Dieta N Luciu
Raspunsuri - Pagina 5
carolinah spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Kaiuda din pacate si eu am auzit de niste cazuri asemanatoare dar nu am spus ca acest regim este sanatos..pot spune ca acest regim este ok atata timp cat ma simt bine,nu am ameteli,stari de voma sau altele,daca ar aparea aceste semne sigur as inceta imediat..dar cum ai spus si tu difera de la om la om poate am un organism mai rezistent cine stie.. cand am nascut primul copil acum 11 ani am luat 44 de kg enorm de mult dar am reusit in 2 ani sa scap de ele si sincer iti spun ca tot prin "infometare" asta insemnand fructe multe, verdeturi, sport si suplimente de magneziu si calciu a fost foarte greu dar rezultatul a meritat,nu am avut probleme de sanatate, deci stiu ca se poate:) cu retentia de apa si eu am probleme inca de la prima sarcina iar cu ea vom ramane pe "vecie" din pacate. pupici! |
No offence, dar daca ai luat la prima sarcina 44 Kg si la a 2-a 30 Kg inseamna ca tu ori te infometai inainte rau de tot si in sarcina ai mancat normal, ori ai bagat in tine ca sparta. In oricare din cele 2 cazuri iti faci muuuuuult rau tinand dieta NL. Adica iti readuci metabolismul la turatie de criza... Or acum e sansa ta sa slabesti incet si constant pt o viata sanatoasa!.
Si da, stiu ca unele persoane iau mai mult decat altele in sarcina (retentie de apa de care se scapa in general in 2 sapt), dar de la cele max 15 Kg normale pana la 44 (!!!) e cale luuuuuuuuunga.
Kaiuda spune:
Lara c daca citesti cu atentie nu am dat sfaturi nimanui nici de frumusete nici de tonifiere nu stiu ce ai citit tu si unde...iat daca m-am ingrasat atat asta nu inseamna ca am bagat in mine ca vaca asta este metabolismul meu din pacate..fi fericita daca nu ai luat mult in greutate si ai si slabit destul de repede,dar nu arata cu degetul ca nui frumos
miereamara spune:
Eu am luat 26 de kg si chiar sunt o persoana normala cu o greutate normala, nu am tinut niciodata regim, am slabit intotdeauana facand sport. Dar....in sarcina, desi am mancat cantitativ normal si nu am abuzat de dulciuri...m-am ingrasat foarte tare. Lipsa de miscare si-a spus cuvantul, mai ales pe la sfarsitul sarcinii.
Metabolismul se schimba in sarcina pt a permite organismului sa retina cat mai multi nutrienti pt copil si mama, digestia devine mai inceata, tranzitul intestinal mult mai lenes.
O greutate atat de mare poate fi rezultatul multor factori, chiar si un diabet gestational nedepistat.
E usor sa aratam cu degetul...
In plus am cunoscut mamici care s-au ingrasat in sarcina 10 kg din care mai au de dat jos acum, dupa trei luni, cam tot atat ca mine (6kg).
Suntem diferiti.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
www.eklipsse.net/gallery/" target="_blank">FineArt gallery
XIO spune:
Dpdv medical nu este ok sa ia o femeie atat de mult in greutate, in functie de greutatea femeii se iau pana pe la 12-14 maximum, eu stiam intre 8 si 12 .
Te ingrasi mancand.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/
maraki spune:
Eu luasem 36 kg in sarcina si nu din cauza mancarii!la cat de rau mi-a fost toata sarcina, nu puteam sa mananc aproape deloc, foarte putine alimente acceptate si acelea scoase afara in scurt timp de la mancat.Sucuri nu puteam sa beau, apa era de baza si siropul foarte dulce Gaviscon-contra arsurilor care le.am avut la greu si mi.au ramas si dupa sarcina. Motivul kg-lor mele a fost siropul contra arsurilor, ala a fost nelipsit timp de 7 luni si terminam o sticluta in 3 zile ( normal trebuia sa ajunga o sapt ) Copilul s.a nascut cu 2540 gr. deci alimentatia mea a fost.... dar ma bucur ca a fost sanatos de la nastere Am tinut in urma cu 6 ani o luna de infometare, beam cafea, mancam iaurt simplu, cartofi fierti, salata de morcovi si cam atat..atunci am slabit intr-o luna 11 kg dar eram ametita rau si imi cadea par ca la balamuc. Nu as mai face asta never, chiar daca n-as mai incapea in haine....mai bine cumperi altele si esti sanatoasa decat sa faci vreo complicatie!
