Burtici fericite de septembrie-octombrie (44)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns selen80 spune:

GUGU SI DENYSA

Lutoniana, sunt de acord cu Cristina, sotzul tau trebuie sa vb cu cineva "mai sus"....nu stiu exact situatia, daca vrei poti sa mi-o explici pe PM, ca s-o itneleg si sa stiu ce sa-ti recomand...nu ca as fi neaparat experta in credite pe persoana fizica, dar ma pot interesa; la colegii care se ocupa, sau la juristul nostru....

si sa stii ca eu una nu m-as fi simtit prost daca ziceai ceva de angajatii din banci, pt ca am vazut si eu destule "specimene" printre colegii mei incat sa stiu ca tot ce ai spus este perfect adevarat si valabil....din pacate in urma dezvoltarii excesive a sistemului bancar de la noi, au fost angajati pe posturi de entry level multi care nu aveau nici o treaba cu profesionalismul sau macar cu bunul simt si respectul fata de client...

eu zic ca soztul tau trebuie sa mearga pana in panzele albe, cu reclamatie scrisa la banca si solicitare de raspuns in scris si inclusiv cu reclamatii la opc (desi si aia raspund dupa un car de ani), dar macar stii ca nu lasi lucrurile asa.....

In mod normal, in perioada asta, toate bancile incearca sa ajute clientii, pt ca altfel are mai mult de pierdut....deci si banca voastra ar trebui sa-si dea interesul sa rezolve situatia pe cale amiabila, pt ca nu are nimic de castigat daca va declara creditul scadent si voi n-aveti de unde plati toata suma.....

scuze ca m-am lungit pe tema asta, dar chiar vreau sa te ajut si sper sa pot, fiind aici, in "mijlocul" sistemului...deci astept detalii pe PM

Ionika

20+ cu ursuletzul nostru

nunta
9 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni_iulia spune:

http://www.realitatea.net/livetv.html daca vreti sa va enervati

Se pare ca s-a terminat. Era o emisiune despre copliarie. Un preot care era impotriva oricarei metode de contraceptie, un rrom din Sintesti care era impotriva educatiei la fete( cica la ei traditia spuna ca faa trebuie sa aiba doar 4-5 clase ca sa fie domnisoara ca daca face liceu si facultate se poaet indragosti)
E rau si sa stai acasa...

Iulia 15+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biaz29 spune:

cristina_ana, si eu am mers ieri cu masina vreo ora si jumatate si au fost mai rele contractiile. Cred ca sunt si de la stat prea mult pe scaun la calculator. Dar n-am ce face. Sper doar sa nu se inarautateasca. Daca esti singura nu dai petrecere in pijamale pentru fete? Eu ajung abia peste doua saptamani la doctor si atunci voi intreba ce e de facut. Daca ajungi inaintea mea, sa-mi spui si mie ce ti-a zis. Daca esti singura nu dai petrecere in pijamale pentru fete?

Roxxy, in ceea ce priveste olita, e un subiect dificil pentru mama, mai ales ca ne-am dori atat de mult sa scape cat mai repede de pampers. Chiar daca inca nu pare sa fie receptiv la exemplul tau, continua cu rabdare si perseverenta. Pana la urma va invata. Vine vare, il poti lasa fara pampers ca sa vada ca nu e prea placut sa fie ud. De asemenea, incurajeaza-l mult. Dupa ce ii spuneam ca uite ce mizerie a facut si ce neplacut e, incercam sa-i amintesc fiului meu ca data viitoare o sa incercam din nou si pana la urma va reusi (chiar daca uneori imi venea sa-l mananc, nu alta). Acum nici nu-mi mai amintesc cum a reusit, ca a fost un proces gradat. Uneori spunea chiar inainte de a-si da drumul. Imi amintesc insa o faza in care deja se descurca partial, era vara, statea fara scutece ziua si a intrat la o vecina care avea un bebelus ca sa-l vada si a facut si pisu si cacuta in pantaloni pe canapeaua ei. Acum ma distrez cand imi amintesc dar atunci imi venea sa Inca o idee pe care mi-o amintesc e ca la un moment dat l-am pus pe el sa isi scoata pantalonii si sa-i duca la cosul de rufe. I se parea tare greu si nu-i placea sa puna mana pe ud dar s-a conformat si dupa aia s-a straduit mai tare sa spuna destul de devreme incat sa ajunga la timp la olita.
E adevarat ca noi am folosit olita foarte devreme, inainte de a implini 1 an, drept scaunel pentru citit. Asa ca multa vreme locul ei a fost in sufragerie langa biblioteca. Lui ii placea foarte mult ca atunci cand avea nevoie de ea, se aseza si isi lua carticelele lui de pa raft ca sa se uite in ele. Iti imaginezi ce miresme erau uneori la noi in sufragerie. Dar nu mai conta daca ii era lui mai usor.
Sper ca iti va folosi macar una din ideile pe care iar le-am intins cam mult.

