Piticodromul de Sept - Oct 2005 (220)
Raspunsuri - Pagina 12
dana_lucia spune:
Norina, multa sanatate Teodorei, ce fetita mare s-a facut!
La capitolul antibiotice nici noi nu le-am folosit inca in cei 3 ani si 8 luni ai lui Alberto si desigur ca ne dorim ca asa sa ramina cit mai mult timp. In familia noastra eu sunt cea care raceste cel mai repede (chiar si acum sunt putin racita), Alberto si taica-su au o imunitate de invidiat!
Sa dau si eu dimensiunile aproximative ale lui Alberto, 1.17 m si 23 kg iar la picior 29/30.
O seara buna tuturor!
Dana Lucia si Alberto
Tonnia spune:
Mai, dar aveti copii mari pe aici!
Barem Alberto e in top! Ia zi, Dana, cat aveti voi(parintii) in inaltime?
E fantastic Alberto, cate limbi poate sa stie! Pe langa altele! Sa ne mai scrii despre el, nazbatii face? Il pupam!
Norina, imi pare bine ca scrii! Sanatate Teodorei!
Cand ma gandesc ca maine iar mergem la gradinita mi se face rau!
Va pup
Antoanela23 spune:
Buna seara,
Multumim ca ne-ati admirat in poze.
Va ziceam si eu zilele trecute ca parca nu-mi vine sa cred ce copii mari avem.
Norina, multa sanatate Teodorei.
Copiii mei au luat antibiotic de cateva ori pana acum, dar ca procentaj fata de cat au fost bolnavi, zic ca stam bine, totusi.
Tonia, bafta cu Sa la gradi, o sa se obisnuiasca, o sa vezi, mult curaj.
Danalucia,ce maricel e Alberto si stie o multime de lucruri, sa va traisca.
Pup fetele, o seara buna,
Poze 2009
Poze 2008
dana_lucia spune:
Multumim mult pentru aprecieri
Tonnia eu am 1.68 m inaltime iar sotul are 1.86 m inaltime.
Alberto face si nazbitii ca doar ii spunem nazdravanul.
Un exemplu chiar de azi e jonglarea cu limbile, de ex. daca maica-mea (care e acum la noi) ii spune ceva care nu ii convine in romaneste se eschiveaza si zice ca nu intelege si imi spune mie in olandeza evident ca a inteles dar ca nu ii convine sa faca ce spune bunica...mmmmmm se foloseste abil de limbile care le stie si profita citeodata ca bunica nu stie olandeza.....Evident ca ii explicam ca de la "adult la adult" (cum ii place lui sa spuna) ca nu e bine si ca trebuie sa o invete el pe bunica olandeza (si evident dsa o asculte) sa o ajute mereu cu limba asa cum face cind sunt numai ei doi la cumparaturi.
Are si el ceva tendinte perfectioniste (ca deh, imi seamana!) dar facem tot posibilul sa le tinem cit mai bine sub control. Un exemplu in acest sens e la inot, nu suporta intr-o vreme sa mai fie si alt copil pe locul 1 la diferite jocuri competitie facute dar acum dupa multe explicatii pe principiul olandez "samen spelen, samen delen" (ne jucam impreuna si impartim totul impreuna) e mult mai bine si acceptarea a inceput sa existe din acest punct de vedere.
Despre numere, litere si ce stie sa faca Alberto cu ele mai scriu alta data ca azi am scris deja mult peste media mea de scris.
Bafta multa la gradi cu Sa, Tonnia!
Noapte buna!
Dana Lucia si Alberto
norina spune:
Pup fetele Multumim pt urari, Teodora e intr-adevar mult mai bine. Vad ca mai sunt copii fara antibiotice pana acum, e super, noi suntem departe de performanta asta. Probabil e vorba despre imunitate si rezistenta fiecaruia in fata virusilor si de ce au mostenit genetic. Eu nu am fost un copil bolanvicios, dar ca adult le cam car pe toate. Nu-mi ramane decat sa sper ca la ea va fi invers Vorbeati de marimea copiilor si implicit cea a parintilor. Teodora e destul de dezvoltata pt varsta ei, insa noi suntem mititei, eu am 1,68 iar sotul 1,73. Daca va fi inalta vom va de banuit (hehe, parintii mei sunt foarte inalti , asa ca m-am scos)Apropos de marimi, tocmai i-am cumparat o geaca de jeans pt 9-10 ani de la Zara. A trebuit sa-i scurtez manecile ca erau f lungi dar in rest ii vine numai bine.Marimea 5-6 ani ii era stramta iar 7-8 nu mai aveau. So, in ritmul asta peste putin timp o sa trecem la raionul de dame
miflore spune:
Buna zanelor, ce rapaiala a tras acum in Bucuresti! Chiar ma gandeam ca n-am umbrela!
