Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007 (176)
Raspunsuri - Pagina 12
creem spune:
Ati fugit toate la nani?
Noapte buna...merg si eu
Ecaterina o mamica fericita de
MARIA SOFIA (7.11.2007)
Poze Maria Sofia
mihuta spune:
Ellis, multumesc de sfaturi, cam asa am si facut, supozitoare de paracetamol si nurofen cam la 4 ore, am remarcat ca la paracetamol nu mai scade febra, asa ca am incercat si cu novocalmin si a fost mai bine. Dar cel mai bine scade cu nurofen supozitor, si concentratia e mai mare ca e pentru copii peste 2 ani (12,5 kile).In seara asta dupa Nurofen a fost in super verva, a mancat foarte bine si vad ca inca stam bine cu febra. Sper sa ne tina cat mai mult. Sosetele cu otet n-au avut nici un efect, sau poate unul foarte mic.
Din fericire alaptez asa ca nu e nici o problema cu hidratarea si nici slabita nu e de foame (ca pana in seara asta n-a mancat de cateva zile decat cate o gura de covrig).
Pufu (ce bine ca ai mai scris), si noi stam la fel cu alaptatul, cere foarte clar si raspicat, mai nou are si preferinte, suge un pic, se opreste si imi arata celalalt san si spune "pe asta". Se pare ca sunt singura care a luat in considerare varianta intarcarii naturale, adica cand o vrea pruncul. Cealalta varianta e sa ii dau pana la 2 ani, numai ca nu stiu cam ce inseamna "intarcat treptat" in cazul nostru, de cele mai multe ori (mai ales cand stam in casa din diverse motive) nimeni nu sta sa numere supturile sau sa le ierarhizeze, asa ca n-as putea spune care e mai important decat celalalt. Tot ce am facut in directia asta a fost de evoluez de la "nu oferi nu refuza" la " sa distingem intre dorinta si nevoie" adica incerc intai sa ii distrag atentia, daca merge bine, daca nu ii dau sa suga. S-a mai intamplat sa adoarma si fara san, daca sta cu mama de exemplu, adoarme in leagan, la taica-su adoarme in brate la calculator, deci nu pot spune ca nu vad vreo solutie la adormit.
In ceea ce ma priveste, exceptand un caz de forta majora, intarcatul brutal este exclus, e ca si cand ai urmari un film de dragoste romantic si in ultimele 5 minute protagonistii s-ar casapi cu toporul. Nici ideea de a pleca de acasa nu mi se pare mai breaza, ba chiar in cazul nostru privarea de mama ar fi mult mai dureroasa decat cea de lapte. Acoperitul sanului cu diverse chestii iute/acre/amare mi se pare o modalitate frustranta pentru copil, cand sursa celui mai mare comfort se transforma in sursa de durere. Mi s-a parut interesanta ideea unei farmaciste cu care am vorbit zilele trecute, si ea a avut de gand sa alapteze pana la 2 ani dar la 1 an si 9 luni a zis ca n-a mai rezistat ca nu mai putea sa se aseze fara sa se urce copilasul pe ea, si si-a pictat sanii cu dermatograf, i-a spus ca au facut buba si, spunea ea, s-a intarcat fara plansete.
Sincer mie imi lipeste motivatia clara pentru intarcat, ne e bine asa acum, am vazut ca daca nu sunt in preajma nu e nici o problema, la fel daca e la joaca poate sa stea cu orele, noptile nu sunt foarte grele pentru ca dormim la comun, deci nu am un motiv clar pentru care sa demarez un proces cu finalitate clara de intarcare.
Stiu ca m-am intins foarte mult, dar dupa atata timp de tacere trebuie sa imi iau revansa, nu ?
Adra, eu cred ca voi sunteti foarte aproape de auto-intarcare, am incercat si eu noaptea chestia cu mangaierea dar foarte rar s-a intamplat sa adoarma la loc, de cele mai multe ori insista "mami, apte,". Ba chiar am avut o data curiozitatea (si o migrena) si m-am intors cu spatele dupa ce i-am spus ca mama face nani, dar n-a functionat. S-a ridicat in fund si s-a aplecat peste mine si mi-a strigat in ureche "apte, mami, apte". Deci probabil la noi n-a venit inca momentul.
