Burtici fericite de septembrie-octombrie (43)
Raspunsuri - Pagina 7
Roxxy80 spune:
Vroiam sa va spun ca la o zi dupa ce am intrebat aici de linia de pe burta, am inceput sa o zaresc. A vazut-o si sotul meu. Deocamdata nu e clar conturata, dar se observa in lumina. Si o alta chestie care mi s-a intamplat (cu Matei nu am avut) este ca am gasit urme albe la unul dintre sfarcuri (exact acolo in varf). Deci exista posibilitatea sa-mi fi curs putin colostru.
Imi pare rau c atb s ava las dar ne pregatim sa mergem in parc, la biserica, cumparaturi. 
Roxana, mami de Matei scump si drag (29.11.2007) si
cu piciulina roz
Maria 18+
selen80 spune:
Bia, de-ai sti de cate ori ma razgandesc eu avand ingredientele intinse pe masa, numai cand ma gandesc ca dureaza prea mult sa fac ceva
si trebuie sa recunosc ca din toate treburile casei, imi place cel mai mult sa gatesc, dar ma mai satur si eu cateodata, mai ales ca al meu sotz nu prea mananca legume...si trebuie tot timpul sa mai gasesc cate ceva nou facut din cartofi, orez sau paste

19+ cu ursuletzul nostru
nunta
9 luni
selen80 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui biaz29 [ Lasa, Monica, ca o sa mor eu in starea aia ca nu stiu ce e gorgonzola. Bia mamica lui Busici (24 mai 2005) si 18+ |
Este un fel de branza "fitzos", cu mucegai....
fetelor, dar cum faceti VOI lapte din soia, migdale, samd??
acuma ca sa nu mor eu proasta
19+ cu ursuletzul nostrununta
9 luni
raluk16 spune:
Roxxy mie imi place sa gatesc, dar rar. Daca ar trebui sa fac papi zilnic, n-as avea nici un chef. Pentru mancaruri mai plictisitoare gen fasole, profit ca locuiesc foarte aproape de mami ![]()
Bia mie imi iese destul de ieftin laptele de migdale ca imi iau din kaufland niste migdale crude foarte ieftine, pungi de 500 de grame sau 1kg. Si imi ajung multa vreme, ca pentru vreo 750 ml de lapte folosesc o juma de ceasca (cam cat intra intr-un pumn). Greu cu sucul ala al tau, dar poate pe la vara reusesti sa mixezi mai multe sucuri naturale, cu niste frunze de menta, si-ti iese
. Suna delicios carnatii si chiftelele. Si mami imi facea niste chiftele de nuca si cartofi foarte bune. Erau de post, deci fara cascaval si oua.
Gorgonzola e o branzica speciala, are un gust de branza usturoaie
deci nu mi-a placut niciodata. Face parte din branzeturile cu mucegaiuri albastre cred. Daca ma gandesc astea mucegaite, numai alea cu mucegai alb le pot papa (cum e de ex. camembert). Uite o poza: www.formaggiokitchen.com/shop/images/gorgonzola%20naturale.jpg" target="_blank">Gorgonzola
13+
raluk16 spune:
Selen, laptele din nuci/migdale/alune de padure, etc se face asa:
Se pun la inmuiat in apa de cu seara nucile respective. Dimineata le limpezesc si le pun in blender. In total adaug apa de trei ori cantitatea nucilor inmuiate (la o ceasca de nuci inmuiate, trei cesti de apa, de ex). Dar pun putina apa la inceput, sa se marunteasca mai bine nucile. Fiind moi, se fac pasta repede. Sunt care mai pun zahar, sau vanilie, sau fructe. Se poate strecura, sau se poate manca cu tot cu pulpele mici ramase din nuci. Dar mie imi place asa, e delicios. Ala de alune de padure are gust de napolitane din alea cu aroma de alune de padure. Si e alb alb si face si spuma deasupra, ca laptele
. E delicios.
Deci asta de nuci e crud. Cel de soia trebuie fiert. Si soia o lasam la inmuiat o jumatate de zi. Apoi o bagam si asta in blender cu apa. Nu mai tin minte cata apa puneam, o sa caut sa vad daca va intereseaza. Ca asta nu mi l-am mai facut de cativa ani. Apoi se strecoara. Si se pune la fiert. Se lasa sa fiarba 10 minute (de cand incepe sa fiarba sa treaca 10 minute). Am tot citit pe net ca asa i se pierde gustul si mirosul de fasole. Si chiar asa e. Prima data i-am dat numai un clocot si era ca si cum as fi baut fasole. Se pune foarte putina sare. Si mai incolo, din nou, dupa gust: cacao, zahar, vanilie, banane, etc. Eu din noi mi-l lasam asa, simplu.
13+
raluk16 spune:
Mi-am amintit ca am vazut un filmulet frumos cu laptele de migdale pe youtube: www.youtube.com/watch?v=vhlwtHA6MSg" target="_blank">Lapte de migdale
13+
biaz29 spune:
Eu am o reteta mai simpla#536; se cumpara una bucata masina de facut lapte de soia si se urmeaza instructiunile ei. ![]()
Bia mamica lui Busici (24 mai 2005) si
18+
biaz29 spune:
Raluk, si eu fac chiftelutele de ciuperci, soia granule, cartofi sau urzici fara oua, dar reteta aia asa o am si iese buna.
O sa caut si eu migdale la Kaufland.
La blender, cu putina apa sau chiar deloc (dar cu alune, migdale, nuci etc) se face unt de ... arahide, nuci etc. Ce pofta mi-am facut singura! 

Si n-am in casa sa-mi fac. 

18+
biaz29 spune:
Multumesc fetelor pentru raspunsul cu branza. Intre timp mi-am dat seama ca amm aces la internet si am googalit.
Gata pauza. Fug si eu la bucatarie din nou.
18+
raluk16 spune:
am cautat acum pe net si am vazut aparatul. Intr-adevar pentru soia asa e mult mai usor ![]()
13+