astfel de minuni,nu?Cat despre iaurt,mi se pare foarte putin 6 ore,cred ca e fortat,mai pateam uneori si eu sa se zeruiasca,de la caldura prea mare.Incearca sa pui un borcanel si la temperatura camerei,sa vezi cum iese.Nici eu nu las mereu 24 de ore,dar mai mult de 12,oricum am observat ca uneori daca nu il lasam suficient era prins doar la suprafata.Sa ne spui cum ti-a iesitIulia,mamica de Ioana(24.09.2008)@ Alex(24.08.2006)
www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=16a7ba4b14da74203c245e&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">
Miniclipuri
Poze si filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

buna fetele!

vad ca vorbiti de scoli
Si eu intentionez sa-l duc pe Stefan tot la o astfel de scoala.Sper sa fie bine si sa se descurce.Mai sper ca pana intra el la scoala, acum in toamna intra in grupa mare, sa am de unde alege, si sa fie mai bine pregatiti copilasii. Mie tare mi-ar place sa dureze pana in clasa a VIII-a, ma gandesc ca pe urma este destul de matur sa se poata adapta la o scoala cu program normal.

Noi suntem bine, crestem, suntem sanatosi, multumesc lui Dumnezeu.
Matei nu se omoara cu mersul de manuta, eu nici nu ma stresez, desi aud mereu in jurul meu sfaturi de genul "du-l de manuta ca altfel se invata asa de-a busilea si va umbla mai greu!!" Chiar nu imi fac probleme, va merge el cand va fi pregatit.

In rest, Matei este foarte gelos pe Stefan cum nu ma asteptam, eu vedeam in Stefan un copil gelos, insa el este mai intelegator decat am crezut eu. Imparte jucarii cu cel mic si nu se oftica cand il iau pe Matei in brate, in schimb...cel mic plange si impinge daca stau cu Stefan in brate si il pupacesc....

Sa va povestesc o faza haioasa cu Stefan, duminica, la parintii mei.
Am fost la ei la curte, si-au facut casa, insa nu este gata. Lui ii tot place sa urce sus la etaj sa se uite din balcon.
Urcam sus pe scari si tot povestind, la un moment dat ma intreaba:Mami, ce este asta??(si arata cu manutele ca si cum mi-ar arata tot din jurul lui). Eu zic : casa lui buni!
el: nuuuu mami! ce este asta!!!si imi arata la fel!
eu: pai ce Stefan? soba??
el:nuuuu!
eu: caloriferul?peretii???scarile???incercam de toate ce vedeam in jur....
el: nu mami!!! ce este ASTA!!!ca am uitat cum se zice!tu nu intelegi???
eu:(deja disperata ca nu pricep ca prostu ce vrea copilul) Stefan pune mana pe ce nu stii...ca nu inteleg!!
el: of, mami!!! pai uite, ce zic eu, zice si casa! ce este asta????
eu: usurata...ECOUL!!!
el: DA!!! ecoul!ca am uitat cum se cheama....

Matei este si el intr-o astfel de faza! Vrea ceva, intinde mana, da cum nu stie sa zica ce vrea...noi mai mereu ii aratam/dam alceva si urlaaaa si da din manute si arunca! ptiiu....pana o sa lege ceva cuvinte umblam cu el prin toata casa sa vedem ce anume vrea...

Intinde manuta si arata cu degetul spre ceva si apoi se uita la mine si zice :"aaa" ridicand usor o spranceana apoi asteapta sa-i spun ce este Abia dupa ce aude o mica explicatie renunta.Este tare haios si curios, cat este de micut!

