Burtici fericite de septembrie-octombrie (43)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns moni_iulia spune:

Citat:
citat din mesajul lui unombun

moniiulia,ma bagasi la pareri.Cind a fost sarcina mea mica,de citeva saptamini,tata,cu care stau in casa,a facut zona zoster.Cum eu stiam ca nu se ia,am stat cumintica.Acum ce sa inteleg,ca e o problema??

Stai linistita ca daca n-ai luat chiar nu-i nicio problema.Si se ia doar daca n-ai facut varicela.
Eu nu stau cu mama, dar am stat in ultimile zile impreuna si de fapt eu sunt foarte suparata ca nu-i ea apta sa ma doftoriceasca pe mine.A incercat sotul ceva, dar nu-i iese de fiecare data (vroiam cartofi prajiti cu usturoi verde pe care-l luasem de la tara si el a facut cu d-ala de cumparat care se inverzeste)si eu nu vreau sa comentez ca poate nu mai face.

Iulia 15+ cu

Mergi la inceput

Eu am eco morfo la 22 sapt si 5 zile. Asa a calculat dr mea la 12 sapt si mi-a zis s-o fac in jur de 05.06 asa ca nu cred ca-i pb.
Febra n-am facut si sper sa nu fac o sa-mi trimit "sonda" dupa paracetamol.Eu trebuia sa lucrez maine si poimaine ca vineri am TT si mi-am luat liber(apropo, voi va luati cele 16 ore?!), dar m-am hotarat sa stau acasa pana luni. O sa-mi sun sefu' maine sa vad cum reactioneaza.

Iulia 15+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaG spune:

Moni
Paracetamol poti sa iei si ca sa te simti ceva mai bine, chiar daca nu ai febra: jumatate de pastila dimineata si jumatate seara. Iti mai ia din durerea de cap si face raceala mai suportabila si poti sa lupti mai usor cu raceala fara sa te faca praf.
Altfel: ceai, apa, compot nu prea conteaza ce anume dar bea cantitati industriale - dilueaza mucozitatile si te simti ceva mai omeneste (si, desigur, faci carare catre baie, dar asta e deja batatorita de la sarcina).
Si, in rest, profita si pune lumea sa se invarta in jurul tau ca esti gravida si racita si meriti

Maria
Alex (5 mai 2004) si BB nou 11+
http://cealalta-realitate.blogspot.com/
http://www.copaculdehartie.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unombun spune:

cine mai stie daca a facut varicela sau nu,acum.Cind ma duc acasa o sa ma uit pe fisa medicala,pe care o am tocmai de la gradinita.Adica tata n-a facut la viata lui varicela de facu zona-zoster?
Acum stau cu frica sa nu fie vreo malformatie fetala .Cum zic barbatului,parintilor,socrilor,chestiunea asta?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui unombun

cine mai stie daca a facut varicela sau nu,acum.Cind ma duc acasa o sa ma uit pe fisa medicala,pe care o am tocmai de la gradinita.Adica tata n-a facut la viata lui varicela de facu zona-zoster?
Acum stau cu frica sa nu fie vreo malformatie fetala .Cum zic barbatului,parintilor,socrilor,chestiunea asta?

De ce te panichezi fara motiv?! Daca tu n-ai facut inca inseamna ca n-ai luat si atunci bebe de unde sa aiba?
Stii ce i-au spus aseara la infectioase mamei? Ca sunt atatia microbi mult mai periculosi in jurul nostru(in mijloacele de transport in comun ,la coada la paine...) pe care nu-i constientizam si de care nu ne panicam...
Am o colega insarcinata care mai are un copil la gradinita. Ea ce sa mai faca , sa tina distanta fata de copil gandindu-se ca poate fi purtatorul unui virus?!
Parca trebuia sa fim optimiste,nu?!

Maria, multumesc!
Iulia 15+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns selen80 spune:

Fetelor, eu am citit undeva ca zona zoster nu este periculoasa in sarcina....cred ca chiar aici, pe dc....imi pare rau ca nu vin si cu linkul de rigoare, dar promit sa-l caut si revin....

20+ cu ursuletzul nostru

nunta
9 luni

Mergi la inceput

selen,daca poti,iti ramin indatorata.Am venit de la serviciu,i-am luat pe ai mei pe sus,ca din cauza lor e posibil sa nasc copil cu probleme,iti dai seama cu parintii cum e sa faci asa,sunt speriata,ce mai.A inceput sa ma doara burta..Tata a zis ca toata viata o ssa se simta vinovat,na,...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns selen80 spune:

uite ce am gasit:
http://www.desprecopii.com/info.asp?id=1195

dar nu e chiar cum imi aduceam eu aminte, se pare ca deja intervine sindromul "neuronului singuratic" la gravide

20+ cu ursuletzul nostru

nunta
9 luni

Mergi la inceput

aveam fisa medicala din cresa,gradinita si am cautat-o- am facut la 2 ani varicela.Ce e ciudat,ca am facut zona zoster la 14 ani,cu toata varicela facuta anterior si pentru care trebuia sa fiu imunizata(?)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaG spune:

sa ma bag iar ca musca in lapte: io am avut bunica, si am momentan un unchi, care a avut, respectiv are, zona zoster. Toata copilaria mea am stat la bunici si dormeam cu bunica. Nu comentez acum inconstienta cuiva. Vreau doar sa spun ca n-am avut nimic niciodata.

Maria
Alex (5 mai 2004) si BB nou 11+
http://cealalta-realitate.blogspot.com/
http://www.copaculdehartie.ro/

Mergi la inceput