Endometrioza ne-a unit in lupta pentru BEBE(46)
Raspunsuri - Pagina 8
cristy1977 spune:
'neatza fetele, ce zi insorita dupa o noapte atat de ploioasa, eu stau in pat cu laptop-ul in brate si imi savurez ceaiul verde, ascult pasarelele din curte si ma bucur de dimineata asta frumoasa, sper ca si voi faceti acelasi lucru
aditza, offf, vad ca ovarelele astea nu-ti dau pace, poate ar fi bine sa mergi sa faci un eco... durerile usoare sunt normale, cu atat mai mult cu cat "doamnele" si-au reluat activitatea. continua cu baile de sezut, si eu cred ca pot fi benefice si te pot ajuta mult, ai grija cu raceala, mai ales daca ai o sensibilitate crescuta. eu chestia aia cu pleznitul la fund nu am experimentat-o, ma refer la durere. si pe mine ma doare burtica in fiecare seara si noapte, dar nu tare ca sa trebuiasca sa iau calmante. de asemenea, au inceput sa ma intepe ambele ovarele, de exemplu aseara, m-a intepat/durut ovarul stang cam nasol, dar nu m-a tinut mult, dar tot am stat cam o juma de ora chircita in pat ca sa imi treaca, este o durere care se lasa pe muschii de la picioare si dau un fel de durere/amorteala. ma gandeam sa iau niste magneziu, poate am ceva carente... acum dimineata ma simt bine. pentru inflamatia ovarelor, poti din cand in cand sa mai iei un antiinflamator usor: o aspirina, un voltaren de 50, in general inflamatiile pelvine nu sunt bune si pot duce in timp la complicatii: aderente, etc. eu ma tot gandesc ce suplimente/ierburi sa mai iau pentru a reduce inflamatiile din burtica, pentru ca toata viata am suferit de asa ceva. am gasit de curand un produs din medicina traditionala indiana, ayurveda, se numeste parca guggul, o sa mai studiez problema. te pup si sa ai un weekend placut si cu cat mai putin stres dat de sub. endo sau proiectul bebe, apropo, voi de cat timp incercati la bebe?
ana alexia, tu cand ai facut laparo? ai facut tratament cu diphe? cum stai cu durerile?
alina, eu am facut tratament cu utrogestan cam 1 an juma, nu m-am ingrasat de la el si nici nu mi s-a dereglat cm, insa atunci cand am facut stimulare cu clomifen m-am trezit cu un chist de toata frumusetea
hera, bitza, didi, fire si toate fetele
"After all, tomorrow is another day!"
coletutza spune:
beatrice,ioanatugs ,ana alexia, ralu t ,lucialu
va multumesc pentru gandurile bune, sa dea Domnu sa ne bucure pe toate cele care ne dorim un bebe, iar cine mai vrea inca unul....asemenea
aditzaC, nici un soi de durere, nimic, nimic...ce bucurie pe mine sa nu ma mai doara la venirea cm.
peste o saptamana incep "marea injectare"...pentru stimulare, trebuie sa fac fatza, orice ar fi!
va pup si tzinem aproape
aditzaC spune:
buna ziua
am intrat sa va citesc si sa va scriu cateva cuvintele sunt pe fuga , merg la o nunta si urmeaza sa ma pregatesc
va multumes tuturor pt incurajarile voastre .
criss.... si pe mine ma doare in general noaptea , cum ziceam am momente si momente. Nu am dureri mari incat sa iau calmante , nu am luat nici un calmant , simt ovarele inflamate si atunci ma incomodeaza cand stau pe scaun mai ales la birou unde stau 8-9 ore pe zi si iti dai seama dupa ce mananc , mai am si ovarele inflamate .....imagineaza-ti ca burtica mea sta sa explodeze . Eu zic ca nu este nimik grav , sper din suflet ma gandeam sa fac si o eco dar astept sa vina Cm si fac dupa ca sa vedem cum '' stau lucrurile acolo'' .
