Carti si ecranizari

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MadameBovary spune:

Dar despre www.imdb.com/title/tt0056193/" target="_blank">Lolita lui Kubrick si www.imdb.com/title/tt0119558/" target="_blank">Lolita cu Jeremy Irons ce spuneti? Recunosc, prima ecranizare n-am vazut-o, doar pe a doua care mi-a placut mult... Jeremy Irons e ... bun! Iar cartea este una dintre preferatele mele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musetto spune:

Mihaelka, as fi raspuns prima la propunerea ta, ca imi place "jocul" de-a vizionatul si schimbatul de idei . Dar in perioada asta, cat e inca mic puiul, nu prea am acces la filme cand vreau eu, mai degraba cand vrea fiica-mea .

Mi-ati trezit curiozitatea cu "Muntele vrajit". Sper sa il gasesc pe amazon.

Spre rusinea mea, nu imi amintesc nimic din Moartea la Venezia (filmul) desi "cred" ca l-am vazut. Daca va place Visconti, va mai recomand www.imdb.com/title/tt0057091/" target="_blank">Ghepardul (si de asemenea, cu scuze pt off topic, www.imdb.com/title/tt0054248/" target="_blank">Rocco si fratii sai). Eu as vrea sa mai vad www.imdb.com/title/tt0062310/" target="_blank">Strainul, care am inteles ca nu e prea usor de gasit si www.imdb.com/title/tt0074686/" target="_blank">Inocentul, desi marturisesc ca am urat cartea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Se pare ca Blindness e un film total nereusit, nu cred ca o sa ma mai obosesc sa-l mai las sa ma dezamageasca:
http://life.hotnews.ro/stiri-prin_oras-5621092-cronica-film-blindness-saramago-trecut-prin-masina-spalat.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

Eu am DVD-ul www.amazon.de/Zauberberg-Rod-Steiger/dp/B00004S5TH/ref=pd_bxgy_d_text_b" target="_blank">asta cu Muntele vrajit. E doar in germana :-(

Tot numai in germana e si www.amazon.de/Die-Buddenbrooks-Liselotte-Pulver/dp/B00004S5Q3/ref=pd_bxgy_d_text_b" target="_blank">Die Buddenbrooks. Nu am vazut inca filmul. Urmeaza sa-l iau.

Mai sunt ecranizari de carti, dar inca nu le iau pana nu citesc si cartile . Am in minte, de exemplu, Toba de tinichea, de G.Grass. Am citit din ea vreo 70 de pagini, dar am abandonat-o. Urmeaza s-o reiau de la pag.1 Apoi iau si filmul.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Demult trag cu ochiul la subiectul asta, da' abia acum vin tintit c-un top mic de ecranizari pe masura cartilor.

Toba de tinichea e una (copiloi, musai sa termini cartea si sa vezi, apoi, si filmul :))
Femeia din dune e iar pe masura cartii! (Si recunosc, e si singura carte a lui Kobo Abe care mi-a placut!)
Fratii Karamazov, www.imdb.com/title/tt0062757/" target="_blank">varianta ruseasca, e impresionanta!
Portocala mecanica intrece, cred, chiar si cartea lui Brugess.

De Zorba Grecul nici nu mai amintesc, ca intii am vazut filmul! La fel ca si Fahrenheit 451!

ahhh...si-am uitat Decameronul lui Pasolini

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Lilanda, aprob 'foarte pozitiv' Femeia nisipurilor si Portocala mecanica, desi mie mi-au placut si Chip strain si Barbatul-cutie ale nebunului de Kobo Abe si desi nu cred ca Portocala mecanica-filmul intrece cartea lui Anthony Burgess (sunt cam pe acelasi nivel, foarte ridicat de altfel).

Copiloiule, culmea e ca si cetesc acu' Toba de tinichea. Hai sa ne intrecem si sa vedem si filmul.

Hai sa va spun despre unul dintre cele mai misto filme pe care le-am vazut la vietisoara mea = www.imdb.com/title/tt0120255/" target="_blank">The Sweet Hereafter. E ecranizarea unui roman de Russell Banks, care e cam pe la genunchiul broastei fata de filmul asta absolut fantastic (si cu o muzica haunting).

You cannot both dance and not pay the piper.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mihaelka

Copiloiule, culmea e ca si cetesc acu' Toba de tinichea. Hai sa ne intrecem si sa vedem si filmul.

Termin in cateva zile Firmin (Sam Savage) si ma intorc apoi la toba

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Citat:
nu cred ca Portocala mecanica-filmul intrece cartea lui Anthony Burgess (sunt cam pe acelasi nivel, foarte ridicat de altfel).

Cred ca totusi o intrece!! Kubrik, spun eu, a potentat nu doar violenta [subiectului], dar si limbajul (pentru ca a avut cum). In film impactul este diferit (prima oara, de altfel, nici n-am putut vedea filmul; abia dupa ce am citit cartea, am purces la revizionare). In plus, una e sa citesti Nadsat ( chiar si in engleza) si alta sa-l auzi!

Si am notat The Sweet Hereafter, chiar daca nu inteleg ce-a putut sa-ti placa la omu cutie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns avmaria spune:

Mihaelka, mi-ai facut pofta citind "unul dintre cele mai misto filme pe care le-am vazut la vietisoara mea". Asa incat, apreciindu-ti gusturile cinefile, am deschis linkul sa aflu mai multe. Ca mie biensur ca dupa titlu nu-mi picase fisa ca era vorba de aceeasi "Dulcea lume de dupa" citita relativ recent, suficient de recent ca s-o tin minte bine. Am sa caut filmul cu infrigurare - nu de alta da precis n-o sa-l gasesc aici in cartier unde mi-e la indemana.

"Toba de tinichea" - vazusem filmul demult, dar inca nu am citit cartea, spre rusinea mea n-am citit nimic de Gunter Grass, desi gem macar vreo 2 carti in biblioteca de ceva vreme.

"Portocala mecanica" fix invers, am vazut filmul de vreo 2 ori dar cartea pas. Recunosc ca nici n-am stiut de existenta ei. Pur si simplu nici nu mi-am pus problema originii filmului, in mod inconstient pt mine filmul incepea si se termina cu Stanley Kubrick.

In rest, din ce-ati pomenit p-aci prea putine am si citit si vazut. Cred ca doar Dr Jivago.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns avmaria spune:

Citat:

avmaria, 'The Hours'-filmul e ecranizarea www.curledup.com/thehours.htm" target="_blank">cartii lui Michael Cunningham.

Ceci explique cela. Merci ca m-ai luminat Mihaelka. Ca nu stiu de unde detineam io informatia asta ... da ma tineam bine de ea. Si chiar ma tot gandeam ce ecranizare originala - de la o zi din viata lui Mrs Dalloway, din care-mi aduc vag aminte pregatirile de ospat, la o parte din biografia Virginiei Wolf si la 3 destine paralele.

Mergi la inceput