Burtici fericite de septembrie-octombrie (43)
Raspunsuri - Pagina 13
loremunteanu spune:
Hristos a inviat! Paste fericit! Sa aveti zile frumoase alaturi de familie!
Loredana
16+
Roni-Cristian
08.02.2007
unombun spune:
chestiunea asta cu calciul care da contractii s-a scris in atitea rinduri ca ma mir ca nu se cunoaste.De aceea elevitul si centrum materna au continut mai scazut de calciu,mg,minerale si vitamine,pentru ca la o gravida nu se da cantitatea ca la un om in afara sarcinii.Ar fi trebuit sa fie ceva elementar pentru un medic,pacat..
adimercedes spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui mary_07 Hristos a Inviat! ![]() ![]() deci nu pot sa cred.....dr. meu ginecolog mi-a recomandat ultima data cand am fost la el calciu cu D3 n-am intrebat de ce....l-am luat dupa cateva zile,dar o perioada scurta,nici o saptamana...si acum ca stau bine si ma gandesc aproape in fiecare zi aveam dureri de burta![]() de cand nu l-am mai luat,nu am mai prea avut,decat cand faceam efort . OOffff....![]() ![]() Poze cu noi http://mely-2007.hi5.com Melania, de Alexandru (2 noiembrie 2007)si 19+, cu -Alexandra![]() |
Mary, mie la sarcina trecuta mi-a prescris ginecologul meu calciu pt ca aveam probleme fff mari cu crampele musculare (efectiv mi se faceau muschii nod noaptea si ma urcam pe pereti de durere, ma trezeam urland!). Dar asta doar in trim 3, cand au inceput problemele si am luat combinatie de Ca+Mg. La noi aportul zilnic de calciu in sarcina e recomandat sa fie 840-1000mg/zi (2 portii din 250ml lapte / 250ml bautura de soia fortificata cu calciu / 40g (2 felii) branza / 200g iaurt). Dar nu se mentioneaza de aport de calciu. Aici medicii nu prea dau vitamine, decat in caz de carente clar stabilite. Altfel, ti se sugereaza sa iei totul din mancare.
Pot intelege de ce ti-a recomandat Ca si D3, dar nu pot intelege de ce ti-a prescris pastile in loc sa te trimita in parc cu o cutie de lapte sau niste felii de branza, mai ales ca la voi a venit primavara!!! Chiar asa, de ce ti-a dat medicul calciu???
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
Povestea obtinerii primei sarcini
Lisa 01.10.2007
Samburel' 17.10.2009
mary_07 spune:
Adi,
...nu stiu..ii spusesem ca mai am din cand in cand dureri de burta si mi-a zis ca e din cauza ligamentelor care se intind si ca sa ma mai astept la ele si din cauza ca uterul e taiat si acum,cum se intinde..doare
Apoi m-a intrebat de multe alte simptome,dar i-am zis ca nu le am si chiar m-a laudat...
Poze cu noi
http://mely-2007.hi5.com
Melania,
de Alexandru (2 noiembrie 2007)
si
19+, cu
-Alexandra
adimercedes spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui mary_07 Adi, ![]() ...nu stiu..ii spusesem ca mai am din cand in cand dureri de burta si mi-a zis ca e din cauza ligamentelor care se intind si ca sa ma mai astept la ele si din cauza ca uterul e taiat si acum,cum se intinde..doareApoi m-a intrebat de multe alte simptome,dar i-am zis ca nu le am si chiar m-a laudat... Poze cu noi http://mely-2007.hi5.com Melania, de Alexandru (2 noiembrie 2007)si 19+, cu -Alexandra![]() |
Mary, offf, nu stiu ce sa iti spun. Bine ca le-ai oprit. Adevarul e ca sunt persoane care nu au nimic daca iau si altele la care apar tot felul de simptome ciudate, contractii, dureri etc. Daca la tine au aparut probleme, mai bine ca ai intrerupt. Musai sa vb cu medicul si sa ii zici ca nu te-ai simtit bine cu ele si a trebuie sa intrerupi.
Dar sincer, o sa fii de o mie de oci mai castigata daca te duci afara 1/2h pe zi si mananci cateva felii de banza in plus!!! SI garantat nu da dureri de burta sau contractii
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
Povestea obtinerii primei sarcini
Lisa 01.10.2007
Samburel' 17.10.2009
THEA22 spune:
HRISTOS A INVIAT!Sa dea bunul Dumnezeu sa ne putem duce sarcina la bun sfarsit si sa ne tinem in brate copilasii sanatosi! Sa ne imbracam casele in Lumina! Iubirea a biruit moartea!
THEA22
17+ cu'
'Matei Alexandru
"http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=ANA&year=2009&month=9&day=28&babycount=1"
cristina_ana spune:
Adimercedes, pentru crampele musculare eu stiu ca se ia magneziu fara calciu (aici exista MagneB6). Si eu am avut probleme in sarcinile trecute cu carceii. Mi se puneau noaptea la picioare si era crunt.
Mary, foarte bine ca ai intrerupr calciul. Poti lua Elevit, sau asa cum a zis Adimercedes, e deajuns sa ai o alimentatie echilibrata.
