Burtici fericite de septembrie-octombrie (44)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns starchi spune:

Buna fetelor,

Sunt si eu o burtica cu o papusica de 19 saptamani si mai am un manz acasa de 3 ani.
Datele mele sunt:
UM: 4 dec 2008
DPN: 10-18 sept 2009

Am facut dublutest si triplutest si mi-a iesit trisomia 18 f mica: 1/50, 1/71. S-a mai intamplat cuiva sa aiba aceste valori? Sunt fff trista din cauza asta si nu stiu ce decizie sa iau in continuare: amniocenteza sau nu. La echo binenteles ca totul a iesit ok ceea ce a derutat-o f tare pe dr mea care spune ca la asemenea valori ale trisomiei 18 ar trebui sa fie ceva suspect. Pb e ca mi-a recomandat sa fac o morfofetala la un dr f bun, gen Herghelegiu si sa daca detecteaza ceva suspect sa fac amnio.
Asa cum probabil ati ghicit, sa-mi fac progr acum la Herghelegiu este de domeniul visului, nu mai exista locuri libere pana in sept.
Intrebare: mai are cineva de donat o programare la herghelegiu pt sapt asta sau urmatoarea? Am vazut ca ofereati saptamanile trecute ...caci va citesc de la inceputuri.

Va imbratisez pe toate si va doresc sarcini usoare si fara probleme!

Cu mare drag,

Starchi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monikus spune:

Citat:
citat din mesajul lui x_ggg

Salut, fetelor!!! Si voi probleme cu dormitul??/ Eu dorm cred ca 12 ore pe zi...eu voiam sa imi trimita si mie cine are niste linkuri la niste magazine de haine pt burtici...la noi in oras nu prea sunt si care exista sunt odioase...vreau un tricou din ala cu Bebe la bord...sau "I love my baby bump"...
Mai e o chestie...eu sunt in 14 sapt si cateva zile...si nu stiu daca il simt pe bebe...adica..uneori simt asa o greutate pe o parte...sau bule in burtica...dar nu stiu daca e bebelica...la voi cum se simte?

Imi iubesc copilul ... abia astept sa te tin in brate, BEBE!!!!! 13+

Salut, eu am stat in Botosani de cand m-am nascut pana la varsta de 9 ani. Frumos oras. Stiu ca nu sunt magazine foarte misto dar ai putea incerca sa iti imprimi ce mesaj vrei tu pe un tricou simplu la un magazin foto care se ocupa si cu asa ceva.

Monica 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns selen80 spune:

Citat:
citat din mesajul lui starchi

Buna fetelor,

Sunt si eu o burtica cu o papusica de 19 saptamani si mai am un manz acasa de 3 ani.
Datele mele sunt:

Am facut dublutest si triplutest si mi-a iesit trisomia 18 f mica: 1/50, 1/71. S-a mai intamplat cuiva sa aiba aceste valori? Sunt fff trista din cauza asta si nu stiu ce decizie sa iau in continuare: amniocenteza sau nu. La echo binenteles ca totul a iesit ok ceea ce a derutat-o f tare pe dr mea care spune ca la asemenea valori ale trisomiei 18 ar trebui sa fie ceva suspect. Pb e ca mi-a recomandat sa fac o morfofetala la un dr f bun, gen Herghelegiu si sa daca detecteaza ceva suspect sa fac amnio.
Asa cum probabil ati ghicit, sa-mi fac progr acum la Herghelegiu este de domeniul visului, nu mai exista locuri libere pana in sept.
Intrebare: mai are cineva de donat o programare la herghelegiu pt sapt asta sau urmatoarea? Am vazut ca ofereati saptamanile trecute ...caci va citesc de la inceputuri.

Cu mare drag,

Starchi

Bine ai venit, si im pare rau ca a trebuit sa-ti "aci intrarea" cu vesti asa triste...

Doro76 avea o programare de donat pe 12 mai, si daca o luam eu pe a ei, ti-o donam pe a mea de pe 21 mai, tot la herghelegiu...dar vad ca Doro n-a mai intrat demult pe forum, asa ca deocamdata nu e nimic sigur....

de fapt....ce tampita sunt! de ce s-o mai iau eu pe-a lui Doro, ca o luai tu direct, ca la tine e mai urgent! scuze, nu mai gandesc cum trebuie....

eu zic sa-i dai un PM s-o intrebi daca mai e valabila oferta ei...

