Copii din 1995-1998(30)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

agho, multumim de tratatie . Petrecere frumoasa!

vorbe de copil...

Hobby

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Fetelor scuzatzi de off-topic sa zic asa!

Mihaela,Andrei este trecut pe pasaportul meu.Pasaportul meu expira in iunie(sau iulie nu mai stiu exact)deci si a lui Andrei (care e valabil tot 5 ani facut odata cu mine ca asa era legea atunci))!Asa ca acum schimb un pasaport(al nostru)si fac 2!Mie imi convine mai mult varianta cu"fiecare cu pasaportul"ca poate trimit si eu copilul asta vreodata singur pe undeva!

Eu m-am interesat acum 3 ani cind i-au pus viza lui Andrei si la momentul respectiv nu a stiut nimeni sa-mi spuna unde ii fac buletin copilului!De ce sa-i faci Dianei buletin romanesc atita timp cit ea are domiciliul in Suedia?

Eu nu am buletin romanesc,am domiciliul in Germania!Mie nu mi se pare ok chestia asta cu pastrarea buletinului,atita timp cit esti cetatzean roman cu domiciliul in strainatate!Dar ma rog...nu comentez!Ca sa ai buletin romanesc itzi trebuie un domiciliu!daca ai acel domiciliu ar trebui sa platesti niste taxe,impozite mai stiu eu ce,mie cel putzin asa mi se pare normal!

Dar..eu sunt mic...nu stiu nimic!

Dana

Mergi la inceput

continuam offtopicul ...pai noi platim impozit, avem apartamentul socrului...numai ca nu e domiciliul nostru. Stiu ce spui, mi se pare firesc si normal asa, numai ca atunci cand mai ai legaturi cu tara, cum avem noi proprietati(mai avem si un teren pe care platim impozit), e mai usor sa ai acte romanesti, ca de ex, buletinul. Ca in Ro pe nimeni nu intereseaza pasaportul tau si se mai si uita urat la tine ca ai domiciliul in strainatate si poate te trimite sa-ti faci buletin ca sa le poti vinde la o adica...
Am inteles cu pasapoartele...da, noi i-am facut Dianei cand a mers in tabara in Ungaria ca altfel nu putea merge si acum are nevoie cand merge in Ro singura, cum a fost azi iarna sau asta vara cand a adus-o tatal ei inapoi. Silviei i-am facut pentru ca altfel putea calaotri numai cu Ovi, cu mine nu...si cine stie ce situatii se ivesc cand are nevoie sa calatoreasca si numai cu mine, sau cu altcineva...

Despre buletinul Dianei: daca la 14 ani nu are buletin romanesc, cum dovedesc eu ce si cum e cu fata? Nu stiu, habar n-am de situatiile astea...pana atunci cred ca trebuie sa-si schimbe si pasaportul, e suficient ca dupa 14 ani sa aiba numai pasaport? In situatia in care se intoarce in tara(stiu si eu...ma gandesc si la rele, nu numai la bune...) poate face atunci actele? Chiar sunt incurcata rau aici. iar acte suedeze nu putem sa ne facem nici unul pana nu suntem cetateni, cum ziceam pana peste 3 ani si ceva, poate 4...ca e un drept dar nu o obligatie si de la cerere pana la luarea cetateniei mai dureaza ceva...

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flower-power spune:

Moaaama, da ce de postari...E rost de chef ...Hop si eu !
Toata lumea e in relache, sau ma rog, aproape (cred ca n-am citit cu atentie ca n-am inteles de MIha si Dana ). Ai vazut Miha, ai grija ce-ti doresti ,ca s-ar putea sa se intample

La multi ani tuturor Elenelor si Constantinilor !!!

Pupam micuta printesa (cu tot cu bobul de mazare) sa se faca bine mai repede .

Mah Dana ,da ai memorie de elefant nu gluma Ai tinut-o minte pe Agho cu vopsitul

Agho, inca o data si dixtractie placuta in continuare .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns agho spune:

Dragelor, am intrat sa va spun c-am petrecut frumos cu colegii. Acum plec acasa si voi petrece cu ai mei, va veni si bunica (mama sotului adica), dar noua ne e drag sa-i spunem asa din cauza copiilor.

Si-acum sa va spun ce veste grozava....Andrei a luat 9.70 in teza la mateeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee Dau iarasi de baut! Va dati seama? Daca d-na lui i-a dat 9.40, cam ce nota credeti c-a luat de la comisie?... (Nici nu v-am mai spus ca nota lui la romana a fost de fapt cea mai mare din scoala la clasa a VII-a).

Mihaela, Dana, off topic... si eu stiti cum e acum cu pasapoartele? Pana la 14 ani treb. anumite acte, dupa 14 ani, alte acte. Cand am timp am sa va dau eu link-ul ..de fapt acum www.pasapoarte.mai.gov.ro/" target="_blank">pasapoarte

Iar cine face cerere acum, inca plateste o taxa de pana in 100 lei si va primi tipul vechi de pasaport. Din luna iulie se vor elibera pasapoarte noi, cele cu microcip, iar taxele sunt duble, in jur de 200-230 lei...Va

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Agho....asa cadou de ziua ta....sa tot primesti!Felicitari lui Andrei,bravo flacaului ,ma bucur mult!Distractie frumoasa in continuare!

