Oua fierte

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Annie80 spune:

Eu sunt singura care le pune in apa in clocote ??? Prefer ca ele sa fie la temperatura camerei, dar nu e regula... nu prea am probleme sa se sparga

------------------------
Someone's pleasure is another's pain!
Alergic at stupidity.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

Yuuupiiii ... am fiert oole ... record anul acesta, din 15 mi s-a crapat doar unul.

Explic exact cum am procedat, poate e de folos si altcuiva. Am scos oole din frigider si le-am lasat vreo 30 min. pana sa le ferb, ca sa fie la temp. camerei. Pus in oala potrivita cat sa le cuprinda toate (deci nici prea mare sa ramana spatiu, nici prea ingramadite) cu apa rece, sare si otet, la foc mic. Cand au fiert le-am dat sub un jet de apa rece ... si gata!

Multumesc, fetelor, pt. sfaturi!

Paste fericit tuturor!

_

Nessuno è perfetto ... ma chi vuol essere nessuno???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

ce pot face ca oole fierte sa se cojeasca usor, fara sa se ia jumate de albus pe coaja?????????

* za rabbit rules *

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karligutza spune:

tu michi tu, da' la tine acolo acasa nu existau "leacuri" si pt.asta? ma indoiesc... eu credeam ca vii tu cu vreun sfat de genul celui pe care-l ceri tu, si tu acum ma faci de ras ... ai noroc ca te cunosc!

1.pui ouale in apa rece la fiert;
2.pune putina sare la fiert; si
3.cand sunt gata de fiert, scurgi apa clocotita si le pui repede repede sub apa rece (sub jet care curge mereu sau in multa apa rece, pt.ca altfel se incalzeste si apa imediat); teoretic atunci cand are loc socul 'apa rece rece pe oul fierbinte' se produce separatia cojii de albus.. dar nu se stie niciodata... ar trebui sa punem intrebarea la baietii aia sturlubatici de pe Discovery sau unde erau difuzati sa distruga mituri...

hai acum ca a trecut timpul banuiesc ca n-ai ramas cu ouale nefierte.. ia zi, ai ciocnit? s-au curatat usor? fara albus pe coaja?

karligutza
sunt mamica Adelutei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

karli, draga......nefierte n-au ramas dar nu cred ca ai vrea sa vezi cum arata oole mele umplute.....jumate de albus a ramas pe coaja. am vrut sa le arunc......noroc cu mama ca le-a curatat ea.....si le-am mancat in familie.
am facut exact ce ai zis, la fiert in apa rece, sare la fiert, insa la racit le-am pus in apa rece si le-am lasat acolo. cred ca la faza asta am gresit.........deh, nimeni nu-i perfect......nici macar io

* za rabbit rules *

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

De la Horia Varlan citire - ouale fierte se crapa usor ;i se pun in apa rece. Am incercat metoda si merge.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EllaX spune:

La mine se intampla asa cu ouale care trebuie fierte pentru vopsit:
- mai intai, le pun sa le spal intr-un vas cu apa, in care le las vreo 10 minute la inmuiat. Dupa ce se inmoaie, se vede mai bine care oua sunt crapate - pe alea le si indepartez, evident;
- daca se poate si daca imi aduc aminte, le tin la temperatura camerei (macar) juma' de ora inainte de a le pune la fiert;
- le pun la fiert in apa rece;
- vasul in care vor fierbe incerc sa il potrivesc, ca marime, cu ouale: respectiv, cele mai bune rezultate le am cu vasele in care ouale incap toate intr-un strat pe fundul vasului. Cred ca se agita mai putin la fiert;
- le fierb la foc mic, de la inceput pana la sfarsit;
- le fierb muuuuult timp (practic, le uit pe foc vreo ora); asta necesita si un volum maricel de apa pus de la inceput in oala;
- dupa ce opresc focul, ouale pentru vopsit le las in apa in care au fiert, sa se raceasca o vreme, apoi le vopsesc cand sunt calde. Din cate stiu, ca sa se curete bine, nu e atat de important sa pui apa rece peste ele, cat sa nu le tii scoase din apa (adica la aer), pana se racesc; a, si ouale foarte proaspete se curata mai prost.

Acuma... asa fac eu de fiecare data. Anul asta nu mi s-a spart nici macar un ou , da' in anii trecuti, in care procedura era aceeasi, aveam pierderi. Concluzia mea este ca e important sa ai oua bune (ha-ha!): anul acesta, am avut oua ecologice cumparate din Carrefour. Oricum, si daca se sparg, eu trec lejer peste problema, ca intotdeauna mai si primesc oua vopsite si oricum se aduna prea multe. A, si pe aici nu se merge cu imparteala (pomana) pentru sufletul mortilor, ca la mama acasa, asa ca mai toate ouale pe care le vopsesti ramane sa le si mananci!

Distractiv ce tratate scriem noi despre fiertul oualor pentru vopsit!

EllaX cu Ana (30 iunie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui felicia74

De la Horia Varlan citire - ouale fierte se crapa usor ;i se pun in apa rece. Am incercat metoda si merge.


adik le fierbi, le crapi si dupa aia le pui in apa rece????

* za rabbit rules *

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

Citat:
citat din mesajul lui mychydutza

Citat:
citat din mesajul lui felicia74

De la Horia Varlan citire - ouale fierte se crapa usor ;i se pun in apa rece. Am incercat metoda si merge.


adik le fierbi, le crapi si dupa aia le pui in apa rece????

* za rabbit rules *



da.

Felicia si Ilinca Teodora (15 noiembrie 2005)

Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou !!! Avem TELEDON !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

Nu se crapa....adica nu chiar!

In sfarsit anul asta nu s-a spart un singur ou din cele pregatite pentru Pasti! E primul an cand ma regasesc cu toate intregi! Mare minune. Ce am facut diferit?

Stiti aparatul acela de fiert oua? eu am unul primit cadou, de la Bosch. E electric, il pui in priza, ai un paharel cu care dozezi apa in functie de cat de tare vrei sa iti iasa oul si gata, sau aproape gata. Paharelul acela minune are in "fund" un ac pentru ca tu sa intepi ouale inainte sa le pui in aparat. Anul asta asta am facut diferit. am intepat fiecare ou, asa cum scrie in carticica aparatului, direct in partea mai grasa, in aceea cu golul de aer, o intepatura usoara si gata.
Am pus si sare! Si Otet! Si au fost si la temperatura camerei! Ca in fiecare an. Dar in fiecare an s-au tot crapat, anul asta nu. Deci un ac mai gros (daca nu aveti aparat de fiert ouale care are deja instrumentul necesar) si intepati usor oul in fundulet. Si dupa aia pus la fiert. Niciunul nu s-a spart!

Mergi la inceput