Licurici de ianuarie-februarie 2009 (12)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Miere, deci sunt sanse mari sa-i ramana lui bebe ochi albastri daca inca nu s-au schimbat? Nu ne-am supara

Anca

Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)

"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fil_lily spune:

Ceau fetelor,

Nu am mai scris, pt ca papusa mea imi ocupa tot timpul.Creste,e f. energica si vioaie.
Pe 10 iunie o luam din loc spre Europa, Germania si Romania si stam 3 luni.De abia astept!

Am vazut pozici cu multi licurici f f f frumosi.

Va pupam! Si sa nu uit, avem poze noi pe contul comun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Dark, nu stiu ce sa zic, voi, parintii ce culoare aveti ochii?
La noi in familie, numai Lucian si mama lui au ochii albastri, in rest toti caprui/negri. Dar cu siguranta am avut eu vreun strabunic cu ochi deschisi la culoare fiindca altfel nu ar fi iesit si ochii lui Aidan albastri. Asta imi mai amintesc de la cursurile de biologie:))

Noua ne-a spus pediatra inca de la inceput ca ii vor ramane ochii albastrii.
Mister, Mister cum ii are? Albastru inchis, deschis?

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album

www.eklipsse.net/gallery/" target="_blank">FineArt gallery

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspoliss spune:

Si mie mi-ar placea sa-i ramana la al meu ochii albastri, desi nu cred..doar bunicul meu a avut ochi albastri, iar dinspre sotul meu sunt toti caprui inchis. Ai mei sunt verzi iar la soare devin aproape galbui.
Bee, vroiam sa zic ca si eu cred in deochi..dar in sensul ca fiecare persoana are anumite vibratii de energie, unele mai bune, altele mai nasoale..si copii sunt destul de sensibili, la fel ca si animalele( de ex. cainii care latra numai la persoane rele) De aceea trebuie sa-i protejam pe astia micii cat mai mult--chiar si dupa botez

Crisss mami de pui mic

Mergi la inceput

Am admirat si eu gramezi de poze pe mailul comun, si am trimis si link cu pozele noastre

Crisss mami de pui mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_ spune:

crisspoliss, am vazut pozele, Victor mi se pare ca iti seamana leit! Avem si noi playgym la fel ca al vostru. Vroiam sa te intreb, mai folosesti scutece de bumbac, cum te descurci cu ele?

fil_lily, chiar ca a crescut Arianna. E f frumusica! 3 luni de vacanta, wow, super!! vreau si eu

bebeul meu inca are ochii albastru de ala inchis, tulbure, cum au majoritatea bebelusilor la nastere. Stiti cand ar trebui sa se fixeze o culoare?

Mergi la inceput

Anca in general se spune ca in jurul varstei de 3 luni se definitizeaza culoarea.

Crisspolis si mie mi se pare ca Victoras seamana cu tine. Sa va traiasca!

Fil lily ti-am vazut papusica, e o dulceata cu costumasul ei rosu!

Daiopri cum mai esti, ma gandesc maine la tine, sper sa iasa bine biopsia, nici nu concep altfel!

Mergi la inceput

Multumim de complimente
Anca, da, inca folosim scutece de bumbac. Merge destul de bine, am vreo 25 bucati pe care le spal o data la 2 zile( am masina mica ce se conecteaza la chiuveta) si le usuc la soare pe balcon. Adevarul e ca si lui Victor ii prind bine, nu a avut niciodata iritatii la fund. si cu astea stiu exact cat pisu face, ca imi zice cand simte ca e ud(adica are semnele lui, se agita putin). Noaptea ii pun pampers, ca sa nu se trezeasca de la ud.

Crisss mami de pui mic

Mergi la inceput

Am citit ca()copilasii care folosesc scutece de panza fac mai usor trecerea la olita. Crisspolis te folosesti cumva si de conceptul acela "elimination communication"?

De exemplu eu am observat ca Aidan aproape ca nu mai face noapte pipi deloc, dimineata are scutecul aproape uscat, in schimb intre 7 si 11 dimineata trebuie sa il schimb de doua ori, face foarte, foarte mult. Ma gandesc ca va fi destul de usor sa scapam de diaper noaptea.
Iar kk face o singura data pe zi si imi dau seama imediat ca urmeaza sa faca, la fel cum ziceai si tu, are semnalele lui.

In fine, nu o sa-l pun pe olita de la sase luni, dar o sa urmaresc cum merge treaba si dc e copilul pregatit il invat direct la WC (cu reductor special pt bebelusi). Dar asta am inteles ca in jurul varstei de un an, hahah, noi nici macar nu am inceput diversificarea si am trecut la discutii despre olita.

Mergi la inceput

Da, asa am inteles si eu ca e mult mai usor sa treaca la olita din scutece de panza..om vedea cum o sa fie. Aici au tot felul de clase despre diaper free babies, cum sa-ti dai seama daca vrea s afaca caca sau pisu si sa-l pui direct pe olita, dar mi se pare putin exagerat..sa stai cu ochii pe copil tot timpul si sa-l stresezi.Noi nu facem asa. Oricum, din ce am citit se spune ca de la 6-7 luni sa-l pui o data pe zi cam 5 minute pe olita, chiar daca nu face acolo, sa se obisnuiasca cu senzatia noua...la fel ziceau si cu biberonul, chiar daca nu ii dai inca, sa-l pui in gura sa-l linga macar 2 minute sa se obisnuiasca( asta pentru copii care nu il prind usor de la inceput).
Despre diversificare am citit ca se incepe cu cateva picaturi de suc facut in casa de mere sau morcovi sau rosii( o lingurita) si in primele zile se dilueaza cu apa fiarta( jumatate apa, jumatate suc). Asta se da la 2-3 mese, inainte de lapte. Apoi se ridica cantitatea de suc si dupa vreo 2-3 saptamani nu se mai dilueaza( desi sucul ala de mere e tare dulce, nici eu nu-l beau asa gol) Si tare important e sa facem suc la fiecare masa, sa nu-l pastram nici macar 3-4 ore in frigider...Si incet se inlocuieste o masa cu sucul, dupa care pe langa zeama chioara se mai adauga si pulpa facuta pireu. Si aici la noi se recomanda avocado, papaia, banana ca si pireuri de inceput.

Crisss mami de pui mic

Mergi la inceput