Burtici fericite de septembrie-octombrie (42)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns THEA22 spune:

Emy si Crissbebe,va tinem pumnii la ecografie, nu intarziati cu anuntul.V-ati gandit la nume?

THEA2216+''
"http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=ANA&year=2009&month=9&day=28&babycount=1"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns THEA22 spune:

Au venit si la mine mofturile si poftele...vai, vai.Ca duminica seara m-a apucat din senin o nebuneala pentru cornuri, patiserii. Sotul incerca sa-mi creeze imagini neplacute in legatura cu subiectul pasiunii mele, mai ales ca la ora ceea era mai mult un ideal intangibil. Mi-am dat seama ca in cazul sarcinii daca ceva dorit tre sa ramana platonic se soldeaza cu cheltuiala de nervi.Am trecut insa peste, iar acum de doua zile numa la dovlecei pane cu usturoi imi sta capul.
Apropo de gastronomice, am auzit ca maioneza nu prea e recomandata in sarcina. Mie imi place la nebunie salata boeuf si vine Pastele si se face la noi...Intelegeti..? Voi ce stiti? Imi da cineva dezlegare?

THEA2216+''
"http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=ANA&year=2009&month=9&day=28&babycount=1"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monikus spune:

THEA22, mie doctorita mi-a zis ca pot sa mananc absolut orice am chef atata timp cat am observat ca nu imi face rau, adica nu se cere dat afara. Mai mult nu as putea sa iti zic. La mine din pacate sunt foarte putine lucruri care sa nu imi provoace greata.
Asa ca, bine de tine ca ai pofte. Astept sa vina si la mine.

12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns santorini spune:

Thea maioneza nu este recomandata daca este facuta cu oua crude. Eu stiu ca se poate face si numai din oua fierte si asa este OK. Chiar ma gandeam sa-i atrag atentia soacra-mi sa faca maioneza doar cu galbenusuri fierte!

18+ cu
<http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=santorini&year=2009&month=9&day=13&babycount=1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns santorini spune:

Bafta multa pentru cris, emy si ioanna. sa aveti bebei sanatosi si sa veniti cu ce culoare vreti voi la carucioare!

18+ cu
<http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=santorini&year=2009&month=9&day=13&babycount=1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk16 spune:

Buna, fetelor!

Multumesc de primirea frumoasa!

biaz29 imi pare rau ca ai si tu ovare polichistice. Dar se pare ca esti inca un exemplu ca se poate!

Nici eu nu pap carne si peste, deci sunt ovo-lacto-vegetariana de 8 ani. Si cateodata o dau pe vegetarianism strict. Inainte de sarcina mancam aproape numai cruditati, legume si fructe. Dar de cand m-au apucat greturile nici nu le-am mai putut vedea, acum doar paine prajita si cartofi, deja de aproape doua luni.

Si de sport m-am lasat, la sfatul doctorului, din prima zi cand am aflat de sarcina. Faceam 3-4 ore pe zi sala, inot, tae-bo,... Nu mi-a permis nici macar bicicleta sau inot. Doar plimbari lejere. Asa ca in prima saptamana am pus 3 kg, numai din lasatul de sport, dieta imi ramasese la fel, inca nu incepusera greturile.

Dupa ce m-au luat greturile si am renuntat la salate pentru cartofi si paine, am inceput sa pun vertiginos. Dar ce sa fac, imi era rau de orice altceva. Asa ca pana acum am pus 12 kg, cred ca sunt record pe odiseea noastra. Stiu ca ar fi trebuit vreo 15 in total, pana la sfarsit, dar asta e, doctorul mi-a spus ca astea nu-s de sarcina, ca asa as fi ajuns daca m-as fi lasat de sport si m-as fi apucat de mancat.

Inainte tineam un regim foarte strict, pentru ca altfel, cu problemele mele hormonale, ajungeam sus de tot. Endocrinoloaga mea s-a mirat foarte tare de analizele mele, ca a zis ca la aceste doua boli ar fi trebuit sa am peste 80 de kile. Asa ca eu cu greu, cu un regim de vreo 700 de calorii pe zi (de peste 10 ani) si cu un consum mare de energie prin sport, ma mentineam cu greu la 58 de kile (la 1.62). Acum am ajuns deja la 70. Doamne ajuta pe mai departe, ca mi-e frica tare de diabetul gestational, mai ales ca ovarele polichistice de obicei dau rezistenta la insulina (sau ma rog, viceversa, nu stiu care e cauza si care e efectul)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissbebe spune:

Fetelor va multumesc pentru urari si gata am plecaaaaaaaaaaaaaat.
M-am gandit si la nume ...daca e fetita (ceea ce am impresia ca o sa fie) Alessia Maria ... si daca e baietel Vlad Alexandru Sper pana in ultima clipa sa fie Vladut
Am plecat si va sa ne auzim cu bine...