Bia mamica lui Busici (24 mai 2005) si18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaG spune:

si iata inca unul din subiectele fierbinti: olita.:)
Alex a scapat de pampersi peste zi pe la 2 ani si cateva luni, iar de pampersi peste noapte a scapat la 3 ani si cateva luni cand am constatat ca sunt uscati cand ii scot dimineata deci nu mai avea nevoie de ei. E adevarat ca se mai intampla si acum sa faca noaptea pipi pe el, dar sunt accidente.
Parerea mea a fost ca nu am nevoie de un stres in plus si va reusi si el sa-si controleze sfincterele pana la o varsta acceptabila. Il puneam pe olita de fiecare data cand se trezea din somn (dimineata si dupa amiaza) si il intrebam (dupa doi ani) cam la o ora daca vrea sa faca pisu sau caca.
Cam in toate cartile pe care le-am citit despre dezvoltarea fizica si psihica a copilului varsta la care copilul putea sa isi controleze nevoile era in jurul varstei de doi ani. Pana atunci il imprietenesti cu olita, scaunul de toaleta (am avut si colacel mic pentru wc si a fost mult mai incantat de el decat de olita - si noi la fel ca trebuia doar sa tragem apa)

Maria
Alex (5 mai 2004) si BB nou 11+
http://cealalta-realitate.blogspot.com/
http://www.copaculdehartie.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katteryna spune:

Bia super tare olita scaunel pentru citit!
Asta e un exemplu de urmat

20+ cu floricica ( RAISA MARIA )
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=katteryna&year=2009&month=9&day=2&babycount=1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns panda77 spune:

Bine, Cristina, atunci ramane pe saptamana viitoare, o sa va ducem dorul! Oricum, visez si eu la vreo ocazie ca asta, in care sa am unde o lasa cateva zile pe Ilinca si sa-mi fac un program separat. La teatru sau la vreun spectacol n-am mai fost dinainte de a se naste ea, asa ca nici nu prevad vreo ocazie curand...

Biaz, si eu ma aflu in mijlocul dilemei olita, asa ca orice sugestie e binevenita in ce ma priveste. Ilinca e obisnuita cu obiectul in sine, dar desi ne jucam de-a caca/pisu la olita, cele reale se fac tot in pampers . Daca o intreb in timp ce face sau imediat dupa daca a facut, raspunsul e intotdeauna nu. Asa ca astept si eu vara sa o las fara pampers si sa ma inarmez cu rabdare sa vedem ce-o iesi.

In dezbaterea pe tema "banci" eu nu mai intru, le consider un rau necesar dar care la noi in Ro, ca orice alt lucru, din pacate este exacerbat.

Panda, 18+ cu
si fudula mamica de www.flickr.com/photos/23506973@N07/" target="_blank">Ilinca - 15 iulie 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_ana spune:

Mai, Bia, nu sunt chiar asa de singura, ca mi-a facut sotul program de iesit seara in oras, plus alte cele! Cu olita nici eu nu am rezolvat-o, si nici nu cred sa o foloseasca prea curand, ca daca nu vorbeste, de unde sa stiu eu cand ii vine kk? Bine, el se mai aseaza pe ea, de ex. i s-a rupt scaunelul lui mic, si in lipsa de altceva a luat olita si s-a asezat pe ea sa deseneze la masuta! L-am pus eu si dezbracat pe ea, dar nu a facut nimik! SI e din aia cu muzica, daca torni un lichid un ea canta. Dar el toarna apa din canita si pe urma danseaza pe muzica, nici vorba de pisu!Cu contractiile eu sunt experta de la sarcinile trecute. In prima faza ajuta no-spa-ul, dar daca se nasoleste treaba, numai ginipralul mai are efect. Mie doctorul mi-a zis sa evit mersul cu masina la drum lung. SI intr-adevar, nici statul pe scaun nu prea e bun. Nu stiu ce sfaturi sa iti dau. Eu acum cam stiu cand e cazul sa ma ingrijorez, deocamdata inca pot sta linistita, dar simt eu ca or sa vina vremuri grele!

Cristina, mamica lui Andrei Eric (26.07.2007) si 19+ cu ( Emma Ioana )
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monikus spune:

biaz29, super tare povestea. am ras copios. poate si pentru ca eu inca nu am trecut prin asa ceva. oricum, de abia astept sa se nasca bebe sa vad si eu cum e, cu bune si rele.

Monica 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monikus spune:

[quote]citat din mesajul lui cristina_ana

Mai, Bia, nu sunt chiar asa de singura, ca mi-a facut sotul program de iesit seara in oras, plus alte cele! Cu olita nici eu nu am rezolvat-o, si nici nu cred sa o foloseasca prea curand, ca daca nu vorbeste, de unde sa stiu eu cand ii vine kk? Bine, el se mai aseaza pe ea, de ex. i s-a rupt scaunelul lui mic, si in lipsa de altceva a luat olita si s-a asezat pe ea sa deseneze la masuta! L-am pus eu si dezbracat pe ea, dar nu a facut nimik! SI e din aia cu muzica, daca torni un lichid un ea canta. Dar el toarna apa din canita si pe urma danseaza pe muzica, nici vorba de pisu!

Foarte tare. Eu nici nu stiam ca exista astfel de olite care sa cante cand torni lichid. Trebuie sa inregistrez asta.

Monica 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns selen80 spune:

Citat:
citat din mesajul lui katteryna

Bia super tare olita scaunel pentru citit!
Asta e un exemplu de urmat

20+ cu floricica ( RAISA MARIA )
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=katteryna&year=2009&month=9&day=2&babycount=1

Mda, la unii inca e valabil, si la 28 de ani
Vreti sa va zic ce e la noi in baie, pe masina de spalat (situata in fata "tronului"??! de la cursuri de analiza financiara la reviste, carti despre copii si romane...ca poate are omu chef sa-si diversifice lectura in fiecare zi

20+ cu ursuletzul nostru

nunta
9 luni

Mergi la inceput