FIV 221
Raspunsuri - Pagina 11
DORIS_71 spune:
Rubia felicitari si BB la termen.
Kora iti urez si eu acelasi lucru ca si Moniland, fiind in aceeasi situatie, tot FIV 5.
Luca Luca si eu abia astept sa-ti tin pumnii.
toate FIV-oasele.
Doris 9+
mihaele spune:
Luca,Kora,Ingerasi si tuturor fetelor care sunteti in focuri va doresc numai reisite sunt cu gandul alaturi de voi haideti fetelor trebuie sa reusiti cu reusitele vostre voi peinde si eu dinou aripi spre fiv 4
M Oana spune:
Salutare la toata lumea, m-am intors in capitala doar pentru intepaturi si masuratori pe toate partile, in 8 ani de umblat pe la medici nu m-am intepat si nu am stat in stres si cu ochii pe informatii pe net ca in ultimele 4 luni, e materie multa de invatat la acest stadiu, noroc ca am baza formata in anii de asteptare de pana acus...
Kitto am vazut ca esti experta la nivel international, te plimbi prin lume si te fivuesti pe limbi straine. Vezi ca a intrebat Mami si uite ca intreb si eu cum e cu fibrinogenul, poate esti mai avansata la materia asta. Eu pana acum il aveam la 200, iar ieri mi-a iesit 428, cand limita maxima e 420. Nu e grav, dar nu-s ce inseamna. Am citit ca trebuie corelat cu hemoleucograma si VSH-ul, numai ca pentru VSH nu m-am intepat, iar hemoleucograma pentru prima oara in viata mea a iesit perfecta, cred ca bebicul meu sta acolo si nu-i prieste nimic din ce mananc, insa ma repara pe la alte analize.
Stau prost si cu proteinele totale (ar fi si culmea sa stau bine, ca n-am mai mancat o proteina de la Craciun), iar calciul e la pamant, dar chiar daca inca vomit, cred ca incep si eu macar de la 4 luni si jumatate sa iau elevit, ca pana acum n-am luat niciun medicament, ca-n epoca de piatra, cand inca nu se inventasera.
Hai sa va zic una care m-a amuzat ieri toata ziua. Cum am ajuns sa accept ca-mi creste o galusca in burtica (Marinescu zice cu gura pana la urechi, ca-i fata, deci ma mai asteapta si alte sarcini , pana iese de-un urmas la tron), am inceput sa atac maternitatile private. Desigur, am dibuit repede care-i Marriot-ul in domeniu si m-am dus sa ma acomodez cu ideea.
Pe site scria ceva de genul ca nasterea e 1880 euro si cezariana 2280, iar cu litere mici scria ca pretul poate urca, daca medicul are mai multe medalii in piept, pana la 3000 euro, deci parfum comparativ cu cat dam pe FIV-uri. Iar pe lista celor care-ti scot copilasul din burtica era si-al meu Marinescu, de la "spitalul de stat".
Cum le-am trecut presul, am si cerut o nastere cu Monseniorul, iar raspunsul a fost "doamna, numai pacientele dansului au acest drept regal de a adresa o asemenea solicitare".
Si atunci am scos de sub brat vraful meu de parafe cu brandul Bogdan Marinesco, asta ca sa ma bage femeile in seama, ca prea fantomatica paream pentru ele. Cand au vazut doamnele ca ma tin balamalele si insist pe Monsenior, au deschis un catastif cat Casa Poporului si-au inceput sa sape in el. Ziceai ca e complet de Curtea Suprema de Justitie cu 9 judecatori, care susotesc intre ei, cu fetele acoperite de Marea Carte a Cartilor. Dupa un colt se mai vedea un manager, care-si freca manutele, deja vuia Maternitatea Regina Maria ca au de unde sa-si plateasca salariile pe luna octombrie.
Iar dupa 10 minutele am aflat si eu verdictul, la care jur ca n-am de gand sa fac niciun recurs. Suma pentru care VINE Monseniorul sa-mi scoata ploada pe care al meu inca de la inceputuri a botezato Sfanta Lacramioara, ca prea multe lacrimi a varsat mami de dragul ei, e aceea de 5000 euro, insa numai cu confirmarea Domniei Dansului, deci asta e suma spitalului, pentru alte costuri de avion personal sau supersonic nu mai garantau.
