Licurici de ianuarie-februarie 2009 (12)
Raspunsuri - Pagina 23
miereamara spune:
Crisspoliss vezi ca in usa nu se recomanda sucul si piureul de morcovi facut in casa din cauza de nitriti. Cica asta tb cumparat din comert.
Da o cautare pe google si te lamuresti ce si cum.
Si tot in usa stiam ca diversificarea se incepe cu cereale. Tie ti-a dat pediatra ta informatiile despre suc?
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
www.eklipsse.net/gallery/" target="_blank">FineArt gallery
miereamara spune:
Pentru ca astazi am avut ceva mai mult timp liber, am citit capitolele din odisee, capitolele pe parcursul carora am nascut (vreo trei ca m-am intins cat o placinta gratie sistemului american medical
). Si pentru ca demult mi-am dorit sa scriu un mesaj de multumire pentru sustinerea care mi-ati aratat-o atunci, dar din lipsa de timp am amanat, de fapt mesajul asta as fi vrut sa fie postat inainte de Sarbatorile de Pasti, dar cum niciodata nu e prea tarziu….
In primul rand vreau sa va multumesc tuturo pentru ca existati si ati avut o contributie importanta la farmecul celor 9 luni (in cazul meu vreo 10+
;). Uite cum a trecut timpul….
In al doilea rand vreau sa va rog sa ma iertati daca si cand v-am suparat cu gura mea mare
;)asta mi-i felul, spun omului in fata, cateodata prea direct…si dupa aceea imi pare rau. Dar asta sunt: ori ma iubesti ori ma urasti…oricum intentiile mele au fost bune, mai trebuie sa lucrez la maniere.
Asadar , in speranta ca nu voi uita pe nimeni,MULTUMESC:
Dalmei, mamica de licurici luptator, sa iti traiasca minunea Daria-Maria si sa creasca mare. Daria este un exemplu pentru noi, un pui de om cu o vointa cat un munte.
IuliaCris, mamica de frumusete Carla Maria, cea pe care am asteptat-o cu totii! Sper sa fie bine puiutza, si sa scapati repede de ham, ti-am admirat-o recent, e o dulcica. Iti multumesc mult pentru incurajarile de la nastere!
Cris 30, prietena mea draga, mamica de Daria Julia, care a vut o sarcina grea si o nastere usoara si care acum are o floricica de fetita, voinica si frumusica! Iti multumesc pentru sfaturile tale si pentru ca ti-ai facut intodeauna timp pentru mine.
Daiopri, mamica de Tudor si de motan
;, posturile tale m-au binedispus intotdeauana, esti o inspiratie pt mine si iti multumesc ca mi-ai descreti fruntea de atatea ori. Sper sa iasa testul de maine bine, ma gandesc frumos la tine!
Dark Bendis, scriitoarea mea favorite
;), mamica de Lachlan Marius, si posesoare de matze, zgatii catzaratoare, te citesc cu placere si te admir pentru tactul si rabdarea de care dai dovada. Ar trebui sa iau niste lectii de la tine
Ioana, mamica de Lucas si Mati, doua minuni de baieti si o minune de mamica, gata intodeauana sa ma ajute cu o vorba buna, m-a scos din depresia postnatala (yep, am avut si din aia
, si inca una rea de tot, plangeam de sarea camesa de pe mine). Iti multumesc mult de tot si promit sa imi fac mai mult timp sa vorbim! Te pup, esti un model pentru mine!
Andre-ea, mamica de Ilinca si de Tudor, copilasii tai sunt norocosi sa aiba o asemenea mama. As vrea sa te cunosc si in realitate.
IrinaC, mamica de Andrei Alexandru, minunatul doctor al odiseei noastre, intotdeauna on call, multa rabdare mai ai…cred ca o sa fii un medic minunat, sper sa fii ghiocelul care o sa faca primavera in coruptul system medical din Romania. Te admir foarte mult!
