Criza barbatului de 40 de ani... sau altceva?

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pitzinuca spune:

ilia - imi pare rau pentru ce vi se intampla.

este incredibil ce repede se intampla unele lucruri, nu a trecut cred nici o saptamana de la primul tau post.

reciteste-l, te rog. spuneai ca el se arata nemultumit de tine... acum nu o mai face? intreaba-l cum s-a ajuns aici, asa repede. sa iti spuna sincer.

mie i se pare ca tu si copii v-ati trezit intr-o situatie SF, brusc. nu are dreptul sa faca asta fara o expliplicatie clara. chit ca ajunge sa fie sincer cu sine insusi si sa si-o dea lui, de fapt, tot e un castig. iar tu vei ajunge sa il cunosti mai bine decat crezi ca il cunosti.

stai cu el la o discutie si nu il lasa pana nu iti explica de ce face toate astea. indiferent care ar fi raspunsul.

eu tot mai sper ca veti reusi sa treceti peste aceasta criza.

iti tin pumnii, iti doresc multa putere (plangi odata mult si bine, pana simti ca nu mai poti. poate te vei usura dupa aceea) si fii multumita / pozitiva, macar pe motivul ca ai unde sa te duci cu copiii, ca ai posibilitatea de a te descurca.



b

"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilia_99 spune:

inca o data: nu resping ca imposibila varianta unei alte femei! am incercat doar sa o confirm si n-am reusit. voi continua sa fiu ff atenta la toate semnele. dar.. si daca e o femeie si vrea sa plece, de ce nu pleaca o data? macar imi iau viata facuta bucati si incep s-o lipesc la loc, ceea ce acum nu pot face. ca daca i-a venit amocul nu mai sta sa se gindeasca, pleaca, ma da in judecata pt custodie si gata. o luam de acolo, ca sa ne crestem copiii si atit.
nu resping varianta asta, e posibil sa fie o amanta, chiar una casatorita, care "il intelege" ca e in aceeasi situatie, da' sa se duca!ca daca asta e decizia, ce mai rascolim atita durere? zi-o frate si fa-ti bagajul, ca n-o sa ma sinucid. decit sa-l vad ca e asa de rece si mergem separat la culcare si vb doua vorbe mai bine deloc si inteleg si eu ce am de facut.
azi m-a sunat si mi-a spus ca aminam orice discutie pt 2 saptamini, timp de care eu am nevoie sa rezolv ce va spuneam. nu intru in detalii, nu conteaza. e vorba de cheltuiala care a aprins spiritele si pe care, in final, desi eram decisa sa renunt la ea, a insistat vehement sa o fac, fiindca e in beneficiul meu si o sa ma ajute pe mine. bun, ca sa fac treaba asta am nevoie cam de o sapt, doua de liniste. asa ca, nu mai discutam decit cind o sa fiu eu ok. m-a mai rugat sa nu fiu panicata, sa nu-mi fie frica de el, ca nu a luat nicio decizie cu privire la noi doi, ca nu s-a schimbat nimic. bla, bla..
de ce n-or fi, frate, in stare sa-si asume responsabilitatea pt ce fac? ce e asa greu: am cunoscut pe altcineva, vreau sa plec. imi pare rau, asta e. punct. multumesc pt sinceritate, macar nu ti-ai batut joc de mine. pt ca acum asta face: isi bate joc de ce simt si de tot devotamentul meu fata de el si de familie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilia_99 spune:

am recitit ultimul post: si daca e o femeie si eu o confirm, nu stiu cum, prin detectivi, na, si-l confrunt nu cred ca rezolv nimic. cred ca mai incoltit se va simti si tot impotriva mea se va intoarce, fiindca tot eu am ce vrea: copiii. deci, ca strategie, daca asta e cauza, o alta femeie, cred ca mai bine ma fac ca nu inteleg - in afara de cazul cind imi spune verde in fata - si pornesc un razboi de uzura cu ea. cita vreme el nu pleaca si doarme acasa in fiecare seara, tac. cit credeti ca o sa reziste doamna? pina la urma isi va da in petec, sau se va stinge toata ardoarea relatiei, ca se vor plictisi de vazut la program, ori unul ori altul. eu am 3 motive extrem de importante sa tac - unul n-are inca dinti! - ea tb sa aiba mai multa rabdare ca mine. Greu o sa-i fie.... Aaaa, ce fac dupa aia? Ce o sa simt? Daca o sa-l mai vreau? asta nu stiu sa spun acum, asta o sa vad atunci. cred ca depinde de cit de mult rau imi face intre timp.
anyella, unde sa-l scot frate daca nu vrea? eu am devenit de doua zile public enemy.
pitzinuca, asa mi se pare si mie: ca m-am trezit intr-o situatie SF. nu-mi vine sa cred ce mi se intimpla!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anyella spune:

