Bucurii de sept-oct 2006 (163)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Buna tuturor.
Mexxa, Doamne ajuta ca micuta Didi sa invinga boala!
Tre dulce cum il ameninta Sebicu cu bataia pe doctor.

Princess, ma bucur ca te simti mai bine! Nu am primit mesajul, dar ma bucur ca ai reusit sa intri aici si sa scrii despre voi!
Voi vorbiti de bunatati si mie mi-e raaaau... Cred ca am mancat prea cu pofta la pranz sau nu mi-a picat bine mancarea, ca nu ma simt bine deloc. Tare-as mai pleca acasa, dar nu pot.

de www.totsites.com/tot/mariacornelia" target="_blank">Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare
Si primele perlute
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Vesnic cu Emma in suflet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Monique, superbe pozele de Pasti, multumesc mult ca nu m-ai uitat. Domnisoara ta e o dulce iar ouale ti-au iesit f frumoase, bravo!

de www.totsites.com/tot/mariacornelia" target="_blank">Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare
Si primele perlute
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Vesnic cu Emma in suflet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GETY spune:

Repede, repede, repede...

Multumesc mult pentru urari... si va pupacesc pe toate, ca va ganditi la mine.

Imi pare bine ca ati scris din nou parte din retetele pe care le-ati mai postat pe forum. Le-am avut si eu salvate intr-un fisier, dar din cauza unui virus, le-am pierdut.

Acum le-am salvat din nou.

Xandrutza, gata, m-ai convins, in week-end fac tortul. Frisca cum ai facut-o?

Sanatate puilor bolnaviori. Maria e a doua zi cu febra, destul de marisoara, si am inceput sa-i dau antibiotic, la indicatia dr. Sper ca pana maine dimineata sa-i scada febra, ca maine merge la tatal meu si nu cred ca reusesc s-o tina in casa. Mai ales ca si azi a stat in casa.

Mai am de salvat niste retete. Revin cred, daca nu azi, maine la servici.

Inca o data, multumesc pentru urari!

Asa creste Maria Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flavia ramona spune:

Sara' buna si de la mine,

toate bucuriile si mamicile lor pentru ca va ganditi la noi. Nu va suparati, io nu reusesc sa intru cum as vrea pe forum pentru ca mai mereu sunt pe drumuri. In aceasta perioada s-au schimbat lucrurile si pt noi, adica mama mea e in concediu medical si apoi va iesi in somaj, iar in toamna in pensie, motiv pt care Bogdi sta la ea pt ca nu are rost sa vina ea dimineata la mine, sa se trezeasca el si sa se plimbe in fiecare zi pana la ea si inapoi, mai ales ca sta la casa si ii place tare mult acolo. Motiv pentru care eu trec sa-l vad ori dupa servici si cand ajung acasa ii seara si mai trebaluiesc cate ceva si ii gata ziua, ori vin acasa, trebaluiesc si merg la el pana tarziu.
Un lucru este bun, ca nu mai platesc femeia si se simte la buzunar in conditiile in care salariile au scazut, desi mi-era tare draga si la Bogdi la fel, dar o mai vizitam din cand in cand.

Vad ca vorbiti de retete, io nu fac foarte des ceva dulce, daca fac atunci fac crema de zahar ars ca merge repede, dar acum am primit o reteta de la o placinta tare buna si vad io cand o incerc, cred ca e de pe net luata.

Gety, La Multi Ani! Sanatate Mariei si sa se faca bine cat mai repede.

Lilina, imi pare rau ca ati avut neplaceri in periplul vostru prin Moldova. Si eu sunt de parere ca e bine uneori si fara copil in concediu, mai ales daca ai cu cine sa-l lasi, dar e bine si cu ei. Anul trecut pt mine a fost si frumos, dar si foarte obositor, mai ales ca e pretentios la mancare.

Am uitat sa va spun ca incepusem operatiunea fara scutec si la somn si m-am lasat pagubasa dupa 3 saptamani. Nu spune cand face, il trezeam io sa faca, dar sunt putine noptile fara sa faca pe el, uneori face si de trei ori pe el , motiv pt care la somnul de noapte inca il poarta, la cel de zi nu.

Na, v-am scris un cearsaf si nici macar interesant asa ca ma opresc aici .

si noapte buna sa aveti.