Aryia, mamica eroina, de Miguel Adriano, stim ca nu ai prea mult timp, dar chiar iti ducem dorul, ne mai aduceai cu picioarele pe pamant
;)
Rein, mamica de Calin Ioan, multumesc pentru cuvintele si incurajarile tale, inainte de nastere, cand rabdarea mea era la limita, ….sa stii ca ai avut dreptate…Aidan chiar recunoaste melodiile pe care I le puneam in burtica.
Lisa79, mamica de Ana ciufulita, petrecere frumoasa la botez si Casa de Piatra! Mi-au placut mult invitatiile! Sper sa vorbim cat de curand la telefon, stiu ca sunt restanta si la capitolul acesta.
Crisspolis, mamica de Victor Martin, te-am admirat pt determinarea cu care ai nascut natural, si felul in care iti respecti hotararile, ai un character tare ca piatra, Victoras trebuie sa fie mandru cu o asemenea mamica.
RoxanaZ, mamica de zana Eva si zmeu Patrick, iti multumesc pentru timpul pe care ni l-ai acordat, ne e dor de tine sit e vrem mai des pe la noi, sper ca totul este bine cu tine!
Billy-Billy, mamica de Ana-Maria cu ochi ca peruzeauza, am vazut ca nu ai mai intrat, sper ca nu esti suparata pe mine, imi cer iertare daca ti-am gresit cu ceva.
Leditia care s-a mutat in casa noua si care lipseste de la apel. David Christian este o minune in viata ta, stiu cat de mult ai luptat pentru acest copil!
Selene Bunny, mamica de Daria Nandini, sper din tot sufletul sa iasa soarele si la tine pe strada, si sa te impaci cu taticul Dariei.
Justme 25, mamica de Narcisa, treci mai des pe la noi!
Ciufik, mamica frumoasa de Andrei, intotdeauna am te-am admirat cat de relaxata esti!
Alina 1976, mamica de doua printese, Sabina si Ana, frumoase foc, multumim pentru ca iti faci timp si pentru noi, sfaturile tale intodeauana sunt appreciate.
Naty, mamica de zane, Nadia si Ioana, sper sa iti repari laptopul mai repede, ne este dor de tine!
Ada Coman, mamica de fetite Karina si Daria, intotdeauna cu o vorba buna pentru toate fetele!
Ira Liza, mamica de Eliza, cu posturile tale lungi si alambicate, dar cu niste retete minunate
;)
Szmonic, mamica de Agnes, cam rarut pe la noi, te asteptam cu drag mai des!
Tuchi 123, mamica de Bogdan, cu o sarcina grea, grea, dar cu o vointa de fier. Ai avut mult curaj mamico si acum ai o minune in brate.
DeliaFairais, mamica de David, te descurci minunat, te rog sa nu mai ai dubii, fiecare mamica e cea mai buna mamica pt puiul ei!
Alinuk, mamica de doi printi, Andrei si Teo, iti multumesc pentru materialele trimise, mi-au deschis noi orizonturi!
Mara95 cu voinicutul Andrei Stefan, sa o tineti tot asa.
Eli, mamica de Florence si Stefan, sedere placuta in Romania!
Iris2002, mamica de buburuze Nathalie si Francesca, imi lipsesc postarile tale, te rog fa-ti timp mai des si pentru noi!
Asparagus, mamica de Lucas, ai niste poze minunate. Felicitari sotului tau.
FlowerBee, mamica dulce si delicate de Alexia Maria, sper sa scapati de problem, ai o minune de fetita.
Micola, mamica de Alexandru, te admir pentru hotararea si determinarea cu care ai continuat alaptatul. Alexandru e norocos cu o asa mama.
Carmen Marieta, mamica de Stefan grabit, te asteptam mai des pe la noi.
Anca, mamica de Andrew , mult noroc cu serviciul, sa iti traiasca puiul, e un frumusel.
Ttenzika, sper ca nu te-ai suparat pe mine, te asteptam sa umpli pagina de smiles

