Scoala 97 - Bucuresti
Sunt din Braila, lucrez in Bucuresti de cateva luni. Fetita mea a ramas deocamdata in Braila, cu bunicii, sa termine clasa a patra, insa vreau ca, incepand cu clasa a cincea, sa o aduc in Bucuresti.
Locuiesc in sectorul 4, pe Calea Vacaresti. Destul de aproape de casa se afla scolile 100 si 190. Urmeaza apoi, cam la jumatate de ora de mers pe jos (10 minute cu autobuzul), scoala 97. Ceva mai departe e scoala 79. Din cate-am inteles, ordinea - dupa rezultatele obtinute de copii la examene si olimpiade - ar fi cam asta: 79, 97, 190. Fetita mea invata acum la una din scolile bine cotate din Braila, e printre cei mai buni copii din clasa, are rezultate frumoase la concursuri si mi-ar parea rau sa nimereasca intr-o scoala/clasa slaba si sa se piarda.
Am vorbit deja la scoala 97 si se pare ca o vor inscrie fara probleme, insa, tinanad cont de faptul ca am optat pentru aceasta scoala bazandu-ma exclusiv pe informatiile gasite pe net, mi-ar fi de mare ajutor, pentru linistea mea sufleteasca, sa aflu direct de la parintii care au copii la scoala 97, daca:
- vor alege in continuare aceeasi scoala incepand cu clasa a cincea pentru copiii lor - cu alte cuvinte daca au fost multumiti pana acum;
- imi pot spune ceva despre profesorii care predau aici;
- sunt interesati de un program before-school pentru copiii de clasa a cincea care raman dimineata singuri acasa;
- am facut bine ca am optat pentru scoala 97 sau era mai bine sa incerc direct la 79? M-am cam ferit de scolile din centru, sper sa nu fi gresit.
Astept parerile voastre.
Sarbatori linistite tuturor.
Raspunsuri
grati.ela spune:
si eu m-am mutat din Braila in Bucuresti si am fetita in clasa a IV-a la scoala 190. E printre primii copii din scoala (raportat la rez la concursurile scolare) dar daca as avea de ales as alege in ordine 79, 97 si apoi 190. Daca iti este la indemana 97 este o superalegere. Zona este tare buna, nu stai cu grija... Va doresc sa va integrati usor.
mami de Ozi (22.05.99) si Tudorash (29.01.08)
http://www.flickr.com/photos/23738993@N08/
grati.ela spune:
Clasa Ozanei este o clasa buna; invatatoarea a lucrat peste medie la romana, destul de bine la mate. Partea pozitiva este ca nu a neglijat nici o materie.
lavi02 spune:
Am fetita la 97 dar e abia in clasa I; pana acum sunt multumita de scoala, imi place ca se lucreaza.
Incearca daca poti sa o inscrii la A sau la B, am observat ca sunt cele mai bune clase, cu cele mai bine cotate invatatoare si probabil se pastreaza asa si in gimnaziu.
radaver spune:
Va multumesc mult. Am rugat-o deja pe directoare sa o inscrie la o clasa buna, am luat (sa nu radeti) diplomele si carnetul de note la mine si i le-am aratat, vreau sa cer si o scrisoare de recomandare de la invatatoare, sper sa rezolv.
Ramane valabila in continuare intrebarea legata de before-school, poate e cineva interesat, sa ne unim fortele.
Pentru grati.ela: esti de mult in Bucuresti? Eu am terminat liceul in 1992, la Murgoci. S-ar putea sa ne stim, sau sa avem cunostinte comune (Braila nu-i chiar atat de mare).
grati.ela spune:
tot Murgoci dar 90...mate-fiz...sunt in Bucuresti din 2001.
radaver spune:
Hristos a inviat!
Revin cu o rugaminte adresata Gratielei: am intrat pe link-ul postat de tine si am vazut ca ai poze cu cei mici (sa-ti traiasca!) facute in 2008 in Paris. Vara asta vreau sa ajung in Belgia, la niste prieteni. De acolo vreau sa mergem 3-4 zile in Paris, in primul rand pentru Disney Land, pentru ca cea mica isi doreste asta de mult timp. N-am mai fost niciodata in Paris, m-am interesat si am aflat ca o solutie buna de cazare - curat si destul de ieftin - ar fi hotelurile Etap. Stii ceva despre ele? Poti sa-mi spui unde se poate manca la preturi rezonabile? Parca nu m-as duce la Mc Donalds, dar n-am nici bani de mai stiu eu ce restaurante. Am fost in Elvetia acum ceva timp, aveau un fel de autoserviri, se manca bine si ieftin, exista asa ceva si in Paris? Si as vrea sa te mai intreb, ce-as putea vedea intr-o zi sau doua cat imi raman dupa Disney Land? Nu vreau sa intru in muzee, e timpul prea scurt, dar as vrea sa vad orasul pe-afara, ca sa zic asa, si nu stiu cum sa fac. Imi inchipui ca distantele sunt destul de mari, am auzit c-ar fi niste curse speciale care fac un fel de tur al orasului, poti cobori unde vrei si poti lua autobuzul urmator in aceiasi bani, stii ceva despre asta?
Multumesc anticipat, sper sa citesti mesajul meu si sa ai timp sa raspunzi.
Veronica
grati.ela spune:
Veronica activeaza-ti PM-ul sau trimite-mi adresa ta de email pt a nu devia de la subiectul propus initial.
radaver spune:
Mi-am activat PM-ul! Cam greu, dar am reusit! Pana m-am prins despre ce-i vorba, pana m-am hotarat sa cer ajutor...
Maine ma duc la scoala, sa iau semnatura pe cererea de transfer. Tineti-mi pumnii! Nu cred sa fie probleme, dar tot am emotii. Doamne-ajuta sa fie bine si sa fi facut alegerea cea mai buna pentru copilul meu.
radaver spune:
Chiar nu este nimeni interesat de before-school la scoala 97? Cum va descurcati? Lasati copiii singuri acasa si-i trimiteti singuri la scoala, sau aveti bona? Chiar nu stiu ce sa fac.
gabib spune:
Ai vorbit cu dl. Dragusin? sau cu dra Cristina Nedelcu?
Pe dra Cristina o gasesti dupa amiaza (max. 18,30) la laboratorul de informatica de la parter.
Exista semi internat pentru cei de clasa a IV-a (generatia fiicei dlui Dragusin). E posibil sa organizeze before school in anul scolar viitor.
In zona functioneaza FasTracKids (str. Lanariei, zona Sincai), care are si program de before school; nu stiu insa amanunte legate de acest program.
Succes