20+ cu ursuletzul nostru

nunta
9 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Starchi, imi pare tare rau pt rezultate. Eu sunt absolut convinsa ca bebele tau e perfect sanatos. Cauta, te rog, si in capitolul trecut ca sigur cineva oferea un loc la eco la Pop. Iar din cate stiu Pop e mult mai bun decat Herghelegiu. La Iosup iti poti face programare, la cabinetul Fortis. Suni, spui ca e o urgenta mare si cred ca te cheama si a doua zi. Asa a facut o prietena (fara pile, fara absolut nimic). Nr de la cabinet de la Iosup este: 0724464646. Eu personal am mare incredere in Iosup (in plus, e un super om, vorbeste calm si frumos, raspunde la orice intrebare). Mi-aduc aminte de o ruda mai indepartata, careia i se spusese la morfo de 20 de saptamani ca bebe are nu stiu ce pb la inima (fusese la un ecografist arab parca de la un centru medical cunoscut). Dr gineco a trimis-o de urgenta la Iosup si asta i-a spus ca fetita e perfect sanatoasa. Si chiar asa este.

Citat:
citat din mesajul lui starchi

Buna fetelor,

Datele mele sunt:

Cu mare drag,

Starchi

Roxana, mami de printisor Matei iubit si drag (29.11.2007) si cu piciulina roz Maria 19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu0308 spune:

tot nu-mi apar mesajele moderate nici dupa 3 pagini...am sa incerc si de acasa...imi pare rau ca nu pot vb cu voi de la serv

Alexandru 09.09.09

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monikus spune:

Citat:
citat din mesajul lui ralu0308

tot nu-mi apar mesajele moderate nici dupa 3 pagini...am sa incerc si de acasa...imi pare rau ca nu pot vb cu voi de la serv

Alexandru 09.09.09

mai ai de scris 2 - 3 mesaje si ai scapat de moderator. nu dispera.

Monica 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimika spune:

starchi, eu am maine programare la Iosup la morfo de trimestrul II. Si mai am o programare pe 8 mai la Pop la Diagnosis. Bine, mai am una si la Medsana, Parvu pe 5 mai. Minte de mamica cu gemeni. Daca maine sunt OK cu bebicii (si stiu ca asa va fi), iti cedez programarea la Pop si la Parvu, daca vrei, dar e mai bun Pop. Ai incredere, o sa fie bine! Eu am facut amnio direct fara sa fac DT sau TT, ca am caz de SD in familie. Si este OK. Nu e chiar asa de speriat cu amnio...
iuliapapusa, eu am gemenuti, dar nu ii simt neaparat in acelasi timp. Dar stiu care cum loveste, ca unul e in dreapta cu capul in sus, celalalt in stanga, cu capul in jos, cam in Yin si Yang. Sau asa erau asezati la 17 saptamani. Am simtit lovituri la 18 saptamani fix. De cateva zile zici ca joaca fotbal. Aseara a simtit si tati o lovitura si a tipat de bucurie. Bineinteles ca a afisat o expresie tampa de ma zguduiam de ras si nu a mai putut simti nimic, ca imi miscam eu burta de ras. Mi se vede si prin burtica cand lovesc mai tare, se umfla un picut.

Revin

19+ si
Grasii mei iubiti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiki_cri spune:

Salut fetelor!!!Si bun venit noilor mamicute

La multi ani Gugu si Denisa

Anco, eu inca nu m-am gandit la patut si alte chestii...adica m-am gandit dar asa putin ...fara sa ma uit exact de preturi sau alte chestii...astept sa mai treaca ceva timp si apoiMaine ma duc la un nou control cu sotul, nu am mai fost de o luna si am niste emotii...

Panda, ma bucur ca ai revenit!Si eu sunt sigura ca totul e bine!

KIKI 16+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gegea spune:

La multi ani frumosi, Gugu si DenysaB ! Sa fiti sanatoase, sa duceti sarcinile la termen si sa va bucurati de bebei sanatosi si dragalasi !