![]()

![]()
Spic de grau, mamica de Clara, sper ca nu mai aveti probleme si ca totul a reintrat in normal.
Porumbita, mamica de Robert Nicolas, si pe tine te asteptam mai des si vrem si poze cu minunea din viata ta.
Anuc, mamica de Filip Andrei, o dulceata de baiat, asteptam poze mai des cu el.
Fil-Lily, mamica de Arianna - Scufita Rosie,mi-a placut mult costumasul ei!
Anculet, mamica de Alexandra Maria, te asteptam si pe tine mai des, si mai ales, vrem fotografii.
Veronica75 mamica de pletoasa Alice, copilul cu cel mai frumos par din lume! Iti multumesc pentru incurajari si galerie!
Bebelusi, fotomodelul odiseei noastre si totodata bucatareasa desavarsita, sa va traiasca Vlad Mihai sis a va lumineze viata.
Yashy mamica de baietei frumusei, Luis si Luka, cu ochii ca migdalele!
Ingrid70, mamica de Alexandru Ioan, iarna nu-I ca vara, nici placenta ca pifteaua
;)), m-am amuzat cand am citit capitolul in care IuliaCris iti spunea diferenta intre placenta si sac amniotic.![]()
Jasmi, mamica frumoasa de Iulia, vino mai des pe la noi, cu participare directa, nu doar cu deschidere de capitol, pt care iti multumim.
Cami-Antonia, mamica de Antonia Ioana, iti admir bunul simt si rabdarea, sunt convinsa ca esti o mama minunata pt Antonia!
Crisspy, mamica de Razvan Andrei, iti multumesc si tie pt incurajari!
Edinutza, mamica de Ahinoua, ne-ai parasit de tot, eu sper ca esti bine si va bucurati de noua casa!
Aalina, mamica de Fabian, categoria grea, cea mai usoara nastere, mi-a placut mult optimismul tau, esti un exemplu pt noi.
Dya-dy, mamica de Maya, sa-ti traisca minunea, mai vrem fotografii cu ea, iarta-ma ca nu prea am timp de messanger acum, dar o sa ma revansez.
Tuturor, vreau sa va spun ca ma bucur ca v-am cunoscut intr-o lume virtual si sper ca intr-o buna zi copilasii nostri sa se joace impreuna! Sa ne ajute Dumnezeu sa crestem oameni buni si cu sufletul curat.
Numai bine!
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
www.eklipsse.net/gallery/" target="_blank">FineArt gallery
Aalina spune:
Maaamaa Miere da nu dormi?
Soacra ta a fost mortala cu acoperitul pe cap la baita. Oare nu ar trebui sa il speli si pe cap dupa parerea ei??? Eu am reusit sa devin imuna la astfel de "sfaturi". Cand aud spun "aha" si imi vad de ale mele. Asa scap si de nervi si de lungirea discutiei.
Buna dimineata la toata lumea. Noi mai mult umblam daca tot am fost toti acasa. Eu nu stiu ce sa ma mai fac caci Fabian nu sta deloc cu taica'su. Am incercat si eu sa dorm si dupa 15 minute zici ca il jupoaie. Numai cu mine in preajma se linisteste. Si as mai avea si eu nevoie de o pauza
Si numai bine iar ma doare stomacul.
In rest toate bune. Tot incerc sa il culc pe asta mai tarziu ca poate asa mai rarim din mesele de noapte. Dar nu imi prea iese. Cred ca s-a invatat cu baia la o anumita ora si e greu sa il pacalesc. La baie e atat de fericit si sta ca o placinta. Am descoperit cum sa il fac sa nu mai planga cand il scoatem. Eu ii fac masaj si il imbrac iar tati il incalzeste cu feonul ![]()
Irina nu stiu mama cat are asta pe la 5.700 parca era la ultimele cantariri, da la mine e aleator ca nu am cantar de bebelasi. Sper sa il dai si tu pe al tau
Sa fiti bine!
Dark eu folosesc cand e cazul batistuta dimineata si seara. Ii pun ser inainte si apoi aspir. Il enerveaza cand ii pun ser dar cu batistuta nu are nici o problema.
Te asteptam in Ardeal. Sper sa fie cumnata-mea in tara in perioada aia ca sa putem veni la Cluj si noi.
Bee e normal sa fie copilul agitat cand e atata aglomeratie mai ales daca nu e invatat. As zice ca nu cred in deochi daca nu mi s-ar fi intamplat mie odata. Asa ca ceva energii or fi.
Ada sanatate multa fetitelor. Hai ca scapa si Karina daca Daria e mai bine. E greu cand unul din pitici raceste ca in general si celalalt il urmeaza. Asta e stresul meu permanent cand merge Dorian la camin.
Am vazut poze de copii deliciosi 
Mai fetelor ce e cu Roxana?? S-a suparat pe noi??
crisspoliss spune:
Miere, esti o scumpa si jumatate
Si eu as fi fost pierduta fara voi toate fetele de pe DC.
Apropo de sucul de morcovi, am auzit si eu ca nu se recomanda. Nu am vorbit inca cu pediatrul ptr ca e prea devreme, dar mi-am intrebat doula( moasa)..si ea mi-a zis ca e ok...acuma nu stiu cum o sa fac, mai citesc si mai vad cand va veni momentul. Dr Sears are o carte excelenta despre nutritie" The healthiest kid on the block".
Alina, sa stii ca asa imi face program si al meu, degeaba ii fac baita mai repede, de dormit imi adoarme la aceeasi ora seara....el e seful.
Crisss mami de pui mic
cami_antonia spune:
neata fetele
miere esti super cu lista pe care ai intocmit-o .. si eu ma gandeam sa fac asa ceva mai ales ca am ramas datoare si cu povestea nasterii ... poate iti voi urma exemplul ..

