Piticodromul de Sept - Oct 2005 (220)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexuta2005 spune:

Ioana multumesc.
Tonia la Alexia perfectionismul asta se manifesta cel mai urat cand desfasoara activitati educative , de ex. cand greseste o fisa de activitati matematice, cand depaseste un pic conturul uni desen e.t.c.
Am ajuns sa-i povestim in fiecare zi cum gresim si noi la servici cate o fisa.
Cum intra Octav pe usa il intreaba:"ce ai facut tati la servici?" si el incepe ca a avut mult de lucru, a scris multe fise dar a gresit una.Imediat se lumineaza la fata cand aude ca a gresit si el.Dar asta nu tine mult.Ca imediat o ia de la capat.
Apoi face o tragedie daca varsa putina apa, daca se murdareste pe haine, cu toate ca niciodata nu am certat-o pentru lucrurile astea.
Uneori am impresia ca,ii este frica sa se apuce de o activitate ca sa nu greseasca.Prefera sa spuna ca nu poate sa faca un puzzle singura decat sa se apuce singura de el si sa nu-l termine.
Ma dispera cand o iau de la gradi si in loc sa fie vesela ea e trista ca a gresit nu stiu ce la nu stiu ce fisa.
Imi zice tot timpul ca ea vrea sa fie cea mai buna, ca ei nu-i place sa greseasca.Si nu stiu de unde are asta in cap caci eu nu i-am zis niciodata asta.
Acuma nu stiu ce sa zic, la gradinita am inteles de la educatoare ca e printre cei mai buni copii din grupa,ea a vazut treaba asta si cred ca ii place.Probabil ca si educatoarele or fi laudat-o, am inteles ca a facut o impresie foarte buna inspectoarei cand au avut o inspectie de grad.Eu ma bucur de rezultatele ei dar nu vreau sa cada in extreme.
Acum am inceput sa inteleg de ce nu-mi povesteste nimic de franceza.La franceza nu se descurca asa bine si prefera sa nege.Si daca au avut franceza ea imi zice ca a avut engleza.Imi canta doar Frere Jaques ca pe asta il stie bine, in rest nimic nu-mi spune.
Cand joaca ceva accepta cu greu sa piarda dar nu mai face asa mare caz.Acum daca pierde se ambitioneaza si mai vrea sa joace pana castiga.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Multumesc Antonia si Casiana ca povestiti cu multe detalii despre perfectionismul copiilor vostri. Eu m-as fi asteptat la Miruna sa fie perfectionista pentru ca e fecioara, dar e aproape opusul. E destul de neindemanatica (seamana cu mine) asa ca strica/varsa de cateva ori pe zi diverse lucruri; imediat zice: nu-i nimic, stergem/reparam. La colorat si pictat nu exceleaza, ca sa zic intr-o nota pozitiva faptul ca niciodata nu tine cont de contur; dar ii place sa deseneze si sa picteze, se lauda zilnic cu desenele ei, si imi spune mandra ca le-a facut pentru mine. Zilele trecute a marturisit razand ca ai ei colegi de gradi ii zic ca mazgaleste, dar de fapt ea e convinsa ca deseneaza foarte frumos. Eu o incurajez in directia asta, mi se pare o abordare "foarte pozitiva" a vietii, dar sotul incearca sa o indrepte spre perfectionism.

Ioana, mama Mirunei si a Smarandei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Ioana, si mie mi se pare o abordare foarte buna. Perfectionismul sau ce-o fi asta exact mi se pare contra productiv. In momentele alea ei nu fac decat sa se frustreze, vor totul sau nimic asa ca nu iese nimic de multe ori.
Sa stii ca Miruna deseneaza frumos, am o pictura facuta de ea, cadou pentru Dinu, foarte reusita.

Mergi la inceput

Antonia, Miruna picteaza si acasa, vad ce face, nu e nevoie sa o acoperi. Mult succes cu Sa la gradi! Am revazut azi pozele de la serbarea de 8 martie, am multe cu Dinu, o sa-ti fac un CD cu ele candva.

Mergi la inceput

Astazi cred ca bat recordul de stat pe forum.
Si mie mi se pare buna abordarea ta Ioana.
Trebuie sa ma analizez mai mult, daca cumva oi fi gresit eu pe undeva sau poate asa e ea si nu am ce face.
Daca stau sa ma gandesc, Alexia asa a fost mereu, si e balanta .

Ea de mica a fost genul de copil care nu se impiedica cand a inceput sa mearga, a mancat frumos, etc am impresia ca se straduie tot timpul sa faca totul bine.
Cred ca e inclinata spre partea asta artistica si datorita faptului ca-i un copil exagerat de sensibil,alta belea .
Antonia ai dreptate cu frustrarile astea.

Acum tocmai a termina de colorat o pagina dintr-o carte.A venit sa-mi arate ce a facut si astepta sa o laud, am ajuns sa-i spun "bravo, ai colorat foarte bine dar si daca greseai mami oricum nu se supara, ca mami oricum te iubeste" si ea m-a intrebat asa mai neincrezator"Da?"

Mergi la inceput

Casiana, sper sa-ti bati recordul in fiecare zi. Cred ca e buna abordarea ta, sa-i repeti des ca e OK si daca nu e perfect; poate ajuta si daca ii arati tot felul de imperfectiuni din mediu, sa vada ca nu traim inr-o lume perfecta - dar exista riscul sa-si doreasca sa repare ea tot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinam spune:

hop si eu! bantui pe net dupa informatii despre pesti si acvarii, cum am zis ieri am luat doi pesti, azi suntem "fericiti" posesori de acvariu in toata regula, cu pompa, lumina, incalzitor, plante, melci si 7 pesti , mi-am facut de treaba si acum ma informez de zor, ca dupa ce i-am cumparat m-am gandit si eu sa citesc, uite asa aflu ca unii pesti ii papa pe altii de ciuida ca sunt mai colorati samd.

Despre cutremur ce sa zic, ne-am zgaltait tare ca eram la mama la etajul 9, de aia m-am mutat eu la et1 de frica cutremurelor si uite ca tot la 9 ma prind.

despre copii perfectionisti nu stiu nik, al meu nu e in categoria aia

Alina, mama de Vlad (25.09.2005)

Mergi la inceput

Fetelor chiar am stat azi pe net!
Acus ma duc sa spal copilul si mai tarziu ies sa mananc ceva"sanatos" in Mall.
Alexia a reusit sa-mi convinga sotul sa ne scoata la Mall.Cand sunt doua fete la casa omului multe lucruri reusesc, nu-i asa?
Asa ca azi am KFC in meniu!
Mai vrea cineva?

Mergi la inceput

Alina, oau, ce putere de convingere are Vlad. Sa stapaniti acvariul sanatosi si sa va traiasca pestii.
Casiana, distractie placuta la Mall si pofta buna! Sa vezi cate lucruri reusesc la casa omului cu 3 fete in casa.

De maine merge Miru din nou la gradi, gata, s-a terminat vacanta de primavara.

Mergi la inceput

Neata' fetelor!
Alina sa stapaniti sanatoasi pestii!
Ioana voi sunteti chiar norocoase!

Alexia nu are decat vacanta de Craciun!
Azi am trezit-o mai greu, numai dupa ce i-am zis ca Rares a ajuns deja la gradi s-a trezit.
Rares este iubitul Alexiei.Alexia are si prieten si iubit.Iubitul cica nu a suparat-o niciodata, prietenul(Luca) o mai supara uneori.
Cu Rares vorbeste des si pe mess.Sunt foarte haiosi.

Mergi la inceput