Endometrioza ne-a unit in lupta pentru BEBE(46)
Raspunsuri - Pagina 17
cristy1977 spune:
helloooo, fetele mele dragi, ce mai faceti?, revin si eu dupa cateva zile de pauza in care nu am putut sa va mai scriu, dar nu m-am putut abtine sa nu va citesc in fiecare zi, m-am obisnuit atat de mult cu voi si imi lipsiti tare mult... dar, am avut niste zile...
aditza, draga mea si mie mi-a fost dor de tine si te-am urmarit cu coada ochiului in fiecare zi dar seara cand ajungeam acasa nu mai aveam forta necesara sa stau sa scriu, cadeam lata, dar acum m-am mai eliberat putin asa ca..., pai eu zic sa incercati sa profitati de primele luni de dupa diphe chiar daca sunteti obositi, e pacat chiar si o luna sa pierdeti, iar bebe este cel mai important, nu lasa celelalte probleme sa te abata de la drumul tau, pentru ca probleme vor fi intotdeauna, din pacate niciodata nu se termina, ai grija mare sa nu racesti, papa sanatos si incearca sa te odihnesti de cate ori ai ocazia, iti tin pumnii
alina, tin pumnii pentru programarea la laparo si ma bucur ca analizele ti-au iesit bine
lucicut, ce ma bucur ca ai mai intrat la noi, ma bucur ca tu si bebelina sunteti bine, deci am inceput sa cumparam trusoul printesei, lucrusoare roz, roz si iar roz...aaa... si cu dantelute multe, sper, bucurati-va din plin de momentele astea si odihneste-te pentru ca ai nevoie, inca o data pup fete scumpe
didi, tin pumnii sa nu mai vina uratii si sa ne dai vesti bune
hera, frumoasa fetita, seamana cu mamica, endometrioza plina, ai zis? pai atunci felicitari, chiar ca esti un exemplu de reusita
irinukk, cred ca cel mai bine ar fi sa-i ceri informatii despre tratament d-lui doctor, chiar daca dansul este mai zgarcit la vorba, sigur iti va explica despre ce este vorba, am auzit ca mai multor fete le-a propus acest tratament, dar eu personal nu stiu despre ce este vorba, ai putea sa incerci si la fetele de la "pacientele ...drului Tutunaru", poate ele stiu mai multe
eu sunt bine, sunt ziua 5, nu am avut dureri de burtica aproape deloc, dar am avut dureri/arsuri de stomac in prima zi cam nasoale si niste crampe si balonare... off, mai nou cand vin rusii ma doare stomacul, ci nu burtica, ciudat, nu?
hai sa va povestesc ce am patit luni: am fost la niste rude de ale sotului din Braila si pe drum ne-am oprit la o benzinarie sa fac pisu. la toaleta erau vreo 3 doamne care asteptau si care cand m-au vazut m-au poftit sa intru inaintea lor, eu mirata le-am intrebat daca sunt sigure, le-am multumit si ca o fulga am intrat, tot ca o fulga am iesit si le-am multumit din nou, apoi am plecat, toate bune, cand ajungem la braila, soacra mea imi spune: mai, dar in bluzita asta arati ca o gravidutza, la care atunci ma loveste si pe mine inteligenta si imi dau seama de ce acele doamne dragute mau lasat inainte, au crezut ca sunt graviiiii!!!!, eram imbracata intr-o bluzita stransa pe sani si larga in jos, eram super balonata de la cm si ...iata rezultatul, daca ar sti ele de fapt ce este in sufletul nostru...
ioana, aerlilian, magdita, mada, beatrice, toate fetele, va pup
"After all, tomorrow is another day!"
xdidi spune:
salutare dragelor
lucic merci pt incurajari....:) eu nu prea cred ca e cu ochi, pt ca am avut o menstra tare lunga, insa nici azi nu sunt semne........daca nu e , nu-i bai ca vine si luna viitoare, dar totusi nu vreau sa-mi fac sperante....la tine cum mere sarcina :)?
va pup pe toate si daca nu vine pana duminica fac testul, pe care l-am cumparat deja:D
didi
xdidi spune:
cristty faina intamplare si eu am o bluza si la munca toata lumea imi zice gata esti deja gravida? e tare faza....:))) mai sa se si adevereasca ceea ce s-a vazut bafta.....oricum amuznt....
didi
Hera25 spune:
Ase Lucia nici pt mine nu a contat, fata baiat sanatos sa fie.
Fericita mamica de Lorena Elena 07.11.2008
Zana mea
aditzaC spune:
salutare dragelor
hera.... intrebam cati ani ai pt ca.. pari mult mai tanara , mai mult de 25 ani nu iti dadeam . Plina de endometrioza , ziceai ? Un adevarat miracol este fetita ta , Felicitari !!! Ne dai multe sperante .
criss.... ma bucur ca nu ne-ai uitat , glumesc . Imi pare bine ca esti ok , ca nu ai avut dureri cumplite . Sa sti ca eu inainte de operatie nu intelegeam dc atunci cand imi vine Cm ma doare stomacul , ma durea in capul pieptului , aveam momente cand simteam ca mi se taie respiratia , atunci Tutu mi-a zis ca este din cauza endometriozei .
