A patra masa pt. bebe cu dermatita/alergii

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Acum recitii titlul si vad ca te interesa numai mincarica. Dar daca tot am scris ditamai mesajul la ce sa-l mai sterg:)Mamaliga, brinza proaspata, o lingura de iaurt in loc de smintina si un out, mincare romaneasca adevarata, Aldo a tolerat f bine si eu eram bucuroasa pt ca produsele astea le gaseam usor in varianta bio. Piine de cereale, gasesti si fara conservanti ori tot mamaliga cu unt bio si altceva linga, de ii place peste fiert de ex.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Miss Parker, nu te obosi cu laptele fara lactoza ca aia e cu totul alta mincare de peste. Iti trebuie lapte hipoalergenic, eventual poti incerca de soia (atentie ca unele persoane au alergii si la asta), sau cum zice Ckristina cel mai sigur e laptele de orez.
Daca zici ca nici glutenul nu-i prieste evita-l si pe asta.
E important cum incepeti acum. Da-i alimentele pe rind, nu in combinatii, asa iti dai seama cel mai bine ce anume il afecteaza. Incepi cu cantitate mica in prima zi, apoi maresti cantitatea in zilele urmatoare. Apoi poti combina intre ele alimentele care-i priesc, de exemplu ii poti amesteca morcovi si cartofi. Ma rog, e doar un exemplu, dar cartofii chiar ar fi buni pentru ca nu contin gluten.
Cerealele alege-le la fel, nu in combinatii de nu stiu cite. Cele de porumb ar trebui sa fie OK daca sint simple, de orez sint bune (vezi ca gasesti si paste din faina de orez). Mai sint o multime de grine care sint OK, eu le stiu denumirea numai in engleza.
Poti sa-i dai copilului cartof dulce, mazare, fasole verde.
Personal as alege sa renunt complet la lactate.
Apoi fii atenta sa introduci cit mai tirziu alimente care dau mai des alergii: oua, rosii, capsuni etc.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemora spune:

apropo, mie mi-a zis pediatra sa nu folosesc balsam cand spal hainele fetii. si spal cu detergent lichid de la amway (pana la un an am folosit detergentul baby de la ei). si mai nou am zis sa pun balsam si s-a iritat fimea. asa ca MissParker poate te ajuta si asta.

Ramona, poate ea vrea sa se "oboseasca". Io intre lapte de soia si orez mai degraba as alege o formula delactozata care mai contine cate...ceva.

Perlutele mele: Karolina (10.06.2007) si Eszter (DPN: 14.05.09)

Niciodata nu mai poti fi atat de aproape de un copil ca atunci cand l-ai alaptat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Multumesc pentru sfaturile/ideile voastre.

Sa mai precizez una-alta. Rufele i le spal cu sapun lichid de Marsilia, mi l-a recomandat tot cineva de pe forum ca ar fi complet fara parfum si chiar mai bun pt. alergici decat detergentele cele mai sensibile. Il imbrac numai cu bumbac. Ii fac baita cu apa mai calaie si doar o data pe saptamana si il spal doar pe cap cu gel, pe corp doar cu apa, in restul zilelor - cum m-a invatat si moasa - il sterg cu carpisoara umeda pe unde cred eu ca trebuie (neamtul zice Katzenwäsche ).

Tot ce i-am introdus i-am introdus lent si doar cate un singur aliment nou timp de o saptamana, ca sa-i urmaresc reactia pielii. De aceea am observat ca nu i-au priit perele si prunele.

El mananca la pranz legume fara probleme (morcovi, cartofi dulci, cartofi, pastarnac, fenicul, gulie, broccoli, conopida, telina, toate bio si i le alternez), carnita ii dau la 2-3 zile (pui bio).

Dimineata ii fac cereale de orez cu o lingura de mei, cu apa si cu 120g de fruct. Merele sunt ideale. De maine vreau sa incerc mango bio, sa vedem cum ii place si cum ii prieste.

Am de gand sa evit oricum tot ce are potential alergen: ananasul, kiwi, capsunile, pestele, ouale, alunele etc. Astea le-am citit, le stiu, le aplic.

ckristina, si la noi cred ca tot caseina a fost declansatoarea, fiindca eczemele rele si ranile au aparut la vreo 4-5 zile dupa ce incepusem sa-i dau "gris cu lapte" instant seara, din ala facut cu lapte de continuare de la Milupa. Cum am renuntat la ala si am inceput sa-i dau doar cereale cu lapte HA, cum s-a mai imbunatatit situatia. Trebuie sa ma informez mai bine, sa vad ce si cum e cu laptele delactozat versus laptele de orez. Ma duc sa citesc si subiectul despre bebeii cu alergii.

