A patra masa pt. bebe cu dermatita/alergii
David are dermatita atopica (pediatra a zis ca e neurodermita, pe sfatul medicului ro mi s-a spus ca e imposibil sa fie neurodermita la un bebe asa mic, trebuie clarificata treaba la un dermatolog - la care vom merge zilele astea).
Am gasit o crema excelenta, emolienta (Trixera de la Avene) care i-a facut pielea mult mai moale si catifelata pe picioare (acolo erau marile probleme), dar crema nu vindeca nimic.
Acum, problema mea e legata de alimentare. I-am introdus lui David pana acum legume (la care nu are probleme), carnita de pui bio (idem), totul il fac eu, fara borcanase.
Primele probleme au aparut la laptele de continuare (eczeme urate, mancarimi groaznice, rani la laba piciorului si in spatele genunchilor, care au trecut de indata ce i-am facut grisuletul cu lapte HA). Seara ii dau deci lapte HA cu cereale fara gluten (orez/porumb/tapioca amestecate cu putin mei). Am incercat si cereale 7-korn, cu gluten, nu i-au priit.
A doua masa de dimineata este cereale (fulgi de orez cu putin mei - totul fara gluten) cu apa si fructe. La fructe (toate le iau bio) pana acum a suportat bine doar merele si bananele (dar bananele cam constipa). La pere i s-au inrautatit eczemele, la prune la fel, pepene galben nu i-a placut. I le-am introdus incet, cate una pe saptamana, ca sa-i vad reactia pielii.
Acum trebuie sa-i introduc si a patra masa solida (cea de la ora 17:30). In conditiile in care produsele lactate sunt tabu la dermatita lui, ce sa-i dau? Tot cereale cu fructe?
Cele care v-ati confruntat cu astfel de probleme, aveti ceva idei sau sfaturi? Multumesc anticipat.
Raspunsuri
natynic spune:
Fructele ar fi ok...
Cereale (a doua masa)-depinde si de greutatea pe care o are ca stii si tu ca daca e mai grasut nu e prea bine. Caz in care ti-as sugera mai degraba o supa-crema, deci cu legumele pasate; e ceva usor si hranitor in acelasi timp.
Cu toate ca, eu una, n-as considera din start tabu toate lactatele. Iaurtul (depinde si de care, firesc) are un potential alergen mai mic decat laptele...M-as incumeta sa mai incerc cate ceva lactat nou...
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
www.onetruemedia.com/shared?p=7f4020c8ca8fe8c9c90c20&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Primul an al Iuliei...
nemora spune:
ma gandesc ca ai putea sa-i gatesti cu un lapte delactozat (la noi aici exista NAN fara lactoza): orez cu lapte, paste cu lapte, mamaliga; poate acolo gasesti si alte variante delactozate
paste cu legume (fimea era moarta dupa paste cu dovleac galben si ulei de masline si acum mananca f bine taieteii cu varza)
piure de cartof - am inteles ca e cea mai hipoalergena leguma - cu lapte delactozat si...ce-o fi (cartof la cuptor, mancarica de cartofi cu legume, etc)
Perlutele mele: Karolina (10.06.2007) si Eszter (DPN: 14.05.09)
Niciodata nu mai poti fi atat de aproape de un copil ca atunci cand l-ai alaptat.
LoraG76 spune:
Fetita mea are dermatita atopica (in timp s-a estompat, apare f. rar si pe portiuni f. mici - are 4 ani si 6 luni), dar tolereaza f. bine iaurtul si branza de vaci.
Lora, mami de Iustina
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=133766
(Niciodata sa nu spui niciodata!)
alra spune:
eu i-am dat tot legume - piure special pt ea 10 min inainte sa mancam noi si apoi ciuguleli de la masa noastra (legume bucatele mici, puse pe masuta scaunului ei)
ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania
Vauva spune:
Cel mai bine e sa ii faci niste analize sa vezi daca este sau nu alergic la proteina din lapte de vaca. noi asa am procedat. Daca este alergic atunci foloseste doar lapte din soia la fel si celelalte produse lactate sa fie tot din soia.
MissParker spune:
Multumesc pentru sfaturi si idei so far. Cartoful e bun, mamaliga am sa incerc. Lapte si iaurt delactozat putem cumpara, clar. Mai astept si alte retete, daca mai aveti.
Vauva, i-a facut analizele un dermatolog? Cum se fac analizele alea? Ca vaca mea de pediatra s-a fofilat, m-a trimis la nu stiu ce clinica privata, ea se da si homeopata si a zis ca putem incerca si asa, dar costa separat si pana una-alta voia sa-mi prescrie cortizon
Vreau sa-mi iau trimitere de la ea pentru un dermatolog. Dar poate imi poti spune mai multe despre acele analize. Multumesc mult.
Vauva spune:
La fetitza mea a debutat cand avea vreo 4 luni, dar pe fatza a fost rau ca avea pustule din acelea cu lichid si din pacate a trebuit sa-i pun ceva amestec de hidrocortizon cu ceva antibiotic ca se infectase. Nu am avut ce face, a fost singura metoda care a mers. Important e sa faci pauza daca folosesti acest hidrocortizon, daca pui trei zile trei zile faci pauza, dar atentie ca trebuie sa folosesti si ceva pt hidratare pt ca hidrocortizonul usuca rau pielea. Baie mai rar si nu folosesc produse cu sapun in ele. Poti folosi de la Weleda cele cu galbenele sunt f bune si pt baie si creme.
Analize mi-a recomandat pediatrul,i-a facut din sange ceva indice IcG si a testat alergia la lapte de vaca si la ou. Ei nu i-a iesit alergie la laptele de vaca doar la albus de ou.