Va pup si va doresc toate cele bune!

proud mammy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana27 spune:

Ana si la noi vad ca David e cel atasat de mine si mai posesiv, cu toate ca Dragos e mic, fie vorba intre noi la 2,7 ani accepta sa-l tin in brate, sa-l pun la san, dar smecherie mic se burzuluieste la noi sau trage niste tipete cu lacrimi instant cum am plecat de langa el!
Dragos e in etapa "ata ce-i"? si asa o tine toata ziua e simpatic dar si obositor uneori cand am impresia ca intreaba numai de control. Ma distreaza ca vorbeste ca un arab, folosete foarte mult consoana B mai ales pt V "ceva=ceba"
Nu cred ca va mai dura mult si isi scoate somnul de amiaza, dar inca oboseste si se epuizeaza peste masura si ajunge la un prag de oboseala si crize de plans de ti se rupe sufletul si numai cu japca se culca, suspinand "gata, nu tiu! gata nu tiu" =gata nu stiu!
Gaby multa sanatate puiului!
pe toata lumea!

Mamica fericita de boboci de toamna:
Dragos Mihai (26 septembrie 2006) si David Gabriel (8 octombrie 2008)
Dragos Mihai - povestea iubirii noastre mici
David Gabriel - povestea celui de-al 2 lea nazdravan
www.eu-si-bebe.com/jurnalul-copilului-f22/jurnalul-celor-doua-minuni-din-viata-noastra-t48.htm" target="_blank"> Jurnalul celor doua minuni din viata mea
poze noi cu David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

sanzi, lasa copilul sa intrebe de control sau nu...o sa intrebe si de 20 de ori acelas lucru pana il intelege!Asa facea Stefan, si acum face la fel. Daca intreaba ceva si i se raspunde cu ceva nou, ma mai intreaba de 5 ori pe putin"ce?" "adica ce?" ce? pana intelege, apoi revine dupa vreun ceas cu aceasi intrebare
Stefan nu tace fratilor!!!Nu tace la propriu....toata ziua are ceva de spus/intrebat. Cum spui si tu uneori este obositor dar si simpatic in acelas timp...si curiozitatea asta a lui ma innebuneste! In sensul bun, ofcourse!Imi place de mor cand il vad atat de curios!

Au fost la muzeu acu 2 zile. de atunci deseneaza si construieste muzeul si imi povesteste non stop TOT ce a vazut acolo cu lux de amanunte!!Plus ce au zis doamnele educatoare!
Eu una nu ma mai satur de el

proud mammy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zsuzsu spune:

salutare mamici
ma mai tine-ti minte?ca tare de mult nu am mai intrat
in sfarsit am si eu timp sa intru sa va salut -ambii copii dorm
e mai greu ca si Dani e acasa toata ziua fiind din nou bolnav- mai mult pe acasa mi-a stat din februarie, fiind tot racit
Julia creste, are aproape 7 saptamani si 4700 gr,
ne pregatim de botezul de duminica asa ca sunt dublu ocupata dar trece si sper sa am de saptam viitoare mai mult timp liber
deocamdata sunt tare obosita si data peste cap ca ba plange aia mica, ba dani se smiorcaie si mai ne si pregatim de botez, de musafiri
nu am citit in urma dar sper ca toata lumea e bine si bb-i si si mamicile, si pe toata lumea

deIulia Petra(29.03.2009) si de Daniel(05.03.2006)

poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ClaudiaH spune:

Gabi, mie Stefan mi-a facut pe la 5 luni roseola si diagnosticul l-am pus singura ca pediatra noastra era in concediu si era inlocuita de o rezidenta care zicea ce ziceam eu. Imi amintesc ca citisem ca specific acestei boli e faptul ca apare de sus in jos (de la cap spre picioare si ca pana ajunge in partea de jos in partea de sus deja incepe sa dispara eruptia durand maxim 2-3 zile si mai era specific faptul ca nu apre decat la copiii sub un an. Nu mai stiu exact cum a fost stiu doar ca i-a trecut extrem de repede, ca in momentul in care a inceput eruptia s-a terminat cu febra si ca la mai putin de 2 zile a disparut complet si eruptia. Pupici "bubosului"

