***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007**(97)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corap spune:

hellou
vad ca au inceput sarbatoritii in serie :)

la multi ani, rares!

si "la multi ani" georgi, georgiane etc.

si o din partea mea tuturor mamicilor de capshunici

c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais 07.05.07

margele, zorzonele si briz-brizuri

margelute noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Graviduta spune:

Addinel, am citit ce-ai scris pe blog de 8 aprilie si mi-au dat lacrimile.
Hristos a inviat! Sa aveti parte de multa sanatate, iubire si impliniri!

Alina si Mara vrabioara (27 iunie 2007)
"La sfarsit nu conteaza anii din viata ta, ci viata din anii tai." (Abraham Lincoln)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Rares, La multi ani!!!
Cristinamaria.. sa va traiasca

Angiuta, da, am terminat b2 si momentan nu ma mai apuc de cursuri de limba. Si io am intrat la inceput de decembrie cam varza. Conteaza cum iesi, evident. Io am iesit bine. Se schimba nivelul, cei care vin la cursul asta sunt cei care vor sa mearga la uni. Io la VSH am avut mereu 2 profi. si proful nr 2 de acu de la b2 a fost prof nr 2 de la b1. M-a recunoscut, chiar daca trecuse 2 ani. io aveam o mexicana in grupa, imi venea sa ii dau numai pumni, pur si simplu ii cerea..latinii astia .
cred ca m-am extins in precizari ieri si te-am indus in eroare. aseara am avut sedinta cu parintzi la cresa, de fapt a fost un fel de consfatuire si am plecat incantatata. printre altele s-a vorbit de Dezvolatarea si asistarea limbii (fördern), importanta miscarii si invatarea prin joc, pe evolutii, de la 8 sapt la 3 ani. am fost uimita sa vad 3 cupluri, toti au spus ca au platit babysitter-a si au venit sa nu piarda nik. Acu o sa iti transcriu un pic de la limba ce imi aduc aminte, pt o insusire corecta. Evident, o persoana o limba fara mixiuni, fiecare vb materna cu copilul.

Principalale pricipii de invatare si cunoastere a limbii, de descoperire si asistare. exemple din toata ziua. (io mi-am luat si materiale xeroxate de la edu, si incerc sa le traduc)

1.capteaza atentia si vezi daca-i interesat pt asta.

Ex: Felix arata interes pt trenuletul fratelui sau. Mama se aseaza in fatza lui si il intreaba: Iti place trenul? Felix priveste la mama lui si aproba din cap. Mama zice: trebuie sa lasam trenul sa mearga? si da drumul la tren si incepe sa murmure: Tsch-Tsch. Felix o imita/ e inspirat: Tsch-Tsch (trenul). Mama repeta: Tsch-tsch. Trenul vine. Atentie, acum trenul merge prin tunel. Tsch-Tsch

2. Repetati cuvintele importante. zi de zi, la masa, la schimbatul scutecului, arajarea jucariilor..etc

Ex:
*In gradina descoperiti un melc si faceti copilul atent: Oh, priveste asta aici!
**Asteptati, daca copilul raspunde, daca nu: Ce este aici?
*** Numiti, daca nu primiti vreun raspuns: Un Melc
****inca o data in propozitie: Da, aici este un melc.

3. TRansformati dorintele copiilor in cuvinte

Ex: Lukas merge catre dulapul din bucatarie si arata catre sticla de suc de mere. Mama stie normal imediat, ca el doreste sa bea. Da, nu ii da fara nici un cuvant si spune: Ce doresti tu? si asteapta vreo reactie. Lukas arata din nou catre sticla si mama zice: Ah, tu vrei sa bei suc de mere. Asteapta, io iti pun intr-un pahar. Si ea ii umple paharul si zice: Aici te rog, suc de mere pt tine.

4. Descrieti intotdeauna in cuvinte ceea ce face

* el se joaca cu un tren si tu descrii ceea ce el face: Oh, tu te joci cu trenul.
** Turnul s-a daramat? Acum tu esti suparat.

5.Descrieti copilului, ceea ce faceti

EX:
Tatal pregateste in bucatarie o salata. Nele sta pe scaun si priveste interesata. Tatal spune: priveste, acum io tai un castravete mik, (pauza) si acum arunc castravetele in castron. Mai tarziu: Acum tai rosii. Vrei sa atunci tu rosiile in castron?
Incercati sa asteptati si sa vedeti reactii, folositi propozitii simple, cumvinte cheie, des si din nou si faceti pauze mici

6 Descrieti copilului ceea ce el vede

La o plibare descoperiti o pisica. Faceti copilul atent: oh, priveste, aici este o pisica, si asteptati daca copilul este interesat si spune ceva. din nou repetati: Priveste, o pisica sta pe trepte.

7 incercati sa repetati in cuvinte ceea ce el va spune [/i]
Ieri a stropit in gradina si spune : Tsch. Astazi vine si repeta:

Tsch. Mama zice: Tsch. Vrei sa stropesti florile?

8. Corectati copilul cand el are greseli si asamblati (?!) o noua info[/i]

De ex: Bunica il aseaza pe Paul la micul dejun. Paul doreste cu placere paine cu marmelada si zice: Paul, Lade! Bunica raspunde: Dorestu tu marmelada pe paine?

