Licurici de ianuarie-februarie 2009 (13)
Raspunsuri - Pagina 10

veronica75 spune:
Salut fetelor,
Multumesc mult pt suport ;
Irina c - am sa iti urmez sfatul , cred ca trebuie sa ajung in Romania sa rezolv situatia ca aici nu prea ma inteleg cu dr-ii. Desi Belgia este nr.1 in lume la cazurile de cancer la san, am fost tratata f. superficial...in Romania dai un ban in plus, da au grija de tine..
In alta ordine de idei Alice creste si se dezvolta frumos, nu am probleme cu ea, sper sa continue tot asa.
Plangea seara inca de la inceput si atuncu eu am facut programul de baita si masaj ca sa o obosesc exact pe orele ei de plans si dupa aceea mananca si adoarme imediat.
Faza cu respiratul am facut-o si noi , doar ca eu o ating usor pe obraz sau pe manuta.
Mai fetelor, eu stiam ca culoarea ochilor la bb-i se fixeaza la sf. primului an. Si mie mi-ar placea ca Alice sa aiba ochii albastri -oricum are sanse mari - eu am ochii verzi si sotul albastri-verzui - deci oricum va avea ochii deschisi la culoare.
Bee - felicitari pt Alexia; ai vazut ca pana la urma a fost f bine
Bebelusi - wow bravoo - asa somn mai rar.
Fotografii noi si vechi
http://b1.lilypie.com/Q3wHp1.png

Anuc spune:
Aoleeeeuu! Vreau si eu la coafor de o luna! Am un par claie. Ma uitam pe niste poze de la o nunta, de acum 2 ani, de cand aveam 55 de kile si breton si nu m-am recunoscut. Eram super gagica...acum sunt enorma si neingrijita. Mereu o admir pe Miere ca se face frumoasa. Noroc ca vine botezul si trebuie sa ies din starea asta de neglijenta crasa. Azi imi fac programare la coafor! Am zis! Chit ca trimit copiii la mama pentru acest nobil scop!
Ciufik, nu ne bate! Mie-mi lipsesc targeturile de la serviciu si mi le impun singura acum...legat de bebe evident. Numai ca aici bebe e seful si el dicteaza
Sa stiti ca eu de cand am nascut am tot experimentat dureri de cap si ameteli. Sper ca nu raman cu ele si ca sunt de la oboseala. Pana acum nu am avut asa ceva...
Caut pozele cu Bebelusi sa vad ce frumoasa a fost de Pasti...si revin
Anuc cu Ioana mica si BB Filip