irinac frumoasa poza ... andrei e un scump ...
dark si eu de 2 ori folosesc batista ... in caz de f multi muci si de 3-4 ori ...
fli_lily ce frumos sa plecati 3 luni .... vreau si eu un astfel de concediu ...
delia cred ca fiecare dintre noi s-a intrebat macar o data daca e mama buna pt puiul ei ... trebuie sa avem incredere in noi si in bunul Dumnezeu ca ne v-a ajuta sa depasim momente mai grele ...
.. rabdare si nadejde
va pup si revin
Camelia
Carmen_Marieta spune:
Buna dimineata mamici si licurici,
mamicile poftiti la o
, un ceai,capucino sau lapte ce preferati.
Miere esti tare cu lista, si promit sa intru mai des.
Aalina sa ma inveti si pe mine cum sa nu ma enervez cand noi spunem sa se respecte niste reguli, iar soacra face exact pe dos? Ieri mi-a spus sfidator in fata ca ea o sa rasfete copilul ca de e singurul nepot si ca asa vrea ea..... numai ca nu cred ca va avea cand sa faca asta. Cand voi pleca la servici duc copilul la mama, chiar daca acolo nu are patut sau alte alea, vedem cum rezolvam, DAR pe mama cu ea in casa nu o las, mama are probleme cu inima, asta ar insemna sa o termin...
nici gand!!!
IrinaC
, daca toti pediatrii ar fi ca tine!!! Eu una zic mersi ca am cunoscut un om deosebit: Dr. Toma.
Vreau sa urez din inima un calduros LA MULTI ANI!!!!
licuricilor care astazi implinesc lunite, ii pupacesc pe toti, mai ales pe Stefan-sufletelul meu grabit...
Deci:
EVA MARIA printesa de Danotino
DARIA JULIA printesa de Cris30
IOANA ALEXANDRA printesa de Olgavart
Alexandru Constantin printisor de Micola
Isabella printesa de dobreclaudia
Sa fie toti sanatosi, mancaciosi si noi sa ne bucuram de ei!

Poze ..
Stefan-Sufletelul meu grabit..
cristi_2003 spune:
buna dimineata fetelor
am ajuns acasa, ca am fost si noi acasa la mama.
la multi ani licuricilor dar si mamicilor care au avut ziua de nastere.
Cristina, mama fericita de Stefan Carol (29.12.2008)
http://b1.lilypie.com/hQRfp2.png
http://s288.photobucket.com/albums/ll162/cristi_2003/CAROL/
roxanaz spune:
Adevarat a inviat!
sper ca ati avut zile frumoase si linistite!
continuam la capitolul 13
crisspy spune:
Hello Ladies
Hristos a inviat!
Ne-am intors si noi ieri din calatorii, frumoase vizite dar obositoare. Ce sa facem acum daca tot neamu' matusi, unchi, veri, verisoare cu purcel si cu catel au vrut sa-l cunoasca pe Razvanica
.
Bebe al meu a fost tare cuminte si pe drum si la multiplele destinatii. Dar cum sa nu fie cuminte cand a trecut din brate in brate. Tuturor li se parea foarte funny ca le doarme in brate, iara eu ii injuram in gand ca imi obisnuiesc copilul asa
. Si drept urmare acum maraim in balansoar ca vrem la mama in brate, ceea ce am si obtinut.
Ce-i drept eu cred ca e marait acum si din cauza vremii, nici eu nu's prea departe de starea lui.
Booon, si acum sa revenim la oile noastre.
La Multi Ani pentru licuricii nostri, sa creasca mari si sa-si bucure parintii in continuare:
Daria Iulia bb de Cris 30
Ioana Alexandra bb de Olgavart
Alexandru bb de Micola
Stefan bb de Carmen Marieta
Isabella bb de Dobreclaudia
IrinaC frumoasa intalnire cu Andu
. Aproape ca era sa venim si noi daca nu plecam si asa eram 3 Andrei. Am vazut ca intrebai de tort de botez: eu i-l fac la o cofetarie din piata Orizont (Dr. Taberei). Costa 50 ron kg si trebuie sa te duci sa dai comanda in lunea dinaintea botezului. Fac acolo tot felul de modele si sunt foarte gustoase.
Bee sa stii ca nici eu nu credeam in deochi pana de curand cand nu mai stiam ce sa-i fac lui bebe, plangea intr-una. Am zis Tatal Nostru de 3 ori si a tacut. Sa fie oare coincidenta???
Ada sper ca fetitele sa fie mai bine. La fel si Mister Mister, multi pupici de la noi.