In rest suntem bine, Sophia este un copil dulce si iubitor, are periodic cate o avalansa de cuvinte noi, este in continuare pasionata de carti (recunosc ca am inceput sa i le mai ascundem ca ma mai trezeam cu cate o carte in cap cand incercam sa inchid lectura dupa cate o ora de "citit" imagini), incet incet incepe sa foloseasca si verbe, se face foarte bine inteleasca, dimineata incepe sa tipe (la partea cu reglat sonorul stam mai rau) "calca lalala", adica muzica la calculator ( a doua mare pasiune dupa carti), in fine, ma opresc aici ca ora e tarzie si pe subiectul asta pot umple tot forumul cu povestioare.
Sper sa fiu mai harnicuta si sa scriu mai des, pana una alta insa pup mamicile si copilasii cu mult drag.
mami de Sophia
eladea2005 spune:
neata!
ellis...ma bucur ca v-ati distrat...am vazut o domnisorica mov eleganta...ce-au mai crescut copilasii nostri...![]()

mihuta...bun venit!!! sanatate Sophiei...
cat despre intarcat...uff..grea treaba...sincer nu-s deloc experta intr-ale alaptatului, desi mi-ar fi placut sa traiesc experienta asta mai mult timp...dar la noi asa a fost...nu stiu ce-as face in locul vostru...va urez putere , rabdare si sa gasiti metoda cea mai potrivita!
Andreea si Eric, cel mai dulce ingeras (9 decembrie 2007)
ERIC IN 2009...
www.onetruemedia.com/shared?p=75b19b17740aa34e16575b&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> Eric la aproape 1 anisor...
ERIC
Eu sunt barbatelu' lu' mama!!! Uite ce mare am crescut !!!
HAIDETI SA-I AJUTAM! DONATII:
SMS 858 - 2 EURO (ASOCIATIA INIMA COPIILOR)
SMS 877 - 2 EURO (FUNDATIA MEREU APROAPE)
Esti mereu cu mine, in suflet, in gand...oriunde ai fi...pentru totdeauna...
pufulet74 spune:
Andra
Greu cu job, studii, si multe altele :) Imi iau revansa acum ;)
Da, e bunicul matern, mindru nevoie mare de nepot :)
Ma minunez de frumusetea Evei si de cit de inspirata esti cind scrii pe blog
Petro
am vazut si pe frumoasa Silvia, o simt ca pe un copil cu personalitate, cred ca seamana cu mamica ei, asta ia-o in sens pozitiv :)
Ellis, bine v-am regasit :) Ce frumos a crescut Allesia, am vazut pozele. Mor cind vad ce gatesti tu ... uff...
Bianca, multumesc
Cati, join the club ... :)
Mihuta, ma bucur sa te aud si sper ca Sophia e mai bine :) Si nu te-ai intins, sau nu fara folos, eu ma bucur ca ai scris, ma ajuta :) Vad ca Sophia e foart evoluata la limbaj, am ramas uimita de dialogul vostru despre sirene. Joshua inca nu spune mare lucru, inceputuri de cuvinte, si multe pe limba lui, dar inca am zis ca nu imi fac probleme fiind expus la e limbi in casa.
Andreea, multumim, vazut si frumosul Eric :)
Revenind la subiectul alaptarii:
La mine Joshua cere f raspicat, si nu pot sa sar nici una din cele 3 mese de peste zi, daca de exemplu sunt la cabinet cind are ora de somn, cind vin acasa un doi se prezinta la mine si vrea sa suga, nu uita :) La fel noaptea, am incercat dar nu renunta pina nu ii dau sa suga. La noi inca functioneaza doar partea cu nu refuza daca cere, ca cealalta parte nu exista, sa nu ceara.
Cea mai mare problema a mea este ca maninca f rau, si nu creste in greutate, are abia acum aproape 10 kg, pe cind are 85 de cm, deci e f inalt si slab. Pentru mine asta e de fapt motivatia pentru care as vrea incet incet sa in intarc, in speranta ca poate poate ar minca mai bine.
Piticii vostri cum maninca?
In momentul asta avem 3 mese pe zi, cu pauza stricta de cel putin 3 ore intre ele, si de multe ori accepta sa manince doar la doua mese si nu cantitati mari.
Are zile cind maninca normal, sa zicem 2-3 zile, si apoi cite 3-4 in care e un adevarat exercitiu de rabdare sa il faci sa manince ceva.
Si tot timpul intervine ceva care il face sa apeleze la sin cu scop de confort si calmare, dinti, etc, stiti si voi.
Pe de alta parte intimitatea si momentele alea in care suge sunt absolut superbe, si acum sunt uimita cu cita fericire se uita la mine in momentele alea si cit de linistit este.
