Clopotei de ianuarie-februarie 2008 (209)
Raspunsuri - Pagina 14
LaLa_20 spune:
Alina de ct...eu pe Bia am tuns-o din cu totul alte motive...dar eu sunt convinsa ca nu se indesescte parul de la tunsul zero...imi scapa explicatia,dar parca au mai vorbit fetele despre asta...
Cea mai optimista mamica!
Laura
de
Bianca Mihaela(15.12.2007)
POZE
Video
Ma fac mare
Povestea nasterii
In viata toti oamenii sunt trecatori,dar nu toti trecatorii sunt oameni!!!
Lala_D spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui emabucuresti Elle of Doamne ce cazatura! Te rog eu mult fii mai atenta! De acum incep sa se relaxeze oasele bazinului si ne trezim ca putem cadea si din senin daca nu suntem atente! Te pup si ai grija de voi! Shose va pupacim! Lui bb ii dau panadol de 2 zile, stodal si vit. C natural. Revin cu intrebarea, voi scoateti copiii la plimbare cand au nici semne d raceala si stare subfebrila, in rest vioi? Si eu asociez starea de acum a lui Milan cu aparitia de noi dinti, ca la noi s au mai manifestat eruptii asa, dar nu pot cu sigura ca e doar asta. Mai degraba o raceala capatata pe fondul imunitatii scazute datorata eruptiei. Ema cu bebe Milan (7.02.2008) si bebe mic (DPN 31.07.2009) |
Ema daca el nu pare deranjat il poti scoate afara.
Eu il scoteam pe Bogdan ( Andrei nu a facut febra decat de 2 ori pana acum si aia mare rau).
De pe la 2 ani jumatate Bogdan se plostea rau la febra, chiar mica si nu mai puteam sa il scot afara asa molau.
O zi excelenta !
Lala.
Bogdan si
Andrei (27.12.2007)Poze
Lala_D spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui LaLa_20 Alina de ct...eu pe Bia am tuns-o din cu totul alte motive...dar eu sunt convinsa ca nu se indesescte parul de la tunsul zero...imi scapa explicatia,dar parca au mai vorbit fetele despre asta... Cea mai optimista mamica! Laura de Bianca Mihaela(15.12.2007)POZE Video Ma fac mare Povestea nasterii In viata toti oamenii sunt trecatori,dar nu toti trecatorii sunt oameni!!! |
Explicatia este ca numarul de foliculi ai parului este acelasi de cand ne nastem pana dam coltul. Nu creste in timp.
Parul de bebe este moale, pufos dar se intareste natural pe la 2 ani jumatate cand el oricum se schimba prin cadere ( fara tuns) si creste altul. Caderea este treptata in tot acest timp.
Tunsul forteaza inlocuirea parului bebelusesc cu cel de copil mare, mai gros. Nu inseamna insa ca e mai des, doar mai viguros.
O zi excelenta !
Lala.
Bogdan si
Andrei (27.12.2007)Poze
stancutza spune:
Buna seara zuzici!
Mada, sper sa aveti vesti bune maine de la pediatra, sa se faca repede bine tizuca noastra cea frumoasa!
Ema, in caz de mucisori, eu am scos-o pe Sofia. Serile trecute a fost putin mai calda (suntem si noi in plina eruptie) dar tot am scos-o, cand s-a putu chiar cu capusorul desdcoperit. Cand insa a tusit am avut rezerve in primele zile, dar atunci era iarna. Multa sanatate!
Am vazut pozele cu voi trei, plus bebe in burtica frumoasa 
Elle, bebe sigur e ok pt ca are mult lichid in jur si il protejeaza de socuri, dar ai tu grija multa de voi doi! 