La multi ani!!!! George, Lara Georgia( Eseea) si Georgia (Andoix) si toti sarbatoritii zilei

EDit: tot io evident, am luat niste materiale despre importanta despartirilor, cu gandul la Bob de ella si inceputul cresei din mai.
o sa le trimit asa pe contrul comun pt ca ar fi prea mult de scris.

Mergi la inceput

tot eu:

elteka, nu-ti foloseste la nimic sa fii deprimata. e foarte probabil influenta vremii nasoale si a lipsei de lunima din timpul iernii (mie asa mi se pare ca esti, dependenta de lumina - din ce scrii, evident) o

si mi-am adus aminte dupa ce a povestit didi cu preotul ce am patit cand am fost la koeln de pasti (eram insarcinata cu andrei). si de la oficiul de turism ne-au gasit o biserica ortodoxa rusa. era intr-un cartier plin de indieni, cu rufe atarnate la uscat stil "italian", la et 5 al unei cladiri. bineinteles, n-a raspuns nimeni la interfon cand am sunat si m-am plimbat o strada lunga de cativa km cu burtoku' dupa mine :) (nu era prea mare, dar aveam oaresce greturi) pana la urma am fost la dom, ca am zis ca "se pune" si asta.

margelute noi

Mergi la inceput

Ckristina, superba realizare! Saracutzul copil. Cand ai scris odata ce menou are m-a apucat
Oare unde o fi Pepsica, ca is David era cu alergii

Mergi la inceput

Cornelia, preotul ascesta e roman, e cumunitatea mare aici in Mannheim de romani, ridica o biserica. Este o fata aici pe DC care are copii botezati la el, si la unul chiar ii este Nas. Si biserica e cladire in toata regula, dar a fost ceva Evanghelic. Anul trecut de inviere au fost vreo 200 persoane, si anul asta au fost destul de multi, nu aveai loc nici sa respiri, si masini erau destule si cu numar de ro.
Mda, matusa noastra din Köln, mi-a spus ca ea nu a auzit de biserica rom, dar nici nu o intereseaza aspectul..

Carstea ce zici tu de blugi? au scapat capsunei de scutece si io nu stiu. La 4 ani se face trecerea la blugi

Vas, io ajung in iunie la Focsani, abia astept.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns addinel spune:

alina graviduta multumesc

didi interesant ce spui legat de comunicare/limbaj. diseara o sa ii arat sotului ce ai scris, pentru ca saptamana trecuta imi spunea ca de cand cu mariucu vorbesc parca "si mai mult, extrem de mult, practic TOT timpul" . acum o sa vada ca nu sunt chiar nebuna

la multi ani rares! sa fii sanatos si voios si sa te bucuri de fratiorul care vine.

pupici

Mergi la inceput

didi, am inteles ca e comunitatea mare, mi-am adus aminte doar ca m-am simtit straniu si oarecum fara identitate intre atatea biserici care nu erau "ale mele". (nu ma duc eu prea des la biserica, dar elementul straniu a existat)
a... anais e o fiinta credincioasa, nu stiu de ce sau de unde. imi da cateodata niste explicatii de ma infior - de exemplu manca peste si aveam in farfurie pestele cu cap cu tot. si ma intreaba de ce pestele ala are ochi. si dup-aia isi raspunde "asa l-a facut doamne-doamne. pobabil." ("pobabil" e vorba lu' fra-su, dar a adoptat-o si ea) - ma rog, asta-i doar ce-mi amintesc.
sau mai zice ca vrea la casa lu' doamne-doamne, imi explica ea cum sta doamne-doamne peste tot . mi-e greu sa cred ca intelege conceptul, tare sunt curioasa ce-i in mintea ei. mai ales ca nu a aflat lucrurile astea de nicaieri, nu stiu ce sa cred.

margelute noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madi spune:

Rares!!!

Madi si Ana Teodora (27 aprilie 2007)

Asa creste Ana

Maturitatea omului este de a reusi sa gaseasca seriozitatea cu care se juca cand era copil.

"Daca ti se pare ca esti prea mic ca sa ai un impact, incearca sa mergi la culcare cu un tantar.”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamaria spune:

ELLA , MICA , MADAIULIA , CORAP , DIDIALEX, ADDINEL , MADI
Multumim mult pentru urari . Pup si eu cu drag capsunicile si capsuneii!
Mica am ales sa-i facem ziua la Arlechino, este pe Splaiul Unirii langa fantani! Sper sa fie OK, revin maine cu impresii si poze! La Fundeni n-am mai fost pt ca oricum rezultatele lor s-au batut cap in cap mereu asa ca am decis sa merg pe acelasi tratament ( recomandat la Londra)ca la Rares!
Ella eu n-am renuntat la visul meu cu Londra! Mi-ar placea sa-mi cresc copii acolo si sa urmeze o scoala acolo! Macar o universitate.. cine stie.... Cand ai timp si chef poate-mi povestesti mai multe direct de la sursa

Cristina mami lui Rares & 30+
rares
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">ajutor pentru sonia

Mergi la inceput