Bucurii de sept-oct 2006 (163)
Raspunsuri - Pagina 10
Monique_new spune:
Alina ti-am trimis si un mail ( pe adresa cu 2002)cu retete. Testate de mine sunt : cuibul de viespi, praji cu visine/cirese ( eu am facut-o cu piersici ), krem a la krem, Prajitura Snickers by Pocahontas. Astea garantat ies....am poze puse in album dar din cate stiu nu le poti vedea. Pofta buna.
Hai ca azi nu am avut chef de nimic si m-am cam " destrabalat" pe net.
1 Anisor2 Anisori
Cosmi bebe -13 septembrie 2006
ramomar spune:
Buna dimi,
Gety la multi ani!
La multi ani pentru toate Georgetele, Gheorghinele si toti cei cu nume de Gheorghe!
lilina multa sanatate! imi pare rau ca esti asa bolnava si mai ales ca nu ti-a placut in concediu
yoanna bine ai revenit! eiii, pai ati fost plimbareti nu gluma de aceste sarbatori! Simpatic sotul, el te intreba de cadoul de la iepuras printre "urletele" tale
Moni super pozele cu o asemenea protagonista am vazut si prajituricile, care cred ca au fost delicioase ; mi-au placut mult ouale, au avut o culoare foarte frumoasa si interesanta!
princess, un dulce si un simpatic Rares! Ma bucur ca te simti mai bine! Multa sanatate iti doresc
xan frumos tortul, ma gandesc ca a fost la fel de delicos
itzy dragutooo deci, iti scriu acum retetele de praji si o sa-ti dai seama cum e crema fiarta (eu una nu pot manca cremele la care se freaca margarina cu zaharul ):
Rafaelo
- se fac 4 foi din urmatoarea compozitie:
6 albusuri se bat spuma cu 180gr zahar;
6 galbenusuri se amesteca bine cu 150gr faina si 5 linguri apa minerala, apoi le punem peste albusurile batute in prealabil, le omogenizam si le dam la cuptor una cate una. Se coc foarte repede caci sunt subtiri.
Crema 1: (fiarta)
6 galbenusuri
3 linguri faina
100 ml lapte
1-3 plicuri zahar vanilat
200 gr zahar (data viitoare cand o fac am sa pun doar 150-180, pt ca mi s-a parut prea dulce)
Se freaca bine galbenusurile cu zaharul, apoi adaugi faina si la sfarsit laptele. Cand sunt omogenizate bine le pui pe foc mic la fiert; iese o crema tare, se lasa la racit si apoi se adauga un pachet rama. eu in aceasta crema am adaugat si 2-3 linguri cacao pt aspect (si cealalta praji care am facut-o era tot cu crema galbena si am vrut sa p schimb putin)
Se umplu cele 4 foi, pe ultima nu punem nimic, pentru ca vine...
Crema 2:
6 albusuri se bat cu 200gr zahar la bain-marie. Dupa ce se raceste putin se adauga 100gr nuca cocos si se pune peste ultima foaie.
pofta buna!
revin si cu cea de-a doua si sper cu poze maine, daca mai am vreo bucatica din ele prin frigider
Ramo si PATRICIA MARIA (06.09.2006)
Monique_new spune:
Ramo astea sunt foi de facut pe fundul tavi cumva .....Reteta asta nu o aveam....asteptam si dovada deci sari cu poza.
1 Anisor2 Anisori
xandrutza_76 spune:
Buna dimi! Am venit la cafea.
Ioana, cu rolele m-as da si eu Poze cu tortul sunt la pag. 9. Cu fetele nu am facut niciuna de Paste Prea multe pe cap... Si, a venit iepurasul la sot?
Itzy, ceva retete salvate am si eu... pe undeva. Prajitura cu stafide (printre altele) se numeste Noapte de iarna, doar ca eu o fac fara frisca (zapada).
Moni, tu mai ai si tarta aia cu magiun, parca; tot de la tine am luat link-ul de la Bounty Bars, o prajitura care iese foarte bine, am prestat-o si de Pasti.
Ramo, repejor scriu si eu reteta.
Alina, multa, multa sanatate!
P.S. Sa stiti ca tortul ala merita facut, e tare bun
ramomar spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Monique_new Ramo astea sunt foi de facut pe fundul tavi cumva .....Reteta asta nu o aveam....asteptam si dovada deci sari cu poza. 1 Anisor2 Anisori Cosmi bebe -13 septembrie 2006 |
da Moni, cred ca asa se coc, pe fundul tavi. Eu le-am copt totusi in tava tapetata cu hartie de copt, dar doua din ele le-am desprins destul de greu.
trebuie coapte la foc mic sa nu se coaca doar fundu', ci si deaspura
xandrutza_76 spune:
Gety, la multi ani!! Multa sanatate si fericire!