Oricum dupa un an nu am mai avut probleme, acum la 2 ani jumate mai face pe gat iarna in special usoare pete de uscaciune din cauza transpiratiei.
ckristina spune:
missparker, si fetita mea are o serie de alergii;la 1 an i am facut ig total si ig uri specifice la mediu si alimente; din analiza am aflat atunci ca este alergica la caseina(proteina din laptele de vaca),cartof,cod si la mediu:cal,caine si hamster auriu; acest test se numeste panel;de curand(la 8-9 luni de la test) i am repetat analiza; valorile au scazut, unele au disparut si au aparut altele noi(mar,morcov,alune); la varsta asta medicii nu recomanda intodeauna testele de alergii pt ca ele pot trece repede si nu considera concludent rezultatul; pe mine m a ajutat f mult pt ca am stiut sa i scot laptele(la caseina are val cea mai mare); daca imi trim pe pm adresa ta de mail, pot sa ti dau analiza fetitei mele sa vezi ce alergeni studiaza testul respectiv;
eu as scoate lactatele de tot(si cele ha ) si as testa soia; sau poti folosi lapte de orez pana afli un rezultat; la clubul scutecelor este un subiect "bebei cu alergii"
ca masa poti sa i dai legume fierte(eventual la aburi) amestecate cu un ulei bun; eu ii mai dau fetitei mele melcisori,spirale(paste fainoase) fierte si amestecate cu ulei de masline bun, peste care ii presar miez semninte(neprajite,netratate)pisate;
eu am avut o perioada mare de stres si frustrari(peste care am trecut) cand nu stiam ce sa i dau sa manance; in orasul unde locuiesc eu nu prea gasesc produse bio, iar din cele care le gasesc,unele au e uri in ele; fetita mea se inroseste pe fata daca mananca legume/fructe care s crescute fortat(majoritatea la noi) sau preparate cu e uri in ele; de multe ori ciorba o faceam cu pui de la tara si ceapa si 3-4 legaturi de patrunjel; mi am sunat iarna asta toate prietenele sa vad ce au pus la congelator;
numai bine!
www.dropshots.com/ckristina" target="_blank">CRISTINA si BIANCA(05.06.2007)
www.helpsonia.com/" target="_blank">de la o inima mare la inimioara Soniei!
Ajuta la construirea unei sectii de chirurgie cardio-vasculara :
858 - 2 euro/sms - Comote, Orange, Vodafone
www.inimacopiilor.ro
angipangi spune:
MissParker,eu am dat fata cu Melkfett si ia facut foarte bine.
teodorade angi pangi28-10-2007 si Roberto 28-06-1999 http://community.webshots.com/album/563642807EqHYOU
teodora
http://www.onetruemedia.com/my_shared?z=28994027d3010e142ed60e&utm_source=otm&utm_medium=text_url
vikinga spune:
Aldo a avut, a trecut dupa virsta de 3 ani.Nu cred ca dr ta nu a vrut sa faca acel test, nu e vorba nici de clinici private pe multi bani, noi avem asigurare privata, aldo la fel de mic si la fel ni s-a zis ca acel test nu se face copiilor mai mici de 3 ani.Ce vroiam sa zic, inafara de mincare trebuie sa mai ai in vedere si materialele cu care intra in contact pielea copilului. De multe ori maninca corect si problemele apar din alta parte.Cind apar bubitele alea evita dresurile/flisurile ori alte materiale ce pot avea altceva decit bumbac 100%, elastanul si poliesterul is cele mai aiurea. Mai citisem chiar ca-s de evitat si alea colorate, ma rog macar materiale "ce ies" la spalat, stii tu. Foloseste persile sensitive lichid si dupa baga la programul de clatire de 1-2 ori. La fel si lenjeria de pat ori a vostra de vine la voi in pat.Vara e mai usor, lasa-l mult la pantalonei scurti, sosetele sa nu ajunga la zonele cu problema. Nu mergeti la piscine, la mine piscina e cu apa din mare, e mai binisor dar pt el tot cam aiurea era. De preferat sa ii faceti dus si nu baita, evitati gelurile de dus, samponele, sapunuri din comert si chiar si alea de la farmacie de-s speciale pt alergici puneti cu masura si pe urma clatit bine. In apa de vrea sa se balaceasca mai mult..doar la mare. Apa de mare si soarele de dimineata/ seara fac minuni. La fel grija mare mare si la crema de protectie, e ceva din farmacie pt nerodermites.(apropos cred ca asa ii zice aici dermatitei atopice, nu e vb de alta boala cel putin asa am dedus eu la vremea respectiva).Am dat si eu de o crema buna, de vei avea nevoie la un moment dat imi poti da PM. Pare greu la inceput dar pe urma devine obisnuinta. O sa treaca:)Sa mai ai grija ca din ce am citit copiii cu neurodermites au predispozitia la astm ori bronsite asmatice, asta in cazurile extreme. Mai des intilnite sunt , cum le zicea dr mea, unele reactii alergice la raceli, ori cam asa ceva in traducere. Zic sa ai grija, pt ca in anotimpurile reci copilul trece in primii ani prin mici raceli, tuse, vurusi si ce mai apar, nu e rau, trebuie sa dea nas cu ei:) numai ca un dr neinspirat ti-l poate indopa cu antibiotice ori mai stiu eu cite siropele cind aude tusea aia persistenta. Ori inhalatiile in cazul lor fac mult mai bine, ok din ce am vazut la al meu si din ce am mai auzit. Dr stie mai bine, eu-s paralela cu domeniul:) dar tre sa dai si de un dr bun, cu experienta. Si eu am schimbat vreo citiva. Am scris pe fuga, scuze. De e ceva neclar pot reveni.Si nu uita, va trece.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo