Pepenasi de iulie-august 2008 (110)
Raspunsuri - Pagina 16
Irda spune:
Salutare, dragele mele!
La multi ani, sarbatoritilor zilei!
Felicitari, Codrin pentru mersul in picioare singurel!
Si Antonia e pe cale sa....:)
Vad ca vorbeati de cat/cum papa bebeii.
Antonina papa cam asa:
5/6/7.00...depinde(ea stie de ce depinde)....240ml lapte praf
10.30-11.00......200 gr de cereale cu fructe...in care mai pun eu din oficiu si un fruct crud (cred ca ajunge pe la 250gr in total)
15.00- legume cu carne/ou/o lingura de iaurt.....200-250 gr (uneori mai mult daca-i place ce papa, dar niciodata mai putin de 200gr:D
19.00.....150 gr iaurt cu fructe crude/branza facuta cu zeama de portocale +fructe
21.30-22.00.....240ml lapte
Peste noapte nu se trezeste decat daca o dor gingiile (si in ultima vreme au cam durut-o ca iau iesit 2 dintisori la distanta de 1 saptamana si mai stau inca 3 gata-gata sa sparga gingia).
Pupicim pepenasii bolnaviori si convalescenti!
Felicitari, MAria pentru mersul singurica!
E o dulce, mai Ana, fie-ta asta!
DAria a facut primii pasi singura la 9 luni fix.....Tonina ii experimenteaza pe ai ei la 11 luni. Mi se pare ciudat, dar fiecare copil are ritmul lui de dezvoltare se pare chiar daca sunt frati!:)
Ma duc sa trantesc o ciorba de fasole o o "idee" de costita afumata...de papat cu ceapa verde!
Ca ziceati de cat papa copilasii...pai ca gramaj..mie mi se pare ca Antonia mananca de rupe desi la kile nu se vede!(ieri a "implinit" si ea 8 kile abia! si tot la categoria minione ne incadram cu 71 cm la 11 luni)
Cum se recolteaza pentru coprocultura si coproparazitologic? ca poate o fi luat ceva din apa de sta asa pe loc cu kilele....
Se ia din scutec, din 3 locuri sau ma duc cu scutecul direct sa recolteze asistentele?
Pupicei tuturor!
M&M spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui monalac cel mai mare pepenas merge deja singurel. Mami de Cris si CodrinPoze Cris Bebe Codrin |
FELICITARI MONA PT PERFORMANTA LUI CODRIN!!! CRIS CE MAI FACE???
Cristina, mami de Mihaita

katalyna spune:
buna fetele!
la multe lunitze sarbatoritilor de azi!
eu ii dau cereale de la milupa sau nestle si chiar daca au lapte in ele eu le combin cu iaurt.
pt copro trebuie sa cumperi recipient de la farmacie, e acelasi cu cel pt adulti. cand face kk in timpul zilei iei cu lingurita borcanelului si il pastrezi pana cand mergi adica a doua zi sau chiar in ziua aia. ioana face cam o data pe zi si nu am avut cum s amerg in ziua aia.
David Alexandru 20.09.2003 si Natalia Ioana 17.07.2008
Irda spune:
Merci de raspuns Katalyna!
Cristina....ma gandeam ca noi bem apa in timpul noptii ca mancam mai multa sare decat bebeii....si organismul cere apa in plus!
Nu stiu sigur ...era doar o idee!
katalyna spune:
cu placere irda
eu nu beau apa noaptea. da daca s-ar trezi noaptea i-as da ceai sau apa, dar nu sa o trezesc eu sa-i dau sau sa-i dau prin somn.