Deci acelasi Hotel Marriot de 5 stele, pe care nu le neg, ca s-au bagat mai multi bani decat in orice Cazinou din lumea asta, doar pentru ca iti ofera cateva ore in compania seniorului percepe un 3000 euro in plus la scosul odraslei, ca in rest nu-ti face Monseniorul patul si nici nu te scarpina la piciorus o noapte intreaga.
Oare cat ar costa atunci un FIV facut de Monsenior la o astfel de clinica?????? Mama, ce onoare am avut sa-i fiu pacienta, sa ma vizualizeze la amaratul ala de Giulesti, ce mega disccount......
Totusi, cred ca asta e costul pentru VIP-uri, cred ca au un bungar unde le tin sau poate chiar le teleporteaza, ca sa nu le prinda paparatzi. Prea se mandreste Monseniorul ce mari nume a lasat grele, iar dansele sigur percep acest pret ca pe ceva exclusivist, ca daca ar fi pretul acela amarat, afisat pe site, ar alege si ele ceva mai select. Si la Marriot exista un etaj 8, unde e numai pentru membrii exclusivisti, sa nu-ti iei micul dejun cu toti neghiobii care-si permit celelalte 7 niveluri ale hotelului.
Maine, cand ma duc din nou la ei, ca ma tot cheama sa ma acomodez cu luxul lor,ma tin calda, intreb daca au si nasteri cu Brad Pitt, ca m-as programa la 2, cu plata in avans....
KoraPop spune:
Copilutzu stiu de la dr. Cocei ca fibrinogenul crescut + proteina C reactiva peste limita nu e de bine,indica o inflamatie undeva in organism si daca si VSH-ul e mare atunci neaparat e nevoie de investigatii.La valoarea pe care o am acum la fibrinogen(424,7) d-na dr. a zis ca "nu e capat de tara",adica nu e problema,pot sa fac fiv-ul si voi lua cu acordul ei aspenter,dupa punctie.Fibrinogenul marit poate indica intr-adevar si probleme reumatismale.Poate te-ai lovit la calcai si ai facut o inflamatie/infectie a osului,VSH-ul mare indica infectie in organism!Iti doresc sanatate multa si bafta maxima!
Mami vreau proteina C reactiva e analiza separata.Tu ai luat aspirina la fiv?Pentru FIV nu e necesar sa faci analiza anticorpilor antispermatici decat in caz de ICSI!Pentru urmatorul fiv repeta si examenul de secretie + examen microscopic de secretie.Chlamydia,mychoplasma si ureaplasma se iau prin contact sexual asa ca nu cred ca ar fi cazul de repetat daca ti le-ai facut odata…,dar paza buna…stii tu,cum consideri…Eu in zi 2 ,la startul fiv-ului trebuie sa fac FSH,LH,Estradiol,progesteron si la initiativa mea am sa fac TSH,T4 ( pentru verificarea tiroidei) si prolactina ( aceasta se poate face in orice zi ).Bafta la analize!
Moniland esti o scumpa! si scumpetele cele mici!
KITTA probabil ca tie ti-a dat sa iei aspenter cu mai mult timp inainte de fiv pentru ca ai anticorpii cardiolipinici pozitivi.Mie nu mi-a spus sa iau neaparat ca nu am de ce,dar pentru ca eu vreau sa iau si am cerut aprobarea mi-a spus ca voi lua ,dar numai dupa punctie.Suntem cazuri diferite si de aceea se pune asa problema,doctorii stiu cel mai bine.Bafta in continuare!
DORIS multumesc tare mult…..ce face bebe?
Oana si pana la urma ce ati hotarat?Nasti cu 5000 de euro sau cu mai nimic la Giuly tot cu Monseniorul?
P.S. Poimaine eu si al meu sarbatorim 3 anisori....da-ti-mi o sugestie pentru un restaurant dragutel,intim si nu din cale afara de scump,cu ceva specific strainez....Multumesc!
