Burtici fericite de septembrie-octombrie (42)
Raspunsuri - Pagina 17
selen80 spune:
Legat de regimul alimentar, si pe mine ma deranjeaza cateodata de exemplu cand insista lumea cu mancatul carnii de porc, desi la noi e chiar o chestiune religioasa.....incep cu intrebari de genul: da ce are daca mananci si tu putin, ca parca in rest respecti intrutotul Koranul, samd.....de ce trebuie sa ma preseze lumea cand e alegerea mea? ca si in Koran nu s-a scris degeaba sa nu se manance porc, ci tocmai pt ca era cosiderat un animal murdar si implicit carnea nesanatoasa...Multa lume nu stie ca de fapt multe din preceptele din Koran au la baza lucruri practice, considerate potrivite pentru o viata cat mai buna, si nu doar reguli impuse care nu au nici o logica....
In plus, eu sunt sigura ca vegetarienii in general, si fetele de pe acest forum in special (ca sunt niste fete destepte
) s-au documentat indeajuns incat sa nu le lipseasca nimic din organism...nu cred ca vreuna din ele ar face cu mana lor rau propriilor copii..
si eu de exemplu de la inceputul sarcinii am mancat ffff putina carne (pur si simplu nu o mai suport...) si totusi toate analizele mi-au iesit f bine....
19+ cu ursuletzul nostru
nunta
9 luni
Danuta1979 spune:
Buna burticutze
crissbebe, Emy10, felicitari bebiti!
nnicoro imi pare tare rau. Nu credeam ca se mai poate intampla la sarcini de 16 sapt. Dumnezeu sa-ti dea putere sa treci peste asta.
Despre mancare...e democratie...fiecare decide ce e mai bine pt ea fi familia ei.
Eu maine plec in Salaj si ma mai intorc duminica viitoare. 600 km dus..of...o sa ma doara spatele...
O sa va citesc cand prind vreun calc. Aveti grija de voi!
Nu stiu daca mai intru azi, asa ca va urez de pe acum Paste fericit! si sa ne "vedem" cu bine!
Dana
17+ cu
Alexandra
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Dana&year=2009&month=9&day=21&babycount=1
biaz29 spune:
Selen, daca i-a placut supa, poti sa faci un fel de supa sau de ciorbita cu linte intreaga, la fel cum ai face-o cu fasole. De altfel, poti face cu lintea cam tot ce faci cu fasolea: ciorba, mancare, salata, pasta.
In ceea ce priveste ghivecelul, eu nu am o reteta standard, dar fac cam asa: fierb lintea separat (ai grija ca se fierbe mai usor ca fasolea si dupa aia se sfarama repede). Pun la foc ceapa, morcov cu apa si putin ulei. Cand sunt pe jumatate calite adaug ardei taiat marunt si usturoi. Cand sunt aproape gata adaug lintea fiarte, sare, plante aromatice (cimbru, tarhon, maghiran) si uneori suc de rosii (depinde daca am chef de rosu sau verde
). Cam atat. E destul de simplu. Poti sa mai adaugi la inceput si alte radacinoase daca iti plac (telina, patrunjel)
Bia mamica lui Busici (24 mai 2005) si
18+
monikus spune:
kiki cri multumesc din suflet pt incurajare. Sper sa fie ok si sa ne simtim bine toate unde vom merge, doar o data pe an este Pastele
12+
monikus spune:
Santorini acum am citit si mesajul tau. Multumesc.
Eu nu pot decat sa va doresc la toate sa fiti linistite si sanatoase ca sa va puteti bucura de Paste asa cum trebuie.
De-abia astept sa il simt pe bebe si eu. Dar stiu ca mai am de asteptat pana atunci.
12+
selen80 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui biaz29 Selen, daca i-a placut supa, poti sa faci un fel de supa sau de ciorbita cu linte intreaga, la fel cum ai face-o cu fasole. De altfel, poti face cu lintea cam tot ce faci cu fasolea: ciorba, mancare, salata, pasta. In ceea ce priveste ghivecelul, eu nu am o reteta standard, dar fac cam asa: fierb lintea separat (ai grija ca se fierbe mai usor ca fasolea si dupa aia se sfarama repede). Pun la foc ceapa, morcov cu apa si putin ulei. Cand sunt pe jumatate calite adaug ardei taiat marunt si usturoi. Cand sunt aproape gata adaug lintea fiarte, sare, plante aromatice (cimbru, tarhon, maghiran) si uneori suc de rosii (depinde daca am chef de rosu sau verde Bia mamica lui Busici (24 mai 2005) si 18+ |
Merci frumos
Ciorba mai faceam si eu cu lintea intreaga, dar lui i-a placu aia crema...dar incerc sa-l pacalesc
lintea o pui in apa sa se umfle putin inainte? ca eu asa faceam la ciorba....
19+ cu ursuletzul nostrununta
9 luni
selen80 spune:
Uf, eu maine fac 20 de sapt si nu l-am simtit inca pe BB 
am crezut ca l-am simtit o data, dar incep sa cred ca au fost doar crampe
pt ca nu s-a mai repetat de atunci, si au trecut ceva zile....la altceva, mai rau, refuz sa ma gandesc....cred ca nu inseamna decat ca este localizat posterior, si ca am stratul de sunculita prea mare ca sa-l simt....
ma scuzati!!! in timp ce scriam mesajul, am simtit ceva in partea stanga, ce sigur nu era crampa!!! parca a vrut sa-mi zica: "mami, sunt aici, stai linistita!!" acum ma retrag 2 minute la baie sa
in voie, sa nu ma vada colegii...