Sincer,oamenii nu sint claditi pe aceleasi principii.Ce as face eu ,sau ce ar face el (cazul meu = mi-l cunosc mai bine ca ma'sa ) nu se potriveste altcuiva.Multa putere iti doresc.



----------------------------------------------
Tashi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

ilia,

Desi imi ignori mesajele, ti-am recitit primul post si parca eram intr-un deja vu.

Barbatul meu incepuse sa fie nemultumit vesnic tot cand eu eram insarcinata.

Nu as fi aflat nici in ziua de azi ce avea... Daca nu ar fi avut proasta inspiratie sa-si faca o amanta chiar langa casa.

Am vazut personal cum ea, nevazandu-ma, intinsese bratele sa-l imbratiseze.
Si am aflat despre ei, cand copilul avea peste 1 an.
Niciodata nu recunoscuse pana atunci ca ar avea pe alta. Ba, mai imi zicea si ca sunt nebuna, si totul se intampla in mintea mea.

Daca vei afla ceva in sensul asta si-l vei ierta, fii mai atenta la el. Anumiti barbati asa sunt construiti sau educati. Daca un asemenea barbat iubeste femeia de langa el, pe care la un moment dat a inselat-o, este nevoie ca acea femeie sa fie hotarata in relatia cu el.

Sincer, pe mine m-au amuzat reactiile unor fete despre modul in care procedez cu al meu sot. Ii caut in portofel cu obraznicie. Procedez astfel ( dupa incidentul cu amanta ) fiindca nu mi se pare corect ca eu sa-mi asum toate indatoririle de sotie si mama, sa mai contribui si la bunastarea materiala a casei, iar el sa-si ascunda portofelul cu bani. Intr-o casnicie, ambele portofele trebuie sa fie la vedere. Eu asa gandesc. Jumatati de masura nu-i mai tolerez. Daca se satura si isi ia lumea in cap, nu are decat.
Asta este gandirea mea de acum, dupa incident.

De iertat l-am iertat. Niciodata nu-i bat nici macar un apropo, dar sunt mai atenta la el.

Imi pare rau de suferinta prin care treci, mai ales ca o si inteleg.


PS : Nu te mai otravi cu tigari si cafea multa. Mai degraba ia un calmant usor din plante.





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta spune:

Ilia_99, cred ca intr-un fel inteleg situatia lui...eu sunt ceva in genul lui in varianta feminina...numa ca sunt altele datele problemei...un copil si ala de 22 de ani si nu are nevoie la varsta asta de sprijinul nimanui...in rest cred ca am recunoscut ( daca sunt reale si asa cum spui tu) unele din framantarile sotului tau...cred ca va fi greu sa-si defineasca ce vrea...mai bine zis ii trebuie un sacrificiu, pt ca gandeste intr-un fel dar trebuie sa traiasca intr-un fel...poate sunt ambigua...dar crede-ma ca inteleg...

Referitor la psihoterapie...eu fac deja de 3 luni saptamanal...ajuta...dar nu neaparat intr-un sens pozitiv...adica pozitiv pentru mine ca om si individ dar nu pozitiv pentru cei din jur...si iti dau dreptate in ceea ce priveste deciziile...cu siguranta nu i se pune unui om streangul de gat in momente de astea...eu sunt femeie si tot sunt capabila sa iau decizii radicale care nu au legatura neaparat cu logica daca sunt constransa si presata...libertatea mea de gandire si de actiune e vitala pt mine si fara ea nu pot efectiv respira...asa ca intr-un fel il inteleg...si il mai inteleg si ce inseamna presiunea financiara in momente de criza cand toata familia depinde de tine ( cum e in cazul meu), cum e sa le spui la un momnet dat ca s-ar putea sa nu le mai poti asigura totul si stiu si cum e presiunea gandului ca poti sa dai chix dupa ce ai muncit o viata si ai fost mereu castigator...si mai stiu cum e sa ai si framantari interioare...

