Burtici fericite de septembrie-octombrie (41)
Raspunsuri - Pagina 5
cristina_ana spune:
Si cu sanii dupa nastere, nu va faceti iluzii!!!! Raman la fel de mici, dar pe deasupra se mai si lasa! Urat tare, dar traiasca operatiile estetice in caz de depresie maxima pe acest subiect. Eu am multe obsesii, dar pe asta cu sanii nu am avut-o inca! SI ce daca sunt mici si lasati! Pun sutiene push-up si se rezolva!
Si cu kilogramele, nu stiu cum sa le mai tin sub control. Dupa o saptamana de mancat exemplar, am sarit calul in week-end si am dat iama in pateuri, pizza, mici cu cartofi prajiti si prajituri. SI dupa numai doua zile am pus un kil. Nu stiu, dar eu nu ma ingrasam asa repede inainte. Acum am trecut iar pe ciorbe, salate, gratare si fructe. Sa vad cat ma tine!
Cristina, mamica lui Andrei Eric (26.07.2007) si 18+ cu ( Emma Ioana )
POZE
MangaGirl spune:
Citat: |
citat din mesajul lui diana_n La prima sarcina citeam pe forum ca fetele au linia neagra. Fuga la baie sa ma oglindesc, nimic. Mai trece 1 luna, iar verific, iar nimic. Renunt si anunt forumul ca eu n-am. Prin luna a 9-a ma intreaba o prietena daca o am, in timp ce eu raspund nu, sotul zice da. Nu stia ca e ceva normal si desi o vazuse de luni de zile, tacea ca sa nu ma sperie Mi-a ramas si nu-mi pasa, port costum de baie 1 piesa. MangaGirl la americani se accepta sa-ti iei 6 saptamani concediu fara plata cand vrei tu, inainte sau dupa nastere. Nu primesti de nicaieri nici un ajutor in bani, nici de la firma, nici de la stat, de nicaieri. Apoi mamicile se intorc la lucru. Stiu sigur ca cele mai privilegiate sunt cadrele didactice, lor li se pastreaza postul timp de 2 ani, timp in care bineinteles nu primesc nici un ban. N-am inteles ce legatura vedea seful tau intre UK si USA. Comparatiile astea le-am intalnit si in RO, dar luate din context n-au nici o valoare. Sefii mei (lucram la Orange) comparau diverse situatii cu ce-ar fi facut americanii. Stateam si le inghiteam, de unde sa stiu eu cum ar fi facut americanii?! Acum stiu, ce debitau ei arau prostii de intimidat subalternii. Nu pune la suflet, sigur de vina e si criza care i-a schimbat pe multi. Diana 18 saptamani si Peter (3 oct 2005) |
diana, compania mea e din New York iar seful mare e un disperat dupa bani. si se gnadesc ca de ce nu mi-ar baga si mie o micniuna, numai ca sa nu fie obligati sa-mi pastreze locul de munca. seful de aici vede deja ca mi-e lehamite si ma gandesc k incearca sa scape de mine.
MangaGirl :-) 15+
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=%20MangaGirl&year=2009&month=9&day=30&babycount=1
poze webshot - http://community.webshots.com/album/570672058NKtQlR
diana_n spune:
Hmm, MagnaGirl, nu stiu ce sa zic...
Doar ca in UK se aplica legile UK. Dar si chestia asta, sa le amintesti de legi si drepturi si ei sa-ti aminteasca de legile de disponibilizare, criza mondiala, off...
Comparatia cu USA nu-si are locul. E adevarat ca nu te ajuta firma sau statul direct cu bani si concediu, dar tot statul iti pune la indemana: day care de la 6 saptamani, plus intreg societate e foarte constienta de importanta copiilor. Se vede din politetea oamenilor de pe strada cand te vad cu carutul si se intorc 5 metri ca sa-ti deschida usa,... nici nu stiu ce sa spun mai intai, ca-s prea multe.
Si pana la urma Obama tocmai le-a spus ca a venit in Europa ca sa asculte, nu sa le spuna celorlalti ce sa faca, semn ca USA nu mai e chiar prima-n toate
Diana 18 saptamani si Peter (3 oct 2005)
MangaGirl spune:
diana, ei stiu ca nu pot sa impuna aceeasi legislatie, desi si-ar dori. dar sa vina cu sase luni maxim e un bullshit total si nu stiu ce s-au gawndit ei, ca eu nu verific probabil. ideea e ca aici si cei 400 de lire pe luna pe care mi-i dau ei dupa 6 sp de concediu de materna sunt bani pe caresi-i recupereaza de la guvern, deci nici macar nu mi-i dau din buzunarul lor. iar daycare-ul tot statul mi-ar acoperi pana la 85% in caz ca ma calific pentru ajutor. pana si in romania e mai omenesc in punctul asta de vedere. eu sper sa ma calific pentru home benefit, ca altfel nu am cum sa ma descurc. ce m-a deranjat este cum au pus problema, poate sunt eu mai sensibila acum, dar pana la urma sunt de 3 ani cu ei. trebuie sa respecte situatia in care sunt. ca am fact destula munca voluntara. seful meu a fost f mirat ca eu vreau sa-mi iau concediu inainte de materna. se astepta sa muncesc toata vara tinan cont ca plec in august/septembrie. de parca mi-ar da zilele de concediu din buzunar.