Am vazut si poze cu Aidan, Sabinuta, Victoras, frumosi copii mai avem fetelor la odisee
. Ce sa mai zic de Dariuta, este o scumpica, o adevarat domnisoara in rochita rosie.
Miere m-ai emotionat pana la lacrimi. Si noi iti multumim pentru toate sfaturile pe care ni le dai si relax ca nu ne suparam pe tine. Altfel ce fel de prieteni sunt aceia care nu iti spun adevarul in fata si te trezesc la realitate cand gresesti? Tu esti intotdeauna pe faza cu un sfat si o parere pertinenta.

M-am intins ca o placinta insa mi-a fost dor de voi, ce sa fac?
Sunt addicted
O zi frumoasa va doresc si multi 

Crisspy mamica fericita de
Razvan Andrei
http://picasaweb.google.com/cristina.pereteanu/Bebe#
DarkBendis spune:
Ziua buna la toata lumea!
Ne-au mai trecut si noua mucisorii
... numa' ne-am pierdut bunul obicei de a dormi 5 ore neintrerupte noaptea... azi noapte bebe s-a trezit la 3.33 fix (
) si din nou la 6 si un pic... sa vedem cum merg lucrurile noaptea asta.
O multime de sarbatoriti azi: Daria de Criss, Ioana de Olgavart, Alexandru de Micola, Stefan de Carmen Marieta, Isabella de Dobreclaudia. LA MULTI ANI sa creasca cu totii mari si sanatosi, cu cei dragi mereu pe langa ei 

Am vazut pozici de bebici frumosi de tot, Arianna care intr-adevar a crescut frumos, Victor de Crisspoliss, Aidan de Miere, Daria de Selene, Alecsandra de Ttenzika 

Miere 
. La 3 luni jumate Mister Mister are ochi albastri "cicoare" (nu albastrul ala tulbure de bebelus), se vad cat de cat aici:
http://s307.photobucket.com/albums/nn283/darkbendis/Lachlan%202%20months%20and%20older/?action=view¤t=IMG_0472.jpg
Chestia e ca eu am ochi caprui verzui, iar tata lu' bebe ochii verzi (avem matusi, bunici, veri cu ochi albastri sau albastri-verzui) deci teoretic ar trebui sa i se schimbe culoarea la ochi... sau nu? Mai am o amica a carei fetita e blondina cu ochi albastri, in timp ce ambii parinti sunt sateni cu ochi caprui...deci cine stie? Numa' grija asta sa o am... ce bine va fi ![]()
Vad ca voi fetele deja discutati despre potty training... noi va trebui sa povestim cu Lynn, childminder-a lui bebe, sa vedem impreuna cum vom face, caci jupanul va sta la ea acasa de dimineata pana venim noi de la servici. Oricum, tipa are vreo 16 ani de experienta de lucrat cu copilasii, sunt sigura ca vom gasi impreuna metoda cea mai potrivita pentru bebe mic. Imi place ideea de "direct la toileta" cu seat reductor, dar vom vedea.
Aalina, dupa cum vezi, conform unora capu' se spala acoperit, sa nu se ude
. Ce ti-e si cu binevoitorii care dau sfaturi bune-bune e care nu le cere nimeni si pe care nu au decat sa le urmeze chiar ei, daca le plac asa de mult
Ar fi tare fain sa ne intalnim in vara
Selene, sa te simti bine alaturi de tatal Dariutei (frumoase pozici cu voi!
)
Oana, mie nu mi se pare ca bebe al tau e prea mic. Mister Mister la 3 luni si cateva zile avea 6.430 kg (alaptat exclusiv), deci cam tot acolo. Iar daca pediatrul nu se streseaza... incearca sa nu te stresezi nici tu
Daca ai lapte indeajuns e pacat sa intri cu lapte praf, zic eu. Sa stii ca daca ii dai sa bea formula inainte sa-l pui la san va bea mai putin de la san, si asta va duce la scaderea productiei de lapte. Eventual fa invers... intai san si apoi lapte praf. La fel, daca ii dai o masa de lapte praf, e o masa pe care sanul va "intelege" ca nu mai e nevoie sa o produca... si din nou va duce la scaderea productiei. Bineinteles, tu stii mai bine cum puteti sa va fie voua mai bine si mai comod
Eu iti recomand sa le intrebi si pe fetele de la Alaptatul Help-Line, ele sunt foarte pricepute si intotdeauna incearca sa ajute 
Delia, ma bucur ca i-a revenit apetitul lui David. Ce sa-i faci, si ei ca noi... nu totdeauna avem pofta de mancare in fiecare zi, nu? 
Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008) 
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"