Pepenasi de iul-aug08 (109)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iriss27 spune:

vio, eu nu stiu daca este permisa pilula in alaptare.
Eu am prescris de la dr cerazete, care are alta compozitie de hormoni decat pilulele normale si sunt recomandate in alaptat.

Iriss mami de Yvonne-Maria (05.02.2007) si David-Alexandru (08.08.2008)
www.dropshots.com/iriss277" target="_blank">Poze
Aventurile strengaritei Yvonne
BLOG

Bazar pt Sonia si Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina_1609 spune:

test

---------------------------------------
Marina & ANA SOFIA 05.08.08

Mami Marina - Gospodina

Copil crescut din suc de morcovi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Biribu spune:

Vio nu prea da bine in alaptare plan B-ul. daca e musai eu as intrerupe pe vreo 2 zile si as relua apoi cu tzitzi.

Anka
ma faci sa albesc aici in fata monitorului .... hai fata odata cu sfaturili ca vreau si eu cozonac bengos

ma chinui sa fac un plan de gatit pr zilele astea, sa ramina timp si pt terorizanti si sa ies si eu ca o doamna la un coafor ca e cazul sa ma vopsesc oleak. oo fac miine. cozonac simbata. miel nu imi place. ce sa mai fac? bagati menuuri por favor.

deci ma fac blonda, acum sa vedeti

Mami de Anna (5.02.2007) si Anthony (27.06.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anilansa spune:

buna dimineata

va servin cu o cine doreste....
ieri am pus niste pozici la albumul pepenasi... in general suntem bine:
- inca nu avem dintuci , dar avem gingii unflate,kk destul de moale, nervi si suntem agitat
- de papat mancam relativ bine...
- vrem numai pe jos, gangurim toata ziua
- la capitolul cuvinte: "ma-ma", "ba-ba"," ba-ma" si" ba"

de intrat pe forum mai putin... ca suntem in curatenia de Paste.. si in plus de asta Darius sa invatat afara, mergem in parc si ne tregem in leagan... in plus de asta e foarte bucuros cand vede copii

Am si eu o intrebare pt cele care folosesc scaune de copii pt mancare... sunt bune de ceva? ca noi pina acum nu iam luat ca la ce agitat e Darius imi este frica sa nu cada cu el cu tot...

va doresc o zi frumoasa... si spor la curatenie

Alina cu Darius Gabriel
http://community.webshots.com/user/Anilansa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vias spune:

buna dimineata fetele..

...am fost ieri la Tg Mures...bebe misca...i-am auzit inimioara...desi la inceput nu gasea srcina...si eram la o secunda de a izbucni in plans...oricum am plans cand am vazut cum bebe isi ridica piciorusul...
Cris a vazut din nou mai mult decat am vazut eu...
...si...ne-a trimis la Cluj pentru a-i face la bebe niste teste genetice...si o ecografie amanuntita...mi-a spus ca o facem ca sa vedem ca bebe este bine, sa ne asiguram ca nu are nimic...
Mi-am facut deja programare..pe 4 mai am programare la ora 7 dimineata...cred ca vom pleca de duminica...sa vedem sa gasim si vreo pensiune ceva pana atunci....

...va multumesc pentru ganduri!

Cami,mamica ingerasului Darius-Andrei
n: 15.07.2008
d: 16.08.2008

ingerasul Darius-Andrei

10+ Darius mi-a trimis de ziua mamei cel mai frumos cadou, un bebe!

bebe pe care mami l-a visat ca e

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anilansa spune:

Camy... sper din toata inima sa fie totul bine, sa ai o sarcina usoara, sa fie bebele bine si sanatos,

Alina cu Darius Gabriel
http://community.webshots.com/user/Anilansa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Neata pepenime!

Vio nu cred ca poti lua pilula de a doua zi daca alaptezi. Eu am mai citit pe ici pe colo despre ea si chiar si la doamnele care nu alaptau dadeau efecte secundare naspa. Au o incarcatura f mare de hormoni...

Tecky si Nancy paseste pe varfuri si incepusem sa am mustrari de constiinta ca-i de la premergator dar luai ceaslovul (aka Capraru) si acolo scrie ca asta e un reflex, comun tutror copiilor si care dispare in jur de 11 luni. Daca vrei sa citesti e cartea lui pe mail, in capitolul "copilul de la 10 la 11 luni" parca.

Anka, Flo anu' asta cred ca ma bag si io la cozo floare ca am balit ieri pe monitor groaznic.

Biri noi avem in program chestii traditionale: drob, ardei umpluti cu branza cu marar, ciorba de miel, friptura, spanac plus un tort de ananas ca-i si ziua tatalui meu si o placinta de dovleac.

