Strumfi de iul-aug 2007 (137)
Raspunsuri - Pagina 3
CarlaV spune:
Vio, Laurash e mare cuceritor, se baga peste Saby, dar intai peste ma-sa
Oanamada, vazut poze, lasat gura apa. Reteta unde?
La mine sunt gata al doilea Rosenkranz si a doua pasca (prima era dreptunghiulara, asta e rotunda) si la cuptor e drobul sotului. Mi-ar placea salata boeuf dar n-am cu ce sa o fac si nici timp nu prea mai este, o sa facem si o salata de cruditati si niste pulpe de pui la cuptor si gata.
Am si eu o rugaminte: are cineva o reteta buna si frumoasa pentru pulpe de pui la cuptor? Poate ceva aratos si cu niste condimente la care nu ma duce pe mine capul acum.
Carla, s.31 Larisa si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
Saby in burtica *******poze 15-18 luni *******Burtica bebe2
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
oanamada spune:
Din cartea lui Jamie...dar, daca o vrei ti-o transcriu si o postez ca nu mi-e greu...
Cat despre pui...cel mai aratos facut de mine a fost pui cu mere, uns cu miere (mierea este optionala, dar da bine!) Fi-mea a mancat cu ambele maiini.
Tai doua mere felii subtiri, 3 catei de usturoi, ungi puiul (eu am facut cu pulpe dezosate si cu picioruse de pui) cu putin ulei, presari pe deasupra putin busuioc si oregano...il pui in tava peste feliile de mere...o cana de apa si acoperi cu folie de aluminiu...sta la cuptor 15 minute dupa care il scoti si il ungi cu putina miere...(sau NU!), ii scoti folia si-l mai bagi vreo 15-20 minutele....iese foarte bun.
Valen si tie iti dorim un Paste Fericit!
Oana siCati mica (1 an si 7 luni)
CATI POZE NOI
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."
CarlaV spune:
Oanamada, multumesc mult, daca ai timp sa pui reteta ar fi frumos, dar nu e graba, candva dupa sarbatori.
Multumesc pentru ideea cu pulpele, suna bine, si daca zici ca a papat Cati asa bine...
Au inceput nasterile la odiseea mea, m-au apucat niste emotii...
Carla, s.31 Larisa si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
Saby in burtica *******poze 15-18 luni *******Burtica bebe2
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
oanamada spune:
Profit acum...ca dupa sarbatori nu o sa mai fiu singura si nu o sa am timp la dispozitie sa o transcriu(acum Cati e cu taica-su in plimbari pe la bunici!)
Sa stii ca suna complicata, dar chiar nu este si e foarte gustoasa (daca nu ar fi ciupercile alea...i-as da si Catincai ...dar ei inca nu-i dau ciuperci!
Reteta se numeste Paste Canelloni in forma de fagure
Ai trei compozitii de facut pana la asamblare:
1. Spanac
2. Tocanita de legume
3. Sos alb cu peste
1. Spanacul il oparesti si il pui la inmuiat pe foc cu putin ulei si o cana de apa+un praf de nucsoara. Pentru o oala de 20 cm diametru (dar sa fie inalta) ai nevoie cam de 600g de spanac.
2. Tocanita o faci din: o conserva de ciuperci taiate marunt, 3 morcovi, o ceapa rosie tocata marunt, un fir de praz tocat marunt, 2 catei de usturoi tocati, 2 conserve de rosii decojite (din alea de 400g) si busuioc (eu am folosit de la plic ca nu aveam proaspat)
Calesti ceapa,usturoiul, morcovii si prazul..., adaugi un pahar de apa si lasi la fiert 3 minute...adaugi rosiile decojite (trecute prin blender ...facute gen pasta... si inca un pahar de apa...si lasi sa se faca o tocanita groasa...nici sa curga din lingura, dar nici sa nu fie batoasa.
3. Sosul alb
Iti trebuie un borcan mare de smantana, un plic de parmezan ras, o conserva de peste in ulei...eu am facut cu ansoa si cu macrou.
Amesteci pestele cu smantana si cu jumatate de plic de parmezan si adaugi apa pana compozitia devine ca o smantana ceva mai subtire.
Acum asamblarea!
1.Torni pe fundul oalei sos alb (cu o grosime de jumatate de cm)...presari peste putin parmezan.
2. Pui spanacul...cat de gros iti ajunge stratul
3. Pui un strat din tocanita...tot asa..cam jumatate de cm grosime
In toata chestia asta incepi si infigi...cum ai vazut in poza...paste caneloni din alea groase (eu nu am gasit si am luat rigatoni...care sunt putin mai scurte, dar merge si cu alea). Pe masura ce le pui...compozitia va patrunde in ele...dar se va ridica excesul spre mijloc...nu-i bai...ca nu se intampla nimic... (de aia se vede la mine in poza la imaginea 2 o combinatie de alb cu verde (spanac si sos alb!)
4. Dupa ce ai umplut oala cu pastele (ca in imagine), torni deasupra in strat uniform restul de tocanita si apesi cu o lingura de lemn ca sa intre in paste si apoi ultimul strat din sosul alb.
5. La final, adaugi restul de parmezan si o lingura de ulei...
Lasi la cuptor cam 45 de minute ....si gata!