Noi incercam de 2 ani sa facem bebe .....dar de anu trecut din mai-iunie am inceput sa am dureri ingrozitoare la cm . Nu am ramas nicodata insarcinata . Citeam undeva ca ....sperma dauneaza la endo ? stiti ceva ?
Ioana .....sa-ti traiasca finutul si sa ai grija de el
va pupic pe toate .......un week placut
alina06st spune:
Hmmm, nunta... super tare. Las ca vine ea vara, si sotul acas odata cu ea Si pe 4 iulie ma duc la 2 nunti!!!
Magdita, ai vazut ca esti bine, ura! Bine faci ca incerci sa nu te incrancenezi. Poate vin lucrurile de la sine. Si eu vreau sa fac la fel dupa opertaie. Sa profitam de vara, de dragostea sotului, si bineinteles de zilele fertile, dar si de toate celelalte zile!!!! Hm, ce buna sunt la sfaturi si la planuri.
Va pup pe toate
ana-alexia spune:
Magdita, ma bucur ca esti bine! E bine ca nu te incrancenezi sa ramai gravidutza acum; din pacate, eu asa am facut tot timpul, am zis ca luna asta raman sigur gravidutza, am sacrificat muuuulte in acest scop si am pierdut enorm...si nici gravidutza nu sunt... E adevarat ca am castigat si ceva: sunt un pic mai inteleapta, nu cu mult, poate cu a infinita parte din firul de nisip, dar e un plus pentru mine.
Sa ai grija de tine si sa te bucuri de fiecare clipa asa cum este ea! Pentru ca sigur are si o mare parte de frumusete!
Cristy, eu am facut laparo in urma cu mai bine de 2 ani; nu am facut tratament cu diphe pentru ca nu am vrut. In schimb, am tinut un regim fff sever un an si jumate, imediat dupa laparo.
Dureri am avut si eu, dar nu tot timpul. Am avut uneori dureri usoare, alteori dureri crunte de mi-era teama ca la respiratia urmatoare se va rupe ceva in mine, dureri crunte de burtik insotite de dardaieli sub plapuma, la peste 40 grade afara, dureri la scaun. Dupa laparo m-au cam lasat; am mai avut dureri, dar razlete si usoare. Calmante nu am prea luat...am suferit in tacere...
Guggul iau si eu de 3 luni, 2/zi. Nu pot sa-ti spun exact ce efecte a avut asupra mea...aveam un chist pe ovarul cu probleme, acu' 3-4 luni care acum nu mai este, dureri am rar si usoare. Dar fac prostiute... mi-am lasat papilele gustative sa fie sefe si halesc dulciuri (prajituri cu faina, cioco), cafea.
Coletutza bafta!
alexia28 spune:
Buna fetele,
Ioana iubita nasica, sa-ti traiasca finicul increstinat, sa fie sanatos si sa va bucurati de el alaturi de parintii lui dragi, va pupam, de abia astept sa ne povestesti cum a fost si sa ne pui poze, astazi sunteti la baita nu? Sa te ajute DD sa-i aduci cat mai curand un partener de joaca bb Luca!
Magdita, te pup, si sa dea DD sa reusesti cat mai repede sa ramai din nou gravi si sa fie bine de data asta
Povesteati aici de nunti, si eu o sa fiu nasa de cununie si de botez in iulie, cel de-al doilea finic al meu o sa se nasca acum in mai, de abia astept sa-l vad, i-am luat deja hainute. Am intrat in priza cu costumatia de nasa, ufff sunt toate tare scumpe, o rochie mai frumoasa te cam ustura la buzunar
Va pup, merg sa-mi trezesc pitica ca iar ma tine treaza la noapte
www.flickr.com/photos/10210052@N04//" target="_blank">Alexia de Natalia Maria 20.02.2008
prietene DC .