Kora
CARPE DIEM!(Traieste clipa!)
catalina2307 spune:
Din cate stiu eu aspenterul se opreste cu cel putin o saptamana inaintea punctiei pt a se evita hemoragia interna.
Kora - la multi ani draga mea, sa fiti fericiti. Poti fi mai exact? Cat de strainesc il vrei pe specificu lu restaurantu? Ce anume preferati?
KoraPop spune:
Catalina si mie mi-a spus dr. Cocei ca se poate lua aspenterul incepand cu o saptamana inainte de ET,nu mai devreme!Multam de urari!Pai sincer nu m-am gandit la specificu' restaurantului.Eu in afara de chinezeasca nu am mancat din nu stiu ce alte colturi de lume,exceptand Europa ( italieneasca,ungureasca,etc).Tu mi-ai recomanda ceva grecesc nu-i asa?Sa stii ca in Grecia nu am ajuns inca ,dar am auzit ca au papica buna!
Kora
catalina2307 spune:
Kora - nu, nu iti recomand nici un restaurant grecesc pentru ca nu mai exista nici unul cu mancare buna in Bucurestu. Daca vrei italieni poti merge la Trattoria il Calcio (si in Herastrau, si in Romana ) , daca vrei unguri St. George -Strada Franceza nr. 44 (www.stgeorge.ro).Mai sunt indienii pe 13 septembrie http://www.tajrestaurant.ro/ si libanezi la Marriott (nu sunt scumpi). Peste tot trebuie rezervare (depinde si de ora).Pup .
taty_ana spune:
kora, eu in iulie sau sept voi incepe fiv-ul la marinescu,giulesti....pana atunci mai am cateva analize de facut...si monitorizari sa vada ce e cu endometrul meu pt ca tocmai ce mi-a scos un polip endometrial....vroiam sa te intreb...exact inainte de fiv te pune iar sa faci hormonalele?si a doua intrebare....tu find mai experimentata cam cate zile crezi ca am nevoie pt un fiv complet inclusiv monitorizari?pt ca nu stiu daca imi ajung zilele de concediu....mai ales ca sunt si din galati si pt orice echo tb sa-mi iau concediu
multumesc
KoraPop spune:
taty ana La protocol scurt cum am eu se fac hormonalele in ziua 2 de cm,cu taxa de urgenta ca sa iti dea rezultatele in aceeasi zi,apoi se comunica rezultatele dr.-ului si in functie de rezultat se incepe sau nu stimularea,tot in zi 2.Prima eco se face cel mai devreme in zi 5 ( eu asa voi face pt ca voi face inhibarea cu cetrotide si atunci foliculii trebuie monitorizati mai devreme).Dr. Cocei mi-a spus ca pe parcursul stimularii va trebui sa dozez LH-ul,estradiolul si progesteronul.Aceste analize le voi tot reface pe parcursul stimularii probabil in zilele de eco:5,7-8,10-11.Referitor la durata fiv-ului......depinde de felul protocolului:scurt sau lung.La protocol scurt daca in zi 2 de cm incepi stimularea,aceasta dureaza cca 10-12 zile,mai rar 13 sau 14 maxim.In ultima zi se face pregnylul ( cu sau fara stimulare in acea zi) ,apoi peste 36 de ore de la pregnyl urmeaza punctia si la 72 de ore de la punctie e ET-ul.Ziua ET o consideri ziua 0,apoi numeri 11 zile si poti face bhcg ( doctorii recomanda in general 14 zile de la ET,dar cu siguranta iese si in ziua 11-12 bhcg).Cam asta ar fi la protocolul scurt.La protocolul lung incepi inhibarea in zi 21,vine menstra dupa cateva zile si se repeta ce am scris mai sus.Cam o luna dureaza totul pana la "verdict".Bafta multa!
Catalina suna interesant cu indienii...oare e buna mancarea?13 Septembrie e si aproape de mine....Ma mai sfatuiesc cu al meu,el vrea la Irish Pub la Unirii...Multumesc!
Kora