Pofta buna!
Editez: Jamie spune ca se servesc impreuna cu un vin alb Pinot Bianco!
Oana siCati mica (1 an si 7 luni)
CATI POZE NOI
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."
CarlaV spune:
Multumesc frumos, suna spectaculos si cred ca este gustos tare. La prima vedere pare mai greu, dar daca te apuci, cred ca merge de la sine. Pe mine m-a surprins ca ai pus pastele crude si ca ai avut atata rabdare .
De cand o sa-i dai ciuperci Catincai? Sabinei ii plac mult, ii dau numai din sursa sigura si le devoreaza.
Carla, s.31 Larisa si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
Saby in burtica *******poze 15-18 luni *******Burtica bebe2
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
oanamada spune:
Citat: |
citat din mesajul lui CarlaV Multumesc frumos, suna spectaculos si cred ca este gustos tare. La prima vedere pare mai greu, dar daca te apuci, cred ca merge de la sine. Pe mine m-a surprins ca ai pus pastele crude si ca ai avut atata rabdare . De cand o sa-i dai ciuperci Catincai? Sabinei ii plac mult, ii dau numai din sursa sigura si le devoreaza. Carla, s.31 Larisa si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07 Saby in burtica *******poze 15-18 luni *******Burtica bebe2 "Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present" |
Chiar nu e grea reteta...o sa vezi...merge mai repede si mai curat decat te astepti...pastele se fac...si eu am fost indoita prima data cand am facut reteta...ma gandeam ca nu se vor face bine si vor ramane tari...dar n-a fost asa...de fapt, partea cea mai grea este exact asta cu asezatul pastelor...
Ciuperci nu i-am dat pentru ca unchiul sotului (cred ca am mai pomenit de el ...) profesor pediatru, mi-a zis sa evit pana pe la doi ani (si tot ce mi-a zis el a fost sfant pentru mine...legat de alimentatia fetei si nu numai...am incredere oarba in el...din x mii motive)...si daca ii dau totusi sa-i dau cantitate mica si rar...ca sunt foarte grele pentru stomac si pentru ficat...asa ca am zis ca nu se intampla nimic daca nu-i dau deloc..ca slava Domnului...varietate de legume exista!
Oana siCati mica (1 an si 7 luni)
CATI POZE NOI
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."
CarlaV spune:
Da, chiar la pastele alea crude ma gandeam ca nu se fac bine, dar daca zici ca sunt ok atunci ma bag si eu ca ma atrage ideea.
Te inteleg cu ciupercile, Saby a papat de maxim 5 ori pana acum dar i-au placut mult. Ai dreptate ca sunt atatea legume din care sa alegi , daca ai indoieli referitoare la ciuperci sau altceva mai bine mai astepti.
Carla, s.31 Larisa si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
Saby in burtica *******poze 15-18 luni *******Burtica bebe2
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
oanamada spune:
Citat: |
citat din mesajul lui CarlaV Da, chiar la pastele alea crude ma gandeam ca nu se fac bine, dar daca zici ca sunt ok atunci ma bag si eu ca ma atrage ideea. Te inteleg cu ciupercile, Saby a papat de maxim 5 ori pana acum dar i-au placut mult. Ai dreptate ca sunt atatea legume din care sa alegi , daca ai indoieli referitoare la ciuperci sau altceva mai bine mai astepti. Carla, s.31 Larisa si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07 Saby in burtica *******poze 15-18 luni *******Burtica bebe2 "Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present" Se fac bine...ca e si zeama de la tocanita, si aia de la spanac si smantana...le inmoaie...ies super ok! Daca vrei poti sa incerci s-o lasi mai mult la cuptor...ea este facuta cand se face crusta deasupra si incep sa se faca balonase...sa se umfle putin! Pup si o seara frumoasa! |
Oana siCati mica (1 an si 7 luni)
CATI POZE NOI
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."
musso17 spune:
oanamada,nu eu am propus intalnirea ci vio...mi-ar face placere,dar nu pot..dar poate va bagati voi si puneti poze sa ma delectez si eu.
seara buna..eu o am,s-au modificat planurile de zbor ale sotului si prima zi de paste o sarbatorim cu el..
cafera spune:
Buna dimineata!
Sunt pe ultima suta de metri cu bagajele. Abia astept sa ajung la mama, sa ma duc in camera mea si sa ma cocolosesc in patul meu, sa-mi dea mama bunataturi, sa vad pomii infloriti...
Va admir pentru cat de harnicute ati fost si va dau un pupic mareeeeeeeeeee.
Oanamada, foarte frumoasa Catinca! M-ai dat gata cu reteta ta.
Vio, daca acum tam pus in dilema, sa vezi peste ceva ani cum o sa fie.
Oooooooo, musso, ce bucurie! Fa-te frumoasa si pune-ti lenjeria sexy. Celelalte pregatiri, lasa restul lumii sa le faca. Va doresc sa va iubiti multtttttttt!
Corina, ai gatat cu pozele?
Ieri am fost la biserica si fetele au fost frumoase foc. Daca mai am timp, pun poze. Ilica a venit cu florile inapoi. Degeaba am rugat-o sa le puna pe masa. Si inca ceva: aseara dansa ca balerinele; am murit de ras.