crede-ma ca nu e simplu, DAR...la voi e mult mai complicat din cauza copiilor, trei la numar si mici, eu macar am descoperit ca nu mai stiu ce vreau la 47 de ani cand deja nu mai pun in pericol "viata" nimanui...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

Ilia, imi pare rau din tot sufletul ca trebuie sa treci prin ceea ce treci. Este foarte posibil ca el sa fie in situatia tipica a barbatului prins intre familie si amanta. Si din pacate in aceasta situatie majoritatea barbatilor nu sunt in stare sa adopte o atitudine clara, nu sunt destul de tari sa recunoasca si sa joace cu cartile pe fata. Forumul asta e plin de astfel de cazuri. Trist, dar adevarat. Luarea deciziei si, eventual, taierea nodului ramine tot pe umerii femeii.
In situatia ta, din pacate, cred ca nu poti decit sa astepti. Si asta este cel mai greu, cind nu stii ce atitudine sa adopti, te framinti si il vezi ba ca pe o victima, ba ca pe un mare ticalos. Intr-un fel cred ca de fapt "acesti" barbati sunt si una si alta. Cert este ca ei nu sunt capabili sa iubeasca. Cineva care iubeste nu isi pune partenerul, in nici un caz intr-o astfel de situatie. Poate ca "iubesc in felul lor" dar este o iubire bolnava.
Si eu, ca mai toate de pe aici, tind sa cred ca nu este vorba numai de o simpla criza generata de probleme financiare. Asemenea lucruri se discuta in cuplu, se gasesc solutii impreuna, mai ales cind ai alaturi pe cineva atit de putin materialist cum esti tu.
Tu poti cistiga batalia cu orice alta femeie, pentru ca ai calitati care rar se intilnesc. Mai devreme sau mai tirziu el isi va da seama de asta...intrebarea care se pune este insa daca, in cazul in care presupunerile noastre se confirma, tu il mai vrei.
Este foarte greu de raspuns acum, dar cred ca trebuie sa ai in minte asta pentru ca la un moment dat este posibil ca, prinsa de evenimente sa te lasi dusa de ele si sa pierzi esentialul din vedere.
Din proprie experienta iti spun ca exista compromisuri care ucid sufletul si ne imbolnavesc. Dar sa nu anticipam, toate la timpul lor.
Iti doresc putere si rabdare, ai grija de tine si de copii.
Cu drag,
Agnes

32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitzinuca spune:

ilia - ai devenit inamicul public nr 1 si acum el, in marea lui generozitate iti acorda 2 saptamani de liniste?
poti tu sa te rupi 2 saptamani si sa nu te gandesti ce va fi dupa? nu mai degraba el trage de timp?
in locul tau i-as spune ca brusc prioritatile mele s-au schimbat si pana lamurim treaba nu pot face nimic. mai ales nu-mi pot cheltui acum banii, nu se stie ce zile vor urma... i-as spune asta in fata.

b

"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Ce cred eu (scorpion ca si dansul tau). ca e o fire agitata interior, calma ,corecta si echilibrata exterior .apele linistite sunt adanci. si te-a gasit pe tine,asta si cauta,o femeie stapana pe sine care sa-l echilibreze din toate punctele de vedere.si e posibil sa-l fi echilibrat destul, sa simta nevoia sa traiasca din nou "pe muchie" si calmul si echilibrul tau ,altadata cautat si salvator, sa-i para anost .asta e o posibilitate.
oricum...ceva sau cineva l-au trezit din liniste. posibil sa i se fi aprins calcaiele dupa vreuna, fara sa aiba fizic ceva cu dansa,din varii motive .ca n-o vrea aia, ca e el prea corect,etc.

din cate povestesti tu....de la inceput a fost cu cantec. si cred ca momentul in care a inceput sa se inchida in carapace a fost cand l-ai refuzat de sot.incet incet s-a distantat de relatia sot sotie desi la exterior...pace si liniste.si toata dragostea s-a dus catre copii. sa-ti spun de ce. asa sunt unii oameni, eu sunt exact ca sotul tau....un pic sa mi se para ca m-ai ranit,atins,sau ca nu (mai) corespunzi etc si....carapace si vezi si sti despre mine numai ceea ce vreau eu sa vezi si sa sti, iti vei crea exact imaginea pe care vreau eu sa ti-o creezi despre mine.