Dar asa cum ziceti si voi, exclud varianta cu intarcatul brusc sau cu plecatul meu de acasa, cred ca sunt foarte traumatizante pentru copil. Nici cele cu pus pe sin tot felul de chestii cu gust rau nu prea imi suride.
------------------------
Flory
de
Joshua Raphael (14.11.2007)
God brought you in our life
Homepage: www.lijfering.tk
eladea2005 spune:
flory,
..
cu mancarea eu am mai zis...al meu e f mofturos...adica paote sta linistit fara sa pape ore in sir...sigur ca, daca ii ofer ceva ce-i place (gen piure de fructe cu branzica, banana, paine cu Almette sau chiar paine goala) manaca binisor...dar nu pot sa-i dau numai astea...cat despre felul 2, cel principal, carne cu legume...cahhhh....sa nu vada...greu il fac sa accepte cateva lingurite...
...e tare mofturos, de multe ori nu mai stiu ce sa-i dau sa pape...
revin!
Andreea si Eric, cel mai dulce ingeras (9 decembrie 2007)
ERIC IN 2009...
www.onetruemedia.com/shared?p=75b19b17740aa34e16575b&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> Eric la aproape 1 anisor...
ERIC
Eu sunt barbatelu' lu' mama!!! Uite ce mare am crescut !!!
HAIDETI SA-I AJUTAM! DONATII:
SMS 858 - 2 EURO (ASOCIATIA INIMA COPIILOR)
SMS 877 - 2 EURO (FUNDATIA MEREU APROAPE)
Esti mereu cu mine, in suflet, in gand...oriunde ai fi...pentru totdeauna...
ancadragoman spune:
Neata
Eu sunt super nervoasa si aseara era sa am una bucata soacra stransa de gat...deci mama pleca in concediu 2 saptamani si cum ea statea cu fata pana ajungeam eu acasa acum avem o problema
,iar soacra mea s-a oferit sa stea cu fata (asta acum o saptamana) si ieri ce credeti ca ma intreaba?"Cu cine ramane Maria de luni?"
Ma sa fac infart si ii zic"imi iau eu concediu dar ati spus ca ramaneti cu ea " la care ea"dar nu pot ca am multa treaba la serviciu "...asa ca ama abandonat discutia ca simteam cum mi se umfla vena

anca
de
Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmuletepovestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca
SA IL AJUTAM PE ANDREI
adra_bell spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui mihuta In ceea ce ma priveste, exceptand un caz de forta majora, intarcatul brutal este exclus, e ca si cand ai urmari un film de dragoste romantic si in ultimele 5 minute protagonistii s-ar casapi cu toporul. Nici ideea de a pleca de acasa nu mi se pare mai breaza, ba chiar in cazul nostru privarea de mama ar fi mult mai dureroasa decat cea de lapte. Acoperitul sanului cu diverse chestii iute/acre/amare mi se pare o modalitate frustranta pentru copil, cand sursa celui mai mare comfort se transforma in sursa de durere. Mi s-a parut interesanta ideea unei farmaciste cu care am vorbit zilele trecute, si ea a avut de gand sa alapteze pana la 2 ani dar la 1 an si 9 luni a zis ca n-a mai rezistat ca nu mai putea sa se aseze fara sa se urce copilasul pe ea, si si-a pictat sanii cu dermatograf, i-a spus ca au facut buba si, spunea ea, s-a intarcat fara plansete. |
Asta este si parerea mea despre intarcatul brusc, dar tu ai descris foarte bine,
pentru asta.Totusi nici pictatul sanului cu dermatograf nu mi se pare o ideea asa grozava, adica a fost asa dulce si iubitor, si "uite mama ce a patit acum?". Oricum mai bine decat dat cu otet, ardei iute, etc
| Citat: |
| citat din mesajul lui mihuta Sper sa fiu mai harnicuta si sa scriu mai des. mami de Sophia |
Chiar asa sa faci!
adra_bell si
Eva-Elena (14 nov 2007)aventurile unei printese adevarate
Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce
adra_bell spune:
Am terminat si eu ciorba de loboda, puiul la cuptor si placinta cu mere, dar am un maldar urias de vase nespalate.