La multi ani celor care isi aniverseaza azi onomastica!
Monique_new spune:
Xan asta e reteta de Bounty Bars TESTATA. Nu o aveam salvata in calc. O facusem direct listata de pe net si am uitat de ea.
Ramo sti de cand vreau sa fac o praji cu 4 foi pe fundul tavi dar ma "invadeaza" fimea si imi e ca raman fara ele. Eu vreau sa fac una cu crema de lamaie as manca non stop ......bunicamea o face si am luat reteta de la ea....dar cand o sa am timp si "spatiu " sa ma desfasor.
1 Anisor2 Anisori
ramomar spune:
si acum praji Vascau (asta sigur am mai scris-o):
Blat: 8 albusuri se bat tare cu 200gr zahar. Se adauga 100gr mac, 100gr nuca de cocos si 2-3 linguri faina. se da la cuoptor in tava tapetata cu hartie de copt, pana se desprinde marginile de tava si prinde culoare (aprox 20-30 min)
Crema:
8 galbenusuri
8 linguri zahar + zahar vanilat
1 budinca vanilie
300ml lapte
Se omogenizeaza bine ingredintele de mai sus si la sf se adauga laptele. Se fierbe la foc mic pana se ingroasa, se lasa la racit si se amesteca cu un cub rama.
Crema se intinde peste blat, iar peste se aseaza un rand de biscuiti (eu am pus picnic-aprox 3 pachete) pe care i-am inmuiat putin in cafea dizolvata, iar peste biscuiti se pune glazura de ciocolata menaj (aprox 150gr +3-4 linguri ulei se topeste pe foc mic)
eleņia spune:
HROSTOS A INVIAT
am ajuns acasa,am citit si acum sa raspund
GETY
si tuturor celor care isi serbeaza astazi ziua numelui
Princess eu locuies langa Biserica SF.Ioan strada pe vremuri se numea Draslavat
Lilina imi pare rau ca nu ati avut un miniconcediu asa cum ti-ai dorit,dar lasa ca o sa creasca Vladone si o sa fie mai bine data viitoare
Yoana bine ai revenit,ma bucur pentru voi ca ati petrecut atat de frumos
Ytzi parca tu intrebai daca il iau pe Darius cu mine in Spania,da il iau si o sa pleca in jur de 20 mai la Turnu Severin la bunicasa ailalta si pe 6 iunie avem avion spre Spania,pupici la apusica
mexxa spune:
Salutare
Observ ca se vorbeste de bunatati...tocmai acum cand eu am de gand sa tin regim...ca m-am ingrasat de la stat....
celor ce astazi isi sarbatoresc ziua de nume.!!
Monique tare frumoase pozele. strumfi cea frumusica!
Ieri am iesit putin in parc si sebi a mai mult pe banca...de ce ca erau furnici...si ii era frica de ele. Aseara cand am ajuns in casa intreba: unei fuica...nu mai e fuici ...adica unde e furnica...nu mai sunt furnici.
Daca tot am inceput sa va zic de Sebi...sa va povestesc in spital.
Vine seara sa faca injectia de ora 22...si vede asistenta pansamentul cam murdarici vrea sa il schimbe si scoate o foarfeca din aia mai lunga cum sunt cele de spital...si sebi..."nu tai mauta tanti"(nu taia manuta tanti)
Apoi dupa ce ii schimba pansamentul doctotul...Sebi tot nervos si traspirrat ii zice: asa asa vine tati bate punu (lasa lasa vine tati bate cu pumnu)
Aseara am primit un mail de la prietena mea...micuta Didi se simte destul de rau..i'au scazut foarte mult leocucitele si au inceput sa faca transfuzii.
Off ma mereu pentru ea. Am vorbit si cu Aida si zicea ca aceste transfuzii fac bine pt ca intaresc organismul ca sa poata sa lupte in continuare.
Va pup si sper ca nu va deranjeaz daca va zic si voua despre aceasta minunata fetita ce lupta pentru a se vindeca.
, mamica de Sebastian-Mihai
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Emma un inger deosebit!
_
Te rugam Doamne, vindeca durerea copiilor. Alunga de la ei toata boala si toata neputinta. Tu, care esti doctor al sufletelor si al trupurilor, arata si acum puterea milostivirii Tale.
Vindeca-i pe ei, Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, cu rugaciunile pe care le inalti inaintea Fiului Tau si Dumnezeului nostru.
O, Doamne Iisuse Hristoase, primeste putina noastra rugaciune pntru copii bolnavi, stinge-le focul ce i-a cuprins, inceteaza-le boala, ridica-i din patul durerii, intru marirea Ta. Ca Tu esti Cel Care vindeci neputintele, Hristoase Dumnezeule si Tie marire inaltam in vecii vecilor. Amin.