MangaGirl :-) 15+
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=%20MangaGirl&year=2009&month=9&day=30&babycount=1
poze webshot - http://community.webshots.com/album/570672058NKtQlR
diana_n spune:
MangaGirl, am prins ideea.
Nu te lasa, e dreptul tau.
Diana 18 saptamani si Peter (3 oct 2005)
delia79 spune:
Saluti fetele
Lutoniana si Adela, multa sanatate la mame va doresc, sa se amelioreze macar bolile.
Mi-au placut subiectele de azi : parosenie, pofta de mancare si concedii de maternitate. Si parul meu de pe burtica s-a indesit si s-a inchis la culoare , deci stati linistite ca nu sunteti singure. Pofta de mancare f mare am si eu, mi-am recuperat kg pierdute si acum cresc ca painea calda. Recunosc ca mananc mai mult decat inainte si nu ma opresc de la pofte gen prajituri.
Pana cand vreau sa lucrez? Pai eu nu vrea nici acum, dar trebuie . Lipsa de concentrare si de chef de munca isi cam spun cuvantul in activitatea mea. Marele lux pe care preconizez ca mi-l voi permite e sa plec cu vreo 3 sapt inainte de DPN. Din pacate facturile trebuie platite si ne dorim sa-l asteptam pe bb cu tot ce-i trebuie la inceput cumparat. In Canada avem 1 an de concediu de maternitate, platit prima jumatate la 75% din salalriu si la 55% restul. Sincer mi se pare ok, desi mi-ar fi placut sa am 2 ani de concediu ca fetele din Romania.
Am fost la controlul lunar joia trecuta si am auzit inimioara lui bb si cu ajutorul fetei de milog am obtinut inca o ecografie. Asa ca m-am programat joia asta sa-l vedem pe gugunel si speram sa ne arate si ce fel pe putuca poarta .
Fetelor, revin cu intrebarea mea intrebatoare: voi aveti un gust amar in gura care persisita uneori zile intregi?
va pupik si ma uit maine sa vad ce mai povestiti
15+
in curand mamy de bb scump
Simonna spune:
Delia79,
ai vazut subiectul de mamici si gravidutze de Canada? Maple Syrup Babies? Tot aici la Odisee. POate treci si pe la noi! (nope gust amar, dar mie nici rau nu mi-a fost cine stie cit!)
Doamnelor, foarte frumos scrieti! Mie mi-a fost asa si asa sa scriu pina nu de mult, acum incep sa capat incredere si sa sper ca, de data asta, mergem pina la sfirsit.
For the records: DD este 23 septembrie, bb poarta nume de cod Zarzara si este fetita. Atomix, big brother, are 10 ani si inca nu pricepe cum il ajuta pe el peste 15 ani faptul ca o sa aiba o mindrete de sora si o sa roiasca prietenii lui la noi in casa ca sa fie prin preajma don'soarei :) Se jura ca nu schimba scutece, dar s-a oferit sa lege caruciorul de bicicleta si sa-l tirasca prin cartier :))
Sarcina usoara, doamnelor, sa va bucurati de fiecare clipa, inainte si dupa nastere, cu bebeii vostri!
Simonna
monica_dicut spune:
Buna dimineata. PErsonal nu am somn, sunt treaza de vreo 2 ore
Lutoniana, bravo pt capitol nou. Am bagat eu linkul catre cap vechi.
Cris, mi-e dor de tine EU mi-s in medical, poate ne vedem.
Am vorbit eu ieri cu Raluca, a facut ieri amnio, era ok, facuse anestezie totala si seara statea cumintica la pat si tati dupa Adinuta. Am intrebat-o si de Ramona, zicea ca e acasa si ca e bine si ea si Rares
Hmmm, io injuram guvernantii dn Romania ca iete domne ce bani putin ne dau ai nostri pt concediu de maternitate. Si iete ca afara nu iti dau nici macar concediu Mi s-a facut rau. N-am stiut. Mi se pare o prostie sa nu stai acasa cu copilul sa ii dai tu educatie. Apai si cu cine lasati copil pe care il alaptati???? MA refer ca e o prostie din partea lor nu din a voastra. Iar m-am nervozat
ACESTIA SUNTEM NOI
... SI EL E BEBE
Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte
Monica 17+ cu
Mamica de INGERAS in ceruri
Si minunea bebe 2 din burtica
Doamne ajuta sa ne nastem sanatosi
O noua viata
adela2006 spune:
nu-mi vine sa cred ca am deja 20 de saptamani
parca nu mai e asa mult
am dormit ca lemnul azi-noapte nu m-am trezit nici sa merg la baie
acuma ma bag la citit ca ieri nu am prea apucat cu tot stresul
adela de alexia maria( 13.01.2007 )
20+ cu razvan andrei
monica_dicut spune:
adela, la 40 inainte. Nu imi ivne sa cred ca in curand trecem de jumatatea sarcinii. Acusica suntem cu puii in brate. NAh ca ma apuca plansu' Doamne ajuta mai departe
ACESTIA SUNTEM NOI
... SI EL E BEBE
Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte
Monica 17+ cu
Mamica de INGERAS in ceruri
Si minunea bebe 2 din burtica
Doamne ajuta sa ne nastem sanatosi
O noua viata