Piticodromul de Sept - Oct 2005 (220)
Raspunsuri - Pagina 8
godzila spune:
Wow, iubiti, messss, Doamne ce evolueaza lucrurile.
Jurnalul unei mamici cu 2 copii...Iulia ma striga cand Vlad face un lucru nepermis "Mamiiiiiiiii, Vlad face poshtiiii" Si Vlad este fie la singura priza care e pozitionata jos, fie deschide dulapul cu vase, sau cel cu detergenti...dar nici ea nu e departe. Ieri am construit o casuta, impreuna cu Iulia, din carton. Distractie mare! Am inceput-o cand l-am pus pe Vlad la culcare, caci altfel nu ai loc. Si pt ca a venit ora de trezire am strans cartoanele, foarfecele lipiciul si markerul in pat und nu poate sa se urce Vlad, cu gandul sa continuam activitatea printre picaturi.
Apoi il scol pe Vlad si ma apeleaza sora-mea pe mess...10 min a durat convorbirea timp in care Iulia a desenat gresia din hol cu markerul permanent, a taiat franjurile de la couvetura si parul lui Vlad...actiunea s-a desfasurat oarecum sub ochii mei pt ca usa holului era deschisa, hol care desparte camera lor de a noastra. In fine am strans suparata toate lucrurile si am decis sa continuam casuta cand mai creste
Cat despre pusul in time out. La noi se intapla frecvent...de min 3 ori pe zi. Ce il mai pocneste pe bietul Vlad din senin. Rau ma supara faza asta...dar stiu ca e in limitele normalului.
Am decis sa o retrag pe Iulia de la programul de masa...oricum gatesc in fiecare zi pt Vlad si imi pare ca mancarea nu e chiar safe si sanatoasa (ex: primeste la pachet pate si crenvrusti sau iaurtel Dannone zau daca i-a dat pana acum, arunc pachetul)...e asigurata de o firma de cathering...costa 11 lei pe zi...si nici nu mi se pare ca a evoluat multumitor la capitolul: manca frumos si independent la masa...plus ca desi are bavetica o gasesc murdara pe hainele de gradi- adica cele frumoase.
Ma duc sa trezesc piciul
Tonnia spune:
A inceput Sa gradinita. A fost relativ OK, adica nu a plans deloc, l-am gasit vesel. Doar ca Dinu s-a ocupat de el si asta nu e bine dpdv al gradinitei, el trebuie sa-si vada de ale lui. Eu sunt mandra de Dinu.
Mai vedem maine cum e ca Sa e cu efect intarziat.
alexuta2005 spune:
Simpatic jurnalul Vera desi stiu ca pentru tine nu-i chiar usor.
Alexia nu are mancare de la firma de catering insa pate de ficat, crenvursti sau alte"chestii" se mai intalnesc la gustare de ora 5.
Eu am evitat sa-i dau acasa la gradi mai mananca.
Adaptare usoara la gradi lui Sa!
Antonia am auzit la gradinita Alexiei o chestie:copii cu frati mai mari se adapteaza mai usor la gradi, asa spunea directoarea unei mamici.Sa e la program lung?
Ioana75 spune:
Antonia, felicitari lui Sa pentru prima zi de gradi si succes in continuare.
Casiana, ce bine ca n-aveti vacante... la noi sunt cam multe vacante, dar le inteleg si pe educatoare, sunt si ele oameni.
Miruna a venit foarte fericita de la gradi, cred ca i-a lipsit, chiar daca nu recunoaste.
