Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie2009(115)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anca_nicolae spune:

Mesaj de la Oliska:

"Am nascut f repede. Suntem bine."

BRAVOOOOOOOO!!!

38+ si fratiorii mai mari Veronica 11 ani, Tudor 8 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Raaluca

AYLA21, multumim pentru articolul cu sindromul mortii subite la bebelus.
Recunosc ca in prima noapte acasa cu Lena, dupa atatea ore de nesomn + frica de a ramane cu un bebe atat de mic m-a cuprins groaza si nu am putut sa o las in patutul ei ca tot verificam daca respira. Ma gandisem ca orice apare sun la 112 (nu puteam sa definesc acel ORICE)
Am atipit cu ea in brate, stand in fund in patul nostru ...

acum m-am mai obisnuit ... dar tot mai verific din cand in cand (noaptea ) daca respira ...

Plimbare placuta!

Raluca mamica de Lena

Eu am detector de apnee, ca fara mai sa nu ne lase dr acasa, si tot o verificam noaptea, mai ales cand nu se trezea la ora fixa, alergam intr-un suflet sa vad, respira, si mai sinistru, o pipaiam sa vad daca e... rece.
Si sa nu crezi ca acum sunt linistita? Doar ca in timp incep sa inteleg ca nu sunt chiar din portelan astia mici, si nu e Luana atat de extrem de fragila cum o credeam. Dar cum poti sa iti imaginezi ca e un bebe mic si moale de 1,160 kg? Cine ma poate acuza de paranoia cand am piedut deja un copil. Eram in stare ca tine, sa dorm in fund langa patul ei, si tot nu aveam siguranta asta. Cred ca daca nu era mama zilele alea cu mine ajungeam la nebuni de frica sa nu moara copilul meu in somn. Si pe mine foarte mult m-a ajutat credinta in Dumnezeu. Eu am acceptat ca Dumnezeu decide cand incepe si cand se termina o viata, ca El a decis ca Alma sa moara si tot El i-a dat Luanei sansa sa traiasca. Asa ca ma rugam necontenit pt siguranta ei. Si ma rog zilnic, si-I multumesc, asa I-am promis.

God took the strength of a mountain,the majesty of a tree,the warmth of a summer sun,the calm of a quiet sea,the generous soul of nature,the comforting arm of night,the wisdom of the ages,the power of the eagle's flight,the joy of a morning in spring,the faith of a mustard seed,the patience of eternity,the depth of a family need.Then God combined these qualities,when there was nothing more to add,he knew His masterpiece was complete.And so,He gave him to me.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ayla21

Citat:
citat din mesajul lui chatonel
urmatorul puseu de crestere e pe la 6 saptamini

Zi-mi te rog mai multe despre puseurile astea. Cand sunt si ce se intampla, am impresia ca stii mai multe decat mine, si la voi oricum se merge pe alta idee, eu afla multe de la sora mea, si ma minunez cateodata. Thanx!

God took the strength of a mountain,the majesty of a tree,the warmth of a summer sun,the calm of a quiet sea,the generous soul of nature,the comforting arm of night,the wisdom of the ages,the power of the eagle's flight,the joy of a morning in spring,the faith of a mustard seed,the patience of eternity,the depth of a family need.Then God combined these qualities,when there was nothing more to add,he knew His masterpiece was complete.And so,He gave him to me.

puseurile de crestere sint perioade in care bebele creste si ia in greutate intr-un mod mai important decit de obicei; sint citeva f cunoscute: la 2/3 saptamini, la 6 sapt si la 3 luni. Aceste puseuri il fac sa ceara "suplimentari" nutritionale, ca sa poata face fata. Deci bebele cere sa suga mai des, ceea ce poate aduce un vint de panica la mami, care nu stie daca laptele ei "nu mai e bun" sau daca "nu mai e lapte" etc, etc. De fapt, totul este mult mai simplu daca ne ascultam instinctele si il punem la sin pe BB atunci cind cere. Asa productia de lapte se va regla in mod natural, pe cind daca ii vom da supliment lui BB organismul mamei nu are cum sa receptioneze "cererea" crescuta in lapte a lui BB.
In mod normal "oferta" se regleaza dupa "cerere" in citeva zile si BB va primi laptele de care are nevoie.
pup fetele

