Licurici de ianuarie-februarie 2009 (12)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alina2700 spune:

HRISTOS A INVIAT!
LA MULTI ANI LICURICILOR CARE IMPLINESC LUNITELE ASTAZI!
Fetlor noi ieri am lipsit pentru ca am fost la SHOPING,si apoi am trecut pe la niste prieteni.Deci iar am fost plimbareti!Am gasit o gramada de lucrusoare superbe intr-un Outlet din imprejurimi, poate reusesc sa fac poze si sa le postez.In rest suntem bine,doar nasucul ne mai chinuie...iar eu pot sa va spun ca am CM (acum nu stiu daca e provocat sau nu de intreruperea anticonceptionalelor dar e sigur CM ca e destul de abundent...deci nu e o sangerare doar).
Mi-a fost dor de voi,abia asteptam sa deschid compul astazi,insa pina acum nu prea m-a lasat David sa va scriu.
Pupici tuturor!

http://community.webshots.com/album/570110551mxvPBV?start=12
David Luca Povestea Noastra http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=132371&whichpage=15

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina2700 spune:

Interesant despre diversificare!
Diversificarea. Dilemele inceputului
Diversificarea inseamna introducerea progresiva a alimentelor solide in alimentatia bebelusului. Pe cat de usor pare totul, pe atat de complicat devine uneori, mai ales cand parintii uita sa ceara sfatul medicului pediatru.

Diversificarea este un pas extrem de important deoarece, la un moment dat, laptele nu mai poate acoperi toate nevoile nutritive ale sugarului.

Diversficarea incepe la 6 luni
Potrivit expertilor in pediatrie, in cazul copilului alimentat exclusiv la san, diversificarea trebuie sa inceapa dupa varsta de 6 luni (sau 5-6 luni, daca a primit si lapte-formula). La copilul alimentat artificial, ea poate incepe de la 4 luni.

Cea mai grava greseala este cea a mamicilor care renunta sa isi mai alapteze copiii la san pe motiv ca nu au destul lapte sau ca acesta nu e consistent. Pediatrii stiu ca si in tarile sarace, femeile au lapte suficient, chiar daca nu mananca mai nimic toata ziua.

Cand micutul a ajuns la 6 luni si se vede clar ca nu-i mai ajunge laptele (se trezeste noaptea tot mai des), trebuie inceputa diversificarea alimentatiei, mentinand totusi si mese de alaptat la san.
Incepe cu sucurile de fucte!
Pentru prima degustare este recomandat sucul de fructe neindulcit, preferabil de citrice, morcovi, mere. Se creste progresiv cantitatea, apoi si consistenta, prin adaos de pulpa mixata, masa de fructe inlocuind treptat o masa de lapte. Urmeaza cerealele cu lapte, apoi supa de zarzavat (legume), secondata de piureul de legume.

Pentru ca bebelusul are nevoie si de proteine, la aproximativ 2-3 saptamani de la introducerea supei de zarzavat e momentul pentru carne (bine fiarta, mixata initial, preferabil de pasare sau vita). Dupa varsta de 6 luni e bun si ficatul de pasare, care este bogat in fier. Urmeaza oul, iaurtul proaspat, iar de la 9-10 luni preparate in toata regula: ciulama, budinci, papanasi, paine si produse de panificatie, mamaliga, vegetale boabe.

Sfaturi practice:
Dupa varsta de 9 luni, incurajeaza-ti puiul sa manance singur, iar dupa un anisor sa bea din cana.
Renunta la sare si conservanti (rinichiul bebelusului nu prea stie inca toate mecanismele pentru a curata organismul eficient).
Igiena riguroasa a veselei este obligatorie!
Daca ai gatit mai multe portii de mancare pentru copil, trebue sa le pastrezi la congelator, in pungute mici, pentru o singura masa.

http://community.webshots.com/album/570110551mxvPBV?start=12
David Luca Povestea Noastra http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=132371&whichpage=15

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Iacata aici - in traducere aproximativa

Pentru mamici:

1. Mituiala functioneaza

2. E perfect OK sa bei un pahar de vin la ora 17:30

3. Inainte sa ai copii, rasfat inseamna o zi la spa si cosmetica. Dupa ce ai copii, rasfat inseamna sa stai pe "tron" pentru "No2" fara sa urle nimeni dupa tine la usa baii.