Felicitari fetelor care intre timp au mai colorat carucioarele, sa va traiasca samburasii !

Si noi am fost joia trecuta la conusult si eco, totul e ok, bebe facea nani si statea ca in hamac, fff linistit. Nu stim inca sexul, nici nu ma strofoc din cale afara sa il aflu, am rabdare. M-am plans un pic ca, desi mie nu mi se pare ca mananc mai mult ca inainte, totusi m-am cam ingrasat, dar a incercat sa ma "linisteasca" ca la a doua sarcina, toate se petrec un piculet mai repede si inclusiv kilogramele se pun mai repejor si mai multicele. Nu e chiar regula, dar cam asa inclina balanta, cu atat mai mult cu cat s-au mai adaugat si cativa ani fata de sarcina trecuta si tot asa.
Am oprit Materna, acum iau Ferro-Folgamma (care, cica, intr-un anumit procent, ar avea ceva reducere daca ai reteta de la medicul de familie) si Magnerot.
De simtit, il simt pe bebe miscaret si dulce tot mai mult si mai des, abia asta e prima saptamana in care miscarile au devenit constante si eu sunt f. happy. Insa, la fel ca si alte fete, deja ma "laud" cu dureri ale osului pubian, dificultati in a ma intoarce de pe o parte pe alta, in cursul noptii, deci un somn cam chinuit si, desi burtica nu e f. mare si vizibila cu orice fel de haine, nu mai am nici un sacou care sa se mai poata incheia.

Daca tot s-a discutat despre olita, pot sa povestesc si experienta noastra si concluziile pe care le-am tras. "Imprietenirea" cu olita am inceput-o dinainte de 1 an, la insistentele celor de pe capul meu, ca asa se invatau copiii in trecut, dar nu am fost constanta in a o aseza si trebuie sa recunosc ca mi se parea stresant sa o asez, iar sa pun pampers si tot asa... Am lasat-o balta.
Reusita deplina am inregistrat-o la 2 ani si 3 luni, in luna iulie, cand era cald cald si training-ul a durat vreo 2-3 saptamani. Asta a fost cu pampersul de zi. Din pacate, eu nu am fost in perioada cea mai calma, dar a compensat sotul care s-a ocupat cel mai mult si asa, copilul a reusit, incet-incet. Da, e nevoie de foarte foarte mult calm, sa faci fata situatiilor in care ii spui: "te rog, cand vine pipi, mergem la olita, da?", iar ea, la nici 2 minute, pe unde apuca, se aseaza sau nu si uda chiloteii, cu o fatzuca complet nevinovata. Reusitele se lauda mult, se aplauda, copilul e super fericit, rade, e mandru de el, iar atunci cand mai scapa, e de dorit si de preferat sa strangem din dinti sa trecem cu vederea, fara a certa si sa ne batem gura cu explicatii again and again. Fetitei mele nu ii placea deloc uda, se dezbraca imediat si cauta singura hainute de schimb.
Cu pampersul de noapte, a fost insa cea mai usoara experienta. La 3 ani si o luna, am scapat definitiv de el in mai putin de o saptamana, fff usor. Imi era foarte frica de cat va dura training-ul de noapte, dar a fost ceva de vis.
Eu am concluzionat ca la varste mai marisoare, e un picut mai usor sa ii ajutam sa se invete la olita, nu zic ca nu e posibil si la varste mai mici, dar e nevoie de un efort considerabil si ceva mai indelungat din partea parintilor. Asta am concluzionat eu din perspectiva copilului meu, la altii poate fi altfel, desi cam asta a fost media de varsta la care au deprins mersul la olita, cam toti copilasii de la odiseea trecuta.

Sorry, am scris cam mult, mea culpa. Pup si revin, sper mai pe seara.

Geani 19+ si Daria (03.04.05)
Varsta Dariei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Gegea, multumesc mult si tie pt sfaturile legate de olita .

Sper din tot sufletul sa nu se supere burticile aflate la primul bebe ca mai discutam si probleme legate de copilasii nostri mai mari.

Roxana, mami de printisor Matei iubit si drag (29.11.2007) si cu piciulina roz Maria 19+

Mergi la inceput