Carti si ecranizari

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Citat:
citat din mesajul lui avmaria

Mihaelka, mi-ai facut pofta citind "unul dintre cele mai misto filme pe care le-am vazut la vietisoara mea". Asa incat, apreciindu-ti gusturile cinefile, am deschis linkul sa aflu mai multe. Ca mie biensur ca dupa titlu nu-mi picase fisa ca era vorba de aceeasi "Dulcea lume de dupa" citita relativ recent, suficient de recent ca s-o tin minte bine. Am sa caut filmul cu infrigurare - nu de alta da precis n-o sa-l gasesc aici in cartier unde mi-e la indemana.

Aoleu, acum mi-e teama ca n-o sa-ti placa. Stiu ca sunt doua versiuni - una cenzurata, sau, ma rog, din care lipsesc neste scene esentiale (nu ca nu ne-am prinde oricum).
E regizat de Atom Egoyan, din care as mai recomanda (si as revedea oricand) www.imdb.com/title/tt0273435/" target="_blank">Ararat si www.imdb.com/title/tt0165773/" target="_blank">Felicia's Journey, dupa un roman de William Trevor.

You cannot both dance and not pay the piper.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musetto spune:

Citat:
citat din mesajul lui copiloi

Eu am DVD-ul www.amazon.de/Zauberberg-Rod-Steiger/dp/B00004S5TH/ref=pd_bxgy_d_text_b" target="_blank">asta cu Muntele vrajit. E doar in germana :-(

Tot numai in germana e si www.amazon.de/Die-Buddenbrooks-Liselotte-Pulver/dp/B00004S5Q3/ref=pd_bxgy_d_text_b" target="_blank">Die Buddenbrooks.

Din fericire, tocmai am vazut ca sunt si in engleza, pe amazon.com:
http://www.amazon.com/Thomas-Collection-Buddenbrooks-Faustus-Mountain/dp/B000MR9C3W

Desi sunt cam scumpe :(, s-ar putea sa fac efortul sa le cumpar...

Mihaelka, la "The Sweet Hereafter" am dat reject cand am avut ocazia sa il vad prima oara. Citisem undeva un synopsis, eram insarcinata si nu prea eram capabila sa vad nimic trist. Dar imi pare bine ca l-ai adus in discutie, voi incerca din nou sa il vad.

Mergi la inceput

De "Far from the Madding Crowd" ce parere aveti? Ma refer la amandoua ecranizarile, desi am vazut-o doar pe cea cu Paloma Baeza. As fi curioasa sa vad si www.imdb.com/title/tt0061648/" target="_blank">varianta cu Julie Christie, in primul rand pt ca a fost regizata de Schlesinger.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carminabulina spune:

Chiar si acum cand au trecut 13 ani sunt convinsa 100% ca cea mai buna...PERFECTA ecranizare este cea a romanului The English Patient.
Sigur mai sunt si alte ecranizari bune (Pe aripile vantului imi vine acum in minte) dar nici cartile dupa ccare au fost facute nu sunt mai prejos. De aceea zic asta. Este bun si romanul EP dar filmul e perfect.

P.S. - Buna Mihaela! O carte inteligenta "Evanghelia dupa Isus Cristos" daca nu ai citit-o deja .

Mihnea 15 mai 2006
Irina 10 august 2008
www.dropshots.com/carminabulina#albums/2008" target="_blank">Poze cu noi

Mergi la inceput

Carmina, bine-ai venit! Mi-a fost dor de tine si ti-am simtit lipsa (si tie si Liei) la clubul cititoarelor .

Musetto, n-am vazut decat varianta cu Julie Christie. Si mi-a placut. E o ecranizare fidela dar mai mult de atat.

Si na, ca acum mi-am amintit de urmatoarele:

1. www.imdb.com/title/tt0080009/" target="_blank">Tess - ecranizarea lui Polanski dupa 'Tess of the D'urbervilles'. Ce impresie v-a facut? Mie mi s-a parut una dintre cele mai misto ecranizari dupa vreun 'clasic'.

2. www.imdb.com/title/tt0241025/" target="_blank">Vanity Fair, ecranizarea cartii lui Thackeray (mai putin inspirata, dupa gustul meu)

3. www.imdb.com/title/tt0098165/" target="_blank">The Rainbow - o adaptare excelenta a cartii lui DH Lawrence, ca si www.imdb.com/title/tt0066579/" target="_blank">Women in Love, dupa acelasi DH Lawrence, regizat de acelasi Ken Russell. Nici nu stiu care e mai bun dintre cele doua (inclin parca spre cel de-al doilea)

Intrebari importante:

1. Care dintre ecranizarile 'Legaturilor periculoase' va place mai mult? Mie - aia cu John Malkovich.

2. Care dintre ecranizarile 'Pride and Prejudice' va place mai mult? Eu ma mai gandesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

de acord cu Tess, superb filmul, si acum dupa zeci de ani imi amintesc buzele carnoase ale actritei incercind sa invete sa fluiere pentru pasari :),dansul "fecioarelor" ,cartea la fel, citita si rascitita

nu am linkuri la indemina acum dar imi amintesc cu emotie si placere "Adio arme" de Hemingway,atit cartea cit si filmul.

Mergi la inceput

Carmina, filmul mi-a placut si mie, cartea insa nu am citit-o. Acum, daca zici ca filmul e si mai bun decat cartea, oare mai merita sa o citesc? Are ceva nou, care sa ma surprinda? Intreb si eu, in alte conditii as fi citit-o, punct. Dar acum stau mai prost cu timpul liber...

"Clasicii", in special cei britanici, sunt unul din subiectele mele preferate. Asa ca revin luni cu un mesaj mai detaliat, nu as vrea sa scriu in graba!

Va pup, duminica placuta

Mergi la inceput

Numai doua randuri, ca nu ma pot abtine: Mihaelka, daca te intereseaza sa vezi si alte ecranizari la Vanity Fair, sa stii ca exista o varianta mult mai buna, e de fapt serial tv: http://www.imdb.com/title/tt0159090/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

A fost ecranizare dupa romanul "Femeia nisipurilor"? In cazul acesta, voi incerca s-o gasesc, cartea e foarte buna, bine, alte carti de Kobo Abe n-am citit.
Filmul care pentru mine primeste nota maxima vizavi de carte este "Pe aripile vantului", rar un film care sa se apropie atat de mult de frumusetea cartii.
N-am vazut "Muntele vrajit", mi-as fi dorit, cartea ocupa locul 2 in sufletul meu, dupa "Donul linistit". Mai e "Numele trandafirului", foarte bun filmul. Am vazut si Tess D'Urberville, in schimb nu mi-a placut serialul "Forsyte Saga", genul de film englez static.
Ce mi-as dori sa vad e "Taranii" dupa romanul lui Reymont, o capodopera, nu stiu daca e tradus sau se gaseste doar in poloneza.

Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2
www.dropshots.com/Ingrid28photo1" target="_blank"> FILME 3

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ingrid S

A fost ecranizare dupa romanul "Femeia nisipurilor"?

Ingrid, exista. Uite www.imdb.com/title/tt0058625/" target="_blank">aici. O sa-ti placa sigur; e la fel de eerie si minunat narat precum cartea.

Mergi la inceput