Mergi la inceput

Iulia, am rezolvat-o cu iaurtul. Am schimbat iaurtul pe care il foloseam pe post de cuib de bacterii (am gasit unul natural care semana la gust cu iaurtul de la mama), am pus cam 100ml iaurt la 1 litru lapte, am amestecat bine, am pus in borcanele de 200ml, le-am pus capacele, le-am pus pe plita la programul pentru iaurt si le-am lasat 6 ore apoi am inchis plita si le-am mai lasat la temperatura camerei inca 2 ore. A iesit incredibil de bun. Schimbarile pe care le-am facut au fost deci cuibul de bacterii, faptul ca am pus laptele in borcanele si nu in oala ca pana acum si ca l-am lasat 6 ore pe plita in loc de 4 ca data trecuta. NU stiu ce a dus la imbunatatirea rezultatului dar... oricum pastrez reteta de-acum. Am pus chiar un borcanel asa de test cu lapte degresat 0,1% amestecat cu o lingurita de iaurt dar nici nu l-am mai incalzit macar, l-am pus rece din frigider si l-am pus langa celelalte. Surprinzator e ca s-a prins extrem de bine, nici o diferenta fata de cele cu lapte integral. Asa ca acum imi fac singura si iaurtul dietetic. Cele dietetice de pe piata imi dadeau mereu senzatia ca-s cu faina sau cu gelatina sau ma rog... nu-mi placeau deloc. Si ca sa revin la subiect, copiii meu au mancat pe rupte iaurtul meu, parca la intrecere; Stefan nu prea mananca iaurt simplu prefera de cel cu fructe insa asta chiar i-a placut, a terminat un borcanel de 200ml inaintea Luciei care e mare fan iaurt. Asa ca ma pot declara iaurtareasa.

Mergi la inceput

Ana, ce spui tu? sa inteleg ca vorbaria si intrebarile nu inceteaza nici la 5 ani? Ca si pe mine ma turbeaza Stefan cu intrebarile dar speram ca o sa termine in curand. Pana in seara sunt tehhuie de cap din pricina vorbariei lui. Si fi-miu nu prea stie romana asa ca intrebarile vin in germana iar raspunsurile le pricepe mai bine in germana si mor de ciuda ca uneori mi-e greu sa-i explic in germana. Ii mai explic in romana cand nu ma descurc altfel dar il vad cumva dezamagit. De multe ori ii spun ca-i explic mai tarziu si caut repede o enciclopedie germana pe net. Oricum ma oboseste cu intrebarile. Si din cate spui tu trebuie sa ma innarmez cu rabdare ca mai dureaza.
Sanziana, am o carte despre dezvoltarea limbajului la copii si scrie ca un copil trebuie sa auda un cuvant de cca 40 de ori pana sa asimileze cuvantul cu notiunea. De exemplu trrebuie sa-i spui de 40 de ori ca chestia aia rotunda care se rostogoleste si in care dam cu piciorul se numeste minge. Stefan a inceput foarte tarziu sa vorbeasca motiv pentru care el s-a grabit sa recupereze asa ca nu-mi amintesc sa fi trebuit sa-i repet de multe ori cum se numesc diverse chestii dar... oricum dureaza pana le invata pe toate asa ca bucura-te ca intreaba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana27 spune:

conversatie cu Dragos
- mama ata ce-i?
- catel
- nu, ata ce-i?
- coada catelului!
- nu, ata ce-i?
- culoarea catelului?
- da, mama
- negru
- babo, mama, tu ti toate, toate cuoile
noapte buna!

Mamica fericita de boboci de toamna:
Dragos Mihai (26 septembrie 2006) si David Gabriel (8 octombrie 2008)
Dragos Mihai - povestea iubirii noastre mici
David Gabriel - povestea celui de-al 2 lea nazdravan
www.eu-si-bebe.com/jurnalul-copilului-f22/jurnalul-celor-doua-minuni-din-viata-noastra-t48.htm" target="_blank"> Jurnalul celor doua minuni din viata mea
poze noi cu David

Mergi la inceput