Burtici fericite de septembrie-octombrie (42)
Raspunsuri - Pagina 5
MangaGirl spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui raluk16
Imi pare rau sa aud ca mai are cineva boala asta. Si poate era mai bine sa nu stii. Poate uneori organismul nostru si al bebe-ului lupta mai bine daca suntem optimisti. Am vazut ca tu esti de multa vreme acolo, deci cred ca si doctorii tai de acolo stiu de boala. Daca stiu, inseamna ca trebuie sa ai incredere in ei. Acolo, in "civilizatie" sunt sigura ca au o mai mare responsabilitate. Stiu ei probabil cand trebuie sa faca ceva. Daca crezi ca cine se ocupa de sarcina ta nu stie, eventual sa-i anunti. Desi ai zis ca tu tii contact doar cu moasa. Poate ar trebui sa-ti anunti endocrinologul ca esti graviduta si vezi daca trebuie sa faci ceva investigatii. Sanatate |
vei surprinsa sa auzi ca nu am un endocrinolog aici. am avut unul acum vreo 5 ani, dar ma tratez in Romania la o profesoara din Iasi. de fapt ma tratam. de vreo 4 ani am intrerupt orice tratament. mi-a dat vreo 3 ani in conitnuu thyrozol si euthyrox si la un moment dat am intrat in hipotiroidie si m-am oprit. de atunci, fac analize la sange o data la 6 luni sa vad dk totul e ok. nodulul e bine mersi acolo. problema cu el e ca nu e f bine conturat si am fost supusa pentru operatie acum cati ani, dar nu am vrut. sa speram ca totul va fi ok.
MangaGirl :-) 16+
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=%20MangaGirl&year=2009&month=9&day=30&babycount=1
poze webshot - http://community.webshots.com/album/570672058NKtQlR
raluk16 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui biaz29 Ma bucur ca a mai aparut o vegetariana pe forum. Poate facem si noi schimb de retete si ne mai facem pofta una alteia. Si eu am avut perioade cu regim vegan. Sunt super faine si te simti foarte bine dar trebuie sa fie ori vara, ori sa ai timp de stat mult pe la bucatarie. Si am cam luat-o pe ulei si eu la sarcina asta. Adica nu prea pot manca toate cruditatile cu care sunt obisnuita, am mai mancat mai mult cascaval sau iaurt ca de obicei, am mai gresit si cu dulciurile. Pledez vinovata la toate astea. Din nefericire eu fac parte din minoritatea gravidutelor care nu scapa de starile de rau nici dupa a treia luna de sarcina, dar rezist cu stoicism. Asa ca nu esti singura in multe dintre problemele cu care te confrunti. Curaj si inainte! Ai incercat cu inotul? Stiu ca e un sport recomandat in sarcina. Bia mamica lui Busici (24 mai 2005) si17+ |
Voi veni cu idei de retete cand imi voi reveni . Acum reuseste mami sa ma lamureasca sa pap cartofi frantuzesti, de exemplu, ca sa mai "diversific" cartofii stricti. Incep sa pot manca legume, dar numai gatite, si asa mi-e de ciuda... In alte primaveri, in perioada asta salivam cu pofta la ridichi, ceapa verde si leurda...
Referitor la inot: poate ca o graviduta sanatoasa ar putea incerca si asta si multe altele fara sa pateasca nimic. Dar eu am citit in multe locuri ca clorul din piscine poate provoca avortul, asa ca nu am mai riscat. Eu inotam deja la o piscina la un hotel de aici de vreun an deja. Si am abonamentul platit pana in mai! Si din februarie pauza...
Mi-am intrebat si doctorul de inot. Si a zis ca nu, pentru ca sistemul imunitar e scazut, si ca a avut cateva paciente care nu l-au ascultat si au facut infectii urinare, si cateva chiar au pierdut sarcina, pentru ca nu si-au descoperit si tratat infectiile la timp. L-am intrebat daca e cazul si la mare (desi e prea departe pentru mine, daca sunt asa "firava" ). Si a spus ca in apa sarata ar fi ok daca e curata si daca nu e rece. Deci, las pe la anu...
13+
biaz29 spune:
Daca tot vorbeati de maioneze, iata si o alternativa vegetala: un cartof fiert, 3-4-5 (cai suportati ) catei de usturoi dati prin razatoare. Se pun cartoful si usturoii la blender cu putina sare si un pic de suc de lamaie (+ un pic de apa daca e prea uscat cartoful) si se lasa 1 min la viteza maxima apoi se seteaza la viteza minima si se adauga uleiul, cate putin, ca la o maioneza obisnuita. E foarte gustoasa. Cel putin asa mi se pare mie.