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Album pi casa

Pi casa nou

Amalgam de ganduri

Mergi la inceput

Agho(felicitari pentru notele obtzinute,tare frumos cadou ai putut primi de ziua ta)eu n-am intrat dceit pe prima pagina a linkului pus de tine,deci poate n-am vazut eu,dar de ce spui tu ca unui copilii trebuie anumite acte pina in 14 ani si altele dupa 14 ani?

Si uite cum e cazul nostru(al Mihaelei si al meu)daca noi nu avem cum sa le facem buletin romanesc copiilor(pentru ca Miha chiar nu avem cum atita timp cit traim unde traim si copii frecventeaza scolile aici si...)de ce ar trebui alte acte?

Eu acum habar n-am ce sa spun ,inca nu m-am uitat pe pasaport,dar in iunie zic eu ca-mi expira,trebuie sa ma interesez sa vad ce si cum!

Miha auzisem odata varianta ca li se da buletin cu statutul d ecetatzen european,dar sa nu ma intrebi mai multe ca nu stu!

Dana

Mergi la inceput

agho, m/ai innebunit! Io n/am timp 20 de zile sa astept dupa pasaport ...Uoooof mama lor de legi! Noi o sa fi in 25 iunine in tara, ma intreb daca la noi va fi introdus deja sistemul nou...N-am gasit unde e cu actele pana la 14 si dupa 14 ani...insa am gasit ceva ce ma intriga iar: la sf. paginii www.pasapoarte.mai.gov.ro/index8.htm" target="_blank">asteia scrie ca te prezinti dupa pasaport cu buletinul...daca tu spui ca domiciliezi in strainatate mai ai buletin???? Io m/am incurcat de toooot in legile romanesti sau nu mai am rabdarea necesara sa le deslusesc, totul e atat de incalcit...

In fine, iarta/ma te rog...felicitari pentru cadoul lui Andrei, asa baiat mai zic si io! Te cred ca esti tare mandra de el...sa o tina asa mai departe!

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mhldvrc spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihaela77O
eu merg sa ii iau un cadou elenei mele,ca nu i-am luat...adica andreei,ca o cheama si elena si nu ma iarta deloc!...de cadou....

Andreea Elena
Agho, felicitari lui Andrei, le merita din plin
Ana, sanatate multa Luanei si distractie placuta lui Alex
Va doresc un weekend cat mai placut tuturor si multi, multi

Cand citesc aici, imi dau lacrimile, de bucurie pentru copilasii vostrii si de suparare pentru Mihai ca nu-i si el asa(ca prost nu este), iar daca s-ar face un monument de lene ar fi primul pe lista

si
de si Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou!!!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mhldvrc

Cand citesc aici, imi dau lacrimile, de bucurie pentru copilasii vostrii si de suparare pentru Mihai ca nu-i si el asa(ca prost nu este), iar daca s-ar face un monument de lene ar fi primul pe lista[/font=Georgia]

si
de si Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou!!!

Mihaela,sa stii ca nici Andrei nu exceleaza la invatzatura momentan,asa ca nu esti singura stai linistita,parerea mea este ca datoria noastra este s fim alaturi de ei!Buni,rai,desteptzi sau mai putzin este datoria noastra de a-i sprijini si a le oferi ajutorul nostru!Uite eu cred ca Mihaela este un exemplu pentru noi!(mihaela te rog sa nu te superi ca te-am dat exemplu,dar eu pesronal intotdeauna m-am intrebat ce as fi facut,cum as fi facut daca nu era asa cum este)!

Sau tzi-ai pus intrebarea ce s-ar intimpla(doamne fereste ne rugam sa ne fie copilasii sanatosidar...)daca in urma unui accident nu ar mai fi asa cum este?Ce facem atunci?Ii "renegam"?
Eu zic sa avem incredere in copii nostri,chiar daca acum nu sunt ei capabili de mari performantze(na`nu fiecare se dezvolta dupa aceleasi calapoade),sunt copii inteleigentzi cu fond bun,si or vni ei odata si odata cu picioarele pe pamint!

Nu te mai necaji,eu am cazut in depresie anul trecut tot pe motivul asta,eu stiu ce simtzi,uite chiar si acum mai da depresia tircoale cind ma gindesc ca miine pomiine am 40 de ani si...na`nu-s toate cum mi-as fi dorit,dar sunt sigura ca si tu(ca si mine)am facut tot ce ne sta in putintza sa fie bine!

Salut restul doamnelor,n-am reusit s citesc linkul pus de agho dar ii spun Mihaelei ca la biroul respectiv,itzi fac un buletin"de 24 de ore "ca sa zic asa,pe care il predai in momentul in care intri in posesia pasaportului de roman cu domiciuliul in strainatate!

Eu plec la munca!

Dana

Mergi la inceput