Criza barbatului de 40 de ani... sau altceva?

Raspunsuri - Pagina 39

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui ilia_99

asta mi-a spus si terapeuta mea: gaseste-ti lucrurile care-ti fac tie placere si ia-ti de acolo energia cu care sa faci fata la ce se intimpla acasa. adica, in cuvintele tale, balanta, ia din viata ce iti face bine, ce-ti face placere si ce te creste pe dinauntru.
si da, nu e musai ca trairile noastre sa produca rezonanta in cel de alaturi. din nefericire, asta e momentul in care intervine prapastia si, fara lucruri care sa ne apropie, desi nu e vina niciunuia din parteneri - cum sa-l acuz pe sotul meu ca nu-i spun nimic merii in floare sau el pe mine ca nu ma pasioneaza, nu stiu, pilotajul? - ne distantam si ajungem sa spunem: vreau altcvea, pe altcineva care sa vrea aceleasi lucruri. drama continua cind acel cineva, nou, de data asta, devine la fel de neinteresat de ce te face pe tine sa vibrezi pt simplul motiv ca, evoluind, fiecare o ia pe alt drum, dupa 1 an, 2, 5...


va tot savurez discutia din umbra, este deosebit de interesanta si, te rog, ilia, sa nu crezi ca e vorba de lipsa de respect fata de suferinta ta. empatizez cu tine si cu restul femeilor care sufera, doar suntem toate (aproape toate) la fel.

interesant este procesul asta mental prin care noi driblam, noi tragem la poarta, noi facem galerie, noi arbitram. in timp ce iubitul e la alt meci. dar e terapeutic procesul si cred ca mai castigate suntem noi, macar ajungem sa ne cunoastem mai bine.

legat de ce spuneti voi, cu trairile comune si rezonanta: din punctul meu de vedere, asta e un semn clar, daca mai era nevoie, ca in celalalt vrem sa ne iubim pe noi insine. or asta nu e iubire.

totul are exact atata importanta cat ii oferim. daca alegem sa folosim lupa si sa facem din tantar armasar pornind de la meri infloriti si pilotaje, apai prapastia e de fapt acolo dinainte, acum doar desenam poduri imaginare, ca sa avem de ce-i reprosa ca nu le-a construit in realitate. dramele sunt in noi, aplecarea spre tragedie si suferinta tot in noi. tipic femeiesti.

dar n-ar strica si nitica ratiune: barbatul nu e femeie. daca ar mirosi salcamii, n-ar mai bate un cui in casa, ca ar fi prea sensibil, deci am suferi dintr-alte telenovele.

m-am exprimat auto-ironic, va rog sa nu interpretati ofensiv. sunt cinica la ora asta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui ilia_99
m-a intrebat cineva cum ma vad peste 5 ani.. si, desi stiu ca se practica modul asta de proiectare a viselor in viitor - atit in viata profesionala cit si in cea particulara - cum sa desenez eu un traseu al vietii, cind eu nu stiu ce o sa mi se intimple miine? cind nu stiu cum o sa ma schimbe ce mi se intimpla miine, cum o sa-mi reaseze prioritatile?


daca ar fi sa te psihanalizeze cineva, pasajul asta ar spune totul: nu lasa ziua de maine sa decida pentru tine. nu-l lasa pe omul iubit sa "ti" se intample?

am mai povestit la subiectul cu amantele despre prietena mea pe care a inselat-o sotul si, acum, divortata, iar el cu amanta, devine amanta lui la randul sau. si tot asteapta pe maritul fost sot sa se decida intre ea si cealalta. iti zic acelasi lucru pe care i l-am spus si ei: nu lasa pe nimeni sa decida pentru tine, macar ca nu ai pe cine sa dai vina daca iese prost.

esti o persoana speciala si foarte interesanta, draga ilia, cred ca iubitul tau e un norocos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hilde spune:

Ilia, fiecare om e grozav in felul lui si fiecare are dreptul la fericire. Tu ai dreptul la fericire, la un barbat care sa te iubeasca.
Intelegi? Ai dreptul. Ai inredere in tine ca meriti. Trebuie sa crezi asta.