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
maraki spune:
Eu la prima sarcina luasem 15 kg iar cu a doua 10 kg. Asta a fost cand eram mai tanara
Monica
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
miereamara spune:
Xio, medical vorbind cred ca stii si tu ca in sarcina se schimba metabolismul...sub influenta hormonilor totul devine mai lent...
Da, teoria spune ca nu e bine sa iei mai mult de 14 kg, dar in practica sunt foarte putine femei care reusesc acest lucru.
Crede-ma, nu am mancat mai mult decat de obicei...asa ca mai usor cu afirmatiile categorice.
Am mai spus, cauzele luarii in greutate in sarcina sunt multe si diverse, de la un tranzit intestinal si un metabolism incetinit, diverse vitamine, lipsa de miscare...pana la afectiuni specifice sarcinii si nedepistate, gen diabet gestational. Cand a vazut doctorul cat de repede incep sa acumulez kilogramele, mi-a facut testul de diabet gestational (care se face obligatoriu aici anyway) si surpriza, mi-a iesit glicemia 157! A trebuit sa ma monitorizez dupa aceea, am facut si testul de 3 ore cu glucoza, care a iesit la limita superioara.
maraki spune:
Am facut si eu testul pt diabet gestational si mi.a iesit ok.
Monica
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
miereamara spune:
Citat: |
citat din mesajul lui maraki Am facut si eu testul pt diabet gestational si mi.a iesit ok. |
Ei, atunci inseamna ca ai mancat ca sparta, hai recunoaste ca se bateau turcii la gura ta!
Glumesc, sper ca nu te superi, dar ma enerveaza afirmatiile astea universal categorice. Si eu, inainte de sarcina aveam aceeasi parere, domle dc se ingrasa in halul asta inseamna ca mananca non-stop....dar uite ca m-a auzit Dumnezeu si m-a pedepsit.
La 19 saptamani de sarcina aratam asa:))
http://www.flickr.com/photos/14984866@N07/2764553406/
si apoi s-a dezlantuit iadul:))
Offtopic:
La mine a fost un cumul de factori, diabetul, lipsa de miscare si un tranzit intestinal super lenes, am fost f f constipata toata sarcina, fapt care a dus la niste complicatii foarte urate in timpul nasterii.
Am avut o cezariana de urgenta, dupa doua zile de travaliu si dilatatie 10 cm, copil angajat dar care nu a putut fi scos nici macar cu forcepsul. Dupa ce mi-au inchis incizia, a inceput sa mi se umfle burta si au trebuit sa ma opereze din nou. Am stat 5 ore jumatate in operatie (cezariana plus a doua operatie). Au descoperit un colon extrem de dilatat, dublu ca diametru.Le-a fost frica sa nu perforeze si atunci au chemat o alta echipa de medici care mi-au inspectat intestinele, se punea si problema unei tumori, din fericire nu a fost cazul. Chestia asta a fost legata de constipatia mea din sarcina. Mi-a trebuit cam doua luni sa imi revin cu tranzitul intestinal la normal.
Dar am avut si copil "marisor", 4 kilograme, plus retentie de lichid f f mare.
Se vede in filmuletul de la semnatura cat de umflata eram.
www.onetruemedia.com/shared?p=7ed153bfbb67814c5b3058&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank"> An amazing journey
maraki spune:
Miereamara sa va traiasca minunea de baietel Tu arati foarte bine eu am ramas cu 20 kg in plus dar pe deoparte ma gandesc ca la mine este si varsta - 40 de ani in curand Bine ca ai scapat de probleme, tare te-ai chinuit si tu cand ai nascut ( am avut si eu travaliu de 35 ore din care doar 2 dormite )
Monica
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5