16 + cu

Mergi la inceput

Vreau sa spun ceva si de creme, chiar daca poate voi supara putin.

Am o cunostinta dermatoloaga in Tg-Mures care povestea ca de la cat se creia o pauzasc gravidutele au inceput sa aiba bebeii boli endocrinologice de la nastere, din cauza parabenilor din creme. Astia se pare ca au efect mai mult estrogenic, asa ca probabil de la o "feminizare" a baieteilor, se poate ajunge la boli mai grave pentru orice bebelus.

Asa ca ea mi-a recomandat ori creme bio (organice), ori uleiuri "alimentare". Si cum cremele-s mai scumpe, eu ma dau cu ulei de masline ( da rarutz de tot, ca ma obosesc de numa facand dus, de la atatea kilograme in plus). Si nu ma dau cu extra-virgin, ca-i si mai scump, si sa stiti ca asta mai rafinat nu miroase asa a salata .

Ma dau imediat dupa dus, fara sa ma sterg inainte, ca si uleiurile pentru bebe, pe pielea umeda. Si daca ma invartesc in halat apoi, nu mai miroase nimic si nu mi se pare sa fie patat nici halatul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biaz29 spune:

Citat:
citat din mesajul lui raluk16

Buna, fetelor!

Multumesc de primirea frumoasa!

biaz29 imi pare rau ca ai si tu ovare polichistice. Dar se pare ca esti inca un exemplu ca se poate!

Nici eu nu pap carne si peste, deci sunt ovo-lacto-vegetariana de 8 ani. Si cateodata o dau pe vegetarianism strict. Inainte de sarcina mancam aproape numai cruditati, legume si fructe. Dar de cand m-au apucat greturile nici nu le-am mai putut vedea, acum doar paine prajita si cartofi, deja de aproape doua luni.

Ma bucur ca a mai aparut o vegetariana pe forum. Poate facem si noi schimb de retete si ne mai facem pofta una alteia. Si eu am avut perioade cu regim vegan. Sunt super faine si te simti foarte bine dar trebuie sa fie ori vara, ori sa ai timp de stat mult pe la bucatarie. Si am cam luat-o pe ulei si eu la sarcina asta. Adica nu prea pot manca toate cruditatile cu care sunt obisnuita, am mai mancat mai mult cascaval sau iaurt ca de obicei, am mai gresit si cu dulciurile. Pledez vinovata la toate astea. Din nefericire eu fac parte din minoritatea gravidutelor care nu scapa de starile de rau nici dupa a treia luna de sarcina, dar rezist cu stoicism. Asa ca nu esti singura in multe dintre problemele cu care te confrunti. Curaj si inainte!
Ai incercat cu inotul? Stiu ca e un sport recomandat in sarcina.

Bia mamica lui Busici (24 mai 2005) si17+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui MangaGirl

Raluca, tu ma sperii. si eu tot boala autoimuna am la tiroida, cu nodul pe lobul drept. tot penduleaza, ba e bazedow, ba e hashimoto. nici ei nu stiu. intr-adevar eu ani de zile nu am folosit nici o contraceptie, doar m-am ferit si nu am ramas niciodata. pana acum. ma cam sperie gandul ca din trimiestrul II se pot produce tulburari, dar traiesc in speranta ca totul va fi bine. nici nu=i dau prea mutla importanta. azi am intrat in 16 sp si desi m-a mai innecat la inceput, slava cerului, sunt inca ok. eu am facut in anul 3 de facultate si exoftalmie si am ramas cu ochiul stang usor mai mare. nu se observa, dar atunci pana nu am luat corticosteroizi si pana nu mi-au facut perfuzii, nu mi-au dat ochii inapoi. aratam ingrozitor. si foarte slaba. singura mea grija acum e ca ma stresez foarte tare din orice, mult mai mult decat ar trebui. asa am fost mereu, dar acum ma afecteaza tare. la sf lui aprilie ma duc la control si la scan la tiroida, sa vedem ce-mi spune.

sanatate multa.

MangaGirl :-)

Imi pare rau sa aud ca mai are cineva boala asta. Si poate era mai bine sa nu stii. Poate uneori organismul nostru si al bebe-ului lupta mai bine daca suntem optimisti. Am vazut ca tu esti de multa vreme acolo, deci cred ca si doctorii tai de acolo stiu de boala. Daca stiu, inseamna ca trebuie sa ai incredere in ei. Acolo, in "civilizatie" sunt sigura ca au o mai mare responsabilitate. Stiu ei probabil cand trebuie sa faca ceva. Daca crezi ca cine se ocupa de sarcina ta nu stie, eventual sa-i anunti. Desi ai zis ca tu tii contact doar cu moasa. Poate ar trebui sa-ti anunti endocrinologul ca esti graviduta si vezi daca trebuie sa faci ceva investigatii.

Sanatate

Mergi la inceput