De la un magazin bio mi se recomanda laptele de migdale, toate bune, dar ala contine si maltodextrin si am zis pas. Cred ca laptele de orez e pur, fara nimic in plus, l-as gasi si pe ala, dar nu-l constipa atata orez? El are momentan o digestie excelenta, acum am reusit in sfarsit sa-l fac sa bea si apa ca lumea, mai ales ca s-a facut cald afara.

vikinga, multumesc de info, nu e niciodata rau sa primesti cat mai multe informatii de la cei cu experienta. Deocamdata mi-a racit o singura data si nu i-am dat absolut nimic in afara de niste picaturi in nas (Nasivin pt. bebei) ca sa poata respira, plus niste bilute homeopatice (Sambucus nigra). Ce intelegi tu prin branza proaspata? Sa-i fac eu? Ca uite, la asta inca nu m-am bagat. Oare nu exista si in magazinele bio ceva pentru alergici? Un Magerquark mai inofensiv, ceva?

Totusi sunt confuza referitor la altceva. In Wikipedia am gasit ca neurodermita se mai numeste si dermatita atopica. Pediatra mea a sarit din prima la diagnosticul de neurodermita. Pe sfatul medicului ro am primit insa urmatoarele sfaturi:

Incep prin a va spune ca dermatita atopica este o afectiune determinata genetic, care NU se vindeca prin tratament. Este posibil sa se atenueze in timp, dar NU exista niciun fel de tratament care sa vindece aceasta afectiune. Exista multe cazuri in care dermatita scade in intensitate, dar din pacate acest lucru se intampla independent de tratamentul administrat.
Cert este ca nu este indicat sa aplicati pomezi sau sa faceti bai de plante, aceastea mai rau fac deoarece au potential alergizant cutanat.
Tratamentul dermatitei atopice consta in aplicarea de dermatocorticoizi (Locoid lotiune sau crema, Afloderm, Advantan Milk) in puseele acute, urmate, dupa linistirea pielii de intretinere cu emoliente dupa baie si creme de refacere a barierei cutanate (Lipobase Repair, Locobase).
Trebuie efectuat un examen parazitologic si unul micologic, si tratata orice infectie care ar putea surveni, deoarece la cei cu dermatita atopica, orice infectie poate determina acutizarea manifestarilor cutanate.
Exista posibilitatea ameliorarii cu cresterea in varsta, marea majoritate a dermatitelor atopice trec odata cu inaintarea in varsta, majoritatea pana la 3 ani.
Neurodermita apare mai degraba la adult, este o afectiune datorata scarpinatului pe fond de stres, la 8 luni nu ar cam putea fi incriminata o neurodermita.
Nu ezitati sa adresati problema Dv unui medic dermatolog care sa poata vizualiza leziunile descrise de Dv, pentru un diagnostic de certitudine si o conduita terapeutica adecvata.


Deci de aici inteleg ca medicul roman de pe acel site face o diferenta clara intre dermatita atopica si neurodermita. Deci cum e pana la urma?

Per total, deocamdata eu reusesc sa controlez binisor dermatita asta, fiind foarte atenta la ce mananca David si avand grija sa bea apa multa, sa se hidrateze din interior.

Daca mai aveti alte idei de retete, m-as bucura.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Exact ce ai primit tu rasp mi-a spus si mie medicul dermatolog Mihaela Rosca, spitalul Floreasca.
Andrei are dermatita atopica, care nu se vindeca doar se estompeaza. Ea de regula dispare la pubertate, asa ca ne vom mai chinui cu ea.
La noi a trecut cu unguent local Fucicort, pe baza de cortizon, daca n-ar fi mers ne-a mai recomandat si Elidel.
La baita spalat numai cu Bioderma- Atoderm, gel moussant, iar dupa baita Avene - Trixera, se exclude din start uleiul care nu face decat sa lase un film la suprafata pielii fara sa ajunga in profunzime.
Deocamdata la noi funtioneaza foarte bine, iar Vikinga a explicat f bine ce se intampla in sezonul rece si cand apare dermatita, prin frecare cu hainute groase, etc.

La noi Andrei maninca lactate si tare l-am recunoscut cand a spus Vikinga de mamaliguta, branzica, iaurt, ousor.
Astea sunt preferatele lui, pe care le maninca zilnic, mai putin ousorul, iar dermatita este in acelasi stadiu, la modul ca nu se agraveaza.
Multa sanatate!

Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!


Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!
Stelele care cad, nu pier! Stelele care cad, se duc pe un alt cer!Ramas bun, steluta iubita si scumpa, Emma!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Stiu Miss Parker, si eu mi-am batut capul la vremea respectiva intre termenii astia. ba pentru ca sotul meu e fluent in spaniola, a copilarit si p'acolo incercam la unii termenii sa-i gasim si pe spaniola ca din varza asta romana-germana-engleza-spaniola sa scoatem exact ideea principala:) . La fel am facut si la bolile copilariei, sunt 2 care nu ies cum trebe din tradudere romana-germana. De ex febra de 3 zile cu bubite nu e cunoscuta in ro, Aldo a avut-o si eu eram in pom la vremea aia. Si mai e una care-mi scapa acum. Dar totusi in tot acel timp eu nu am auzit la nemti cuvintul de dermatita atopica, numai neurodermitis. Din toate manifestarile am tras concluzia ca e doar o zapaceala de termeni. Cu toate ca dupa virsta de 2-3 ani daca mai persista si dermatita atopica da mincarimi, ori s azicem si prichindenii le au dar saracutii nu stiu sa zica.Aldo nu mai are puseurile alea, dar fondul sensibil si pielea uscata tot le mai pastreaza. La fel si reactiile alergice/ tusea alergica cind e racit, dar trece rapid si nu mai e nimic la aceeasi intensitate. La nas infundat, noaptea am mai folosit cu mare succes picaturi de Babix(ätherisches Öl:Eucalyptusöl, Fichtennadelöl) puse pe perna ori pe sacul de dormit in dreptul umerilor. Desfunda nasul si nu-l mai chinui cu spreiulete, plus ca nasivinul e bun dar ai voie doar o data pe noapte. De creme, e bine sa mai ai un as in mineca pt ca pe parcurs e posibil ca pielea s anu mai reactioneze la prima crema, si e f probabil sa ai nevoie sa o schimbi. Noi la inceput luam ceva preparat din farmacie, costa 50€ un recipient destul de mic, noroc ca la privat acoperea asigurarea, am mers excelent cu ea vreun an d ezile. Dupa aia parca trebuia sa folosesc prea des si prea mult, zici ca era imnun la ea. De la dr am probat Bedan(Lotion für trockene empffindliche Haut, zB. Neurodermitis- mit Johanniskraut-Spezial-Extrakt,Panthenol, Allantoin). Am folosit-o cam spre sfirsitul perioadei cu dermatita, nu pe puseuri in mijlocul actiunii ca sa zic asa ci pe bubitele mai uscate. Marea face minuni cum am zis, totusi evita cind e in plin puseu, ni s-a intimplat odata on concediu in italia..intii a facut o reactie uritica si pe urma in 2 zile totul uscat.Bucurati-va de vara, e anotimpul cind iti mai tragi sufletul cu dermatita asta.Apropos de mincare, in tot timpul Aldo a baut 1l de lapte pe zi! A fost mare biberonar pina la 2 ani jumate. Am folosit Aptamil. Foarte sclifosit de fel, mi-a fost greu cu diversificarea in cazul lui... Nici nu a fost vorba sa accepta formula HA, ori lapte de soia, capra, orez. Oricum ideea e ca cititind si comparind reactiile lui cu a altor copilasi de aici de pe DC, pt ca intotdeauna au existat subiecete pe tema asta, Aldo nu avea mai mult. Pur si simplu apar si se duc. Nu stiu de ai dat de forumuri ale dr nemti in cautarile tale, ori site-uri in limba germana pe teme medicala, acolo a rasfoit sotul la greu in perioada aia...si nu stiu noi am ramas la concluzia ca in privinta alergiilor toti stiu multe si pina la urma nimic concret. Ce vreau eu sa zic e ca indiferent cit regim si cita grija ai la materialele de contact, puseurile alea tot apar, probabil la intensitate mai mica dar de ele nu scapi. Cam dupa doi ani Aldo a mincat normal, chit ca inainte si lapte, dar macar fara kiwi, capsuni, cicolata si alte chestii stiute alergene. dar dupa 2-3 ani de toate. Mai degraba la el reactiile erau mai mari daca mergeam de ex la un hotel si dormea in lenjeria spalata cu detergent puternic, ori alte chestii de gen.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Si din periplul nostru pe la doctori ideea in genreal era aceeasi: in alea 3 zile cu puseurile in plina actiune o creme cu cortizon, totusi aici e bun un dr in pas cu noutatile pt ca in permanenta mai apare cite ceva mai bun, de ex era o crema cu un procent de cortizon infim. Fara aia pata se cam marea, ori sa zicem nu se usca imediat, plus ca il vedeam ca nu ii era lui bine, probabil mincarimea aia ii dadea o stare de nervozitate. Imediat cum s einchideau foloseam creme de intretinere, uite ca imi pare rau ca nu mai retin exact continutul acelui preparat facut in farmacie, pt ca toate is cam la fel. Totusi unele au ceva sa zicem aparte, cum e Bedanul cu johanniskraut Extrakt asa si aia din farmacie avea ceva ce altele nu le aveau. Dar daca zici ca va merge bine cu ce aveti, atunci e ok. Crema cu cortizon aplicata in strat fff subtire cu un bat de ureche. Bineinteles ca pe cit era posibil o evitam , dar uneori iarna nu reuseam fara. Nu a ramas nici o dependenta pt asa ceva. Si pt ca vine sezonul cald, indiferent ce crema de protectie ai lua, nu te risca sa o folosesti direct pe zonele problema chit ca-s in perioada pasiva. Nu a fost niciuna chiar atit de buna. Aerul de mare si apa, ma rog eu am noroc ca-s la mare, dar cred ca si in rest e la fel de ok. Ocoleam zona din spatele genunchilor, la incheietura bratelor si undeva linga ureche in zona timplelor. Doar acolo facea puseurile.Iar inca ceva mi-am amintit. Nah ca totusi nici vara nu e chiar liniste completa:) Vin tintarii! Care pisca si prin pantaloni. Probabil copiii cu fond alergen reactioneaza si la piscaturi mai urit. Pentru ca la el, piscaturile se umflau binisor! Si bineinteles nu ai voie sa folosesti acele unguente contra piscaturilor de tintar. Doar o zi doua ca sa se duca mincarimea puneam cit eram posibil d eputin fenistil gel pt copilasi, ii mai calma mincarimea. Pt ca la piscaturile de tintar si mincarimile date de bubitele alea nu fac fata cremele de intretinere a pielii. Ma rog, suna acum apocaliptic, dar cind ma uit in spate totusi nu a fost chiar atit de greu. Doar a trebuit sa am grija mai mare. Aldo are acum 5 ani jumate si aproape ca am uitat:) David merge la camin ori aveti in plan asta?Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Citat:
citat din mesajul lui nemora