Ioana, mama Mirunei si a Smarandei
godzila spune:
Felicitari pt Sa! ce dragut ca Dinu s-a preocupat de adaptarea lui. Care e diferenta intre ei..ca sunt cam picata din luna
Ioana cred si eu ca le place gradi...acasa fii-mea se plictiseste ingrozitor.
locca spune:
Diana, fii atenta: ieri, pt. prima oara de cand exista Clara, prima oara in aproape 9 luni de zile deci, Matei s-a dus si a pupat-o. Pe manuta, dar a fost un pupic. Cred ca detine recordul printre cei de aici care au frati mai mici. Mie mi-a fost rusine sa recunosc, o fac acum, cand eram gravida ma gandeam deseori, uitandu-ma la Matei, de ce fac al doilea copil acum, ca ii stric universul plodului mare. Insa Matei o iubeste, nu e foarte demonstrativ in sensul asta, dar o iubeste mult pe sora-sa. Si se si distreaza impreuna. Tot ieri se scuipau unul pe celalalt, da, ati citit bine, de la 5 cm distanta, nas in nas. Si pot spune ca aia mica era mai potenta . Nu te mai gandi la prostii, o sa fie bine, o sa vezi.
Nici copilul meu nu e in gasca perfectionistilor. Are fixurile lui, ca trebuie sa faca cutare si cutare, dar nu se clasifica in categoria perfectionism.
Antonia, succes in continuare lui Sa. O sa-i fie mai usor, cred, cu Dinu acolo. La noi azi a fost a 2-a zi cand nu a plans deloc deloc. Vineri a fost prima zi.
Vera nu mi-o imaginam pe Iulia facand traznaile astea.
Nici eu nu sunt prea incantata de meniu. Au o data la 2 saptamani sarmale, nu inteleg de ce. Si destul de des cartofi, mi se pare. De alte legume nu prea au auzit la felul doi ... tot firma de catering. Dar Matei a inceput sa manance ciorba cu ocazia asta, asa ca tot e bine. Ii pregatesc acasa cate ceva cand stiu ca n-o sa manance (adica atunci cand sunt sarmale, mamaliga, paste sau cascaval pane).
Casiana, iubit si prieten? Tare gagica
Alina, sa stapaniti fericiti pestii, acvariul si alea alea. Matei vrea pisica, eu nu.
Mihaela, mai, acum ca e Matei la gradinita nu vin prin militari in timpul saptamanii (nici la magazinele alea multe si noi nu am ajuns), doar in w/e ce mai calc pe-acolo.
kristinutza spune:
Diana, nu pot sa cred ca ai avut asemenea emotii cu Peter! Bine ca te-ai linistit .
felicitari pt baiat nr 2!
Miflore, vaaai, ce a crescut Ana! Si ce frumusica!
Casiana, bravo pt pronuntia Alexiei!
Vera, din tot ce-ai povestit mi-am dat seama ca eu il duc pe Radu in hainele de sacrificiu la gradinita. il schimbam acolo in haine de tavaleala - traininguri, tricouri... ii mai gasesc ciorbita pe bluza, acuarele pe pantaloni.
s-a luat markerul de pe gresie?
mancarea de la gradinita e o necunoscuta pt mine. la cat de "sanatos" a mancat Radu pana la 3 ani, de cand a inceput gradinita sunt convinsa ca mananca multe lucruri mai putin permise. tot catering. si chiar cred ca ar fi mai simplu sa le fiarba niste legume si sa le faca niste chec. in fine, nu ma crispez si incerc sa aflu prea multe amanunte despre mancarea de la gradinita. lui ii place acolo, se dezvolta bine, imi place personalul, inchid ochii la mancare.
Cristina, mama Radului (3 ani jumatate)
alinam spune:
neata!
Sarumana, stapanim sanatosi pestii, de ieri mai putin cu unu , asta e, nu a rezistat psihic, la ce tratament la aplica Vlad.
Vera ce distractie pe voi, nu va plictisiti
Locca si Vlad ar fi vrut pisica, da nu vreau eu, ca miroase, lasa par, asa pestii stau cuminti in locul lor, oricum cam 2 ore pe saptamana cel putin tot trebuie curatat acvariul, aspirat, schimbat apa, nu fac galagie, nu trebuie scosi la plimbare , plus ca de la pompa aia care filtreaza apa am mereu impresaia ca sunt in padure langa rau , pot sa stau ore intregi sa ii privesc, e tare relaxant. Deci eu pisica in casa nu vreau, caini am avut 2, mare tragedie cand au murit, da tot la fel, plimbare, par, problema ca ce facem cu cainele cand plecam samd.
Alina, mama de Vlad (25.09.2005)