Anto, ti-am admirat piticii, sunt tare frumosi amandoi! Si mari! Circul Medrano se termina pe 17 mai, dupa aceea se muta in alt oras dar nu mai stiu care.
Dana_Lucia, eu nu stiu ce sa mai zic de Alberto. Cred ca stie mai multe decat mine. Mi se pare fff. avansat in multe domenii, bravo lui si bravo voua, este extraordinar!
Norina, ma bucur c-ai revenit! Sanatate multa Teodorei! Cam asa patim si noi cu hainele, masurile sunt total aiurea.
Tonnia, bafta multa cu Sa cu gradinita, hai ca nu mai poate dura mult acomodarea! Tarie iti urez!
Multumim frumos pentru laude!!!
miflore spune:
Am uitat sa scriu. Ieri am fost cu Ana si i-am luat sange, 4 eprubete, pentru analize. I-am facut in plus fata de cele uzuale si niste IgE-uri de alergie si in special pentru intepaturile de albine si viespi ca tocmai ce-am dat jos un mic stup din podul casei de la Vulcana. Acolo si-au gasit culcus si-albinele-astea, taman la noi!
Am pregatit indelung momentul pentru ca fi-mea e urlatoare sefa. A fost mai bine decat ma asteptam, nu s-a zbatut cat i-a luat sangele ba a mai tras si cu coada ochiului la picurator. Am o fata curajoasa, ce sa mai zic. Evident c-a primit 3 jucarii noi pentru cele 15sec de chin, jucarii pe care le-a luat ulterior in parc si le-a aratat prietenilor ei cei mai buni, Andrei, Mario si Tudor. Si cand i-au spus acestia ca vor si ei d-alea ea le-a raspuns raspicat: "Astea nu se gasesc in magazine, doar la doamna doctor! Asa ca daca le vreti, mergeti si voi acolo!" Na!
Saptamana trecuta i-am facut analiza urinei, biochimie si sediment. Astea au iesit ok.
Voi ati mai facut analize de sange copiilor?
Ana imi spune uneori c-o dor mainile si picioarele.
dana_lucia spune:
Hello si de la noi pe ziua de azi!
Miflore multumim de laude
Referitor la analize, noi lui Alberto nu i-am luat singe sau alte analize in afara de cele de dupa nasterea (prematura) ca nu a fost cazul desi controale de rutina la pediatru am avut in mod regulat. Chiar luna aceasta pe 25 avem de facut vaccinurile (DTP si aK) care se fac aici intre 3,9 - 4 ani. Am noroc ca lui Alberto ii place la doctor (asta zice ca vrea si el sa se faca, ori stomatolog ca si la stomatolog ii place mult ori doctor pentru copii ) si nu ii e frica de vaccinuri deloc ba chiar zice ca isi face deja singur simulind cu trusele din dotare!
Cum momentan raceala mea de care va spuneam acum 2 zile a cam avansat, am devenit "pacienta" lui Alberto care ma consulta de zor trusele lui medicale si imi prescrie retele dupa retete.....
O zi buna in continuare.
Dana Lucia si Alberto
miflore spune:
Buna dimineatza!
Sanatate multa Dana!
Chestia cu statul cuminte la doctor mi se pare o minune! Pentru mine e un stres maxim...ce sa fac, astept sa creasca.
Te rog ceva, legat de mersul pe bicicleta, imi vinzi si mie niste ponturi? Te-a ajutat ceva sa inveti mai repede(in afara de perseverenta )? Vreo anume abordare pentru invatatul asta "intarziat"? Recunosc ca mi-e frica sa nu cad si sa-mi rup vreun picior!
dana_lucia spune:
Buna dimineata, haideti la o cafeluta!
Miflore mersi pentru urarea sa sanatate azi parca sunt putin mai bine. Eu am invatat pe bicicleta intii pe o bicicleta din aia care se pliaza si are roti mai mici ca sa pot pune piciorul repede jos. Si primele miscari facute au fost statul cu un picior pe o pedala si unul unul jos ridicindu-l de jos si exersind bine tinutul echilibrului pe bicicleta. Am invatat in locuri fara circulatie (in parcuri, parcari sau strazi fara trafic) si am exersat mult si treptat. Am avut si un mare ajutor de la sot (pe care atunci prieten, abia ne cunoscuseram) si care a avut mare rabdare sa ma ajute sa invat. Dupa ce am invatat cit de cit apoi mi-a trebuit mult timp sa am curaj sa ies in trafic dar, totul e posibil, daca eu am reusit sigur reusesti si tu, tin pumnii!
O zi buna tuturor,
Dana Lucia si Alberto