DarkBendis spune:
Ziua buna la toata lumea!
LA MULTI ANI de Andrew de Anca, Alecsandra de Ttenzika si Ahinoua de Edinutza
Multumesc tuturor celor care mi-au raspuns referitor la ochii lui bebe Acu' sa vedem ce o fi... oricum nu avem ce face... daca raman albastri raman albastri, daca se schimba se schimba, nu?
Mai ce o fi cu bebe mic al nostru? Pana sa fi fost fornait in week-end dormea dragutul cu de pe la 12-1 pana la 7-8 dimineata cel putin, cu o trezire doar. Azi noapte a adormit el pe la 12 si s-a trezit la 2 jumate, la 4, la 6 jumate cand l-am luat cu mine in pat ( mai a mancat, mai a motait, mai m-a tras pe mine de pleata, mai mi-a tras un sut, a facut si el ce a putut saracul, in colaborare cu matzele care aveau si ele chef de trezit oamenii care dorm). Asta pana la 8 si un pic , cand am aruncat prosopul si am declarat ca incepe o noua zi. Apai fetele mosului si ale babei, asta mie nu-mi prea place... da' ce pot sa fac? Nu prea multe... rezistam pe baricade si speram la zile (si nopti) mai bune . Uffff...si acu' le soileste jupanul in swing, nu are nici o treaba/grija pe lume.
Irina, du-te iubita la coafor si fa-ti suvite si ce mai vrei tu... se descurca tati cu Andrei... iar la nevoie sunt telefoane, nu? Cat despre ajutorul dat de altii...noi sa fim sanatoase si copiii cu noi. Noi suntem singuri aici in Glasgow, familia mea e in Romania (deci ajutor de genul asta nu ne pot oferi, desi si-ar dori mult), familia sotului e in Londra (+Italia, Olanda, Elvetia, Spania, neam plimbaret de expati) si oricum la ei "nu se poarta" sa vina soacra/mama/bunica sa te ajute cateva zile (shock horror!). Da' macar pe chestia asta nu imi comenteaza nimeni la ce fac, cum fac, cum cresc cupilu' etc. E si asta ceva, zic eu
Daiopri, vor iesi bine rezultatele, sa fii sigura de asta
Aalina, pai educatoare ca asta... talent rau de pedagog Bine ca scapati de ea... neaparat sa-i duceti bomboanele cadou de pensionare...vorba lu' bunicu "de cinci lei bomboane acrisoare" sa-i ajunga!
Ada, sanatate multa la piticute
Lisa , spor la pregatiri ... nu mai e mult!
Veronica, sanatate multa sa treaca problemele cu sanul, vorbeste cu medicul tau si fa ce-i mai bine pentru voi, iubita
Mai fratilor, ce-i apuca pe toti sa ofere sfaturi pretioase cu ce-i e pofta la copil? O cafea, o tigara, un vizichi ceva nu pofteste saracu'? Mai ales noi, alea de suntem mame de baieti, trebuie sa avem maaare grija... ca ce stim noi, pofteste baiatu' ceva si daca nu-i dam o sa-i cada pardon scuzati de expresie outzele
Cristi, cand bebe mic al noastru plange asa, eu zic ca e de oboseala, si il calmez tinandu-l in brate, leganandu-l usor si cantandu-i ceva incetuc... iar el fie adoarme, fie "cauta lapticul" si adoarme la san repede.
Flowerbee, creste frumos printesuca ta
Bebelusi, frumoase poze Si bebe superb, si ouale incondeiate, si familia... iar despre tine... tu esti subtirica si frumoasa foc
. Poza cu fetele e tare faina - ocazie cu care transmit salutari si urari de bine prietenei tale Cristina, ei i-am facut noi galerie cand a nascut, nu (sper ca nu o confund cu altcineva)?
Iulia, sper sa nu mai fie nevoie de ham de maine Sanatate multa la Carla, mezina noastra
Am vazut pozici frumoase de bebici, Filip de Anuc, Alexutu de Micola, Bladut de Bebelusi... toti unu' si unu'
Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

veronica75 spune:
Mai fetelor mai...
eu singura ma ocup de Alice...din pacate inca nu mi-am facut prietene pe aici si tot cam singurica sunt... Imi dau seama ca un copil are nevoie de multa atentie, de diversitate, se plictisesc repede...Alice imi ocupa aproape 99 % din timp. Incerc si eu sa fac tot ce pot adik sa ii cumpar cate o jucarie noua, sa fac lucruri noi, jocuri noi, sa merg in locuri diferite, sa mai vada si alte fete, nu numai pe a mea, ii vorbesc continuu si ii spun povesti pt ai stimula gangureala etc...si asta ma oboseste groaznic. Sotul ma ajuta doar seara cu baita si masajul, dar e bine ca avem aceste momente toti trei.
Fara voi nu stiu ce m-as face.
Pup toate fetele.
Fotografii noi si vechi
http://b1.lilypie.com/Q3wHp1.png

Deanny spune:
Buna fetelor dragi!
Scriu prima oara la acest topic desi va urmaresc de la inceput - adica de la odiseea sarcinii...
Bebelusha mea s-a nascut pe 18 feb 09
Vroiam sa-i raspund lui Cristi - si noi am experimentat plansul seara si eu una l-am asociat cu criza de seara si la noi solutia extrema care da roade cand nici sanul nu mai e bun este feonul - ti-l recomand cu caldurala toate mamicile!