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Povestea unui Licurici

de Bogdan cel nazdravan (05.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yoannamarie spune:

Buna seara!

Itzy, scumpa mea, m-am trezit cu noaptea in cap...nus' de ce...si, nici sa adorm, din nou, n-am mai reusit... Asa ca..."am profitat" si am intrat pe forum...Caci aveam net...eh...

LA MULTI ANI! primei voastre nepotici! Multa sanatate, bucurii si impliniri!

Am citit PM-ul trimis de tine. Mercic ! Ti-am trimis raspuns...Sper sa-l fi primit!
fetele!

Monique , cred ca am inteles gresit referitor la Metro...Si, cand te gandesti ca i-am facut aluia capul patrat... Ups......Retinusem ca ai spus ca atunci cand avem ocazia sa mergem in Metro, sa ne uitam dupa acea inghetata... Si...am ajuns in Metro...dar nu in cel care trebuia...
Nu stiu cand o sa am ocazia sa merg in Metro, Bulgaria...dar, cand voi ajunge...tin eu minte....nu scapa...
Apropos de Bulgaria, ne cam batea gandul sa tragem o fuga de 1 Mai...Dar...nu prea mai avem timp sa rezervam locuri...Asa ca...poate in vara, sau la anul...

Am vazut pozele...Minunate! Ouale impecabil vopsite (mey, nu stiu cum ai reusit sa valorifici sideful...caci am luat si eu vopsea sidefata si...degeaba...)...Pe platoul rotund era crema de zahar ars? Asa mi s-a parut...Poate gresesc...Prajiturica cu piersici...mi-a plouat in gura numai cat am vazut poza......
Iar Cosmi, ca de obicei, o scumpa si o frumusica! N-ai treaba cu ea...cocheta e, oglinda are, troller deasemenea, ce mai... o adevarata domnisoara!
Veselie mare la voi! Ai avut casa plina de musafiri! Foarte frumos!

Ramo, mercic ! Sotul...simpatic...pe nervii mei....
Am notat retetele...Interesante...
Daaaaaa...nici eu nu suport cremele care se prepara frecand margarina si zaharul...Bleah!!! Gaseai, inainte, la cofetarii, pe unele prajituri...Brrrr!!!!

Va

Xan, am vazut pozele! Nu stiu cum de le-am ratat! oricum tortul arata yamy-yamy... Si intreg...si in sectiune...Oricum ar fi...e !!!! Felicitari!

Pai daca n-ai avut timp de Paste, sa faci poze...nu-i tarziu nici acum...
Asa ca pune-te pe ! Sa-ti mai vedem si noi bucuriile...si pe tine!

Cu rolele...eram as cand eram dom'soara! Acum...mi-am mai pierdut din indemanare...Eh, am imbatranit...

pentru sot? Da...a venit...Cu cele doua plati ale facturilor pentru internet, si ca...bonus...o pereche de pantofiori pentru mine....

Elenia, mercic ! Ce bine ca-l iei pe Darius cu tine in Spania! Cata bucurie pe el, dragul de el! Ma bucur enorm pentru voi, ca familie! Sa dea Dumnezeu sa fiti fericiti in continuare!

Mexxa, foarte simpatic Sebicu! Scumpii de voi, se simte bucuria din sufletul vostru! Sa dea Dumnezeu sa va fie bine de acum inainte! Multa sanatate!
Multa sanantate fetitei! Offf!!!

Gety, cu mare placere! Imi pare rau sa citesc cum ca Maria e bolnavioara! Multa, multa sanatate!
Ah...si spor la prepararea tortului!

Flavia, ce bucurie pe Bogdan ca e la bunici! Cred! e obositor pentru tine, intr-adevar, sa faci "naveta", dar, cu siguranta e mult mai bine pentru el sa fie acolo!

No...ca nici eu nu prea fac dulciuri...Nu-mi ies si ma enervez rau... Ori prea dulci, ori prea aromate. ori...si lista ar putea continua...numai cum trebuie nu-mi ies...

Eh...spuneai ceva de cearsaf! Citeste-le pe ale mele...
Va

Azi, desi, a fost soare a batut vanul toata ziua, in Bacau...Nasol rau...Si a fost rece! Si acum bate vantul...mama lui!!! Sa vezi maine.... !!!

www.mytickerz.com/tickers/g5982ekrufgklo7y.png" target="_blank">Maria-Elena, un vis devenit realitate!