Incercam sa '' bagam '' tare chiar de luna asta ....azi sunt in ziua a 11 zi de la cm sigur va incepe ovulatia ca am deja simptomele specifice : balonare , durere de ovare , secretie abundenta si schimbata . Eu as fii vrut ca totul sa vina de la sine .... nu sa ma uit in calendar aoleu sunt la ovulatie hai sa bagam tare . Sotul saracu nu are de unde sa stie cand ovulez eu , si atunci eu cand il vad obosit si ca abia trage de el ....nu imi vine sa sar pe el si sa-mi zica : Sunt obosit , iar eu sa ii zic : pai da dar ovulez ! Sper ca ma intelegeti ce vreau sa spun ......nu vreau sa stresati , DAr asta e mom nu avem incotro . Cum v-am mai zis pana acum dupa Cm nu am avut contact , sper ca nu am pierdut nimik , a fost prea devreme , incepand de azi incep sa profit de zilele acestea .
Lucialu.....ne face f bine prezenta ta , fie ea si mai rara . Nu prea am inteles ce ai vrut sa imi spui ...ai grija de tine si de bebelina mumoasa din burticutza .
xdidi ...... ce bine ar fii sa ne spui ca esti
va pupik pe toateeeee .....
aditzaC spune:
criss....chiar asa ....haioasa rau intamplarea , dar asa cum ziceai si tu numeni nu stie ce este in sufletul nostru . Apropo de asta ...sambata am fost la Buzau , v-am zis ca unei nepoate i-au taiat turta , este o dulceata si o desteapta . Bineinteles ca la un asemenea eveniment s-au strans toate neamurile si rudele , in cazul de fata ale sotului . Cand ne-am hot sa plecam ...am stat putin pe ganduri : sa ma duk , sa nu ma duk pt ca stiam ce ma asteapta , stiam ca ma voi enerva . DC ? Pt ca toata lumea ma intreba cand fac si eu un bebe ....va dati seama cat de dureroasa era pt mine intrebarea asta , daca ar fii dupa mine l-as face acum , dar numai noi stim cat ne chinuim . In fine ...raspund cu zambetul pe buze ca voi face un bebel atunci cand va dorii Bunul D-zeu . Dar in mom in care ti se pune aceeasi intrebare de cateva ori , credeti-ma ca va apuca nervii si nu mai poti avea aceeasi fata zambitoare .
Cel mai mult ma enerveaza soacramea .....cand ne strangem mai multi ea incepe : vai si cat imi doresc un nepot , copii astia nu fac si ei un bebe ! Imi vine sa ii zic ....femeie , esti nebuna ? Nu stii ca nu pot , chiar tb sa iti amintesc de fiecare data ?! Dar in cazul ei a inceput sa nu ma mai mire nimik .....cu toate ca va zic incep sa imi pierd rabdarea si deja numai cand aud inceputul : tu cand ..... ma apuca nervii . Parca iti vine sa urli in gura mare : NU INTELEGETI CA NU POT ???
cristy1977 spune:
aditza, tutu ti-a spus ca e de la endo? ca si la mine sunt tot ca un fel de arsuri in capul pieptului si nu numai, am crampe, parca ma dor intestinele... cam nasol, asta inseamna ca am endo si in partea de sus, la stomac? pentru ca la laparo a curatat tot ce era in pelvis, da' pana la stomac sigur nu a ajuns
si poate e mai bine sa nu-i spui sotului ca esti la ovulatie... incearca sa faci totul cat mai natural, fara a transforma , din placere in ceva macanic... iar pe soacra mai bine nici nu o bagi in seama si nu te pui rau cu ea... si eu ma intalnesc atat de des cu intrebarile astea... dar nu prea avem cum sa ne ferim de ele, nu-i asa? au fost persoane carora le-am spus pur si simplu ca noi asteptam dar bebe nu vrea sa vina si le-am spus-o pe un ton ca nu cred ca o sa ma mai intrebe prea curand, pentru ca nu e nici un fel de rusine, mie nu imi e rusine, pur si simplu nu pot ramane insarcinata, iar asta nu este vina mea
"After all, tomorrow is another day!"