Ramona, poate ea vrea sa se "oboseasca". Io intre lapte de soia si orez mai degraba as alege o formula delactozata care mai contine cate...ceva.

Perlutele mele: Karolina (10.06.2007) si Eszter (DPN: 14.05.09)

Niciodata nu mai poti fi atat de aproape de un copil ca atunci cand l-ai alaptat.

Alergiile sint date de proteina din lapte, nu de lactoza - care e zaharul din lapte. O formula fara lactoza are exact toate proteinele in loc, deci alergenii sint prezenti. Nu merita "oboseala".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemora spune:

nan-ul delactozat:
sirop de porumb, oleina de palmier, cazeinat de potasiu, ulei de cocos, ulei de porumb, ulei de rapita slab elucic, vitamine, taurina, sulfat feros, sulfat de zinc, sulfat de cupru, fosfat de potasiu, citrat de calciu, lecitina din soia, clorura de sodiu, clorura de magneziu, nucleotide(AMP, UMP, CPM, GMP), clorura de potasiu, L-carnitina, iodura de potasiu.

n-are nici urmulitza de proteina din lapte.

Perlutele mele: Karolina (10.06.2007) si Eszter (DPN: 14.05.09)

Niciodata nu mai poti fi atat de aproape de un copil ca atunci cand l-ai alaptat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Noi am trecut demult de faza cu formula. Fara lactoza nu inseamna fara proteina. Poate Nan sau alte variante n-or avea proteina din lapte, ideea e ca la alergii nu lactoza e baiul. Deci ca formula generala nu "fara lactoza" trebuie sa fie.
Ca sa te lamuresc si cum sta treaba cu "oboseala". Personal as alege fara lactate, pentru ca exista cantitati mici de caseina si in alte produse. In cazul asta poate ca nu mai observi reactii imediate, dar te trezesti ca face copilul rinite, otite, alte alea. Si nu stii de la ce i se trage!
In orice caz, eu nu sint aici sa combat pe cineva. Miss Parker a intrebat, eu scriu ce stiu eu. Daca tu stii altfel raspunde-i te rog direct, asa cum am facut eu pina sa-mi sari la jugulara.

Mergi la inceput