4. Feminismul nu mi-a adus nici o imbunatatire in viata. Acum trebuie sa gatesc, sa curat, sa spal haine, sa am grija de copil si pe langa toate acestea sa merg la servici, sa iau decizii importante si sa ma ocup si de administrarea cheltuielilor in casa.

5. Servetelele umede curata orice. Deci poti sa arunci restul produselor de curatat din casa, nu mai ai nevoie de ele.

6. Este posibil ca un copil de 1 an sa ramana intepenit in usita pe care iese pisica, si cand aceasta se intampla, nici nu stii ce sa faci: sa-l scoti de acolo repede sau sa fugi dupa aparatul foto.

7. Poti sa calculezi inaltimea copilului tau dupa nivelul urmelor de muci de pe jeansi.

8. Daca exista pe undeva o gaura, ei vor pune ceva in ea.

9. Un copilas care cantareste cel mult 15 kg va reusi cumva sa ocupe cel putin doua treimi dintr-un pat "king-size".

10. Inabilitatea masculina de a-si tine mainile departe de "cuculet" se arata de la o varsta descurajant de mica.

11. Nimeni nu poate explica prietenelor tale exact ce crezi tu despre ele mai bine decat un copilas mic.

12. Copiii nu patesc de fapt nimic daca mananca mancarea pisicii. De fapt, se pare ca le face parul stralucitor si dintii puternici.

13. Bebelusii sunt la fel de bucurosi sa se joace cu un ambalaj, cu o cutie, la fel cum s-ar bucura de orice jucarie le cumperi. De aceea copilul nr 2 deseori poseda diferite cutii in care au fost cumparate fel de fel de lucruri plictisitoare.

14. Cand ai reusit si tu sa muti totul de la nivelul lor, ei au invatat sa se suie pe un scaun sa ajunga mai sus.

15. Deschiderea unui pachet de scutece si descoperirea faptului ca au un model diferit (aceasta ducand bineinteles la o dezbatere care ar fi modelul favorit) poate deveni momentul deosebit al zilei.

16. Numarul celor cu doi copii face statistic posibil ca undeva, cineva sa considere ca si corpul tau de dupa sarcina poate arata atractiv.

17. Vei studia carucioarele altor familii ca sa vezi daca-s mai bune decat al tau, desi stii ca ceea ce faci e patetic.

18. Nu conteaza cat de sensibila esti, la un moment dat vei intinde mana la barbia copilasului tau cand acesta vomita

19. Iti vei impunge copilasul cu degetul cand doarme sa vezi daca acesta respira.

20. Deseori se va intampla sa urli "Nu mai urla" cat de tare poti.

21. Nu conteaza care-ti sunt intentiile, in final oricum vei suna exact ca mama ta.

22. Daca il scapi pe bebe din brate, e un accident. Daca sotul tau il pune jos un pic mai "dur" pe bebe, e motiv de razboi.

23. Vei descoperi ca lu' tati ii este intotdeauna mai somn decat iti este tie.

24. Nu esti un parinte denaturat daca, in gluma, ii desenezi lui bebe mustati false, dar incearca sa nu faci asta folosind un marker care nu se sterge exact in ziua cand trebuie sa te viziteze pediatrul.

25. Daca vei face sa li se pare ca acasa e plictisitor, vor fi mai dornici sa mearga la gradinita

26. Trebuie sa accepti ca pe masura ce copilul tau isi va dezvolta vorbirea, va sti din ce in ce mai multe decat tine.

27. Nu cumpara olita galbena.

28. Copiii altora - aia care dorm toata noaptea de la inceput si, dupa ce au mai crescut, se comporta ireprosabil, au fost probabil conceputi in ceva laborator stiintific.