Ma intorc pe plantatie, revin daca oi mai avea timp...

Monica si gargaritza Nancy

blogul branzarului vesel

"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnnaBaby spune:

Neata fetele. Am avut o noapte ceva mai buna, cu mai putine treziri, probabil datorita panadolului pe care i l-am dat aseara. Am o intrebare: cat timp pot sa-i dau panadol asa, o doza pe zi, seara la culcare? Pe prospect zice sa nu dau mai mult de 3 zile, dar banuiesc ca se refera la un tratament mai des, la cateva ore, nu o data pe zi. Voi ce spuneti? Ca ma gandesc sa-i dau pana vad ca a iesit coltisorul...

Anna de Ioana Maria 11.07.2008
Ioana povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Ashea...
N-am mai apucat aseara...
So
COZONAC - reteta asta cu caramel e foarte ok asa cum e, numai ca la noi am observat urmatoarele:
- untul romanesc este plin de apa. Asa ca nu e prea grozav sa il freci cu zahar, ca iese apa aia si se face un sirop naspa care curge din aluat. Drept urmare, as proceda astfel: as lasa untul sa se inmoaie ca sa il pensulez gol pe aluat. As presara zahar cristale peste unt (eu as pune 8 linguri, nu 6) si apoi as pune nuca si as continua conform indicatii.
- in lapte as pune 4 linguri de zahar si nu 3. Per ansamblu, nu e un cozonac dulce, il fac dulce glazura si umplutura.
- caramelul nu l-as face din 10 linguri de zahar pentru ca e prea mult si curge cand in intorci. As face din maxim 8 linguri IMPREUNA cu 2-3 linguri de apa, si abia apoi as pune sta pe foc. Zaharul ars gol scoate fum, se innegreste si e amar. Zaharul ars cu putina apa (intai amesteci si apoi dai foc) este galben auriu si dulce, e mult mai oke.

Eu am folosit drojdie congelata si mi-a crescut cam greu. Oricum, daca nu va creste intr-o ora cum scrie in reteta, puteti sa il lasati linistit si 2 ore ca n-are nimic. Mai creste zdravan in cuptor.
La mine s-a copit in 15-20 de minute, spre uimirea mea, ca niciodata nu mi s-a copit ceva atat de repede.
Nu omiteti sa il scoatei imediat din cratita, altfel se intareste zaharul.

Am folosit cratita de fix 24 cm cum scria in reteta.

A rezultat EL
Am uitat sa il pozez inainte de a rupe un rotocol, pe care l-am proptit ulterior. Peste nuca, eu am pus si fulgi de ciocolata, iar un sfert l-am lasat gol ca Eliza vrea fara umplutura, deci vreo 3 rotocoale sunt mai mici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

VIO - daca nu vrei sa te risti, ia pilula si basta. Sper ca ai o doza de lapte congelata, sau daca nu, tine si tu copilu' 12 ore pe solide si basta.
Eu in locul tau as lua Cerazet, decat sa imi palpite inima in fiecare luna.

ANILANSA - mie, scaunul cu masuta mi se pare indispensabil. Iei unul stabil, cracanat bine, si eviti sa lasi copilul de capu' lui acolo.

ANNA - da' de ce nu ii dai cu gel de dinti? Sau i-ai dat? Eu nu i-as da Panadol atata, mai ales ca nu stii cand ii vor iesi dintii... La Er s-a vazut ala de sus vreo 3 saptamani pana a aparut la suprafata. Acum i se vad bine de tot inca 3 sus... O las in pace. Daca nu o mai suport, ii dau cu gel. Daca face febra, ii dau si siroape. Daca nu, nu.

Mersul pe varfuri - o fi el reflex care o disparea la 11 luni, da' daca il tii in premergator, nu mai dispare nimic! Eu pana asta vara am mers cu Eliza la ortoped an de an, ca sa o verifice! Intai a mers pe varfuri, apoi a mers cu varfurile spre interior, anul trecut inca mergea pe calcaie inspre exterior, cand ma uitam din spate la ea, ziceam ca acusi isi suceste picioarele. In rest, alearga perfect, are picioarele drepte, face balet de 2 ani, merge in picioarele goale, merge mult desculta pe nisip... Si sa nu credeti ca am tinut-o in premergator cine stie cat, dar am tinut-o ceva.
Pe Er am tinut-o foarte putin, si asta pentru ca am simtit ca nu pot altfel. Acum merge cu mergatorul si vad ca paseste corect, paseste mai bine ca Eliza la vremea respectiva.

Mergi la inceput