si mai cred ca acum doar a oficializat problema lui, a voastra,de cuplu.adica ti-a spus si tie. care era de mult,poate ca nu ati vrut sa o vedeti, ascunzandu-va in rutina, mai ales avand 3 copii mici. din cate cunosc eu scorpionii,sunt oamenii extremelor si nu se multumesc cu jumatati de masura, cel putin in amor. ceva a fost putred,este putred din cate povestesti tu...stam in casa mea eu platesc rata, stam la el, el plateste, nu stii cat castiga...nu e vorba de bani aici,nici de cautatul in intimitatea portofelului sau messului ci de acel "totul impreuna" de cuplu, de ideea de a a imparti totul cu celalalt...ori tu spui mai sus ca el intotdeauna a fost retras ,inchis si tragi cu forta de el sa scoti ceva, spuneai,sper sa nu ma insel, ca nu a existat o buna comunicare..

Ce i-as face io lui scorpionul tau...l-as lasa in pace, in aceeasi casa, traind ca doi parteneri care isi cresc copiii.nema gatit,spalat,pentru el, nema vreun gram de sentiment la adresa dumnealui.iti vezi cu tarie de viata ta, ia-ti o bona sau pune-l pe el la ingrijit copii mai mult timp si vezi-ti de viata ta. iesi in oras, socializeaza, accepta iesi singura,simte-te bine FARA EL. incearca sa te rupi de el si ofera-i indiferenta sentimentala totala. i-as spune-o acum, in seara asta. bai frate, tu ce atata joci sotronul pe pielea mea, gata, mi s-a cam taiat,ramanem prieteni ,parteneri de crescut copii, asta dorim amandoi si fiecare cu tarlaua lui ,baiete.

dar nu numai s-o spui, s-o si pui in practica ,poate se trezeste ametitul din visare si-si da seama cat te iubeste.ca e posibil sa i se cam fi urat cu binele, cu sotia cu talie de viespe,gospodina si mama number one, prea multa perfectiune si nici un pic de lupta si indoiala strica...unora dintre noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui flaviutza


Ce i-as face io lui scorpionul tau...l-as lasa in pace, in aceeasi casa, traind ca doi parteneri care isi cresc copiii.nema gatit,spalat,pentru el, nema vreun gram de sentiment la adresa dumnealui.iti vezi cu tarie de viata ta, ia-ti o bona sau pune-l pe el la ingrijit copii mai mult timp si vezi-ti de viata ta. iesi in oras, socializeaza, accepta iesi singura,simte-te bine FARA EL. incearca sa te rupi de el si ofera-i indiferenta sentimentala totala. i-as spune-o acum, in seara asta. bai frate, tu ce atata joci sotronul pe pielea mea, gata, mi s-a cam taiat,ramanem prieteni ,parteneri de crescut copii, asta dorim amandoi si fiecare cu tarlaua lui ,baiete.



nu-i prima data cand citesc un sfat de genul asta, si din nou mi-e pusa imaginatia la grea incercare... ma depaseste total, da' total, ideea asta de colegi de apartament. nu vreau s-o critic, nu-s nici pe departe persoana potrivita pentru asta - n-am barbat, n-am copil, insa tocmai la asta ma gandesc - ca inca n-am tinut la un barbat suficient incat sa fac casa si copii cu el. totusi, chiar cu afectiunea asta mai redusa, nu ma vad mancand in fata lui si trimitandu-l sa-si gateasca, sau interzicandu-i sa se serveasca din cratita din frigider cu partea cu tarlaua-s de acord, da' taman asa, fiecare cu tarlaua lui, nu pe cate-o muchie din aceeasi tarla.

ilia, nu pot sa spun decat ca-mi place mult cum scrii si implicit cum gandesti. e evident ca esti o femeie puternica - nu pot sa-ti doresc decat sa fie cat mai bine pentru tine, indiferent ce-o insemna binele asta. de fapt cred ca stiu - liniste, intr-un fel ori in altul.

"it's nice to be important, but it's more important to be nice"

Mergi la inceput