Cauzele opririi din ev.a sarcinii (Leiden+MTHFR) 5
Raspunsuri - Pagina 13
mihaele spune:
Dragele mele lamuritima si pe mine daca stiti am facut in zi 2 de cm DHEAS,Testosteron liber .si 17 OH Progesteron care este valoare mai mare decat trebuie stiti ceva de acest 17 OH progesteron? Va pupacesc pe toate
profa spune:
miki,cred ca iar sunt problemutze pe forum,am vazut ca mi-ai scris aseara,dar abia acum a aparut...Vreau sa-ti spun ca eu nu m-am ingrasat nici macar un gram,si iau si vitamine,am facut si stimulare cu Puregon,luna trecuta am luat si progesteron destul de mult,ca vroiam sa-mi intarzii putin CM,sa nu nimeresc cu monitorizarea chiar de Pasti,si nu am avut probl. cu ingrasatul.Ba dimpotriva,inainte de Pasti,am inceput sa mai reduc,n-am mai mancat seara,am mai taiat din cioco si dulciuri si am dat jos 2kg(din pacate,dupa Pasti,unul l-am pus la loc...!)A,si am uitat sa spun,ca mai iau si vitamina C,(Cetebe),2/zi,pt.ca e tonic vascular in primul rand ,si am citit un studiu in care ziceau ca ar stimula fertilitatea.Acuma...ramane de vazut!
profa spune:
mihaele,nu stiu nimic despre 17 hidroxiprogesteron,am mai citit undeva despre el,dar nu-mi mai amintesc,o sa mai caut ,si o sa-ti spun.Eu faceam progesteronul seric.O sa caut care e diferenta.
Nu stiu despre efectul posibil cancerigen al B12,ideea e ca il putem doza,eu mi-am facut dozarea,si,in timp ce luam 1g/zi, am avut val. 400 si ceva,limitele fiind intre 300 si 900, asa ca nu cred ca ,deocamdata,poate fi vorba de exces.La ginseng-royal jelly,am vazut ca scria pe prospect sa se evite in timpul sarcinii.Mie cred ca mi-a ajutat ginseng-ul la cresterea endometrului,pt. ca si data trecuta cand am luat,si acum,am avut endometrul mai bun decat oricand.Dar de maine nu mai iau.N-am inceput inca heparina,o sa incep sa iau de azi,ca aseara am luat destul de tarziu rezultatul de la hemoleucograma,si nu m-am mai dus pana la farmacie.
mihaele spune:
Profa multumesc din suflet eu am fost la endocrinolog cel care mai recomandat aceste analize si mai zis ca nu influenteaza sarcian sau nu din cauza lui nu am reusit iar dupa 2 minuta ma intreaba ce face noi cu OH progesteronul asta. Nu stiu ce sa mai zic si ce sa mai cred. Ati multumes frumos si bafta sa vian bebe cat mai repede cu putinta la toate felele
mcrissa spune:
profa de azi te apuci de clexane?tin pumnii sa fie bebe luna asta.tu cand faci testul?poate facem amandoua odata.
io ma uit la Clexane ca la bomboane, dar am hotarat cu dr-ul ca ma apuc de ele doar dupa ce se confirma ecografic ca sarcina este in uter.
Puisori
www.tickercentral.com/view/aat9/1.png" target="_blank"> Dorinta
Cristina, mamica de doi ingerasi in ceruri
Fericiti cei ce plâng, caci aceia se vor mângâia
profa spune:
mcrissa,da,de azi, ma apuc,dar nu de clexane,ci de Fragmin 2500,e tot heparina fractionata cu masa moleculara mica,ca si Clexane,L-am intrebat pe gine care e diferenta intre cele 2,mi-a zis ca nu e vreo diferenta semnificativa,dar ca ei,aici la Timisoara,au experienta cu Fragmin.Mi-a mai zis ca la Clexane exista mai multe variante de dozare,si ca in general,la trat.cu clexane se fac evaluari periodice ale analizelor,si se impune reglarea dozei.Acuma,nu stiu de ce la Fragmin nu se impune asta?!?ca lasarcimn cealalta cu Fragmin,si eu imi faceam anal. initial la 2 sapt,apoi la o luna...
Am decis ,si l-am convins pe dr. sa iau de la inceput heparina,pt, ca am vazut ca la fetele care fac fiv prin europa intra in protocolul obligatoriu imediat dupa ET,heparina,indiferent daca au sau nu probl. de coagulare.initial dr. a zis ca nu crede ca e nevoie,dar eu am insistat,si probabil ca nici el bu-si mai asuma riscul,ca deja am pierdut 4 sarcini!Iar la ultimele 2 sarcini,pana sa se vada in uter sarcina,deja era compromisa,si mi-a zis si el ca e posibil(evident,nu e sigur!)sa fi fost microtromboze care sa fi impiedicat dezvoltarea normala.Am facut joi,seara Pregnyl,sambata am avut ovulatia,asa ca testul,nu stiu cand sa il fac...ma gandesc ca luni,4 mai as putea sa incerc o Bhcg,si daca e,bine,daca nu,voi opri heparina.Uaaau,ce fain ar fi sa ne facem testele amandoua odata si sa fie si pozitive...