David Alexandru 20.09.2003 si Natalia Ioana 17.07.2008
kamelya spune:
Irda recipient ptr copro si ex coproparazitologic iei de la farmacie si recoltezi din 3 locuri diferite si il ti la frigider pana il duci la laborator
Anaxena felicitari Mariei ptr mers
Mona felicitari lui Codrin
Daria mananca asa:
7 sau 8 - 150 ml lapte (depinde la ce ora se trezeste)
10 sau 11 - 200 g cereale
13 sau 14 - 200 g pireu de legume (cu piept pui / vita /peste / ficatel / galbenus ou)
17 - iaurt simplu sau cu fructe
20.30 - 200 ml lapte + 1 masura cereale
gata terminat
,
, 
acum astept sa se trezeasca bebelusa sa ii dau sa pape si sa iesim si noi pe afara
_
buburuza mea
de
Daria Ecaterina 14.07.2008 
ankalaura spune:
Eu... pe fuga, cat beau o gurita de cafea pana se aseaza dejunul in burtica...
Cu parul - Teck > pe vremea asta, Elizei ii faceam codite, avea pletele cam ca Ilincuta, doar bretonul putin mai scurt. Dar ii faceam codite de codite. Astalalta... are ceva par, dar nu cat sa ii fac baremi un motz, sa vedem pana cand o face un an. Ce am observat insa la Er, de cateva zile a inceput sa i se indeseasca parutul (ma rog, de cateva zile am observat eu...), dar la spate tot cheluta este. Are un fel de calota in crestet, cam asa.
Ma mai pronunt despre tunsul scurt de tot sau zero la copii. Stiti voi, moda aia de chelit copiii cica le creste mai valvoi... Pe noi nu ne-a tuns niciodata mama, si avem si eu si frate-miu un paaaaaar, noroc ca s-a inventat foarfeca asta cu dinti inegali ca mi-l rareste si mie nitel, ii ia din grosime, ca altfel era un cosmar sa ma spal si sa ma usuc, drept pentru care am si freza asta acuma.
La Eliza, am zis sa incerc frate, ca avea ea fire lungi, da' toate erau trei in total... Adica trei fire. Pe cuvant ca a avut zero efect! Tot rar il are si in ziua de azi, si tot greu ii creste. Probabil se va indesi mai bine cu timpul. La frate-miu asa s-a petrecut.
Asa ca lasa chelioasa in pace, sa stii ca e mai bine deocamdata. Bebeii transpira vara, nu e chiar grozav sa stea cu capul ud. Baremi daca e chelioasa, i se usuca rapid si nu ii transpira excesiv sub sapca sau palarie...
Cu apa in timpul noptii > Cris - cre' ca si la adulti depinde... Eu nu pot sa beau 2 L pe zi nici daca ma rog. De regula beau cam juma' de litru pe zi. Nu mananc deloc sarat. Daca mananc ceva nitel mai sarat (o saratea, un sticks...), automat imi mai trebuie un pahar cu apa. Erika nu bea noaptea apa. Daca se trezeste si cere, vrea lapte. Nu merge sa o pacalesc cu apa. Ceai nu ii dau, din comoditate, nu de alta. Ii dau apa peste zi, poate 100-150 ml in 24 h.
Nu ii dadeam pana recent, ma rog, lua asa, vreo 2-3 inghitituri dupa masa principala. Dar doctorul mi-a zis sa ii dau apa mai multa dupa ce i-a pipait fontanela. Fontalela incepe sa se adanceasca daca bebe are nevoie de mai multe lichide. E un prim semn de deshidratare, daca vreti. Asta mi-a zis Irlandeza de mai multa vreme, dar credeam ca adancirea apare cand copilul e chiar deshidratat!
Ei si de cand mi-a zis dr, am inceput sa iau in serios treaba asta cu apa, si ii dau de mai multe ori pe zi, iar din traista nu imi lipseste. In parc, la cumparaturi, etc... luam bibe cu apa dupa noi. Acasa bea din canita cu cioc.
PS _ Stiu ca eu beau prea putine lichide, si lucrez la a bea mai multe ![]()
Tecky spune:
Ankalaura sunt de acord cu tine in ceea ce priveste tunsul zero la copii.Mama mea a fost tunsa de multe ori zero cand era mica pt a i se indesii parul si toata viata a avut 3 fire....

Cris si
Codrin