Ma duc la culcare, ca maine merg la lucru. : )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bluel spune:

Discutiile astea mi-au adus aminte de principiul de viata al unei cunostinte, femeie, bineinteles, care toata viata ei s-a pretuit, s-a aranjat, s-a pisicit, etc, fara sa o atinga prea tare ce face barbatul ei, ce zice, ce gandeste, etc...."Eu sa ma simt bine", spunea ea

Dar se pune sa imi iau fericirea si din alte parti, adica alt barbat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dov spune:

Citat:
citat din mesajul lui Bluel



Dar se pune sa imi iau fericirea si din alte parti, adica alt barbat?




se pune la topicul cu amantele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilia_99 spune:

da, hilde, asta i-am reprosat si eu: lipsa de sinceritate. dar, psihologii spun: de teama sa ceara ce-si doresc barbatii vor cauta in alta parte. asa sunt ei... pe de alta parte, el a cerut, de multe ori. eu.. m-am facut ca nu aud si, la fel ca sotul lui lalilu, am zis ca tb sa fie multumit cu ce avem, ce atitea dorinte.
da, bluel, se pune. sunt atitea femei care o fac. dar mult mai putini barbati care accepta ca un rival e un semnal de alarma si ca tb sa faca ceva sa se schimbe si ei. asa merge treaba: ei de pe marte, noi de pe venus. cum comunici cu un martian?
conchita multumesc. da' cred ca mai norocoasa sunt eu decit el, ca am mintea sa inteleg ce mi se intimpla si de ce si puterea sa lucrez cu mine insami, ceea ce, sunt convinsa, cu barbat sau fara, va fi numai in folosul meu pina la urma. si da, ai dreptate, in celalalat cautam sa ne iubim pe noi insine, de aia ne si enerveaza la el lucruri pe care i le reprosam, avind mereu tendinta sa le reprosam celorlalti ce ne deranjeaza la noi. si apoi, tot din carti, daca atunci cind ne indragostim l-am vedea pe celalalt asa cum e, fara sa-l imbogatim noi - la nivel de proiectie -cu toate calitatile pamintului, ne-am scuti de o gramada de suferinte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bluel spune:

Dov , perfect de acord, asa imi spun si mie principiile mele de viata, dar uite ca m-au zapacit terapeutii astia , adica sa imi iau fericirea asta din mine, de peste tot, dar daca eu am nevoie si de un barbat sa fiu fericita si asta nu e sotul meu, ca, de, el, nu poate sa mi-o ofere, ce facem? Stam cu el doar pt. ca avem copii si ca oricum nu gasim un alt barbat care ne poate face fericite?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui ilia_99
si apoi, tot din carti, daca atunci cind ne indragostim l-am vedea pe celalalt asa cum e, fara sa-l imbogatim noi - la nivel de proiectie -cu toate calitatile pamintului, ne-am scuti de o gramada de suferinte.


iar eu cred ca nu ne-am mai indragosti niciodata...:-))
ce e dragostea daca nu o proiectie in celalalt a visurilor noastre despre fiinta diafana si perfecta care vine sa ne salveze de noi insine? :-)

si mai explicit: cum altfel interpretezi zicerea deja demonetizata "meriti sa te faca cineva fericita"?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

"meriti sa te faca cineva fericita"- conchita pai cred ca de fapt aici e problema. asteptam sa ne faca altii fericite...noi femeile in general. dar de ce sa astepti fericirea din alta parte? de ce sa nu incerci sa fii fericita tu cu tine insati in primul rand? daca tu nu stii cum sa fii fericita altul de unde naiba sa ghiceasca>
ia uite ca barbatii nu isi mai fac atatea probleme . vor ceva iau si gata sunt fericiti.
si daca aplicam si principiul eu sa fiu bine atunci varianta cea mai buna este iti iei ce iti trebuie fara prea multe complexe. adica daca am acasa un barbat care stie sa bata cuie (e doar un exemplu), dar nu simte sa imi aduca si flori de mar...ok ne cautam un amant care sa aduca florile de mar si asa per total suntem fericite nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

irina, gandim la fel, pana la partea cu inselatul. :-))
in fond si la urma urmei, daca ne-am cunoaste pe noi foarte bine, nu ne-am lua nici soti, nici amanti, ca sa NE faca fericite, ca altfel am muri fara sa stim ce-i aia. am fi deja fericite singure, iar sotii (ok, si amantii:-))) i-am lua din cu totul alte motive - eventual din dragoste pura, nu dependenta. nu din nevoie de fericire, nu din sila de singuratate, nu din nevoia de a ne completa, oglindi, implini in altii...

Mergi la inceput