Ramo, si Sofia se inroseste super tare la baita, imediat ce o bag in apa. Parca ea totusi nu se inroseste si la nas :-) dar e tare haios Razvanel asa. Si da, Ceska ti-a spus bine: in perioadele de eruptie dentara obrajii copiilor pot parea mai rosii si mai grasuti :-)
Am vazut pozici: cu Bia frumoasa si cocheta asa cum o stim, cu Adela buburuza dulce si eleganta, serioasa ca o domnisoara :-), cu Alexia frumusetea blondina, cu Iulia de Godzila, ce frumos statea ea pe calut, si am vazut ca au fost piticii la Prejmer, super! E unul din locurile mele preferate, as rataci prin podul cetatii o zi intreaga!
Am mai citit despre aventurile lui Andrei pletosel (Doamne Lala, de cand vreau sa-ti spun ca are un par superb!), despre nazdravaniile lui Stefi, despre cat de vorbareti sunt copiii vostri...unii nu toti, dar oricum :-) fata de noi... Sofia are limba proprie si stie de minune sa se faca inteleasa
, de ce ar mai invata si limbi straine??? ![]()
Eu o spal pe dinti dar nu in fiecare zi, nu prea ii place si imi musca periuta, deci mai mult ma chinui sa i-o smulg dintre gingii...cu periuta de bebe, cu pasta de la Rangali (cica e organica), dar am incercat-o si pe cea de la Colgate cu continut redus de fluor.
Revin, mai am o placinta de scris.
Stancutza,
de
Sofia Elena - 21.01.2008
Poze
www.youtube.com/profile_videos?user=stancutza78" target="_blank">Filmulete
Povestea nasterii Sofiei
emabucuresti spune:
LalaD thanks! Febra nu a facut, e doar subfebril si imbujorat din timp in timp, vioi si mi a fost mila sa il tin in casa ca era asa cald si nu batea deloc vantul azi la amiaza.
Nush ce sa zic d storcator d fructe, eu am tot unul greu de curatat dupa utilizare, eu vreau sa iau un storcator de citrice insa, ca de cand il dau cu bepanthen la fundulet la fiecare schimbare de scutec, nu s mai irita de la suc de porto.
Si m ati convins cu blenderele acelea cu accesorii, ca pot toca, carne cruda. E perfect daca o toaca pasta cum spune Natalia, ca sa poata papa bb ce o sa i gatesc, caci pt el ma mobilizez cu electrocasnicele astea.
Stankuta merci de rasp! Pup fetele!
Ema cu bebe Milan (7.02.2008) si bebe mic (DPN 31.07.2009)
stancutza spune:
Asa...si revin cu o dilema.
Va spuneam eu ca saptamana trecuta cat am stat la ai mei Sofia a fost cam dificila. Abia in ultimele 2-3 zile s emai relaxase, am putut sa-i fac baie calumea, sa o las pe mama sa ii dea bibe seara etc. Dar oricum ma cauta tot timpul, se lipea de mine des etc.
E clar ca a dat-o peste cap schimbarea locului, plus ca taica-su a ramas la Bucuresti.
Si ma intreb: oare am gresit undeva cu educatia ei?
Noi am incercat sa ii cream un cadru familial care sa ii ofere siguranta, sa fim langa ea, sa ii facem baie impreuna, sa ne vada pe amandoi cat de mult se poate. Am citit peste tot ca stabilirea unor ritualuri ajuta bebelusii sa se simta in siguranta.
Or, in momentul in care aceste ritualuri au fost modificate, fata mea s-a panicat...E adevarat ca schimbarile de acest gen in viata ei nu au fost multe, de putine ori a dormit in alte parti decat acasa, iar eu nu am lipsit in nici o seara din peisaj. Nici nu simt nevoia sa plec, deocamdata. Iar pe ea nu am cui s-o las, chiar de ar trebui sa plec (la o nunta, de ex).