micola spune:
Fetelor sunteti singurele care ma sustineti cu alaptatul si fara diversificare mai devreme...
Chiar, daca la inceput, de tampita si bine sfatuita de dra i-am dat ceai de colici si apoi si lapte praf, timp de o luna si ceva, iar acum am revenit, de 3 saptamani la alaptat exclusiv, trebuie sa incep diversificarea la 4 luni? sau la 6 luni?
aaaa, azi fug la dra, pe tot vantul asta, cu Alexutu cu tot, ca sa-l cantaresc, sa vad cat a luat in greutate de cand cu san exclusiv, ca sotului i-a venit alta: ca sa-i dau domne la copil lapte praf ca e bun, a vorbit el cu mama (Tradatoarea, daca va amintiti) si i-a zis ea ca are Imunofortis, deci e numa bun pt bebe.......
Acum fix 2 saptamani avea 5.500 kg, sa vedem azi..am emotii, ca daca nu a luat bine in greutate se pun astia pe noi cu laptele praf!!
SI mai am emotii legat de ceva, si anume: ce-i spun la dra? ca ea m-a sfatuit sa-i dau sucuri de fructe? o mint? ca si cu laptele? ca ea imi zisese sa-i dau NAN si eu i-am dat Aptamil, la sfatul unui medic pediatru celebru din Pitesti...Cu laptele am pacalit-o, dar cu sucurile cum fac? ce poate sa ma intrebe? cum trebuie sa fie scaunul lui bebe cand ii bag sucul?Daca ii zic ca inca nu i-am dat..mi-e sa nu se enerveze pe mine...
Bebelusi, de unde a iesit Vladutul tau? sigur din burtica ta? Ca mie mi-a rams o burta de zici ca mai e unul pe drum...
Veronica, ce mi-as dori eu sa fiu singura cu puiul meu...Ca soacra sare si ea cu sfaturi fel de fel, si tati a devenit asa influentabil de cand cu bebe, asculta sfaturile de la toti si numai cum zic eu nu-i convine. eu zic ca daca stateam singuri (s nu cu soacra, cumnata, cumnatu' , nepotu', cum stam acu') nu mai aveam eu "razboaie" cu tati...offfff
de
Alexutzu 21.01.2009
! Doamne ajuta-ne sa crestem mari si sanatosi!
!
!

Aalina spune:
Micola si daca ii zici adevarul ce iti face? Serios acum eu i-as spune ca am citit una alta si ca am hotarat sa il alaptez exclusiv pana la 6 luni. E important ca sa stie istoricul copilului medicul care il urmareste pe bb. Decat sa o minti mai bine o schimbi.

micola spune:
pai i-am zis imediat ce am auzit-o ca incepe sa-mi explice cu sucurile...si s-a enervat si mi-a zis-o las in pace cu cartea ca ea e dra de atatia ani(nu stiu cati) si ca asa a facut cu toti copiii..
dra ai dreptate, o sa-i zic si dca mai tipa ca data trecuta...e ultima ora cand ne vede la fata...
tineti-mi pumnii sa atarne Alexutu greu la cantar...
de
Alexutzu 21.01.2009
! Doamne ajuta-ne sa crestem mari si sanatosi!
!
!

crisspy spune:
Hello fetele,
Am avut o noapte usoara slava domnului, nu a mai facut temperatura piticul. Dar a fost marait mai cat era treaz si nu prea a mancat, pentru ca mama denaturata ce sunt stau cu batista bebelusului in dulap in loc sa o folosesc. Am pus-o in sfarsit in functiune azi si totul a fost OK, a mancat piciulica tot.
Mersi frumos Irina pentru toate sfaturile date. Roxanaz nu am apucat sa-i dau nimic si oricum ii dadeam Panadol. Novocalminul cred ca o sa-l arunc.
Deci.... suntem bine, multumim tuturor pt ca ne sunteti alaturi.
Citesc din urma si revin daca ma lasa Razvanica
Crisspy mamica fericita de Razvan Andrei
http://picasaweb.google.com/cristina.pereteanu/Bebe#

DarkBendis spune:
Micola, tinem bine pumnii sa fi pus bine Alexutu in greutate... bine conform graficelor si nu conform asteptarilor unora-altora gen soacra/mama/vecina de bloc care STIU EI BINE ca bebe tre sa puna un kil-doua pe luna. Cat despre pediatra, uite iti spun... taica-meu recunoaste ca daca ar fi mers pe principiul "lasa dom'le cartea/internetul/OMS-ul ca eu asa am facut de n ani" ramanea fara pacienti... ca medicina avanseaza de la o zi la alta, se fac cercetari, teste, studii... multe din cele ce au fost valabile acu' douaj'de ani s-au dovedit ca nu sunt asa de bune. Medicul trebuie sa "lucreze" impreuna cu tine, nu sa-ti dicteze si sa-ti dea peste nas. Mai ales cand e vorba de pediatru, cel care se ocupa PERSONAL de copilul tau. Daca nu poti comunica asa cum trebuie cu pediatrul, daca nu vrea sa te asculte ce ai de zis, e mai bine sa gasesti alt pediatru cu care sa ai o relatie buna
Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"