Mitzu si...perlutzele...

Stropul de dragoste oferit unui copil ti se va intoarce inzecit, chiar insutit...

Ioana, mami de Maria-Elena, alintata, Mitzu ( 5 septembrie 2006 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yoannamarie spune:

Revin cu...o parte din...

POZE DE PASTE

pentru cine are placere sa le vada...si...gata...la nani...

www.mytickerz.com/tickers/g5982ekrufgklo7y.png" target="_blank">Maria-Elena, un vis devenit realitate!

Mitzu si...perlutzele...

Stropul de dragoste oferit unui copil ti se va intoarce inzecit, chiar insutit...

Ioana, mami de Maria-Elena, alintata, Mitzu ( 5 septembrie 2006 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns itzy-bitzy spune:

Neatza!

Mona si Ramo mersi mult pt retete...le-am primit si pe cele trimise pe mail....moama ce e acolo, ce poze si bunatati...cand am vazut si site-ul Lily...ce poate sa faca....Nici eu nu prea fac dulciuri...dar cand le vad asa apetisante sau la ocazii chiar fac.
As mai vrea niste gogosele ca m-a innebunit Ana-Maria cu gogosile...a mancat de la cineva de aici...iar eu cand am facut nu au iesit pufoase.
Si mai era pizza aia buna de la Sephora....o are cineva?

V-am zis ca am facut o pasca fara aluat,o grozavie...cu multa branza si stafide....va dau reteta daca vreti...S-a mancat in ziua in care am facut-o ...si a doua zi cand am avut musafiri ...a trebuit sa fac repede alta, noroc ca se face super simplu.
Este ca o prajitura cu branza dulce...nu e cu aluat care sa creasca sau mai stiu eu ce...E un dulce potrivit si pt copii...avand branzica aia dulce...

Yoanna...ce haioasa ai fost....cu la multi ani primei noastre nepotici. Fetelor, cred ca ea nu stie....
Dragutza... nepotica noastra... pe care am felicitat-o este Daria, fetita CristineiGoji. A fost prima graviduta dupa ce am avut bucuriile...apoi au urmat Roxana01 cu Victoras, Sybille, Xandrutza, Alexutza, Tanima....si acum Cata14...
Noi ne-am mobilizat si cineva s-a ocupat sa stranga banutii si sa-i trimitem o mica atentie, doar in RO...sau sa primeasca chiar in spital...un buchet de flori pentru proaspata mamica si o jucarie, sau hainute pt nepotel/nepotica....sa aiba amintire de la Matusicile DC...Asadar este si nepotica ta

---------------------------------------------------------------------------
Itzy-Bitzy
cu
Ana-Maria papusica lu' mamica si a lu' taticu (28 septembrie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monique_new spune:

Neata dragutelor. Este gata luta.

Andreea ce ati facut ieri la doctor?

Alina cu placere. Sephora a pus odata o reteta de " bomboloni" - gogosi. Eu am una singura din cartea lui Jamie....dar acasa.....arata asa "gen papanasi" - rotunde cu gaurica in mijloc si ies garantat. Mie mi-au iesit din prima. Daca vrei iti dau reteta. Cred ca am scris-o si aici poate o are cineva notata.

lexi am vrut sa-ti dau mesaj pe tel.de Paste...dar imi arata mereu " neremis" . Cred ca tb sa scriu prefixul Germaniei....

Yoana imi pare rau ca ai terorizat bietul om din cauza mea...chiar era nevinovat.Nu avea inghetata respectiva.

Vopseaua pe care am folosit-o la oua se numea " Carmin - vopsea sidefata", am folosit-o si anul trecut si stiam ce iese. Nu e mare smecherie doar ca se fac in palma, nu fierte.

Cat despre "casa plina", nu eram acasa la mine ...eram la mama.

Praji aia de care spui tu ca era crema de zahar ars.....este de fapt Prajitura Snickers in varianta tort, o vezi la sfarsitul retetei.

flavia te asteptam cat de des poti. Lasa ca scapati voi intr-o buna zi si de scutec.

Va doresc o zi minunata.

Mai am de vizionat pozele Yoanei si revin.