Am o prietena a carei fetita la aproape 4 ani e inca super mamo-dependenta. Si o oboseste grozav, o solicita foarte mult (mai are un bebe de 6 luni alaptat la greu etc). Iar cea mare e f posesiva, nu o lasa nici sa doarma dimineata, mai vine si noaptea in camera in care doarme prietena mea + bebe, iar ziua o solicita tot timpul sa se joace sau sa ii povesteasca. NU vreau sa ajunga si Sofiua asa. Vreau sa fie mai independenta, in ideea ca un copil independent e mai fericit.
Daca aveti vreo idee...vreun sfat...e momentul sa actionez acum, cand e asa mica? Si ce as putea face? Numai gandul ca as lipsi de acasa seara si ea ar plange si m-ar cauta si nu m-ar gasi ma ingrozeste!
Va multumesc si va pup.
Stancutza,
de
Sofia Elena - 21.01.2008
Poze
www.youtube.com/profile_videos?user=stancutza78" target="_blank">Filmulete
Povestea nasterii Sofiei
grati.ela spune:
storcatorul de citrice e super...eu am luat unul nemtesc Clatronic - firma low cost la ei - dar face treaba bine. E usor de spalat, destul de mare cat sa incapa ceva suc si suficient de mic cat sa-i gasesc loc in dulap.
1. Dudu are doar 8 dinti si...atat! pare sa-i iasa maselele ca e umflata zona.
2. eu inca-l alaptez la greu...cred ca-s ultimul mohican dar nu prevad zile mai bune atata timp cat el pare ca nu intelege romaneste...sotul zice sa-i dau pana la 2 ani ca si Ozanei
3. inca nu mi-a venit CM
suntem ciudati, nu????
mami de Ozi (22.05.99) si Tudorash (29.01.08)
http://www.flickr.com/photos/23738993@N08/
grati.ela spune:
Stancutza, Ozana a fost super-extra-mamoasa pana l-am nascut pe Tudor. Nu concepea sa doarma fara mine...pana pe la 7 ani si jumatate plangea daca se trezea si nu eram langa ea. Acum doarme cu mine dar pe salteaua ei, doarme si singura daca e nevoie... Concluzia: rabdare si tutun...eu cred ca unii-s mamosi ca asa le e suca. Tudor de exp pare mai mult tatos.
mami de Ozi (22.05.99) si Tudorash (29.01.08)
http://www.flickr.com/photos/23738993@N08/
Lala_D spune:
Stancutza nu prea ai ce face . Eu v-am observat sa stii
, intre tine si Sofia este o legatura intima, de nezdruncinat. Aveti ceva special.
Eu nu am simtit asta cu niciunul din baieti. Poate si datorita faptului ca sunt baieti.
Asa ca ai crescut-o super bine , nu ai nimic sa iti reprosezi.
Ce v-as sugera eu :
-mai multe schimbari de peisaj , impreuna dar in alte spatii.
Iesiri de weekend cu cazare in diverse locuri.
Asa va capata obisnuinta locurilor noi si nu se va mai panica. Insa "mamoasa" va fi multa vreme, repet voi doua aveti ceva special. 

O zi excelenta !
Lala.
Bogdan si
Andrei (27.12.2007)
Poze
emabucuresti spune:
Grati eu parca am retinut din schema Lalei de pe blog ca ar urma caninii superiori la rand, dupa cei opt dinti aparuti. Eu astia cred ca ne chinuie in mom de fata, ca tot opt avem. Nu esti ciudata mami cu alaptatul, esti eroina
!
Stankuta baiatul meu nu e mamos dar nu s-a adaptat usor la schimbarea de camera si patut cat am fost la munte. Si noi am fost lenesi, desi aveam patutul lui in portbagaj plus salteluta de cocos, l-am lasat sa se descurce cu cot-ul de la hotel. A plans la nani seara, l am consolat, iar l am pus la nani, asa si a doua zi la somnul de pranz, o mica sceneta. Si a cam fost marait in general, acuma nush daca de la dinti sau de la schimbarea de mediu, ca racit nu era.
Ema cu bebe Milan (7.02.2008) si bebe mic (DPN 31.07.2009)