Looana spune:
Eu merg azi in tara ,as vrea sa i-mi fac citeva provizi de la farmacie si de la farmacile naturiste.Va rog sa ma ajutati sa-mi fac o lista ,ma gindeam ca Ginseng,Laptisor de Matca,Brinca Ursului,Vitamina C si as vrea sa iau si Heparina,dar inca nu stiu prea multe despre ea.
Heparina se da numai cu reteta?vad ca e buna pt singe,eu iau numai aspirina protect AS 100 tot pt singe...mentionez ca am circulatia singelui proasta si se se coaguleaza singele meu .Acuma la fiv nu mi-au dat nimica pt singe decit dupa transfer sa iau Aspirina AS 100 care nu cred ca a fost suficienta pt mine,med mi-a zic ca in cazul in care am test beta-hcg i-mi va injectabil pt singe ,desi cred ca era mai bine daca i-mi dadea ceva preventiv stii ca are un rol important si singele dupa transfer.
Totodata am in plan sa merg si la un medic naturist deoarece am mare retinere de apa si am umflate picioarele fara sa fac mai nimica decit micile treburi prin casa.
Miki si fetele care stiu va rog ajutati-ma cu o lista(ceaiuri ,tincturi,medicamente) ca sa am ceva rezerve in acasa.
Looana
danny1 spune:
mltam, fetelor.B6 am gasit.eu iau de la sicovit, de 250mg.am inteles prost?ca eu stiam ca tre sa iau 500mg.si iau de 2 sapt.voi sapa dupa B12.
de ingrasat, nu m-am ingrasat.e adev ca le iau inainte de masa, cam intotdeauna.si eu ma simt mai bine.mai enegica, psihicu e sus....deci, sunt ok.dimpotriva, reusesc sa tin o mini cura de slabire,iupiiiiii.hihihihiiiii.
dar, nu pot lua dipiridamol pt circulatie si trombo.ma doare capu-e efect advers.
mami de Amira, premiata cu argint la concursul de dans
mcrissa spune:
danny am gasit si eu B6 de la sicovit, dar mi se pare doza mult prea mare, este de 10 ori mai mare decat doza recoamndata pentru probleme de trombofilie si de 100 de ori mai mare decat doza zilnica recomandata.
uite mai jos un tabel dat de un dr cu dozele recoamndate pentru probleme ca ale noastre:
http://www.fvleiden.org/ask/51.html
Looana eu nu le am deloc cu naturistele,imi pare rau ca nu te pot ajuta.Clexane se da si fara reteta,am cumparat eu.
profa pai chiar ca suntem aproape in aceeasi zi.la mine sambata dimineata foliculul avea 19, iar luni cand am fost la eco se sparsese si se vedea corpul galben.eu cred ca pe 11 mai fac un test, ar fi cam 2 saptamani de la ovu.
Puisori
www.tickercentral.com/view/aat9/1.png" target="_blank"> Dorinta
Cristina, mamica de doi ingerasi in ceruri
Fericiti cei ce plâng, caci aceia se vor mângâia
Looana spune:
mcrissa am sa cumpar de la farmacie ,pe ce perioada se ia si in ce cantitate pe zi.
Eu in urma cu 5 ani am facut niste analize si de atunci mi-a zis medicul ca in cazul unei sarcini sa iau Aspirina Protect AS100 si tot atunci am fost la un medic pt vene ca aveam singe cuagolat pe vene si mi-a facut injectabil direct in vena unde era singele cuagulat si dupa care a spart usor si a scos singele acela afara si o saptamana am purtat ciorapi aceia speciali.
Acuma iar am vase de singe pe piciaore .Inainte de fiv am vrut sa merg la un endocriolog sa fac si singele si med.gineocolog a zis ca nu trebuie sa fac nimica pt singe ca stiu medici care i-mi vor face Fiv-ul daca e nevoie de ceva...iar ei au zis ca i-mi va da ceva injectabil numai dupa ce am test pozitiv de la fiv,asa ca am vazut ca sunt fete care fac prin europa fiv dar nu toti medici dau asa ceva.Eu chiar am pierdut o sarcina natural obtinuta si med.gineocolog mia dat prea tirziu aspirina AS100 cind sa uitat in urma pe rezulatatele mele din ani trecuti legat de singe.Dupa peirderea a sarcini mi-a zis sa iau aspirina As100 dar intre timp nu am mai ramas si acuma sunt in scadere si cu rezerva ovariana...citeodata i-mi vine sa-i inpusc pe medici ,aici daca nu le ceri ei nu fac atitea analize ca si medici din tara.
Ce sa va zic eu pt fiv nu mi-au facut nici o analiza decit aceia pt Sida,Hepatita si nu mai stiu pt ce virusi atit mie cit si sotului, in rest nimica in plus decit am mai avut un singur rezultat de la med.ginecolog care mi-a facut in ziua a 4 a ciclului asta au fost singurele mele analize pt fiv.
Am luat si eu ginseng si royal jelle pe perioada stimulari pt Fiv si am avut un endometru destul de bun de 11,8 la ET.
Looana