Bia mamica lui Busici (24 mai 2005) si17+
raluk16 spune:
citat din mesajul lui MangaGirl vei surprinsa sa auzi ca nu am un endocrinolog aici. am avut unul acum vreo 5 ani, dar ma tratez in Romania la o profesoara din Iasi. de fapt ma tratam. de vreo 4 ani am intrerupt orice tratament. mi-a dat vreo 3 ani in conitnuu thyrozol si euthyrox si la un moment dat am intrat in hipotiroidie si m-am oprit. de atunci, fac analize la sange o data la 6 luni sa vad dk totul e ok. nodulul e bine mersi acolo. problema cu el e ca nu e f bine conturat si am fost supusa pentru operatie acum cati ani, dar nu am vrut. sa speram ca totul va fi ok. MangaGirl :-) 16+ http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=%20MangaGirl&year=2009&month=9&day=30&babycount=1 poze webshot - http://community.webshots.com/album/570672058NKtQlR |
Eventual anunt-o, daca ai cum, pe doctorita din Iasi. Sau, daca vrei sa vezi tu cum stau lucrurile, mie doctorita nu mi-a mai cerut analize de TSH si anticorpii (anti-tpo si anti-tg), ci mi-a facut doar FT4, a zis ca asta e cel mai important in sarcina. Vezi cum iti iese asta.
13+
raluk16 spune:
citat din mesajul lui biaz29 Daca tot vorbeati de maioneze, iata si o alternativa vegetala: un cartof fiert, 3-4-5 (cai suportati ) catei de usturoi dati prin razatoare. Se pun cartoful si usturoii la blender cu putina sare si un pic de suc de lamaie (+ un pic de apa daca e prea uscat cartoful) si se lasa 1 min la viteza maxima apoi se seteaza la viteza minima si se adauga uleiul, cate putin, ca la o maioneza obisnuita. E foarte gustoasa. Cel putin asa mi se pare mie. Bia mamica lui Busici (24 mai 2005) si17+ |
Buna idee, ca asta de oua fierte de cate ori am incercat-o, mi s-a taiat. Exista un secret?
Am scris atatea posturi lungi si nu le-am zis fetelor care merg azi la eco succes!
Fug putin la aer, revin mai pe seara.
13+
Danuta1979 spune:
Astept cu nerabdare vesti de la fetele care fac azi ecografie.
Sa vedem cum se mentine scorul carucioare roz- carucioare albastre. Ca pana acum par sa castige cele albastre...
Dana 17+ cu Alexandra
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Dana&year=2009&month=9&day=21&babycount=1
Danuta1979 spune:
A...si de kilograme...eu vad ca am ramas tot la 48 kg (dupa 8 kg luate in primele 4 luni...ca aveam 40 kg la inceput). dar e bine si sunt in grafic. Pana la nastere ar trebui sa ajung pe la 60 kg si sper sa pastrez ritmul.
Deci...eu sunt una dintre cele care se bucura pt. fiecare kg luat...pt ca toata viata am fost o mare slabanoaga.
Dana 17+ cu Alexandra
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Dana&year=2009&month=9&day=21&babycount=1
adimercedes spune:
Fetelor, hai sa scriu celor carora le eram datoare cu raspuns din vremuri antice si de demult si apoi ma duc sa citesc din urma!!! M-am cam suparat, ca aveam n-shpe mii de ferestre deschise pe ecran, cu fiecare post la care vroiam sa raspund si Lisa mi-a inchis computerul si s-au duuuuus... Asa ca voi vorbi din amintiri, mii de scuze.
Monica_Dicut, scuze ca am insistat cu informatiile. Ma bucur inca ca ai o doctorita care se sesizeaza rapid si te tine sub observatie. Si felicitari sotului pt curajul de a te intepa. Va supravietui, te asigur , si vecinul nostru e bine, merci si si-a intepat sotia toata sarcina tot cu Clexane. Cu analiza de urina cum stai? Totul ok?
Biaz, felicitari pt ca ai putere si concentrare si pt doctorat. Eu am facut pauza inca din sarcina cu Lisa, cand mi se facea ingrozitor de rau daca stateam la comp mai mult de 1-2h. Iar atunci lucram si la o agentie de imobiliare si eram pe comp vreo 4-5h si era cumplit, ajungeam acasa o leguma. Plus incepusem businessul si tot pe comp munceam. Am vrut sa reiau in feb anul asta si mai as fi avut un an, dar am aflat de sarcina si a trebuit sa ma hotarasc repede ce fac. Asa ca mi-am facut intrerupere si voi vedea cand voi putea reveni sa imi termin teza, si daca o schimb in master si o termin asa, apoi mai vad. Referitor la nick, nu esti tare departe de adevar cu "anti mercedes". Adica nu le urasc, dar nici nu ma dau in vant dupa ele. Masina ideala pt mine la mom de fata e www.mazda.com.au/Models/Current%20models/CX-9.aspx" target="_blank">Mazda CX9, doar ca e fff setoasa si ne-am luat Mazda6 Wagon pana mai lucreaza astia la optimizarea consumului . Ca sa revin la nick, il am in cap inca dinainte de a sti ca exista masini cu numele asta. Eram de vreo 4-5-6 ani si o prietena de-a unei verisoare se numea Adriana Mercedes (nu stiu pe ce motive parintii i-au scpus Mercedes). Dar era cu cativa ani buni mai mare decat mine si mi se parea o finuta, o cocheta si fff carismatica. Mi-a ramas in mintea mea de copil imaginea ei si peste ani, cand a aparut internetul cu nick-uri etc, l-am ales pe asta de fata ;) Eu sunt Adriana, asa ca nu e mare deviatia ;)
MangaGirl, imi pare tare rau de idiotii tai de sefi. As intelege daca ai fi contractor si de putin timp cu ei, dar asa, 3 ani, nu sunt totusi, 3 sapt sau 3 luni. Sper sa gasesti si ceva alternativ, ceva sa poti lucra de acasa. Eu stiam de www.odesk.com/w/" target="_blank">oDesk, unde poti sa iti faci cont si sa gasesti de lucru pe proiecte. Am vazut persoane pe media, news, websites etc, fiecare la ce se pricepe. Ia baga si tu un ochi si vezi ce gasesti in domeniul tau si daca ar fi ceva viabil pt tine mai ales pt perioada cand vei sta pe acasa.