lucialu spune:
Hera
Didi pana nu e rosu, shhhhh!Si ce va fi va fi.Noi facem galerie incognito sa nu mai vina decat BB
Cristy am luat roz-roz-roz in toate nuantzeleDantelutze inca nu.IncaChestia naspa e ca am atatea pe cap si chiar radeam cu al meu ca noi cred ca nu vom fi pregatiti nici la termen...o sa-i spunem "mai stai o luna sa mai achizitionam/pregatim/invatam ceva si sa ne obisnuim cu ideea"-pe bune, o sa vedeti toate ca nu-ti vine sa crezi ca vine bb.Nu-ti bate capul cu endo extinsa,daca erau semne se vedea ceva pe intestine,parti colaterale zonei pelvine.Treaba e ca endo da multe simptome si prin alte parti,influenteaza buna functionare a organismului-de aici durerile de stomac.Eu de ex vomitam la greu in plina activitate a endo-ei,plus ca aveam probleme de tranzit cu urlaturi.Si e foarte adevarat ca pe perioada sarcinii toate astea inceteaza, cu avantajul ca nu ai simptomele naspa de la injectii,insa nu te bucuri prea tare pt ca incep alte griji si toate se invart in jurul lui bb,sa fie el bine.Iar povestea ta o cunosc foarte binesi mie mi s-a pus intrebarea asta in vara imediat de dupa diphe,cand eram si cu multe kile la bord in special in zona burtii.Si ma balonez exact asa cum spui de ziceai ca sunt gravi,insa nu doar la menstra ci si in perioada fertila.
Aditza incercam sa spun ca suntem multe aici la subiect,care acum dintr-un motiv sau altul,dar de obicei de BB, aparem doar episodic.Asta pt ca am vazut ca intrebi pe fetele pe care inca nu le cunosti daca au avut endoAm spus din pacate pt ca nu e un diagnostic usor de digerat dar mai ales de trait cu el.Deci din pacate suntem prea multe cu boala asta.Eu nu am avut nici o problema sa le spun "curiosilor" ca sunt bolnava si doar daca vrea DD vom avea BB.Problema e cand din categoria lor fac parte cei care cica ar trebui sa-ti fie apropiati.Dar uite asa...vezi cu cine ai de-a face si...mai rarut ca-i mai dragut cu ei,neh?Semnele de ovulatie sunt bune ca sunt orientative, bifeaza datile respective daca nu te simti rau si de dragul vostru,pt ca va iubiti.Nu-i spune lui de alte alea,ca ei se streseaza mai rau ca noi si cu efecte mai rapide asupra gigeilor.Iti spun asta pt ca deja am probat-o cu faza la comanda si nu mi-a iesit nimic decat mult stres si alte balarii.E supernaspa!
Irinukk nici eu nu stiu sa-ti dau un rspuns pt ca la vremea cand am facut injectiile nu exista un astfel de program,nu aveam alternativa...decat sa nu le fac eventual nici pe astea.Pe la noi greu vei gasi un raspuns legat de acest program gratuit pt ca abia acum inteleg ca este asa ceva in derulare.Deci cum a spus si Cristy cel mai bine tot dl dr te poate lamuri despre implicatiile avute si stiu ca este foarte sincer cu pacientele dansului.Poti eventual sa ne intrebi de diphe si sa compari cu ce afli despre acel program,ca sa ai o vizualizare un pic mai clara si sa stii ce sa alegi-la ce sa te astepti pe durata unuia sau a altuia dintre tratamente.Si Bine ai venit alaturi de noi!
KISSES
"and the song became love and love became the egg" (Happy Feet)
my little sunshine
aditzaC spune:
criss... da Tutu mi-a spus si am mai citit pe net ca una din reactiile endometriozei sunt durerile de stomac . Nu te ingrijora ....asta nu inseamna ca ai endo la stomac ,Eu am probleme cu tranzitul si sunt convinsa ca din cauza endometriozei . Nu este nici o rusine sa recunosti ca nu poti face copii ... dar cand recunosti... te privesc intr-un anumit fel si te simti aiurea si mai bine nu mai intri in detalii si spui decat : ''Cand o vrea D-zeu ! ''....
Lucia..... am inteles , multam pt sfaturi .
Vroiam sa va zic ca daca nu intru zilnic pe forum nu ma simt bine , simt ca imi lipseste ceva .... imi lipsiti mai fetelor , ma bucur ca v-am gasit .
aditzaC spune:
fetelor ...am intrat dupa ceva vreme pe site-ul infertilitatea este o boala ...eu ma minunez cate fete / cupluri sunt infertile . Cate femei ne zbatem cu aceasta boala si mai este ca .....cati ani ne chinuim si trecem prin toate starile si incercarile ! Mi se face pielea de gaina numai cand ma gandesc ....si bineinteles ca in secunda 2 imi trece prin cap urmatorul lucru : daca ma voi chinuii si eu 5,10-15 ani sa am un copil ?? OFffff.......viata asta este asa grea si dureroasa ...
Incerc sa imi pastrez optimismul si sa cred in continuare in sansa mea . Si asta datorita voua ....celor care ati reusit sa va impliniti visul , desi aveati aceasta boala .
Doamne ajuta !