Si tocmai cand eram in toiul treburilor il aud si pe sot: "cred ca dimineata asta tot tu iesi cu fata afara". Mi-a venit rau! I-am zis ca nu pot ca nu ar avea ce manca dupa ce vine de afara si ca ies cand termin. Bineinteles ca Eva s-a plictisit lasata singura si a venit la bucatarie cu o carte, a inceput sa tipe si sa traga de mine, pana la urma s-a indurat de ea si a scos-o afara. Barbatii astia, cateodata iti vine sa-i omori....
Pufule, daca in casa se vorbesc mai multe limbi e normal sa vorbeasca mai greu. Voi nu stati in Cluj? Vorbiti romana si germana/maghiara?
Eva mananca foarte bine cam de o luna, desi niciodata nu a mancat prea rau. La ea suptul este doar pentru alint si adormit, ceva lapte serios doar seara cred ca bea.
Cred ca puiul tau nu este inca pregatit pentru intarcat, mai asteapta, in doua saptamani se poate schimba schimbarea.
Anca, ce faza de toata jena! Parca Maria se duce si la gradi? Nu poate nici dupa aia sa stea cu ea? Eu o faceam cu ou si otet, asta e firea mea colerica, nu neaparat ca e bine sa fii asa.
Alina, ce mai face domnisoara general?
Ma duc in urma sa vad pozele Alessiei
Ah, vroiam sa zic ca ieri am gasit si bona si am aflat si de o cresa particulara, asa ca iar oscilez, ufff!
adra_bell si
Eva-Elena (14 nov 2007)
aventurile unei printese adevarate
Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce
ancadragoman spune:
Maria nu este inscrisa oficial la gradi ,dar o mai lua ea din cand in cand ca lucreaza acolo ca contabila si fata era f cuminte,adica statea la grupa ,se juca,manca ...dar uite ca mi-a zis ca nu mai poate sa o ia.
Oricum eu sunt de vina ca m-am bazat pe ce spune mai ales ca nu e prima data cand imi face asta ,intr-o zi trebuia sa o ia pe Maria de la mama pe la unu ca pleca mama mai devreme la serviciu si ma suna la 12.30 si imi spune ca nu poate sa ajunga
anca
de
Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmuletepovestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca
SA IL AJUTAM PE ANDREI
ellis spune:
BIANCA - cred ca Ana foloseste olita drept scaun, nu?!
nici eu nu ii mai umblu acolo, desi am vazut cum se face, zisesem sa iau din farmacie o scula sterila, dar n-am inima sa o fac; costa 90 ron la particular si ma voi duce iar, dar nu acum, ca e prea mica pielicica.
MULTUMESC TUTUROR CELOR CE MI-AU URAT DE ANIVERSAREA NOASTRA SI VA DORESC SI VOUA ASEMENEA, SA TRAIM FERICITE ALATURI DE SOTII SI COPIII NOSTRI O MIE DE ANI!
CREEM- la voi e de inteles cu tzatzi, dar Alessiei de ce ii place sa se uite la ele si sa rada????? si ea se trage de bluza sa vada ce are acolo, si pe sora-mea o cauta...![]()
PUFULET - toti copiii au crescut frumos, au crescut repede, parca ieri erau in burtici...azi ii spuneam sotului, cum sunt oamenii nerecunoscatori, cand nu o aveam pe puica mea mergeam la manastire la Ghighiu sa ma rog sa o am, apoi cat era in burta...sa fie sanatoasa, uite ca acum nu mai suntem in stare sa ajungem sa multumim pt ce avem, sau ajungem din ce in ce mai rar;
- cu gatitul, gatesc cam la 2 zile, dar am ramas in urma cu postatul; iar de paste, am uitat complet sa fac vreo fotografie...unde am si facut foarte multe feluri de mancare, mi s-a luat gandul de la poze; cel mai rau imi pare ca nu mi-am pozat tortul...
sa zic si eu despre intarcat, ca tot citesc la voi, mi-as fi dorit eu la inceput sa alaptez pana la doi ani, acum ce a fost a fost, insa nici eu nu as concepe intarcatul brusc, nu e sanatos pt copii, nici unsul sanului cu ardei sau altceva; totul se face cu calm, in timp, se gaseste inlocuitor pt san(macar mangaierile si alintul, canuta cu laptic...); cam asta cred eu, ca persoana fara experienta.
ANCUTA - eu nu inteleg cum de a ramas soacra intreaga dupa discutie...
ADRA - lasa barbatul, mai ai nevoie de el!
va las ca sunt intre sedinte
Ellis,mami de
ALESSIA MARIA (20.11.2007)
ALESSIA IN TARA MINUNILOR
MAMI IN BUCATARIE