Adela, felicitari pt caruciorul albastru!!! Multa sanatate mamei tale, sper sa rezolvati cu stabilizare de sarbatori, macar sa iti iei o grija de pe umeri. E tare aiurea sa nu iti poti lua concediu din cauza ca sefa ta e medicul de familie, dar nah, poate reuseste sa te inteleaga macar putin...
Lutoniana, multa sanatate si alinare soacrei tale, mai ales ca e in prag de sarbatori si isi are fiul langa ea. Sper sa o reuseasca sa o convinga sa mai lupte si sa spere.
Crisbebe, ti-au trecut starile nasoale? Hai ca nu e timp de melancolii, depresii si stari turbate, ca vine primavara si apoi vara cu iesiri, relax si concedii...
Cristina_Ana, bafta cu gradi si spor la dat "mita". Si eu sunt total inapta cand vine vorba de asemenea proceduri. Noroc ca aici nu exista astfel de concepte si lucrurile se rezolva pe alte cai.
Raluk16, ce ma bucur pt tine . Tare bune vesti ai tu acolo!!!! In ceea ce priveste Hashimoto nu stiu multe, dar stiu ca o colega de la odiseea precedenta are asa ceva si are 2 copii superbi (5 ani si 19 luni). Deci, se poate. Daca vrei, da-mi PM si te pun in legatura cu ea. E ff de treaba si sunt convinsa ca ti-ar da detalii mai multe despre cazul ei, tratament etc. Oricum, important e sa ai un medic in care sa ai incredere si care sa te tina sub observatie, sa iti faca analize regulate, etc.
Inca o data imi cer iertare daca am uitat pe cineva.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
Povestea obtinerii primei sarcini
Lisa 01.10.2007
Samburel' 17.10.2009
adimercedes spune:
No, cand eram gata si eu sa incep sa ma plang ba de vreun junghi, ba de par nedorit, ba de vergeturi si sani pana la buric, am vazut ca e 12:30 noaptea, asa a ma duc la somn ca maine am o zi luuuuunga, mai ales ca mi-a cazut in seara asta plomba pe care dentistul mi-a pus-o sa reconstruiasca maseaua... Maine musai sa sun sa ma duc pana in we sa mi-o rezolve, ca nu pot sa stau asa.
Fetelor noi le urez bun venit , iar cele care sunt si noi pe forum sa scrie repede mesaje cat mai multe si sa ne zica despre ele. Iar cele care ne citesc "din umbra" sa isi adune curajul sa vina sa le cunoastem si noi .
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
Lisa 01.10.2007
Samburel' 17.10.2009
adimercedes spune:
citat din mesajul lui THEA22 Au venit si la mine mofturile si poftele...vai, vai.Ca duminica seara m-a apucat din senin o nebuneala pentru cornuri, patiserii. Sotul incerca sa-mi creeze imagini neplacute in legatura cu subiectul pasiunii mele, mai ales ca la ora ceea era mai mult un ideal intangibil. Mi-am dat seama ca in cazul sarcinii daca ceva dorit tre sa ramana platonic se soldeaza cu cheltuiala de nervi.Am trecut insa peste, iar acum de doua zile numa la dovlecei pane cu usturoi imi sta capul. Apropo de gastronomice, am auzit ca maioneza nu prea e recomandata in sarcina. Mie imi place la nebunie salata boeuf si vine Pastele si se face la noi...Intelegeti..? Voi ce stiti? Imi da cineva dezlegare? THEA2216+'' "http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=ANA&year=2009&month=9&day=28&babycount=1" |
Inca una si ma duc.
Thea, maioneza nu e ok daca e gatita cu ou crud, dar daca pui numai ou fiert, nu e nici o problema!
Pofta buna .
Lisa 01.10.2007
Samburel' 17.10.2009