Filles du Sud cu Izia, famille Dragoon

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui anca_nicolae

Mesaj de la Oliska:

Felicitari!
Asteptam detalii!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui chatonel
puseurile de crestere sint perioade in care bebele creste si ia in greutate intr-un mod mai important decit de obicei; sint citeva f cunoscute: la 2/3 saptamini, la 6 sapt si la 3 luni. Aceste puseuri il fac sa ceara "suplimentari" nutritionale, ca sa poata face fata. Deci bebele cere sa suga mai des, ceea ce poate aduce un vint de panica la mami, care nu stie daca laptele ei "nu mai e bun" sau daca "nu mai e lapte" etc, etc. De fapt, totul este mult mai simplu daca ne ascultam instinctele si il punem la sin pe BB atunci cind cere. Asa productia de lapte se va regla in mod natural, pe cind daca ii vom da supliment lui BB organismul mamei nu are cum sa receptioneze "cererea" crescuta in lapte a lui BB.
In mod normal "oferta" se regleaza dupa "cerere" in citeva zile si BB va primi laptele de care are nevoie.
pup fetele

Toulouse, la ville rose

Multumesc Chatonel
Io intreb ca mie toti mi-au spua (si la neonato, si pediatrul dupa) ca dupa ce ajungem la DPN va avea un puseu si asa a fost. Iar dupa 3 kg iar a inceput sa pape spectaculos, ca am patit ca Gigelica. Maraia si nu era satula si nu stiam ce are. Asa ca dupa ce a golit ea sanii am incercat sa mulg, si nimic. Si am trecut iar pe Galactogil.

Si cu crestera in cm/g cum e? E o regula?
Adica nu ma refer la ritmul standard de crestere, ci cand cresc in greutate mai mult, cand in cm? Sau nu e o regula?

Mergi la inceput

nu stiu daca e sau nu vrei regula privind cresterea in cm si cea in g/kg... am doar tabelele de crestere, iaca

http://www.doctissimo.fr/html/grossesse/croissance/index_croissance.htm

si aici tabelele de luare in greutate ale OMS la copiii alaptati, cu diferente pe sex:

http://www.who.int/childgrowth/standards/weight_for_age/en/index.html

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui anca_nicolae

Mesaj de la Oliska:

BRAVOOOOOOOO!!!

38+ si fratiorii mai mari Veronica 11 ani, Tudor 8 ani

felicitari, olishka!! sa fie puiul papacios si necolicios

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryV spune:

Buna seara fetelor!Felicitari mamicilor care isi tin ghioceii in brate deja si mult curaj burticilor care sunt pe ultima suta de metri.
Intre spital,injectii si perfuzii,am reusit si eu sa intru putin pe la voi si sa va anunt ca am nascut pe 4 aprilie ,cezariana , la 37 saptamani si 3 zile,un ingeras mic de 2600 g Erin Alexandru,scor Apgar 9 care imi da putere zi de zi sa lupt mai departe cu complicatiile cezarienei.
Va pupik dulce si daca ma lamuresc ce si cum, pun si eu niste pozici.Pana atunci

Lory 35+ Erin Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryV spune:

Am uitat sa schimbam semnatura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raaluca spune:

OLISHKA< BRAVOOOOOO!

CHATONEL,multumim ptr. informatii. Si eu sunt adepta "exclusiv natural si la cerere"

LORYV felicitari pentru ERIN!!!
EU sunt cam pe dinafara dar nu stiu despre ce complicatii la cezariana vorbesti. Ai avut probleme dupa operatie ??? Scuze daca ai scris despre asta si nu am apucat sa citesc ...
Sper ca acum esti bine!

Raluca mami de Lena

Mergi la inceput