19+ cu ursuletzul nostru
nunta
9 luni
selen80 spune:
| citat din mesajul lui monikus Santorini acum am citit si mesajul tau. Multumesc. Eu nu pot decat sa va doresc la toate sa fiti linistite si sanatoase ca sa va puteti bucura de Paste asa cum trebuie. De-abia astept sa il simt pe bebe si eu. Dar stiu ca mai am de asteptat pana atunci. ![]() 12+ |
Monikus, dar nu poti sa iei ceva totusi inainte de drum? zicea cineva de acele pastilute cu ghimbir care amelioreaza starile de voma...banuiesc ca o pastiluta n-are ce sa dauneze....
oricum, o data ce ajungi acolo eu sunt sigura ca o sa-ti priasca aerul si o sa te simti mai bine, sa te poti bucura de vancanta
distractie placuta!
19+ cu ursuletzul nostrununta
9 luni
cristina_ana spune:
Nnicoro, imi pare rau pentru ce ti s-a intamplat! Multa putere si asteptam sa ne dai in curand vestea ca esti din nou gravi!
Bia, eu de cateva zile ma tot gandesc la mancarea ta de linte! Imi era rusine sa va spun, dar eu habar nu am cum arata lintea asta. Stiu ca sunt niste bobite, dar nu cred ca am vazut vreodata! De unde o pot cumpara, ca mi-ai facut pofta rau-rau de tot cu retetele tale.
Eu sunt inebunita dupa legume, sub orice forma, si asta e ceva nou pe care trebuie musai sa-l incerc! Eu chiar te rog sa ne mai spui ce gatesti, ca par niste mancaruri super sanatoae, exact pe gustul meu. Am sa mi le notez intr-un fisier, sa nu uit si promit sa le gatesc pe toate Nici eu nu ma omor deloc cu carnea, dar o mananc pentru ca tine de foame. Porcul se exclude, nu cumpar niciodata, mai mananc daca se nimereste, prin vizite, sau la sarmale, dar doar atit!
Acum ma pregatesc sa fac dovlecei la cuptor, un strat de dovlecei, unul de rosii, si unul de cascaval. Ca am vorbit zilele trecute de mancarea asta, dar cu vinete. Vinete, nu am, dar incerc cu dovlecei.
S-ar putea sa rezolv si cu cresa. A vorbit azi sotul meu cu directoarea de la cresa care imi placea cel mai mult, s-a rugat de ea, si tipa i-a zis sa depunem dosarul in mai cand se fac inscrierile pentru septembrie si o sa vada cum ne rezolva mai repede. La pachet cu dosarul o sa pun si plicul de rigoare si sper sa se rezolve.
Kiki_cri si Unombun, eu stiu ca fibromul nu doare. Dar da contractii ale uterului, de aici si durerile pe care le simtiti. Si burta grea tot asta inseamna, ca aveti contractii. Luati un no-spa, nu stati asa. Si la mine vad ca incep contractile astea nesuferite. Deocamdata nu sunt ingrijoratoare, multe sunt nedureroase, dar stiu sigur ca nu o sa scap de ele. Offf, asa m-am saturat de stat cu lunile in pat!!!! Cand o sa mai creasca burta, o sa le percepeti mult mai bine, efectiv se face burta ca un pietroi.
Claucia, eu zic sa nu mai cauti nimic pe net. Daca medicul ti-a spus ca nu ai motive de ingrijorare, atunci sigur asa e. Bucura-te de Andreiuta din burtica si de surioara ei cea frumoasa si lasa grijile deoparte. 
Crisbebe si Emy, felicitari pentru baietel si fetita!
Selene, e vreme de plaja la voi? Ce as da si eu o fuga pana la mare intr-un week-end!!! Poate de 1 mai!
Monikus, ce frumos ca pleci!!!! Sper sa te mai lase greturile, sa te poti bucura de zilele acestea!
Lutoniana, tu, haioasa ca de obicei! Sa stii ca poti sa-l si alaptezi pana la 6 ani, ca noi nu ne suparam, doar babele prin parc, care au mereu cate ceva de comentat! ![]()
Eu de-abia astept sa am din nou lapte in tzitzi, sa-i mai dau si lui Andrei, sa vad ce fata o sa faca cand vede ca mami produce asemenea bunatati! Cred ca am sa-l pun sa-mi desfunde canalele, sa nu mai dau bani pe pompa!![]()
Monica, nu te mai stresa cu miscarile lui bebe!!!! Te rog muuuult de tot! Bucura-te ca stai acasa, ca vin sarbatorile, ca toata lumea te iubeste! Eu te inteleg, dar sa stii ca in ritmul asta o sa clachezi in curand. Bebe al tau e sigur bine!!!! Parca spuneai ca iti imprumuta cineva aparat din ala sa-i auzi bataile inimii!!!!
Raluk,, bine ai venit printre noi si iti tin pumnii sa ai o sarcina usoara si sa treci cu bine peste toate problemele!
Cristina, mamica lui Andrei Eric (26.07.2007) si
18+ cu
( Emma Ioana
)
POZE
biaz29 spune:
| citat din mesajul lui selen80 Merci frumos Ciorba mai faceam si eu cu lintea intreaga, dar lui i-a placu aia crema...dar incerc sa-l pacalesc lintea o pui in apa sa se umfle putin inainte? ca eu asa faceam la ciorba.... 19+ cu ursuletzul nostrununta 9 luni |
Daca ai timp, poti sa o pui sa se umfle ca se fierbe mai repede. Eu uneori mai uit, dar tot se fierbe bine, spre deosebire de soia care dureazaaaaaaaaaaaaa.
Nu te ingrijora in ceea ce priveste miscatul. 20 de saptamani e o medie. Ca sa fie o medie trebuie sa existe si mamici care simt dupa aia, nu? Si daca zici ca ai simtit ceva, esti pe drumul cel bun.
Bia mamica lui Busici (24 mai 2005) si
18+