cristy1977 spune:
buna seara fetelor, gata, m-am intors si eu de pe drumuri am fost la mr. bricolage si am luat niste petunii gurgatoare batute grena, o frumusete, le-am schimbat ghivecele, m-a prins ploaia si m-am facut fleasca, da' cine are acum loricele mumoase la intrarea in casa
aditza, cum a fost la nunta? te-ai trezit dupa dezmatu' de aseara? cum mai stai cu burtica? vad ca si voi aveti ceva timp de cand va chinuti cu bebe project, ei las' ca or veni vremuri mai bune si pentru noi, nu-i asa?
ana alexia, tu guggul il iei pentru efectul antiinflamator? eu ma gandeam sa-l iau pentru ca mi-e tare teama de durerile de la menstruatie, acum cand o sa vina, ma gandeam ca ar putea sa ma ajute... tie ti l-a recomandat cineva? e, acum ceva prostiute de pasti nu se pun, dar cred ca tarie ca regimul ne poate usura foarte mult situatia, din concluziile pe care le-am tras dupa tot ce am citit despre boala asta in atatia ani, pot spune ca secretul este sa punem baza pe fructe si legume fresh, in forma naturala. eu in weekendul asta m-am desfatat cu suc de ananas cu portocale, pepene verde delicios, smochine, prune uscate, marele meu noroc este ca imi plac fffffffff mult fructele, mananc cel putin 4 portii de fructe pe zi iar portiile nu sunt chiar mici o histero ai facut sa vezi cum stai cu uterul?
"After all, tomorrow is another day!"
alina06st spune:
Si mie imi plac fructele, as manca incontinuu... Eu tin regim pe baza de fructe si legume din februarie. Dar vreti sa stiti ceva??? In ultimul timp am inceput sa ravnesc la o portie mare de spaghete, o prajitura maaare cu fructe si ciocolata si culmea mezeluri!Dar rezist. Mai ales ca sotul nu e acasa, fac ce vreau eu: adica mananc legume si fructe, peste si pui. Cand va veni el sunt sigura ca voi mai scapa si prin cele interzise (dar cu masura, ca in general sunt destul de ambitioasa si ma tin de treaba pe care am inceput-o). Stiti ce rontai eu foarte mult? Fulgi de porumb; nu stiu daca sunt permisi sau nu(stiti cumva?) dar nu pot fara ei. Mai ales acum ca-s singura, cand ma asez seara in pat la tv, nu pot sa ma abtin si incep sa rontai cate un castron de fulgi
Si apropo si de naturiste, iau niste tincturi de 2 luni, acum se termina a doua luna, sa fac pauza, sau sa mai iau o lun??? Nu mai stiu ce mi-a zis farmacistul, dar parca 3 luni mi-a zis sa iau si apoi pauza... sau... chiar nu mai stiu. Aveti idee? Voi cum faceti?
ana-alexia spune:
Cristy, guggul mi-a fost recomandat. Scrie pe prospect ca e bun si in endo si in disfunctii tiroidiene, asa ca mi se potriveste. Cred ca mi-a facut ceva bine de cand il iau.
Eu halesc dulciuri de aproape 1 an ... sunt in curs de cumintire, dar mai dureaza. Azi am facut un prim pas in acest sens: mi-am facut o salata de broccoli crud cu sos tzatzichi, am papat si o portie zdravana de fructe, dar si cioco, cafea si produse de patiserie.
Am facut histero si totul e ok.
Poate nu vei mai avea dureri la cm.
Ce frumos ca ai floricele; si mie imi plac petuniile curgatoare. Ti-ai oferit o mare bucurie
Am descoperit si testat o delicatesa (zic eu, dupa gustul meu): magiun de topoloveni; nu contine zahar si mie mi se pare foarte bun. Continanad doar prune, fara nici un adaos, cred ca e ok si pt rasfatul nostru, fara sa ne faca rau.