1 Anisor2 Anisori
Cosmi bebe -13 septembrie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xandrutza_76 spune:

Itzy, cred ca astea sunt retele Sephorei:

Pizza Capriciosa
1 aluat de pizza 500 g rosii coapte bine 250 g sunca fiarta taiata felii 100 g mozzarella 4 fileuri de sardele din conserva 8 anghinare (miezul) conservate in ulei 4 linguri ulei (de masline)
150 g masline negre sare sau piper dupa gust 1 lingura ulei de masline pentru a unge tava
Se prepara aluatul conform retetei Blat de pizza; (150 ml apa calda 1/2 lingurita zahar tos 1 lingurita drojdie uscata
250 g faina 3 linguri ulei de masline 1 lingurita sare: se pune intr-un castronel drojdia amestecata cu 1 lingura de faina, 3-4 linguri de apa calda si zahar pana se face ca o pasta, se acopera si se lasa pana se se umfla si face spuma; intr-un castron se pune faina, in mijlocul ei se toarna amestecul de drojdie, uleiul, sarea si se amesteca, pentru a forma un aluat moale si elastic, daca trebuie se adauga si restul de apa; se framanta bine, se lasa deoparte acoperit, sa dospeasca marindu-si volumul; se poate lasa si la frigider de pe o zi pe alta;
Cand vrem sa preparam pizza, intindem o foaie de marimea si forma dorita, pe care o punem intr-o forma unsa.)
Se oparesc rosiile in apa fiarta, se racesc, se cojesc, se taie in 4 felii si se taie in fasii de-a lungul. Sunca se taie in fasii de latimea degetului. Se taie sardelele in bucati mici, anghinarele se taie in 4 felii. Se incalzeste cuptorul la 220C si se unge o tava cu ulei; se pune aluatul pe o planseta presarara cu faina, se intinde si se pune in tava. Marginile se trag in sus pe peretii tavii si se impunge in multe locuri cu o furculita; se unge suprafata aluatului cu ulei (2 linguri) si se aseaza uniform mozzarella rasa, fasiile de rosii, sunca, sardelele si maslinele. Se sareaza si se pipereaza compozitia apoi se stropeste cu ulei. Se da la cuptor, se lasa acolo 25 de minute, timp in care devine crocant.

Pizza napoletana
sos din pulpa de rosii 100 g mozzarella 100 g ciuperci proaspete
100 g sunca 1 ou 50 g rondele de masline 2 ardei grasi colorati diferit 2-3 linguri de ulei masline
Se prepara aluatul conform retetei Blat de pizza neaparat subtire;
Se pun pe rand pe aluatul de pizza, ulei de masline, o parte din sucul de rosii si restul ingredientelor; la sfarsit se pun rodelele de ardei si masline si restul de sos si neaparat oul in centru, se pune la cuptor cca 20-30 minute pana branza devine aurie.

Pizza Diavola
100 g salam Pepperoni 100 g mozzarella sos de rosii 2-3 linguri de ulei de masline 1 ardei iute 50 g rondele masline 1 ceapa
Se prepara aluatul conform retetei Blat de pizza; se intinde un blat subtire de aluat, care se stropeste cu putin ulei de masline; se pun felii de mozzarella, felii subtiri de salam, rondele de ceapa, ardei si ceapa si la sfarsit sos de rosii; se tine 20 minute la cuptor si se serveste imediat.

Pizza Margarita sau pizza Margherita
500 g de rosii coapte 400 g de mozzarella busuioc ulei de masline sare sau piper dupa gust
Se prepara aluatul conform retetei Blat de pizza; se pune putin ulei de masline pe blat, apoi se pune un strat de rosii curatate de coaja si taiate felii; se pune un strat de felii subtiri de mozzarella, iar un strat de rosii si iar mozzarella; se pune la copt cca 20 minute pana branza se topeste si se amesteca cu rosiile si totul devine auriu. Pe deasupra se presara busuioc proaspat si se serveste calda.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monique_new spune:

Yoana super frumoase pozele si protagonistii Vreau si eu o casuta .....cu iarba verdeNu mai zic de fripturica de miel ....ca deja m-a luat foamea Pulpa mea de miel sta in congelator nu am mai avut cand s-o gatesc daca tot m-am dus la mama iar a doua zi deja nu " mai intra " tot miel.

xan .....neata.Credeam ca sunt singurica.

1 Anisor2 Anisori
Cosmi bebe -13 septembrie 2006

Mergi la inceput