Mai fetelor, am tot vazut ca voi puneti durerile de burta ca la ciclu pe seama intinderii ligamentelor. Eu va zic foarte sigur, ca durerile astea ca la ciclu nu sunt normale, si reprezinta contractii ale uterului. Intinderile de ligamente sunt mai mult ca niste intepaturi, mici jene, dureri de scurta durata. Aveti grija sa nu tratati contractiile cu indiferenta, ca nu e de gluma.
Iulia, nu ai mai intrat! Sper sa esti bine!!!!! Mai da-ne un semn cand poti!
Mangagirl, si eu tot lenesa am fost de sarbatori. Exact ca tine, doar oua rosii am facut!!! Dar in mod sigur e primul si ultimul an cand prestez asa ceva. Am murdarit tot in jur, oale, farfurii, aragazul, nu va zic cum aratam pe maini!!! Eram toate culorile, cu greu s-a luat! SI au iesit si nasol tare, in degrade si crapate!
Eu maine plec la Brasov si o sa il las pe Andrei toata saptamana la parintii mei. O sa stau si eu vreo doua zile pana se acomodeaza pititcul, asa ca sa nu ma dati disparuta!![]()
Noi am petrecut foarte bine ieri si azi (pana acum). Ieri am fost la circ si apoi in parc la o terasa sa papam pizza. Si azi tot in parc, in Cismigiu. M-am simtit super! Tati l-a dus pe ANdrei la biserica sa treaca pe sub masa vineri, apoi la impartasit sambata dimineata si azi-noapte la inviere. I-a placut pititcului tare de tot. Sa vezi ce incantat era cand saruta icoanele! SI vinul i-a placut mult!![]()
Cristina, mamica lui Andrei Eric (26.07.2007) si
18+ cu
( Emma Ioana
)
POZE
Roxxy80 spune:
Salutare si LA MULTI ANI, HRISTOS A INVIAT!!!
Noi am petrecut o frumoasa zi in familie, linistiti, cu muzica si rasete. Am mancat toti patru ca niste purcelusi. Azi am simtit miscarile piculinei pt prima data cu mana. pana acum le simteam doar intern. Mi se pare ca a inceput sa miste cu putintel mai multa putere.
Fetelor, Cristina are mare dreptate, durerile ca la ciclu inseamna contractii uterine. Sa aveti mare grija. Intinderea ligamentelor se simte altfel (nu prea sunt eu o mare priceputa sa explic cum).
Ma gandeam ca anul viitor de Paste piciulina va avea cam 7 luni si va participa si ea cu rasete si gangureli la atmosfera frumoasa de sarbatori. De abia astept sa-i vad pe amandoi copilasii mei impreuna cum isi primesc cadourile de Iepuras (prespun ca Matei i le va deschide si pe ale ei anul viitor
).
Va pupam
. Sa aveti distractie placuta in continuare.
Roxana, mami de printisor Matei iubit si drag (29.11.2007) si
cu piciulina roz
Maria 19+
devylla spune:
Hristos a inviat!
Eu am citit pe internet ca calciul este recomandat in sarcina...exact cat spunea si Adimercedes.Si aici iti este recomandat clar sa incerci sa te alimentezi corect.
Eu in sarcina trecuta n-am luat calciu si mi s-a facut dantura tandari...de unde am banuit ca am avut carente de calciu.Ceea ce pare a fi eronat(cica!)Insa de cand sunt insarcinata acum,pentru ca nu mananc/beau zilnic branzeturi/lapte sau alte alimente bogate in calciu...beau supliment pana la 600 mg pe zi(2 pastile a cate 300 mg,una dimineata,una seara)Eu n-am avut dureri,insa mi-au tot pus problema daca e ok sa beau calciu ca suplimet si daca nu afecteaza in vreun fel cresterea corecta a bebelinei.Pentru ca un surplus de calciu stiu ca nu ar fi recomandat.
"Bataia este rupta din rai...dar nici nu foloseste la nimic"
"Palmele nu sunt argumente tari,ba mai mult,nu rezolva nimic."
Jurnal de mogalneata
Japonia prin ochii unui amator
Sabina Y.
siwww.desprecopii.com/info.asp?id=1269" target="_blank"> Erika(31 august 2007)
lutoniana spune:
Buna dimineata si sper sa fi avut parte de sarbatori minunate 
In legatura cu calciul mie au inceput sa-mi cada niste bucatele finute dintr-o masea care era plombata si cuminte.
Mananc aproape zilnic branza dar am sa incerc sa mai beau si niste lapte cu toate ca gustul imi place dar stomacul meu il uraste.
Si aici esti indrumat sa faci aproape minuni din alimentatie si stiu ca se poate.
Chiar am citit in weekend ceva povesti de la nasterea unor bebelusi, aici pe forum si era o fata in Belgia daca nu ma insel care se chinuia sa-l convinga pe dr ca are "tot ce-i trebuie" pt o cezariana si ca vrea cezariana dar tot nu s-a lipit si a nascut natural.
Eu zic ca nu ar trebui dr astia de acasa sa se arunce asa imediat cu pumnul de pastile si operatia ...chiar daca este simpla.....
Dar mai au si ei de invatat probabil...nu stiu ce sa zic.
Va doresc numai bine si sananate bebelusilor.
Cea mai fericita
19 + cu