29. Daca ai senzatia ca, atunci cand cumperi o jucarie de plus, ai gasit "JUCARIA FAVORITA", cumpara cel putin doua bucati ca sa eviti traumele de mai tarziu.

30. Niciodata nu trezi un bebe care doarme - doar daca are icter

31. La cumparaturi, pune in carucior tot ceea ce ei te bat la cap sa iei, iar cand nu-s atenti, scoate-le si lasa-le pe rafturi in urma ta.

32. Daca bebe mic al tau nu a facut caca in ultimele doua zile, pune-i pantalonasi cu "labute".

33. Procura-ti un telefon din acelea stil "radio", ca sa poti trancani cu prietena in timp ce stergi fundulete, calmezi conflicte, si chiar calci. Sau poti sa-ti legi telefonul de cap cu o pereche de ciorapi.

34. Similar celei de-a treia legi a lui Newton, pentru orice opinie referitoare la cresterea copiilor exista si o contra-opinie. Totusi, ai incredere in tine, nu in ceea ce zice soacra ta.

Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)

"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami_antonia spune:

hei fetele

chiar liniste pe aici si azi ...

dark super ce ai trimis ... unele le stiam altele nu ...

irinac si la noi ploua ... si avem din nou mucisori ... trebuie sa ii dau ceva??? eu doar am desfundat nasucul cu batista bebelusului ... si atat ...

aaaaa ... si inca o intrebare ... pana acu ceva vreme bebelina mea facea caca la fiecare supt si mi se parea normal ... acu dupa ce am inceput cu debridatul imi face o data la doua, trei zile ... ce ma fac????

Camelia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Haha, Dark, no 19, foarte des, mai ales la inceput pe la 5-6 saptamani, cand citeam ca alti copilasi se trezeau de 3-4 ori pe noapte si Aidan era bustean de somn 8 ore, ma trezeam frecvent sa vad dc mai respira:)))

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album

www.eklipsse.net/gallery/" target="_blank">FineArt gallery

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deliafairais spune:

fetelor, suneti-mi si mie, bebeii vostri au mancat vreodata asa rar? am postat cu o pg in urma despre asta. park sunt tot mai ingrijorata...oare sa ii fac analize?

puiutzul meu are 15 saptamani!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szmonic spune:

delia, nu s-a schimbat vremea? A mea face din astea cand se schimba vremea. Eu zic sa mai stai o zi cel putin si daca tot nu mananca mergi la dr sa vedeti. Dar daca e vesel cand e treaz eu zic sa nu te ingrijorezi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami_antonia spune:

fetele nu e nimeni pe aici sa imi raspunda si mie la intrebari??

Camelia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IRINA.C spune:

Cami daor picaturi dp aspirarea Ophtamesone sau Colargol, ce ai folosit data trecuta.

Delia azi cate mese a avut?

Dark multumim

Eu ca de obicei o dau cu bata!azi am fsot pn la urma afara ne-am plimbat si la insistentele matusii mele am trecut sa papam ceva acolo ola ora 17.Am specificat clar...nimeni racit!Nu ai sa vezi, vara -mea tusea.Am vrut sa ma car in secunda 2.In final am stat in dormitor cu copilul pe rand eu, Radu si unchiul meu.Mai da ce tampenie frate!Abia imi faceam curaj sa l mai intalnesc si pe el cu oamenii ca m-am isterizat dp spital nu mai vede pe nimeni.Si uite ce patesc.Acum doar sper sa fie bine, pt ca avem botez in 2 sapt si ar fi pacat..Offff!

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=8069a40b05eaf331b3527d&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url/" target="_blank">VIDEO ANDREI
POZE ANDREI
mami cea mai fericita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

LA MULTI ANI Alexia de Flowerbee si Eva de Danotino

Cami, eu Debridat nu-i dau la Mister Mister... dar pot sa spun ca daca la inceput jupanul se cacacea tot asa, de cateva ori pe zi, acum face o data e zi, foarte rar de doua ori pe zi. Health visitor-ul meu zice ca e normal, ei cresc... si sistemul lor digestiv "creste" si el.

Sanatate multa

Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)

"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput