Mamici recunoscatoare de Nov.Dec2009(12)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns krelia spune:

Pirelia, hai ca sciue eu imedait ce vb cu tzacanita mea de dr de fam, bine?
Paste fericit si sa te intorci cu bine din mini-vacanta!

chiar asa, Alina..ia zii...pana la urma cine ia aia 85% din salariu? Si ce anume tb sa facem concret ca sa ii primim (ma refer la hartzogaraie & Co.)..ca au zis la un mom. dat si astia pe la stiri...da' io-s mai blonda in maduva oaselor..si, puii mei...n-am prea inteles f bine...

krelia 9+
tzutzupida noastra creste si pozeaza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miramar spune:

Eu chiar nu mai inteleg nimic cu rezultatele astea. M-am lamurit cu IgG - daca e sub 4 e ok. Dar niciunde pe net n-am vazut ca rezultatul la IgM ar trebui sa apara altfel decat negativ (sau pozitiv). De ce la mine zice ca e normal <3????

E clar ma duc din nou ka alt laborator sa repet analiza ca nu ma linistesc altfel nici daca-mi spune la gineco ca e bine.

9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monis5 spune:

Eu stiu ca e optional, daca vrei cei 6 mil (daca ai un salariu vai de mama lui) sau 85% din salariul tau net incasat pe ultimele 12 luni. Pentru cei 85% trebuie depusa o adeverinta tip pe care o completeaza angajatorul (repet - salariile nete incasate in ultimele 12 luni inainte de nasterea copilului).

monis 11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alunelsialbinutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui myrella_21

alina ....sari cu un colac de salvare....a fost sotul meu si a intrebat la biroul unde se calculeaza maternitatea astea cu 85 5 vreau sa zic....

si a zis asa ca daca cei de la firma dau un concediu fara plata o perioada angajatii acolo se considera ca nu ai luat nici un ban si nu s-a cotizat la stat deci nu poti sa iei bani in maternitate pe perioada aceea....daca te da in somaj atunci da ca se considera contributie....

tot nu m-ati lamurit cei 8 mil le ia oricine din tara asta?? sau doar cei care au muncit ?

8+

Pai sa nu te bage in concediu fara plata, ca atunci da ai o problema. Desi concediul fara plata poate fi anulat prin concediu medical, pe care sunt obligati sa ti-l bage in plata, e dreptul tau de asigurat, nu numai de gravidoasa.

Asa ca tot ai un as in maneca. Incearca sa linistita ca nu o sa fie atat de negru. Singura situatie in care nu ai ce face este falimentarea firmei. Nici macar postul tau nu poate sa il desfiinteze asa usor in perioada cat esti

Alina mamica lui Bradut cel vesel si voinic (08.07.2004)
si 9+
poveste Bradut
bebe surpriza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pirelia spune:

Krelia, multmesc de urari.

Indemnizatia pentru crestere copil este de 600 lei minim sau 85% pentru mamele cu venituri mai mari. Daca netul salariului tau este mai mare de 600 de lei optezi pentru cei 85% din venitul tau. Pe formularul tipizat pe care il completezi la Directia de Asistenta Sociala de la primarie trebuie sa ai grija sa bifezi corespunzator. Si mai trebuie o adeverinta de la serviciul tau cu venitul tau pe ultimele 12 luni de dinainte de nasterea copilului. Acest formular cu actele atasate in copii si cu decizia de suspendare a contractului individual de munca se depun dupa ce sau implinit cele 42 de zile de lauzie.

Viitoare mamica in culmea fericirii 5+ (7+)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns krelia spune:

gata, am vorbit.

DECI - Utrogestanul se da gratuit!!!!

mi-a zis ca ii trebuie o adeverinta de la dr. ginecolog cum ca am nevoie de Utrogestan si ca ea, in fiecare luna, imi va elibera reteta gratuita, ca sa le pot lua de la farmacie.

Despre vitamine mi-a zis ca nu sunt..nici compe'...nici gratu'...

hai ca m-am lamurit si cu aia 85%, sar'na!

krelia 9+
tzutzupida noastra creste si pozeaza

Mergi la inceput

Simina, ai raspunsul final pe PM. Iti tin pumnii

Luati-ma incet, ca eu in timp ce va scriu aici am intalnire cu diverse persoane de pe aici.

Stati sa cetesc din urma sau reformulati una dintre voi

si 9+
poveste Bradut
bebe surpriza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simina_kin spune:

Alunelulee .Aleg prima varianta..adik ex

9+

Mariana

Mazarica

Mergi la inceput

Ok, succes.
Eu ti-am dat si var II ca sa stii cum stai si ce ai de facut

Citat:
citat din mesajul lui simina_kin

Alunelulee .Aleg prima varianta..adik ex

9+

Mariana

Mazarica

si 9+
poveste Bradut
bebe surpriza

Mergi la inceput

Io-te aici la fata extras din OUG 148/2005 actualizata (protectia maternitatii in Romanica) si OUG 28/2009 (somajul tehnic pentru Mirella)

"modificarea normelor de aplicare a OUG nr. 148/2005 vine ca urmare a adoptarii Legii nr. 257/2008, care a stabilit ca "incepand cu data de 1 ianuarie 2009, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani, precum si de o indemnizatie lunara in cuantum de 600 lei sau, optional, in cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni."

Aceste prevederi se vor aplica si persoanelor care se afla in plata la data intrarii in vigoare a Legii nr. 257/2008.

Potrivit art. 1, alin. (1) din O.U.G. nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, persoanele care, in anul anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani, precum si de o indemnizatie lunara.

Mentionam ca cele 12 luni pot fi constituite integral si din perioadele in care persoanele s-au aflat in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:

b) au beneficiat de indemnizatie de somaj;

In conformitate cu prevederile art 1 din OUG nr. 28/2009 privind reglementarea unor masuri de protectie sociala:
(1) Prin derogare de la dispozitiile art. 39 alin. (1) din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru persoanele care se incadreaza in una dintre situatiile prevazute la art. 17 din Legea nr. 76/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, pana la data de 31 decembrie 2009, perioada de acordare a indemnizatiei de somaj, stabilita in conditiile legii, se prelungeste cu 3 luni.

2. Perioada in care primiti indemnizatie de somaj este perioada asimilata pentru conditia de a primi indemnizatie pentru CCC".

si 9+
poveste Bradut
bebe surpriza

Mergi la inceput