A patra masa pt. bebe cu dermatita/alergii
Raspunsuri - Pagina 3
iulia_b spune:
Cazeina este proteina predominanta din lapte din cate stiu eu ori Nan-ul delactozat contine cazeinat de potasiu, un complex al cazeinei cu potasiu.
coraly spune:
Da, asa stiu si eu. Si e foarte alergena. Dintre restul proteinelor din laptele de vaca cele mai importante sunt beta-lactoglobulina and alpha-lactalbumina.
Exista si cazuri de alergie la lactoza, dar cele mai multe sunt la proteinele laptelui. Pe de alta parte, copilul fiind alaptat, a avut parte de o cantitate foarte mare de lactoza (din laptele matern), deci daca era alergic la asta trebuia sa se manifeste.
In ceea ce priveste Nan-ul, chiar au fost niste scandaluri in occident, pentru ca ei vindeau o formula numita 'hipoalergenica', dar nu era defapt asa.
In cazul alergiilor la proteinele din lapte se recomanda formula de lapte HA, nu delactozate. Exista de exemplu Pregominul, care e foarte special, pt alergii severe si alte probleme digestive. Dar poti incerca si formule HA mai simple, de exemplu de la Milupa - Aptamil. Si eu stiu ca iaurtul, datorita faptului ca fermentii lactici au descompus in parte proteinele, este mai usor tolerat. De asemenea, sunt copii alergici la lapte care tolereaza cat de cat untul.
Coraly si Sergiu (3 ian 2005)
poze
Alaptatul - Help Line
Ramona J spune:
[quote]citat din mesajul lui coraly
sunt copii alergici la lapte care tolereaza cat de cat untul.
Coraly si Sergiu (3 ian 2005)
poze
Alaptatul - Help Line
Vezi, cu "cit de cit" asta am eu probleme. De aia ziceam ca "nu ma obosesc" - nu de lene, cum s-a interpretat pe aici.
Eu sint de parere ca alergiile astea nu sint cu jumatati de masura.
Daca bea copilul o sticla cu lapte sau primeste 5g de unt pe o felie de piine - nu e acelasi lucru. Asta nu inseamna ca organismul nu produce IgE in ambele cazuri, dar poate reactia nu e vizibila cu ochiul liber in cazul in care a primit doar piinea cu unt. De aia as alege sa "nu ma obosesc" incercind lactate la un copil cu alergie la proteina din lapte.